Konacno i Maxov test nV 570.
Ajde malo da brojimo igre gde je koja karta bolja:
ATI 6970 vs nV 570 = 12 : 4
ako uzmemo razliku manju od jednog frame-a za isti rezultat:
ATI 6970 vs nV 570 = 11 : 1 i 4 isti rezultat
ATI 6950 vs nV 570 = 9 : 7
ako uzmemo razliku manju od jednog frame-a za isti rezultat:
ATI 6970 vs nV 570 = 6 : 6 i 4 isti rezultat
Ocigledno je da nV 570 nema sta da trazi pore ATI 6970 a u odnosu na 6950 situacija je egal.
U svetlu otkljucavanja 6950 u 6970 jasnoj je sta je najbolja kupovina.![]()
Daleko brza od koje kartice?Da jeste najbolja kupovina ali nije jaca karta od GTX 570 kad se obe na max naklokuju GTX570 daleko brza ali 6950 jeftinija![]()
Od ne otkljucane. A i kad se otkljuca nesto je brza GTX570 klokovana na 920-950MHz od isto tako klokovane 6950(otklucane) 930-960MHzDaleko brza od koje kartice?
6950 ili 6950 otkljucane?
Sve zavisi od izbora igara, kao i od setovanja na kojima se testira. Zato po meni treba uzeti sto veci broj novih naslova, kao i nekih starih koji se i dalje racunaju (Crysis i Far Cry 2 su obavezni).
U Maxinom testu ima nekih cudnih rezultata, tj. Ati je brzi ili isti u nekim nVidiaskim igrama - Far Cry 2, HAWK2, BattleForge, Dirt 2.
Ono sto sto je moj zakljucak sumiranjem vise review-a po netu je da su GTX570 i 6970 tu negde kad se testiraju u rezoluciji 1920x1080 sa 4xAA, sa povecanjem rezolucije i AA 6970 se odvaja i bude brzi i do 10%.
E sad, treba videti i koliko oc utice na jednu i drugu.
U svakom slucaju, Pixell sad ima 6970 a ja GTX 570 pa cemo nadam se za koji dan uraditi uporedni test kartica u vise naslova, pa da vidimo kako stoje![]()
Bilo bi super kada bi sada postojao neki tool koji bi omogucio da se ide vise od 950MHz za 69x0 pa da se vidi gde je granica i onda da uporedite rezultate pri OC.
U svakom slucaju ocekujemo vase rezultate.![]()
Wau, kako duhovito. Uklapa se u tvoj status klovna spamera na forumu.Mislis tecni azot u pakovanju sa programom za dizanje voltaze?
@ najj
Da a GTX 570 na 950 je hladna i tiha.
Pazi, vec sada je situacija da skoro sve 69x0 idu do 950 sto je ogranicenje u CO. Uskoro ce i RBE koji ce omoguciti da se taj limit predje pa cemo onda videti koja je njihova granica. MAX je svoj primerak 570-ke uspeo da dotera do 860 i na tom kloku je dobrano sporija od 6970 na 950. (bar u Craysisu)
Bilo bi super kada bi sada postojao neki tool koji bi omogucio da se ide vise od 950MHz za 69x0 pa da se vidi gde je granica i onda da uporedite rezultate pri OC.
U svakom slucaju ocekujemo vase rezultate.![]()
u mnogim testvima na netu je zakljucak da 6970 cak i kad se OC-uje ne moze da prestigne gtx580 na fabrickom clocku. Sad nemam vremena ali potrazicu testove pa cu linkovati. Solidno po meni? Pa u svakom slucaju nesto sto prosecan korisnik moze mnogo pre da odradi, nego da hakuje 6950, pa da je dodatno OC-uje.
@krousnik
a da li si ti procitao nekoliko postova pre ovog koji si citirao ili imas obicaj da tako ko neki indijanac upadnes, i izvlacis iz konteksta stvari. Ja sam pricao da je oc gtx570 brzi od gtx580 referentne, a da je gtx580 brza od bilo koje oc hd6950/70.
pa ne treba da se flesuje gtx570, vec samo da se OC-uje, da bi bio dovoljno brzi da bi se isplatio. I govorim o regularnim stvarima, flesovanje hd6950 je anomalija koja je promakla AMD-u (ili nije, posto su i gomilu drugih stvari na ovoj kartici ofrljali), i to se najmanje isplati samom AMD-u, pa ce u sledecim serijama kartica to verovatno biti ispravljeno. A doticnog prozivam zato sto me citira i proziva, vadeci pri tom neke stvari iz konteksta:S:
@krousnik
pa to i kazem, kad se gtx570 overklokuje onoliko koliko moze da se overklokuje, u svakom slucaju je brzi od bilo kako hakovane i overklokovane 6950. A ti pripazi kako mi se obracas...
Imas li ti neke fakte da potkrepis date informacije. Gde to ne ide prodaja dobro?Jasno je zasto je uopste izbacen bios hack jer prodaja i onako nije isla kako treba zbog situacije kakva i jeste.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari