Šta je novo?

AMD Radeon 6950/6970 Thread

mislim koliko ljudi u svetu interesuje problem 4xnajjace kartice u nekom kompu ? verovatno nikoga.

mene cudi kako to uopste moze i da radi :), treba to sve podesiti za milion platformi i neoptimizovanog softvera tako da...
ja bih bio zadovoljan - prezadovoljan cak, sa jednom 6970 :banana:

verujem da bi i lovacki avioni sa militari class komponentama imali pocetnickih problema kada bi se u isto kuciste nagurala cetiri nabudzena rolce royce motora u crossfire ili sli , a siguran sam da taj avion ne bi bio sampionskih performansi, bez obzira na 4u1, jednostavno neke stvari ne idu zajedno ( iz ko zna kojih razloga ), bar ne u pocetku, a vise ne znaci uvek i bolje, recimo 16gb loodilo memorije na 32 operativnom sistemu, totalno besmisleno.

tako da jedva cekam da skupim pare za neku 6970 po povoljnoj ceni , pa da vozim....

Ne sećam se kada je poslednji put bila ovako pusta tema par dana po pojavi nove serije grafičkih kartica. Ako ništa drugo, to valjda dovoljno govori koliko je Kajman ispao dobar.

Bez prozivanja molim!

mislim koliko ljudi u svetu interesuje problem 4xnajjace kartice u nekom kompu ? verovatno nikoga.

mene cudi kako to uopste moze i da radi :), treba to sve podesiti za milion platformi i neoptimizovanog softvera tako da...
ja bih bio zadovoljan - prezadovoljan cak, sa jednom 6970 :banana:

verujem da bi i lovacki avioni sa militari class komponentama imali pocetnickih problema kada bi se u isto kuciste nagurala cetiri nabudzena rolce royce motora u crossfire ili sli , a siguran sam da taj avion ne bi bio sampionskih performansi, bez obzira na 4u1, jednostavno neke stvari ne idu zajedno ( iz ko zna kojih razloga ), bar ne u pocetku, a vise ne znaci uvek i bolje, recimo 16gb loodilo memorije na 32 operativnom sistemu, totalno besmisleno.

tako da jedva cekam da skupim pare za neku 6970 po povoljnoj ceni , pa da vozim....

Malo ljudi interesuje Eyefinity uopce. Ali ovdje se o tome prica kao o svetom gralu, iako to nikad nisu probali, niti planiraju.

O tome se radi.

Malo ljudi interesuje Eyefinity uopce. Ali ovdje se o tome prica kao o svetom gralu, iako to nikad nisu probali, niti planiraju.

Upravo suprotno. Sveti gral je bio Matrox Sorround Gaming.
Eyefinity je tehnologija koja je "svakome" dostupna za relativno male pare, a bit će još dostupnija kad proizvođači monitora omasove DP.

Sve jedno, dve karte ili dva cipa na jednoj karti :rupa:, ali dobro moze se reci da nije preko potreban "fizicki" SLI... sve u svemu cekaju se ti famozni driver-i za 6950/70 , da li ce, i koliko biti ubrzanje?:test:

3D ne bih koristio, Eyefinity kad bih imao pare za 3 solidna monitora svakako.

3D ne bih koristio, Eyefinity kad bih imao pare za 3 solidna monitora svakako.

3D Surround je skuplja investicija ali je bolji gaming uzitak..
AMD do skoro nije imao 3D gaming..

Inace licno nebih uzimao ni jedno ni drugo jel ne volim poslagane panele!
Da je iz jednog dela pa ajde.Iz tog razloga sam i uzeo veliki panel 27",ako vreme bude kako treba prelazim na 30"..

3D Surround je skuplja investicija ali je bolji gaming uzitak..
AMD do skoro nije imao 3D gaming..

Inace licno nebih uzimao ni jedno ni drugo jel ne volim poslagane panele!
Da je iz jednog dela pa ajde.Iz tog razloga sam i uzeo veliki panel 27",ako vreme bude kako treba prelazim na 30"..

Ja i da hocu nemam mesta na stolu ali svidja mi se ovako kao Rapture sto je napravio...

3D sam probao i ne svidja mi se, nekome je bolji uzitak, meni ne....

uzeti ovo cudo ili 570?
dao bi vise para za 6970 ako je brza osetno :)

Sta god uzmes od te dve, isto je, premala je razlika.
Uzmi ono sto vise volis. :)

po trenutnim cenama je 570 najisplativija od 3. ako se cene unormale i 570 i 6970 se priblize kao u inostranstvu onda je sve jedno.

pa ako se cene unormale uzecu verovatno 6970 mada ne znam oce gura ovo moje napajanje a nemam ni onaj 8 pin konektor

6950 nije toliko slabija od pomenute dve a kosta 250-260 evra. Po meni najisplativija.

Samo je u em*!-u ta cena:

A da je slabija jeste i nije za poredjenje.6970 i GTX570 su tu negde,prakticno isti po snazi a opet tako razliciti:-devil-:

Jasno je sta je best buy:wave:

Poslednja izmena od urednika:
pa u susutini sacekacu da prodju praznici pa cu onda da pazarim nesto sto ima ne ref. hladjenje

hmm... da li to znaci da je traznja za AMD kartama veca, posto im prodavci
drze i vecu cenu...

Cene su te prvobitne,svugde iste.Jedino ta jedna firma ima najnizu cenu.
Daj Boze da se ove karte uopste i prodaju.Kakvo je stanje i koje su cene tesko.
Inace i na zapadu su iste cene ko i kod nas tako da se nebi zanosili o nekom padu cena u Srbiji.
Mozda nesto malo zbog Nove Godine i sl..
Jedino kad se spuste cene na svetskom trzistu ali mislim da ce tad AMD biti na gubitcima ..

do sada je samo jedna firma imala 6970 po ceni od 40k sto je bilo mnogo vise od 570. ali sada ima jos jedna firma i cena je ista kao i za 570.

cene za sve 3 karte su
6950=30k
gtx 570=36.5k
6970=36.5k

sve 3 su gigabyte

ovo je relativno dobar odnos cena i sada samo zavisi ko sta voli :D

Poslednja izmena:
570 ima za manje para, za 32k, cini mi se.

Trenutno moze 6950 da se nadje za 28000 :) a u istoj radnji je GTX570 32000.

Dok je u drugoj 6950 oko 29000, a GTX 570 isto kao i 6970 oko 36000.

Poslednja izmena:
Jel ima neko licnih iskustva sa novom 6950 kada je buka u pitanju?

Posto uzimam kartu za silent masinu, merkam ovu HIS 6950..

Nisam video da je neko komentarisao da i 6900 referentne karte koriste vapor chamber tehnologiju za hladjenje ;)

Ništa novo. Ne referentne imaju Vapor Chamber tehnologiju već tri godine. ;)

Očigledno da je tehnologija sazrela i postala isplativa za obe kompanije.

Ne bi bilo lose da izbace i modele ovih kartica sa manje memorije posto bi se to sigurno pozitivno odrazilo na cenu .

Vrh Dno