Šta je novo?

AMD R9 290 Zvanicna tema

a sta ako se ispostavi da hT za novi fallout nije samo patka,a njemu se bas to bude igralo? :)

surova istina je da niko nema pojma na koju stranu ce dx12 da okrene pricu,i ne treba pozurivati sa takvim izjavama.konfu sklapas prema trenutnim zeljama i potrebama,i drzis palceve.

Pametno zboris :) Najbolja opcija bi bila da se prvo saceka neka igra koja koristi dosta funkcija DX12, pa onda kupiti nesto konkretno, ali to valja docekati.

Ljudi stigla r9 290 tri x, ali ima jedan problem. Black screen iz cista mira u regularnom radu ne u igrama. Trazio malo po netu i vidim da navodno bios 015.044.000.011.000000 resava ovaj problem, valjda je napon nizak u 2d, pa memorija zeza. Moje pitanje je kako najlakse da flesujem bios na ovoj karti? Za gtx 660 sam koristio nvflash, sta da koristim za ovu?
290 tri x.jpg

Zanima me jel' vredi igrati se s AMD overdrive podešavanjima (za R290 Tri-X OC)? Konkretno me zanima GPU clock settings, da li bih smeo procentualno da ga podignem (Power limit settings mi je na 20%)

Batali to, i koristi MSI afterburner ili Sapphire Trixx :)

da se upisem,pazarena Powercolor 290 PCS+ a.k.a. "Krmaca". :)

6 meseci je garancija ostvariva u WinWin-u. Iskreno nije toliko dobra kupovina. Na kp nova 290x Matrix je 370e sa 3 god garancije...

Ali zato ove 285 za 133e su veoma lepa kupovina.

Za Matrix model i 3 godine garancije. Plus nova karta, a ne reparirana... da mala je razlika.

s' obzirom da sam ranije sa njim saradjivao,i da me nije ispala toliko,i da nista normalno nije bilo po oglasima a meni se hitno igrala autumn aurora...a ima i ovaj mali razlogcic:

untitled.jpg

sad prodje 1100/1350 na power limit na panj,nedirana voltaza valley bez problema jedno bar 8 krugova.ne bih cackao dalje,pokusavam na silu da je destabilizujem cisto eto,da ispolji ako ima sta nocas sutra da idem po onu sa bolesnim asic-om. :) uzeo bih je odmah,ali mi je f8000005 mlogo interesantniji. :)

edit:

da ne bude zabune,pre bih uzeo one xfx sa foruma,mozda cak i obe,da je decko ispostovao dogovor,mislim da je cetiri dana odbijanja poziva i 500 i kusur din pojedenog racuna na govornu postu sa moje strane dovoljno ispostovan dogovor.relativan impuls baj,ali se ne kajem nimalo,odradice ova meni autumn auroru i misery odlicno dok se ne iskristali situacija sa dx12 i koliko ce trebati VRAM-a za virtual pet tj fo4. :)

Poslednja izmena:
sad prodje 1100/1350 na power limit na panj,nedirana voltaza valley bez problema jedno bar 8 krugova.ne bih cackao dalje,pokusavam na silu da je destabilizujem cisto eto,da ispolji ako ima sta nocas sutra da idem po onu sa bolesnim asic-om. :) uzeo bih je odmah,ali mi je f8000005 mlogo interesantniji. :)

edit:

da ne bude zabune,pre bih uzeo one xfx sa foruma,mozda cak i obe,da je decko ispostovao dogovor,mislim da je cetiri dana odbijanja poziva i 500 i kusur din pojedenog racuna na govornu postu sa moje strane dovoljno ispostovan dogovor.relativan impuls baj,ali se ne kajem nimalo,odradice ova meni autumn auroru i misery odlicno dok se ne iskristali situacija sa dx12 i koliko ce trebati VRAM-a za virtual pet tj fo4. :)

Samo nemoj da preteras. :mad:

pa vidis da ne diram napon,sta se zestis,a i da sam hteo da silujem uzeo bih onu sa bolesnim asic-om. :) a i ne krijem nista,sve pisem javno,cak stavise mislim da se nemere biti korektniji od mene. :)

:) morace ozbiljniji klok i stelovanje fan profila ipak da padne,fali joj bas sitno da izgura fl4 u 2k kako trebuje.

:) morace ozbiljniji klok i stelovanje fan profila ipak da padne,fali joj bas sitno da izgura fl4 u 2k kako trebuje.

Meni prolazi 1040 bez dizanje volt. Wot radi vrhunski sad 117 fps-a max, min oko 90 :).

Ti tacnije ovo juris ? :)

Poslednja izmena:
jok,davno je dzabe voznja istekla,sad sve i da nije hardverski zakljucana ako se ne poklapa ID mrka kapa.ali gledao sam hynix i fizicki nekriplovan cip kad sam vec mogao da biram,imam blagu averziju od fizicki bogaljenog hardvera. :)

edit: dobro ste prosli,da sam se ja pitao i da imam djon umesto obraza vrteli bi i one referentne. :)

Poslednja izmena:
na ovim novijim tesko da ce prodje,mozda nabasas na neku referentnu na kojoj ce moci,ali ne racunaj na to.ali nista ne kosta da probas,dampujes originalni bios,flesnes asus,ako ne,onaj p1t,ako ne vratis originalni i nikom nista. :)

na ovim novijim tesko da ce prodje,mozda nabasas na neku referentnu na kojoj ce moci,ali ne racunaj na to.ali nista ne kosta da probas,dampujes originalni bios,flesnes asus,ako ne,onaj p1t,ako ne vratis originalni i nikom nista. :)

gpu.PNG

Ova kao tvoja :)

Vrh Dno