Šta je novo?

AMD Radeon 6950/6970 Thread

Jedno pitanje. Da li je i za koliko OC 6970 brza od gtx580?

Ovo izgleda stvarno radi :) ali kolko vidim dobitak je 5-6% kad se otkljuca (na istom kloku) opet dodje slabija od GTX570 i 6970.

Poslednja izmena:
pa lepo .... ova 6950 ispade na kraju lepa karta ...... samo ja i dalje tvrdim da davati preko 100-150e za grafiku u bilo kom momentu je bespotrebno :)

Evo ja uspeo:))))
Temperatura porasla za nekih 10c u igri th bfbc2...videcu da isprobam neki 3d mark pa se javljam opet

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    95.2 KB · Pregleda: 121
Temperatura porasla za nekih 10c u igri th bfbc2...videcu da isprobam neki 3d mark pa se javljam opet

Po testovim se i greje 6970 vise tako da bih rekao da je to normalno, napravi neki fan profil sa afterburnerom ako ti smetaju temperature.

@sakall, svaka cast :). Znaci definitivno moze da se otkljuca na 6970 :). Pa to je odlicno stvarno, dobiju se performanse od 6970 za 28k dinara :). Jesi testirao stabinost i tako to? Nek ti je sa srecom. :).

cestitam na uspeloj operaciji!!!!:smash: aj provrti warhead pa okaci rezz ako te ne mrzi.....

Evi cim skinem sta treba kazim rezultate :))

Jel preporucujete atiflash umesto winflash-a?- ili je sve jedno da li se flashuje iz DOS-a ili Windows-a

uvek je bolje sve te akcije raditi iz dos-a... butabilni flash i cepaj.. kakva crna vindoza, ne verujem joj nikada :d

Sta ima tu da se veruje ili ne windowsu, takve tvrdnje su ravne kamenom dobu....
Vece su sanse da nesto krene po zlu u dosu jer korisnici nisu upoznati sa njim a da ne govori o *****izmu flashovanja sa floppy diskete koju niko nije proverio 10 godina!

PS takodje bootabilni flash nije sredsvo koje radi na svim plocama i koje je "testirano" pogotovo sto to generalno nije tako predvidjeno

Poslednja izmena:
Zbog backup BIOS-a, na 6950 i 6970 karticama windows okruženje ne predstavlja problem a pruža brže i udobnije rukovanje.

^^Ok thanks, u sredu mi stize Sapphire HD 6950 pa ce da probamo :)

Imaju karte dva BIOS-a, nema problema nikakvih ne moze nist da se pokvari.

Evo kako sam ja uradio i proslo iz prve:

- Unpack the Winflash download onto your desktop in a folder called "winflash"
- Save the 6970 BIOS in your Winflash folder and name it unlock.bin
- Click Start Button
- Type "cmd"
- Right click the entry and select "Run as Administrator"
- Black command prompt windows opens
- Type "cd %USERPROFILE%\desktop\winflash"
- Type "atiwinflash -unlockrom 0" <-- the 0 means first adapter, if you have multiple cards, physically uninstall all but the one you want to flash
- Type "atiwinflash -f -p 0 unlock.bin"
- It should complete the flashing process with a message saying something with "verified".

Sutra stiže moja. Javim kako je protekla operacija ;)

Ja ploče još od asusa a7v8x-x felšujem iz wina, a kartice od asusove 6200GE agp koja se otključavala na 6600GT. Nisam imao problema sa fleshovanjem iz winu nikada.

Prvo i pre svega izvinjavam se za osobu bilo kakve vrednosti, mislio sam da napishem - chiji postovi nemaju bilo kakve vrednosti [ primetio sam ogroman flame u tvojim beskonachnim i muchnim raspravama sa ljudima sa kojima se ne slazhesh]

Dakle primi moje duboko izvinjenje, ne poznajem te lichno samo chitam shta si sve u stanju da pishesh.

