Šta je novo?

AMD Radeon 6950/6970 Thread

@magny
Ne cini mi se uopste da je Uruk fanboy.Koliko vidim on je izgubljen,nigde nije pristao ni tamo ni ovamo..Cas vrti jednu pricu cas drugu.Nalazi se na nicijoj zemlji:d
Lost in Space:D:D:D

...vas dosta je izgubljeno u ovoj temi i trolujete bez veze...ako vam se tolko dopada gtx570/580 pisite tamo , a ne ovde... neko je napisao da su nV bojevi stvarno sje. ovu temu i potpuno se slazem... Retko sta moze da se isceprka ovde o doticnim karticama od gomile ***** nV bojeva , a i moderatora... stvarno neshvatljivo...
Ne cini mi se uopste da je Uruk fanboy
... naravno ...posto i nije.. da bi mocni Uruk postao neciji fan morace da se mnogo jace potrude i jedni i drugi :D

Poslednja izmena:
amd je zeznuo stvar sa serijom 69xx i tu nema reci opravdanja za to,a da ne pominjemo one strugane konektore....koji je tek to blam...totalno razocarenje!

@Uruk
Samo mi objasni jednu prostu stvar.
Kako pricati o nekom proizvodu ako ne postoji drugi sa cim treba da se uporedi?
Kako odrediti jedan nivo i kvalitet takvog proizvoda i njegove karakteristike ako takav isti nema sa cim da se uporedi?
Trziste ne fukcnionise bez konkurencije.Sasvim je normalno pomenuti nVidia-u jer kako da dodjemo do zakljucka sta je bolje za krajnje korisnike ako ne poredimo jedne i druge.
To je jednostavno nemoguce.Izlazemo cinjenice,diskutujemo o tome.
To sto je u ovom trenutku nVidia u boljoj poziciji ,sto nudi vise je druga stvar ali smatram da to nebi trebalo da smeta..Mozda si ipak fanboy?:d

Poslednja izmena:
...hteo sam da kazem da ko hoce najacu karticu i pusta bencheve uzece gtx580...onaj koji se samo igra ima mnogo jeftinija resenja , a ko hoce extremno da se igra u full voznji na tri monitora , taj ce uzeti 2x6870...naravno moze i na jednoj 6950 na tri monitora , al bez AA

Btw, je li znas koliko problema imaju Eyefinity korisnici?

E ljudi jel moze meni neko da objasni cene za 6950/70 i 570/580?
ono sto sam nasao je 6950=300$, 6970=370$, 570=350$, 580=500$(ili nesto blizu), gde su 6970 i 570 slicni po performansama. Ono sto me buni je cena kod nas. 6950=30k, a gtx570=32k. Ne bi li 6950 trebala da bude jeftinija ili 570 skuplja? zasto je kod nas taj donos tako mali?

Picture Preview For Radeon HD 6970/6950 Of Various Brands

Mislim da su ovde stvari jasne ali da zaista ne preterujemo sa diskusijom mislim da svaki proizvod zasluzuje paznju ma kako se pokazao.Stoga evo kako izgledaju karte razlicitih brendova .

msi6950.jpg

colorfirehd6970695003.jpg

Vise o tome:
http://en.expreview.com/2010/12/16/...deon-hd-69706950-of-various-brands/13039.html

Btw, je li znas koliko problema imaju Eyefinity korisnici?

Navedi neke, bas me interesuje sta me to muci :d... nista sto 3 minuta google-nja ne moze da resi ;)... ovaj tread vise lici na kafanu, sto rece neko "niko ne pije, a svi *****ju" :wall:.

@Rapture
Vezano za eyefinity..
Jel primecujes razliku u kvalitetu slike izmedju monitora.Primetio sam da su ti sva tri monitora razlicita.Kako si se privikao?Jesi razmisljao da ih zamenis za neki Acer led 3d?

@Rapture
Vezano za eyefinity..
Jel primecujes razliku u kvalitetu slike izmedju monitora.Primetio sam da su ti sva tri monitora razlicita.Kako si se privikao?Jesi razmisljao da ih zamenis za neki Acer led 3d?

Pazi, ja sam tacno znao u sta se upustam, i sta mogu sebi da prisutim, i na sta ce to da lici, naravno uvek moze bolje, najbolje i savrseno, ali ja sam sa ovim prezadovoljan, to sto moj set-up ima navedenih falinki, ne znaci da je eyefinity losa ili problematicna tehnologija, jednostavno to je moj slucaj:), koliko para toliko muzike.

Svi mi znamo sta je najbojle samo treba love za te stvari, ako bih samo gledao u ono sto je naj, nikad ne bih bio zadovoljan ili uzivao u onome sto imam,i sto mogu da imam :wave:.

Poslednja izmena:
Pazi, ja sam tacno znao u sta se upustam, i sta mogu sebi da prisutim, i na sta ce to da lici, naravno uvek moze bolje, najbolje i savrseno, ali ja sam sa ovim prezadovoljan, to sto moj set-up ima navedenih falinki, ne znaci da je eyefinity losa ili problematicna tehnologija, jednostavno to je moj slucaj:), koliko para toliko muzike.

Svi mi znamo sta je najbojle samo treba love za te stvari, ako bih samo gledao u ono sto je naj, nikad ne bih bio zadovoljan ili uzivao u onome sto imam,i sto mogu da imam :wave:.

Sve to stoji.Nasao si zlatnu sredinu i drago mi je da si zadovoljan.

