Šta je novo?

AMD Radeon 6950/6970 Thread

Ja koliko znam samo je Sapphire ubacivao u svoje VaporX kartice.Od kad su u referentnim modelima ?

Pa pročitaj ponovo pixellov post.

570ica je dobra zbog fizike, a 6950 je bolji izbor za eyefinity. Potrošnju ne treba uzimati kao neki reper u ovoj klasi. Za igranje na jednom monitoru je za tih 36k verovatno bolji izbor 6850cf, a + možeš posle da dokupiš još neki monitor.

6950 egal sa performansama GTX 570, buka koju proizvode jedna i druga su skoro pa iste...
Kako sam testirao obe karte, 6950 je po meni bolji izbor, jeftiniji je, a nudi zaista dosta.

@Lucko jos kad bi iko normalan verovao tvom "objektivnom" testu :)

Pa pročitaj ponovo pixellov post.

570ica je dobra zbog fizike, a 6950 je bolji izbor za eyefinity. Potrošnju ne treba uzimati kao neki reper u ovoj klasi. Za igranje na jednom monitoru je za tih 36k verovatno bolji izbor 6850cf, a + možeš posle da dokupiš još neki monitor.

Procitao sam..Ne kapiram?!Kaze postoji vec tri godine na referentnim kartama!Gde?Kad?
I kakve veze ima GTX570 i fizika i eyefinity i sl?Mislim nadovezao si se na vapor chamber:S:

-----------------------------------------------------------------------------------

Od ovih Kajmak karti nema leba ljudi.Em su skupe em su se lose pokazale.
Stvarno samo okoreli fanboy moze da tvrdi pored ociglednih cinjnica kako je ovo nesto a ceo svet apsolvirao drugacije.

GTX570 je u klasi sa ATI 6970 to je svaki moguci priznati sajt podvukao kao cinjnicu..
Meni je dovoljno samo ovo,do sad tacno u bobicu sto se tice testova:

Ovde je cak 6970 cak i sporiji od GTX570 :

http://en.expreview.com/2010/12/18/amd-radeon-hd-6970-hd-6950-review/13075.html/19

Statistika cini cuda:D

300-330 eur za GTX570 je Best,Best buy .Karta za te pare ubija!

sve je to relativno ;)
6970 jeste skupa u poredjenju sa GTX570 (mada je i to diskutabilno posto trenutno vise nigde nema GTX570 ispod 35k din) ali je zato u odnosu na GTX580 dobro zacenjena. takodje, 6950 je sasvim dobro zacenjena u odnosu na GTX570 (mada je i ona rasprodata po toj ceni). a sve karte su neisplative u odnosu na 6870 koga jos uvek ima po 200e.
na kraju se sve svodi na to ko sta vise voli a sve ostalo su fanboy prepucavanja.

@Lucko jos kad bi iko normalan verovao tvom "objektivnom" testu :)

Zar ovde ima iko normalan? :D

Nemoj da se vredjamo, pozivam te ako zelis da testiras 6950/6970/570 i sam se uveris u ono sto pisem i rezultate testova.
Ako nesto nije onako kao sto je napisano u testovima mozes da izaberes jednu od ove tri karte i nosis je kuci sa sobom. ;)

:wave:

^^ Ako si testirao sve tri karte, mozes li da kazes koju rec o buci? Dakle, uzeo bih
jednu od navedene tri kartice za silent sistem, pa me zanima da li su kartice
adekvatne za jedna silent sistem?tnx

Ovako nekako:

Na idle nijednu kartu maltene neces cuti. Ako zaustavis prstom ventilator primetices da nestaje samo blagi huk vazduha koji prave sve tri karte.
Sto se tice gejminga, Radeoni idu do nekih max 35-40% ventilatora sto se cuje naravno, ali je recimo tise od 70% koje je pravila GTX 570 tokom igranja.

Generalno, najtisa karta od ove tri je HD 6950, ponovio bih samo da su u idle rezimu izjednacene (HD 6970 je za nijansu glasniji), ali kad se zaigras HD 6950 je najtisa karta.

Opet bih te podsetio da procitas svoj potpis pre nego li napises ovako nesto. ;)

6950 egal sa performansama GTX 570, buka koju proizvode jedna i druga su skoro pa iste...
Kako sam testirao obe karte, 6950 je po meni bolji izbor, jeftiniji je, a nudi zaista dosta.

Aj molim te okaci rezultate, cisto da razresimo dilemu :)

Procitao sam..Ne kapiram?!Kaze postoji vec tri godine na referentnim kartama!Gde?Kad?
I kakve veze ima GTX570 i fizika i eyefinity i sl?Mislim nadovezao si se na vapor chamber:S:

-----------------------------------------------------------------------------------
Pa Sapphire nerefernete kartice sa Vapor oznakom koriste Vapor hladjenje još od model 3870, ako se ne varam? Šta tu nije jasno?

A što se ovog dela teksta tiče, ostavio sam razmak, što znači da se ne odnosi na prethodni deo teksta. Kapiraš?

Pa Sapphire nerefernete kartice sa Vapor oznakom koriste Vapor hladjenje još od model 3870, ako se ne varam? ?

...ne varas se ...Sapphire Radeon HD 4870 2GB Vapor-X
25sm.jpg

... video sam taj test. GTX570 i 6950 su skoro iste po fpsima... 6950 je ~50e jeftinija..mozda zbog obnog ostecenja konektora?

Poslednja izmena:
Pa Sapphire nerefernete kartice sa Vapor oznakom koriste Vapor hladjenje još od model 3870, ako se ne varam? Šta tu nije jasno?

A što se ovog dela teksta tiče, ostavio sam razmak, što znači da se ne odnosi na prethodni deo teksta. Kapiraš?

Jel ti mene zezas ili sta>?Pa sad si napisao isto sto sam ja rekao!

Citiracu pixell-a:

Ništa novo. Ne referentne imaju Vapor Chamber tehnologiju već tri godine.

Moj odgovor:

Ja koliko znam samo je Sapphire ubacivao u svoje VaporX kartice.Od kad su u referentnim modelima ?

Jesam li ja lud ili?!

... video sam taj test. GTX570 i 6950 su skoro iste po fpsima... 6950 je ~50e jeftinija..mozda zbog obnog ostecenja konektora?

Nisu bas iste, generalno je 570 brza ne nesto previse, ali u najzahtevnijim igrama ispadaju iste (Metro i Crysis), ja verujem Lucku (FantomX) ne znam zasto ne bih...

Jel ti mene zezas ili sta>?Pa sad si napisao isto sto sam ja rekao!

Citiracu pixell-a:

Ništa novo. Ne referentne imaju Vapor Chamber tehnologiju već tri godine.

Moj odgovor:

Jesam li ja lud ili?!

Pošto smo očigledno mislili na isto, ***. Ja sam mislio da je "Ne , referente", a ne na nereferentne :) Sematika *** :)

Nisu bas iste, generalno je 570 brza ne nesto previse, ali u najzahtevnijim igrama ispadaju iste (Metro i Crysis), ja verujem Lucku (FantomX) ne znam zasto ne bih...
...video sam da je razlika kao 62fps naspram 59fps kad se sve sabere jako blizu... Cini mi se da onih 2GB dobro dodju kod min fpsa i CF...

Poslednja izmena:
Opet sam se shebo :D Zamenio sam u poslednjem postu postu pojmove :D

Ne znam, ja da imam para i da mi je potrebna nova grafika uzeo bih 570icu, eto zbog te fizike (kupila me mafiaII *** :D )

A da imam još više keša (hipotetički), uzeo bih triple monitor setup i 6970.

Razlika ipak u samo par frejmova...

Da sam fan ATI kao sto nisam :D uzeo bih neku grafu.Na zalost ova 69xx ne uliva ni najmanje poverenja..Smirgl Edisn :)
Ali neka sledeca generacija recimo u 28nm pa da se proba i taj eyefinity mada meni iskreno smeta monitor do monitora,izludjuju me okviri,podela ..Kad bi sve bilo iz jednog dela bilo bi lepo..

Off a i nije off.
Ima tema o uticaju 3D-a na vid..Jel ista situacija i za gaming?Posto nVidia ima 3d surround.
Ja ovaj stereoscopic jos nisam probao jer nemam obicne 3d naocare:zgran:

Ovde izgleda nekima djaba 100-tinjak review-ova opet pricaju gluposti:d
Covek da ne poveruje koji fanboy-izam:trust: Inace kad smo kod tog foruma jedan njihov poznati clan je svojevremeno pricao da je PII bolji od I7:d

...onaj ko koristi grafu za igre ne verujem da ce primetiti razliku izmedju gtx570 i 6950... mislim da li se vidi razlika izmedju 55 i 53 FPSa?
Min FPS kolko vidim je bolji na 6950... da ne govorim o igranju na vecim rezolucijama...
... Recite mi jedan ralog zasto da placam +50E za iste performance?.... naravno ako se koristi kartica samo za igre... sto je i cest slucaj kod vecine ovde.
crysis_1680_1050.gif
HD6900-40.jpg

HD6900-74.jpg
metro_2033_1920_1200.gif

Poslednja izmena:
@najj
Mislis na Mandusica kog sam osurio u OC duelu za koji me sam prozvao?
Secam se te price kako da ne!
AMD u srcu i dusi :)

Da bas na njega ali djaba opet vrte istu pricu:D
Jednostavno nemogu da svare da je sada (trenutno) GTX570 Best Buy u visoj klasi:)

Da bas na njega ali djaba opet vrte istu pricu:D
Jednostavno nemogu da svare da je sada (trenutno) GTX570 Best Buy u visoj klasi:)

Slobodno cepajte imena chisto da ljudi sa jeftinijim kartama imaju kompletnu sliku. Ovako ova pricha odaje neki kiseo ukus u ustima, kao da su dve babe izashle ispred kucje i "ogovaraju komshije"...

Slobodno cepajte imena chisto da ljudi sa jeftinijim kartama imaju kompletnu sliku. Ovako ova pricha odaje neki kiseo ukus u ustima, kao da su dve babe izashle ispred kucje i "ogovaraju komshije"...

...samo sto te dve babe pricaju ispred svoje kuce i nikog nije briga... a ovde ove babetine su se posadile na sred teme i smaraju :\
Prvo ovom treba crtati na 2 strane da vaporx postoji vec 100god, a onda ovaj drugi te ubedjuje da je isplativije za 2FPSa dati +50e...

IMHO, 6950 za 250E je odlicna kupovina... samo za vece rezolucije... Ko se igra na rezama manjim od 1900*1200 ima i isplativija resenja...

Poslednja izmena:
Ako mi stigne procesor do kraja godine DAS i ja ćemo napraviti uporedni review GTX570 vs HD6950 i to u stock vs OC varijanti ;)

...samo sto te dve babe pricaju ispred svoje kuce i nikog nije briga... a ovde ove babetine su se posadile na sred teme i smaraju :\
Prvo ovom treba crtati na 2 strane da vaporx postoji vec 100god, a onda ovaj drugi te ubedjuje da je isplativije za 2FPSa dati +50e...

Ako si na mene mislio nisam ti ja savetovo da dajes +50e i odakle ti to da 50evra razlika:d a sto ovo gledam cena 570 322e a 6950 311e:)

Vrh Dno