Crazy Serb
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 18.01.2014
- Poena
- 170
Kad nV izbaci svoju prvu HBM (ako izbaci), ovo isto moze da se ocekuje. Ja cisto sumnjam da mozes vise od 10% da izvuces na bilo kojoj karti bez podizanja napona (review sluzi i da se cita). AMD tek treba da pegla drajvere za HBM i to se ocigledno vidi na manjim rezolucijama, ja koliko vidim, na 4k 980Ti cak i gubi, i to je sa prvim drajverom za HBM. Koliko su validni svi ti sajtovi ne znam, ono sto znam i sto sam testirao za moju karticu, svuda dobijam veci fps, cak i do 10% u odnosu na sve te review sajtove. Dok nisam siguran za starije igre zbog drajvera, za DA:I sam siguran da je razlika izmedju 30 i 33 fps dovoljna (realno hawk nije 10% brza od referentno klokovane 270X) sa tadasnjim beta drajverom (da, skinuo sam igru treceg dana i upalio in-game bench). Da li je to generalno manji fps za svaku karticu ne znam jer to ne mogu da testiram. Naravno, to je ako je GPU limited igra...
Ja razumem da ima fanova odredjenog brenda (ja sam generalno MSI fan vec duze vreme, cak i meni iz nepoznatog razloga, i nikako nV kartica u mom licnom PC nakon WHQL 196.75), ali stvarno, ako nisi citao review nego si samo gledao tabele, onda nemoj da komentarises. Ja se nadam da ce kroz mesec-dva da ispeglaju drajvere i da ce fury da dere 980ti na svakom testu (bar po 10%) samo da bi se takvima zatvorila usta.
Pogotovo kad se ovo desi
Zakljucak koji ja vidim iz ovih testova je da na 4k rezoluciji kartica radi bolje od GDDR5 kartica, sa manje memorije i cak sa prvim drajverom za potpuno novu tehnologiju.
Ja razumem da ima fanova odredjenog brenda (ja sam generalno MSI fan vec duze vreme, cak i meni iz nepoznatog razloga, i nikako nV kartica u mom licnom PC nakon WHQL 196.75), ali stvarno, ako nisi citao review nego si samo gledao tabele, onda nemoj da komentarises. Ja se nadam da ce kroz mesec-dva da ispeglaju drajvere i da ce fury da dere 980ti na svakom testu (bar po 10%) samo da bi se takvima zatvorila usta.
Pogotovo kad se ovo desi
Once the OC utilities start to support this card better, we'll make a dedicated article on Fury X overclocking.
Zakljucak koji ja vidim iz ovih testova je da na 4k rezoluciji kartica radi bolje od GDDR5 kartica, sa manje memorije i cak sa prvim drajverom za potpuno novu tehnologiju.