Ako za godinu dana nisu mogli malo zategnuti Kipar, staviti bolje napajenje, kuler i memoriju i dobiti tih 20% sa 10x manje ulaganja onda opravdano ovu sto su napravili. :smash:

Stavih sinoc novi katalist, interfejs mi je malo lepsi ( mada kakav got da je posle 6 godina prija promena ), toliko je dobar da mi monitor info pokazuje nebuloze ( a raniji su lepo pokazivali ), a nije mi jasno zasto se u tom savrsenstvu stavka cpu power nalazi na 2 mesta? :d

I dalje nema opcija koju sam jos pre godinu+ dana video kod drugara ( posto sam ja crven godinama unazad ) da se za svaku igru posebno podese aa i af a ne kao ja sto pre svake igre ulazim u ccc i namestam, pa recimo kada igram lomac 8x16, pa onda za krizu smanjim na 4x8, za metro na 0x8, pa onda za kanter sa drugarima obavezno i vsync, a opet u gomili igara se fps zakuca na 30 ako je vsync on i tako dalje...

Poslednja izmena:
Eh, 2x5970, odnosno quadfire, to bas ne radi kako treba ni na jednom monitoru :)...

Molim lijepo!

U pitanju su najbrze AMD karte koje entuzijasti kupuju bas za Eyefinity. Tu ustvari vidimo koliko je AMD ne-profesionalan.

Sad cu ja da krenem da googlam o SLI problmima i glupostima.... I onda pricam kako je nVidia ne-profesionalna.

Ne budi smesan.

Vidis, tu ima ljudi koji su prodali te karte i presli na SLI ;)

Ali to nije poenta, vec prica ovdasnjih ljudi, tj. pravdanje neceg sa cime nisu upoznati.

Licno me ne zanima CF niti SLI.

A Eyefinity smatram najvecom gluposcu. Mislim naguravati tri monitora, jedan uz drugi?? Polukruzni monitori, cini mi se da NEC je napravio takav, mi vec imaju smisla.

Poslednja izmena:
@MeDo

Za sli setup mogu ja da ti kazem sta god zelis..Vec duze vreme ga koristim i ama bas ni jedan jedini problem nisam imao..A kakve veze uopste ima SLI sa Eyefinity?Dve totalno razlicite tehnologije za razlicite namene!Da si rekao 3D Surround pa da te i razumem.

@MeDo

Za sli setup mogu ja da ti kazem sta god zelis..Vec duze vreme ga koristim i ama bas ni jedan jedini problem nisam imao..A kakve veze uopste ima SLI sa Eyefinity?Dve totalno razlicite tehnologije za razlicite namene!Da si rekao 3D Surround pa da te i razumem.

Pa mozemo tako do sutra i ja sam koristio CF i isto mogu da ti kazem sta hoces i nisam imao problema, ali po netu su ljudi imali, tako i za SLI, generalno Eyefinity radi kako treba sto se vidi i na rapture-ovom primeru sad uvek ce neko iamti neki problem.

Pa mozemo tako do sutra i ja sam koristio CF i isto mogu da ti kazem sta hoces i nisam imao problema, ali po netu su ljudi imali, tako i za SLI, generalno Eyefinity radi kako treba sto se vidi i na rapture-ovom primeru sad uvek ce neko iamti neki problem.

Hehe.Za razliku od tebe Medolino ja cu biti jedan korak uvek ispred jer mi je taj hardver dostupniji pa sam imao i CF i SLI ;)
A generalno SLI je jako stabilan to mogu da ti i ovde posvedoce svi koji su ga koristili.
Uopste ne kapiram kakvih bi trebalo problema da i bude?Problem?Sta je to?:D
No ni Raptur-ov primer nije pandan za generalizaciju ali opet ne zalazim u to jer ja to nisam probao_O tome nek diskutuju ljudi koji se razumeju bolje.Catfish?

Fakt je da Nvidia ima bolje drivere. Mada moram reci da 2009 su bili dosta dobri Ati-vi cak i za CFX. ALi evo sad opet su pali 1 nivo u kvaliteta, jednostavno kad god izadze nova serija karte iz Amd ili se sprema za finalizaciju kao da inzinjere zaborave na malo starii modeli i fokusiraju se totalno na nove to nije fer uopste za nas kao end users.

Ali ipak mislim da vise od probleme sta ljudi imaju su zbog neiskustva i noobski setup, dosta vise nego sto su sami driveri tako losi.

A Eyefinity smatram najvecom gluposcu. Mislim naguravati tri monitora, jedan uz drugi?? Polukruzni monitori, cini mi se da NEC je napravio takav, mi vec imaju smisla.

A izvini koliko kosta taj nec monitor!?... znaci potvrdio si i da je nv3d surround jos veca glupost:,,:, jer onda stvarno ispada kao da gledas kroz prozor, ali to je po tebi, nisam to probao mozda i nije lose ,).

Poslednja izmena:
A koja je razlika izmedju Eyefinity-a i 3D Surround-a???Osim sto za opciju 2 treba dve karte.Ili ne treba???

Za nv trebaju dve karte.

Ma znam ja to Prijatelju,ali neznamo Mi nista!Ono gore je bilo sa malo sarkazma.;)

Ocekujte uskoro poredjenje 570ke i 6970, da vidimo cija baba vozi traktor a cija baba otvara kapiju :d

Ocekuje se brz pad cene AMD karti, nece se dugo zadrzati na ovom nivou. ;)

Dzaba nama sva pojeftinjenja, kad PDV na core PC komponente ode sa 8 na 18%... :( Ja se nadam da ce cene pasti dovoljno nisko da sa povecanim PDV-om cene budu na trenutnom nivou...

Dzaba nama sva pojeftinjenja, kad PDV na core PC komponente ode sa 8 na 18%... :( Ja se nadam da ce cene pasti dovoljno nisko da sa povecanim PDV-om cene budu na trenutnom nivou...

Da to su gospoda iz vladu juce objavila znaci brate ono ovo odose cene 10%:smash:

Vrh Dno