Šta je novo?

AMD Radeon 6950/6970 Thread

^^ bas sam hteo da postujeM :) Ako ovo moze na svakoj kartici.......... :)

^^ bas sam hteo da postujeM :) Ako ovo moze na svakoj kartici.......... :)

Ne verujem da ce moci na svakoj, mozda nesto kao sa Phenom II X2 procesorima :) Kako kome zapadne, ali svakako ce doprineti popularnosti i povecati prodaju. Jer i bez otkljucavanaj je karta dobra za pare koje kosta.

Ne verujem da ce moci na svakoj, mozda nesto kao sa Phenom II X2 procesorima :) Kako kome zapadne, ali svakako ce doprineti popularnosti i povecati prodaju. Jer i bez otkljucavanaj je karta dobra za pare koje kosta.

povecanju prodaje mozda ali sigurno vecem broju RMA zahteva :p

Izgleda da je ovima sa XS-a uglavom uspevalo. Ako vecina karti hoce, sta reci, sa cenom ispod 290e jaca karta od GTX570, koja se trenutno uglavnom prodaje za ~350e (ne vidim da jos uvek ima onih za ~300e).

povecanju prodaje mozda ali sigurno vecem broju RMA zahteva :p

Ne mora da znaci ...tek cemo videti kako stoji stanje sa ovim otkljucavanjem.

Nisam siguran da tih 128 šejdera rade ali je extra što se flešovanjem HD6970 BIOS-a dobija veća default voltaža a samim tim i veći OC potencijal.

Bar dok se ne pojavi alatka za kotrolu voltaže, onda idemo na 1GHz + :D

EDIT: Ipak nisam u pravu :D

http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/159

perf.gif

Thanks W1zzard! ;)

Poslednja izmena:
Koliko sam ja procitao, svaka moze da se otkluca... Ali svaka treca ima probleme, i to uvek isto-2D artifakte. I to uglavnom u nekom testeru, ne u normalnom radu. Igrice/3D bench's svima rade normalno. E sada tu je i jedino pitanje dal ces ubosti model koji moze da prihvati nove brzine za gpu/mem kada se flesuje, a da bude stabilan :)

Nisam siguran da tih 128 šejdera rade ali je extra što se flešovanjem HD6970 BIOS-a dobija veća default voltaža a samim tim i veći OC potencijal.

Bar dok se ne pojavi alatka za kotrolu voltaže, onda idemo na 1GHz + :D

Imas kartu, sto ne probas :) ?

I clearly remember scoring 18,500 with 6950 at stock clocks... and i also needed 930/1475 on 6950 to match the 6970 stock clocks benchmark

http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=4681380&postcount=758

Karta stiže ali nemam procesor :( i ne mogu u laptop da je ubodem :)

Pa ako neki tester pokaze artifakte, karta je 100% neispravna nema tu price, pitanje je samo koje ce igre raditi 1-2h a koje ce pucat nakon 15 minuta...
Po meni trenutno najbolji test za ispitivanje karte je 3d mark 2011 (naj pre pokaze artifakte)

I da li postoji neko sa naseg foruma a da poseduje 6950, pa da iz prve ruke cujemo sta je i kako je?

Pa ako neki tester pokaze artifakte, karta je 100% neispravna nema tu price, pitanje je samo koje ce igre raditi 1-2h a koje ce pucat nakon 15 minuta...
Po meni trenutno najbolji test za ispitivanje karte je 3d mark 2011 (naj pre pokaze artifakte)

Kao sto i mozes procitati na datim linkovima, svugde je karta radila bez problema, jedino je pokazivala artifekte u Ati Tool Scanner-u - sto ne mora da znaci da je "neispravna". Moguce je da je neki bug u pitanju tj. najverovatnije je to u pitanju ..

3D11 ne pokazuje artifakte, on blokira. :)

Sad bar znamo sta je "prava" namena onog BIOS switch-a. :eyebrows:

Ova tema je u domenu teorijske fizike :D Kao svi pricamo o velikom prasku, samo sto ga niko nije video :D :D

Kao sto i mozes procitati na datim linkovima, svugde je karta radila bez problema, jedino je pokazivala artifekte u Ati Tool Scanner-u - sto ne mora da znaci da je "neispravna". Moguce je da je neki bug u pitanju tj. najverovatnije je to u pitanju ..

Neverujem... ljudi ko ljudi uvek zele da veruju i budu optimisti iako vide strafte, tufne i tackice :)

hmm..a potrosnja, ove 6970 trose vise struje, pa zato imaju jedan 8-pinski+ 6-pinski konektor. Da li ce sve to raditi sa dva 6-pinska videce se....

Nije dzabe pisalo za 6950 da je klasa za sebe.:)

Koliko li ce sutra ljudi u nekoj normalnoj drzavi da kupi HD6950? :D

hmm..a potrosnja, ove 6970 trose vise struje, pa zato imaju jedan 8-pinski+ 6-pinski konektor. Da li ce sve to raditi sa dva 6-pinska videce se....

Ako to bude bio problem, ceka se lepo nereferentni model koji ima 6+8pin i bolje hladjenje :p (uslov da ne kosta mnogo vise)

Malo, koliko njih zna da flashuje bios na GPU karti ? :)

Pa dosta, ako vec prate scenu i uzimaju high end grafe? :p

probao bih ja da flesujem 6950 na 6970 samo je ovo pitanje koje je psotavio filipp na mesu..da li ce moci za 2 sestopinska da gura karticu????

7 od 7....
Ali ostaje to pitanje oko potrošnje jer je blizu limita.

EDIT:
Sada su spustili na 6/6 ?

Poslednja izmena:
Evo sto se potrosnje tice jedan grafik

power.jpg

252W? To već premašuje kapacitete 2x6 pin konektora i PCI-E slota (3x75=225W), ali to je Furmark, bilo bi dobro videti kolika je max potrošnja u realnom radu, ne verujem da prebacuje 200-210W.
U međuvremenu, 9/9 uspešno otključanih.:)

Kako je rekao OCz:
Boga mi popu*** ga je nVidia...

Videcemo samo kako ce se dalje razvijati situacija sa otkljucavanjem, malo bi bilo nelogicno da se svaka karta oktljucava, pa ko ce onda kupiti 6970? Ne bi to AMD sebi napravio... anyway, opet su sje**li Nvidiu :D

Vrh Dno