Najprodavanija i najpopularnija kartica..Svugde mozes da nadjes takav podatak.
Pokazi mi jedno mesto gde neka ozbiljna analiza trzista kaze da je njihov najprodavaniji cip GF104 i OK. Naravno, forumi se ne racunaju.
🙂 Kao sto rekoh, pogledaj ne market share, vec cenovnu strukturu prodatih kartica... i jedni i drugi ~2/3 prodaju u 0-99$ klasi. GTX460 je u svojoj klasi bez dileme popularna, ali ta klasa zajedno ne zahvata ni 15-20% ukupnog trzista.
nVidia je mnogo siromasna,prodaja grafickih cipova im opada naglo i prinudjeni su da ulazu u inovacije na nekim drugim poljima 😀
Sacekaj par kvartala dok Sandy Bridge udje u OEM kanale pa ce ti neke stvari biti mnogo jasnije. Dugorocno, trziste u kome prodaju ~50 procenata svojih cipova odumire... iako mnogi od zelenih ovde predstavljaju da se to nece desiti. Srecom po NV, tamo neko ipak shvata kakvi su trendovi u industriji. Ili mozda mislis da postoji drugi razlog zasto prave CPU?
Sad tesko da mogu da ti poverujem za ta iznenadjenja koja su otisla u negativnom smislu.Otkljucavanje je smeo potez ali jako los po prodaju ,njima puca po najjacoj kartici zarad one u slabijem segmentu a koliko smo videli ni to doveka nece trajati,vec rade na zastiti i od toga .Toliko o tome da im se to isplati!
Ne shvatam zasto mozes tesko da poverujes? Uzgred, koliko sam nacuo, 6950 ce ionako u prodaji biti sve manje i manje
😉
Krajnjeg kupca bas briga kakva je arhitkutara vec ga interesuju krajnje performanse i karakteristike karte.
Apsolutno, da li sam to ikada sporio? Secas se verovatno mog stava da GF104 nije dobar cip, ali da je GTX460 sjajna karta
😉 Ali na ovom forumu, koji posecuju napredni korisnici, takodje se retko ko skoncentrisao na neke stvari koje bi mogle biti veoma znacajne u buducnosti.
Par procenata?E ovo nisam od tebe ocekivao zaista..Cayman je ispao losije od ocekivanog po svim parametrima.U poredjenju sa Fermi-jem ,ne znam da li moze i da se poredi posto ni jedna karakteristika nije na strani ATI!
http://www.computerbase.de/artikel/...6950/26/#abschnitt_performancerating_mit_aaaf
25x16, posebno sa veoma visokim AA... razlika je daleko manja od "standardno prihvacenih" 15%, kada se uzmu u obzir rezultati svih testova.
P.S.Jesi i ti poceo da radis za AMD posto sve vise zvucis kao da jesi?:S:
Pa vecina ovde stvarno zvuci kao da radi za jednu u kompanija, zato i imas potrebu da svakoga svrstavas u jednu od grupa
😉