Ma jok, samo 15000 dinaraPazi i nije neka razlika > http://www.arlt.com/Hardware/PC-Kom...-R9/R9-285/Sapphire-Radeon-R9-285-Dual-X.html
Nemam para i ne spominji memorijuTo ti je 99% do monitora, tj cinjenice da imas VGA konektor, a ne DVI ili HDMI. Promeni najzad taj monitor i resi se muka.
Posto hocu da kupim 290 koje bi modele trebao da gledam? Moze li neko da napravi listu koje su se najbolje pokazale do sada?
To me je i zanimalo magny, razlika u ceni nije neka ( hiljadarku je Tri-X skuplja) medjutim pcs+ ima dosta veci kuler i backplate. Meni se licno vise svidja pcs+
Medjutim citao sam dosta komentara gde se ljudi zale na pcs+. Takodje malo me odbija i sto imaju samo 2 godine garancije za razliku od Asusa i GB :/
Ima li ko slicnih problema:
na mojoj ASUS R9290-DC2OC-4GD5 DirectCU II OC (stock) postize 127 C°za vrm...
Poznato je da je Asus kiksao sa DCII kulerom za 290 seriju, koristen je isti hladnjak kao za gtx780 a on ne odgovara dimenzijama pcb-u od 290ke i nije moglo bez degradacije termala naravno, vrm je problematican ali tih 127 stepeni je ipak neverovatno, po meni proveriti naleze li sve kako treba pa ako da-hitno kartu na reklamaciju.
Kartica je testirana u zatvorenom kucistu (sobna temeperatura 24 C°) i kao sto rekoh na stock 1000MHz/1260MHz za cip/memoriju
Kakve dimenzije, kakva "degradacija termala" što se petljaš u stvari koje ne razumeš.
Hlađenje GPU čipa je odlično i pri sintetičkom opterećenju (mining) nalazi se u zoni od 70-80°C. VRM sekcija se ne hladi efikasno pa temperature idu u rasponu od 90-100°C.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari