Šta je novo?

AMD R9 290 Zvanicna tema

Ne. Radovao sam se prerano. Black screen posle duzeg spavanja monitora :/

Da, samo da bi bila stabilna na frekvencijama preko 1060MHz, morao sam da dodam malo napona. Pausalno sam stavio +100mV, i stabilna je frekvencija kao kamen. VRM1 ide na 85C i core na 76C kada je vent na 51%. Te temp su posle dobra 2 sata Crysis 3.

Meni je dosta 1000/1250, ali nesto se mislim o Powercolor 290 PCS+.

Meni je dosta 1000/1250, ali nesto se mislim o Powercolor 290 PCS+.
Ona se dobro pokazala na testovima, ali ima jedna sumnjiva serija sa dosta problema. Ne mozes sa sigurnoscu znati koja je dok je ne kupis, a tada je vec kasno.

Predstavljam da je 14.4. driver djubre. U firefoxu mi je dao black screen, iz koga sam se jedva izvukao pomocu CTRL+ALT+DEL, iliti task manager-a da bih uhvatio ovaj SS. Probacu a vidim da li je clock stabilan sa 13.12. driverima, ili cak 13.11. 9.5. Beta, OPET. Ovaj black screen se dogodio kada je karta bila OC-ana, ali memoriaj je bila na 1250MHz.
R9 290 driver fail.png

Da klok od 1110/1250 sa driverima 14.4. je nestabilan. Titanfall je prestajao da reaguje vise puta. Jedva sam ga vracao preko task managera. Svaki put bi driver riknuo. I to je sam power limitom na +50 i +100mV. Ljudi su sa manje napona i gorim ASIC-om dobijali stabilno 1130 i 1550 na memoriji. Vraticu se na 13.12. driver da ispitam kako tu ide.

Smanji ti, blago meni, klok GPU-a. Meni to lici na izvor problema, a ne drajveri. To sto drugima ide na malo vise mhz ne znaci da ce i tebi. Nije ni cudo da imas problema kad stalno petljas nesto :D

Spustio sam ga na 1060MHz i mem je na stock 1250MHz sa +50PL. To je stabilno. Taj OC je 10,5% iznad stock klokova, sto je vecina sajtova uspela da izvuce, iako je vecina pocinjala od 1000MHz kao stock, ali i 1060MHz je bolje nego 957MHz :D

Dakle da "rezimiramo" kartica radi kako na defaultu tako i na 1060/1250 bez Black Screen-a, svuda i uvek sa Catalyst 14.4 WHQL ili ne??? Ako ne radi svuda i uvek sa 14.4. ovako kao sto si naveo 1060/1250 ili "default", da li radi sa Cat 13.12?

Dakle:

default + Cat 13.12 = Stabilo svuda i uvek DA/NE ?
default + Cat 14.4 = Stabilno svuda i uvek DA/NE ?
OC 1060/1250 + Cat 13.12 = Stabilo svuda i uvek DA/NE ?
OC 1060/1250 + Cat 14.4 = Stabilno svuda i uvek DA/NE ?

Eto, ostavi tako, i nece vise biti prituzbi da ne radi ovo ili ono. OC je lutrija, nije zagarantovano da ce da radi i 1mhz vise, tako da je samo stock karta merodavna.

def + Cat 13.12. stabilan kao kamen
def+ Cat 14.4. stabilno isto
oc 1060/1250 + Cat 13.12. nisam probao jos dokle tu moze
oc 1060/1250 + Cat 14.4. testiran u Crysis 3 i titanfall, Metro Ll kao da baguje nesto, sad cu da probam
Cat 14.6. kada sam probao jedva sam se izvukao

Da se pohvalim da sam i ja ušao međ' vlasnike R9 290-ki (Tri-X OC). I sad došlo na red testiranje kartice, konkretno Crysis 3. U oba slučaja (bilo to na 14.4 whql ili 14.7 beta driver-ima) igra radi tečno na max podešavanjima (jedino mi je AA bio na predposlednjem podešavanju) sa kratkim štucanjem s vremena na vreme, da li to može biti do samih driver-a ili možda do napajanja (tipa kada kartica krene da radi punim gasom pa vuče više struje?). Konfiguracija iz potpisa.

Verovatno do drivera ali mislim da si bas knap sa napajanjem, najbolje da uzmes nesto jace sto pre 700w i kusur...

Znači neki Seasonic od >700W? :)

Pozz , pise da je za karticu potrebno 750 W psu , ali me zanima da li bi cooler master od 700 W bio dovoljno , posto ja mislim da se ovo 750 odnosi na neko najobicnije napajanje .

Imam i7 3770k 3.5 GHz , maticna p8z77-v , planiram da kupim 8gb 1600Hz ram-a , ssd od 120 gb , ne planiram overklok .

Bice dovoljno. I ne,ne odnosi se na "obično" 700w napajanje :) tu se Kinezi ne uzimaju u obzir

Formatirao sam C: Reinstalirao Windows, updateovo BIOS, instalirao sve drivere i mogu reći da sada Crysis 3 leti leptej**o! :) Znači koja razlika, ne mogu da verujem...

Eh da, a na kraju se ispostavi da mi je PSU ipak slab, pokrenuo Sniper Elite 3 (sve odšrafljeno na ultra) i igram par min, igra nije secnula ni sekundu, znači sve ide fluidno, kad ono prc, komp se samo sam od sebe ugasi, i kroz 2 sekunde, boot-uje se... Isto mi se pre toga desilo i na Crysis 3. Ćebiga, mora se uzeti nov PSU, pa to ti je! :D

Našao sam nov Seasonic SS-750AM2 (cca 100e), mislim da je on ok izbor?

Poslednja izmena:
Formatirao sam C: Reinstalirao Windows, updateovo BIOS, instalirao sve drivere i mogu reći da sada Crysis 3 leti leptej**o! :) Znači koja razlika, ne mogu da verujem...

Eh da, a na kraju se ispostavi da mi je PSU ipak slab, pokrenuo Sniper Elite 3 (sve odšrafljeno na ultra) i igram par min, igra nije secnula ni sekundu, znači sve ide fluidno, kad ono prc, komp se samo sam od sebe ugasi, i kroz 2 sekunde, boot-uje se... Isto mi se pre toga desilo i na Crysis 3. Ćebiga, mora se uzeti nov PSU, pa to ti je! :D

Našao sam nov Seasonic SS-750AM2 (cca 100e), mislim da je on ok izbor?
Super je, neka te lepo sluzi :)

Da li ima neke velike razlike izmedju r290 i r290x , i da li ima velike razlike izmedju proizvodjaca (npr. Gigabyete,asusa i sapphirea ?

Ima razlike do 10% u performansama izmedju 290 i 290x. Sto se tice proizvodjaca bezi od MSI, zalili su se ljudi ovde na forumu da nema dobro hladjenje. Od svih dostupnih nekako je Sapphire 290 Tri-X najbolja kupovina. Odmah do njega je Powercolor 290 PCS+, pa tek onda ASUS 290 DCII i Gigabyte 290 WF3.

Nisam još ništa uzeo od napajanja, planiram ovih dana of course. Između Seasonic SS-750AM2 i dole navedenih Corsair-a (koje mogu da nabavim) koji PSU biste mi preporučili? Pošto za R9 290 Tri-X piše da treba "kao" minimum 750w, jelte.

uploadfromtaptalk1405531812964.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno