Šta je novo?

AMD R9 290x Zvanicna Tema !

Malo edukacije, ;) :D
pogledaj ovaj review,
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Nano/22.html
referentna 290X u Middle Earth: Shadow of Mordo, igra koja bolje sljaka na AMD karticama,
ima dosta bolji fps od referentne 970 kartice,
ali, kad se pogleda Performance Summary,
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Nano/30.html
gtx 970 je ukupno jaca od 290X kada se uzmu u obzir review vise igara.
Kod overkloka se prednost sigurno i povecava, zbog boljeg skaliranja Maxvella kod kloka.
Tako da, za ovaj Star Wars Battlefront mozemo reci da je igra koja vise odgovara AMD chipu,
ali je, gtx 970 ipak jos uvek u ukupnom skoru brza od 290X.
Videcemo sta ce se desiti sa DX12,
verovatno ce 290X smanjiti ili ce se izjednaciti po jacini sa gtx 970 karticom. ;)

ja da sam na tvome mjestu pokrio bi se po usima, i po ocima :d ne bi nikako dolazio na forum :d

Ode Titan-killer, gospodinu sa savrsenim brkovima i bradom :)

Ne moz' nista da ti promakne, :smoke:
bas me interesuje koliko moze da ide na vodu,
kako crno Titance, ce ga oduva, ko sibicu...;)

Poslednja izmena:
Dobio si znacajan boost za gpu skor jel karta i dalje radi na istim taktovima? jel su ti isti driveri bili mislim ono promjenom biosa jel se ista promjenilo sa taktovima kartice?

test sam radio na istim taktovima izbrisao sam drivere pa ih opet instalirao takva je procedura flesovanja biosa

Da to i meni nije islo u glavu, jer i R9 390 na istim klokovima ima veci score od moje R9 290. Ali jos se vidi da je graphics score veci, ali je physics nizi u tvom R9 390X tesu u odnosi na R9 290X. Jos su oni tu nesto radili ispod haube, ako je driver i klok isti :)

Al cudno da se flesovanjem biosa dobije na performansama mozda to i objasnjava one testove gdje recimo R9 390X odnosi pobjedu nad R9 290X par procenata, ali onda u tome biosu za R9 390 karte nesto su cackali samo kako stvarno da utice na performanse, ono bas cudno.
Bas si odradio dobar test ako imas jos neke skorove ili si radio neke testove prija flesovanja odradi i sada bas da vidimo ima li razlike.

Koje testove jos da odradim sa ovim biosem kako pise tamo u postu nesto je menjano u odzivu memorije

Odvrti neku igru ako imas metro ili tomb bilo sta samo da se uporedi, sto se tice memorije moguce da su cackali po latencijama, ali da li to moze dati poprilcno dobar boost bar kad je gpu skor iz 3dmarka u pitanju jako je diskutabilno, uglavnom ako imas ista na kompu neku igru uporedi, svakako jako zanimljivo na koji su nacin biosom dali boost R9 390/x kartama.

Kada se bolje analizira, vidi se da su pretocili physics score u GPU score :d Ne verujem da se moze dobiti za 551 veci GPU score samo od timinga za memoriju.

koje su normalno temperature za VRM Temperature 1

Pa oko 70C je konzervativno za svaki dan, moze i 85C-90C da prodje, ali vec 100C+ je gadnije, jer onda karta vuce dosta vise struje, napon postaje nestabilniji. 125C je red zone. Znak pitanja je da li ce raditi fino uopste ili moze i da rikne posle par sati.

hvala na info kada OC mu karticu na 1190/1500 ide I do 79-80 stepeni kada igram neku igru

Ala se dobro klokuje sunce ti poljubim, koja podesavanja :D 79-80 je odlicna temperatura :)

+62mV za taj klok moram samo jos neki i5 da nabavim ovaj fx6300 ne izvlaci maximum iz kartice

Poslednja izmena:
Sa srecom, to cudo odlicno radi :D Meni treba oko +100mV za 1180/1500 i pri tom VRM1 ide do 88C. Jos je ta tvoja otkljucana R9 290X, ubo si kartu svaka ti cast :)

Pa 75C je za svaki dan ok, ali 100 može skratiti životni vek komponenti. Ja se trudim da drzim moje ispod 95C sa što manje zvuka.

Hocu 3 minuta zivota nazad.

Pa oko 70C je konzervativno za svaki dan, moze i 85C-90C da prodje, ali vec 100C+ je gadnije, jer onda karta vuce dosta vise struje, napon postaje nestabilniji. 125C je red zone. Znak pitanja je da li ce raditi fino uopste ili moze i da rikne posle par sati.

Na mojoj 290x ne prelazi 65 C°..inace samo u FurMarku posle nekog vremena se popne na 68 C°... ..Karta radi na 1080/1500 MHz...

Pa kad imas Vapor-X, jednu od najboljih izvedbi R9 290X :D I to ti je stock frekvencija sa tipa 40% fan.

Trebala bi mi optimalna podesavanja za Sapphire r9 290x za overlock. Zna li neko?

+100mV,power do kraja i probas 1150/1500 i motris temperature,VRM-ovi da ne odu preko 90c.za test heaven (prelazak na viseci most u drugom krugu je kljucan po mom iskustvu,ako to prodje nece puci nikad) a monitoring softver mozes i AB,mada je meni sensors tab u gpu-z/u najkompaktniji,pa sam to furao dok sam imao jedan monitor.sad razvucem hwinfo i kaem ajmooo

Nazad
Vrh Dno