Druga stvar vezana za flash-ovanje bilo kakvih "bios-a" [sto znachi od matichnih plocha, pa eto srecje sada i grafichkih karata] preporuka iskusnih i onih koji se iole razumeju sta zapravo rade sa dotichnim parchetom hw-a zna da je pouzdaniji i sigurniji nacin da se to uradi iz DOS-a.

Vrlo je moguce da je ovo situacija kada zadatak iz matematike ima 2 reshenja - jedan je prostiji a drugi tezhi...

Ne shvati nishta lichno, ali i dalje stojim pri tome da ti je ton prilichno odvratan kada se obracjash ljudima koji ne misle isto kao ti.

:wave:

ps : evo sve ovo sto je sakall napisao je upravo ono o cemu sam i ja pricao... ALI.. veliko ALI postoji kao kod mene sto je bio sluchaj nekada, da iz boga pitaj kog razloga ti jednostavno nemash privilegije da uradish to iz win okruzenja i ako si u "dos-u" i ako znamo da zapravo nisi ..

Koliko me secanje sluzi tu treba beshe da padne i neki restart kada se fleshuje novi bios ??? E kada je u native DOS-u, cepa te malo adrenalina, ali kada ga resetuje iz win-a pa dok se isti digne... :d :d :d

Poslednja izmena:
Sta ima tu da se veruje ili ne windowsu, takve tvrdnje su ravne kamenom dobu....
Vece su sanse da nesto krene po zlu u dosu jer korisnici nisu upoznati sa njim a da ne govori o *****izmu flashovanja sa floppy diskete koju niko nije proverio 10 godina!

PS takodje bootabilni flash nije sredsvo koje radi na svim plocama i koje je "testirano" pogotovo sto to generalno nije tako predvidjeno

Na forumu si 9 godina i onda napises ovako nesto, sacuvaj me Boze...
Ja se iskreno nadam da ljudi ne citaju tvoje postove, jos ce neko i da poveruje u ovo sto pises... Majko Bozja :D

@Lucko
Jel ces i ti u istom maniru da osporavas mene bez i jedne argumentacije?

Oki je sad pokusao sebe da ispravi kad mu je obrisa post (a i moj) sa pravom

Ja sam izneo zasto je bolje raditi iz windows-a a ne kako neki kazu sa flasha (sa kojeg se inace nemoze dici native dos u pravom smislu), floppy je stavr proslosti a jedino drugi moguci nacin da dignes 100% native dos je fat sistemska particijana HDD-u gde imas dos, sto je verujem slozices se stvar istorije

@Oki
Naravno da windwows nema pravi dos bas kao i procedura sa dizanjem sistema sa flasha, koju su ti inace preporucio i koja je totalno pogresna, kao i to da si imao problem sa privilegijama u windowsu sto je i normlano jer je CMD promt verovatno bio pokrenut bez administrative privilegije

PS: takodje ovde ljudi koriste windows programe za flash a ne dos koje teraju u CMD-u tako da bojazni od nekompatibilnosti nema

Poslednja izmena:
Nije bio dignut bez admin privilegije jer sam admin na jednom nalogu, vec je nesto sasvim peto krenulo po zlu ali ne bih da razvijam sada tu pricu... Napravio sam boot-abilni flash, na njega sve snimio sto treba, upisao isto komande koje je sakall napisao, usao i win i to je to...

zasto je to totalno pogreshno ???

korak po korak

udjesu u bios i stavis da ti se prvo butuje flash.

napravi se boot-abilni flash, na njega se snime prvo i pre svega backup postojeceg bios-a, novi bios koji ces flash-ovati [ ako ne daj boze nesto krene po zlu uvek imash onaj stari bios ] i naravno program pomocu kojeg ce se izvrsiti flashovanje.
uradish fleshovanje Type "atiwinflash -f -p 0 unlock.bin"

reset opet u bios i stavish da ti se prvo boot-uje hdd i to je to ...

ako je to teska operacija i "ne sigurna" jer ljudi ne umeju jadni da udju u bios ili josh da pre boot-a izaberu odakle ce sistem da se butuje.. zbog cega takvi ljudi uopshte bilo sta pokusavaju ??? kako moze fleshovanje bios-a graficke karte biti lakse i bolje iz win-a ako covek ne ume da udje u bios i odredi sta se prvo dizhe ????

ne znam gde greshim.. i ne znam shta je praistorijsko u svemu ovome bilo [sem sto nisam napisao ceo proces, ali avaj nekada i to morash ljudima da crtash ;] ?

