Šta je novo?

AMD R9 290x Zvanicna Tema !

racunaj i da je kljakavo i nakaceno to hladjenje,sa termlnim zvakama,i da bi radila treba da se rasklopi,povadi to smece i da se stavi pasta.ako nisi strucan i znas kako to da odradis (ili imass zelju i strpljenje) nemam pojma koliko ti je onda ta opcija uopste izvodljiva.

sa druge strane,uz malo strpljenja verovatno ce neka nereferentna da naleti za okej novac.

Svakako vredi uzeti i referentnu, jer je ima po bas smesnim cenama, (pod uslovom da nije rudarila) neko vreme izdrzis buku uz pojacan fan profil i skupis pare za accelero extreme kuler koji ce bez problema da hladi ovu grafiku i to uz oc... Kartica se greje kao i svaka druga iz te klase...

Ma ima sad toga po oglasima za skroz ok novce,treba samo pratiti....a karta je inace zverina.

tako sam i ja nesto kapirao :) da mogu da zamenim pastu i sve ostalo nije frka :) samo nisam hteo da se cimam vise nego sto treba .... videcu sta naleti u tom trenutku.

hvala na informacijama :)

290x je neverovatna kupovina za 200e .... ako se nadje dobra :)

290X vapor-x, valja li cemu?

Zaista impresivna kartica, a na ovim klokovima je neuhvatljiva za GTX970 u prakticno svim benchmarcima i dobrom delu igara, prezadovoljan sam.

Kako mislis neuhvatljiva? Gotovo sve GTX970 idu preko 1500 Mhz. A 3d markovi ne sluze nicemu osim za neki pregled i odavno su prestali biti relevantni. Igre su ono sto pokazuju pravo stanje a tu je situacija ipak malo drugacija.

Verovatno je mislio na cenu, zaista ne za 200 i za 250€ 290/290X su brutalne.

odlicne su vaporke,nezavisno jel' tahiti ili havajac.u top 3 resenja kod novijih amd-ova.

Zavisi sta imaš od hladjenja, ali je pozeljno da ne ide preko 85-90 jer oko 95C kreće throtle, a to ne valja, isto vrm 1 drzati ispod 100C.

Uskoro treba da pazarim referentnu 290X i Arctic Accelero trojku na koji cu morati malo da pricekam dok stigne. U E**i sam nasao MX-4 pastu u koju se ljudi kunu da je mozda i najbolja. E sad, kad se rasklopi zverina cime skinuti postojecu pastu i ocistiti sve a da moze da se kupi kod nas za neke normalne pare? Dobio sam savet da obican alkohol i perfeks mogu da zavrse posao ali koliko je to zaista pouzdano da se nista nece ostetiti (gpu, vram, vodovi, lemovi...) na neki duzi vremenski period usled nekakve hemijske reakcije?

Za ciscenje ti je najbolji medicinski benzin.

95% alkohol i filteri za kafu ili ubrusi, meni se pokazalo odlicno za ciscenje jezgra i5-4670K posle skalpiranja, sto ne bi dobro cistilo i jezgro R9 290X :) Medicinski benzin je isto dobra opcija :)

iskreno nikad nisam morao da koristim tecnost (a radio sam to preko 200 puta) ..... ubrus .. toalet papir, stapici za usi i oni pamucni tuferi sto zene koriste za skidanje sminke sta god da imas .... i samo lagano, skida se ko od sale

Moze li ovaj moj Corsair HX620W tjerati R9 290 bez problema? To bi trebalo raditi?

U pitanju je Sapphire Tri-x R9 290, mada to nije bitno.

Moze, bez brige.

Ok, hvala.

I ima li neko ovaj Sapphire Tri-x R9 290 model? To bi trebala biti dobra karta?

Ok, hvala.

I ima li neko ovaj Sapphire Tri-x R9 290 model? To bi trebala biti dobra karta?

Ima je ja godinu i po, i ne mogu da se pozalim na nju. Na stock frekvencijama je tiha karta, i u solidnom kucistu moze da drzi kartu na do 75C sa 40-44% fan speed i ambijentalonoj od 25C, sto je odlicno :) Cak i kada se overklokuje, fan stavis na 55-60%, opet ce biti tiha sa +100mV +50% power i na kojoj god frekvenciji je budes drzao. Tako ce ici do 80C na jezgru i oko 90C na VRM1 i mozda 54C na VRM2. Dok je god FPS ispod 300, ne bi trebao da iskusis coil whine. Prisutan je samo kod extremno visokog FPS-a, dok FPS cap i vsync to resavaju u potpunosti. Iako je duga 31cm, ne krivi se ni najmanje posle godinu i po dana koriscenja. Kada se klokuje, moze da povuce i do 300W. Jedina zamerka, ali to je sitnica, sto se malo cuje shroud kada je vent na 46-50%, samo 1% vise ili manje i ne vibrira, ali u stock rezimu nikad nije ni dosla do 46% fan speed. Bar po meni odlicno odradjena karta :)
EDIT: Zaboravih da dodam da koristi referentni PCB, tako da je kompatabilna sa svim vodenim blokovima koi odgovaraju referentnoj karti, i hladnjak prekriva i hladi sve memorijske cipove.

Poslednja izmena:
Hvala!

[YOUTUBE]RryaX3R9Vq0[/YOUTUBE]

Sapphire Tri-x R9 290 je mozda i najbojla karta na trzistu, 290x vs pomenuta je do 5fps-a. Ne znam shta bi joj pre naveo kao prednost.

menjao sam moju vapor x tri x r9 280x za powercolor r9 290 sa doplatom do 10000 din dali je po vama ovo dobra inesticija I kakve su power color graficke

Dobre grafike prave od skoro. Uopste nisu toliko low budzet vise. Jedino sto daju samo 2 god garancije, sto je veliki minus i zbog toga bih ih izbegavao.
Sto se tice doplate, meni deluje prevelika.

Nazad
Vrh Dno