Sto se tice flashovanja GPU-a to sam iskljucivo radio iz DOS-a jer mi je najbezbednije..
Ima zackoljica kad bios nece da prodje tj flash ode na error ili ga GPU neprepozna.
Tad mora da se ide komadnom na forsiran bios a jedina pozudana mogucnost jeste iz DOS-a a da pri tom mislim na obaranje sistema butabilnim diskom tj flopijem..
Svaki bios sam odradjivao preko flopi-ja ..
Takodje flashovanje ploce iz biosa,nikad iz wina.
Win ume da zabaguje usled te operacije i da se napravi dar mar.
Imao sam situaciju kad mi je flash pukao usled loseg (izbagovanog wina) spucao mi na pola ali srecom plocu sam povratio iz DOS-a forsiranim biosem..
I jedna i druga operacija su ucinkovite ali ja licno smatram da je DOS bezbedniji!

Mislim to su neka moja iskustva a poprilicno veliki broj operacija sam do sad obavio..

Poslednja izmena:
@Oki
Jel ti razumes da DOS cist nemoze raditi sa bootabilnog flasha, ima tu milion razloga da podje naopako, jedino je sigurna operacija flashovanja bios ploca koje podrzavaju da se bios ploce tako radi jer ploca sama digne program za flash i program a ne sa bootabilnog flash-a

@PCBeast
Naravno da je cist dos najsigurniji metod ali 90% korisnika to ili nezna ili nema uslova da to isto uradi, takodje moras imati 100% ispravnu disketu sto je u danasnje vreme tesko naci posto cist dos ne cita ntfs particije

Takodje si sam odgovorio da ti je ubagova win napravio dar mar, znaci tvoja krivica :)

Takodje razne bootcd su po meni nesigurne jer postoje milion nacina da se napravi ista, verujem da je http://www.bay-wolf.com/bootcd-bios.htm verovatno OK ali generalno ako se radi sa boot CD treba obratiti paznju koja se emulacija koristi za DOS i da li ima problema sa bios flashom

Gde ova tema ode cak do flesovanja ploca:S:

@Oki
Jel ti razumes da DOS cist nemoze raditi sa bootabilnog flasha, ima tu milion razloga da podje naopako, jedino je sigurna operacija flashovanja bios ploca koje podrzavaju da se bios ploce tako radi jer ploca sama digne program za flash i program a ne sa bootabilnog flash-a

@PCBeast
Naravno da je cist dos najsigurniji metod ali 90% korisnika to ili nezna ili nema uslova da to isto uradi, takodje moras imati 100% ispravnu disketu sto je u danasnje vreme tesko naci posto cist dos ne cita ntfs particije

Takodje si sam odgovorio da ti je ubagova win napravio dar mar, znaci tvoja krivica :)

Takodje razne bootcd su po meni nesigurne jer postoje milion nacina da se napravi ista, verujem da je http://www.bay-wolf.com/bootcd-bios.htm verovatno OK ali generalno ako se radi sa boot CD treba obratiti paznju koja se emulacija koristi za DOS i da li ima problema sa bios flashom

Ja imam suprotno iskustvo s MSI pločama - najbolji način je njihov USB flash tool, a Live Update koji radi iz Wina treba zaobilaziti u širokom luku. Mada, u principu, ako je mašina stabilna, Win neunakažen i relativno čisto okruženje - recimo neki AV + firewall - ne bi trebalo da bude problema pri flashu. Poenta DOS-a i USB bootable i jeste da se dobije minimalno stabilno radno okruženje, jer to smanjuje šanse da nešto krene naopako.

Vrh Dno