Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

jesi se igrao sa klokom?predpostavljam zakljucan napon?

Koja je tebi v na dual x pitam jel imam istu grafu meni 1.10v što je baš nisko??

Zasigurno se gubi :D

@umart
nesto mi neverovatno da je to neki uspeh. Ova moja ima uzas los ASIC (67.6) pa prebacuje 1200 lagano.

Tvoj asic je extra haj da vidimo ciji je losiji :D
Gledaj ovo :d
Pogledajte prilog 184243

1z52i51.png

:p

jesi se igrao sa klokom?predpostavljam zakljucan napon?

Ma jok otkljucan napon samo zbog niskog asic-a visok napon logicno, logicno nizak asic za def .taktove trazi veci napon.
Untitled0.png

@Corvus pobjedio si cestitam haha ;)

Ispravak @sam zlatna medalja haha.

jes oduvao nas je :p ma hebes asic jedino je bitno ko izvlaci iz karte maksimum isla ona na 1150 ili 1250mhz mala je tu realno dobit sto ne bude igrivo na 1150 nece ni na 1250.

sa'ce uleti neki burazer sa 51 posto i elpidom na nekom glibabajtu sa sve onim plavim pcb-om koja ni fabricki OC nemere d'izdura,pazite sta vam kazem. :)

hahahahha jezivo :)

Inace necu prepeci VRM, ali ram ocu xD

*** ga ja cu ovu moju kartu razlupam....
Opet mi zabo komp na idle.
Prodje heaven,prodje 5+h gaminga dying light,far cry4,prodje aida test.
I onda mi izbaci na monitoru NO SIGNAL u toku idlovanja.
Prosto nema logike da pod extra opterecenjem ni da stucne a u idle puca.Tako da sam ubedjen da nije napajanje.
Obrisao sa drajvere sa ddu ubacio zadnje 15.11....Jel ima jos neko neki predlog?Totalno me izludjuje ovo

Ma jok sve koje ja znam imaju teske leseve od racunara.Ja u celeom drustvu imam solidan komp.Druge to bas ne zanima.
Mislim i meni palo na pamet da nije do karte,kabl,neko podesavanje u biosu,sistemu.

nebitno kakav je les od kompa,bitno je da ima pci-e slot ne igra ulogu jel' prva druga ili treca generacija.na kraju krajeva,ako ti medak nije daleko moz' dodjes da je bocnemo kod mene.

CPU klok + GPU klok iz Moja mašina, na MB koju imaš,ako je tako, kako piše, teško da može stabilno.Diži postepeno sve pa vidi gde će stati.

Ugrabio sam malo slobodnog vremena, pa sam se zanimao OC-om core-a grafičke karte (MSI Radeon R9 280x Gaming 3GB GDDR5). Izvukao sam 1200MHz za Core (+44mV Core, +20% Power limit).

Podešavanja u MSI Afterburner:
1200MHz +44mV +20Power Afterburner.JPG

Podešavanja Heaven-a:
Heaven R9 280x stability test.JPG

Maksimalne temperature grafičke karte tokom Heaven-a:
1200MHz +44mV +20Power HWMonitor.JPG

Rezultat u Heaven testu sa ovim podešavanjima (1200/1500MHz) je 1011.

Šta kažete? Umart?

Poslednja izmena:
@umart hvala na ponudi ako se bas nista ne snadjem javicu(mada mi bas glupo da smaram ljude odavde).
Aj to mi ostalo jos,za vikend vracam sve na default.Ako i tad zabada e onda pojma nemam.
Mislim nema mi logike i klok i napajanje ako puca na idle a pod load radi extra.
Juce sam igrao dying light,instalirao fc4,ostavio chrome sa 10+ tabova,skidao preko torenta,jos 5-6 programa u pozadini i tako 2-3h gaminga.
A onda mi pukne kad je klot desktop.Totalno nema logike.

Mislim evo sve sto mi pada na pamet,pa ako vi vidite siru sliku od mene,predlozite.

1.Previse opereceno napajanje(mada opet kazem prolazi load satima a zabada u idle)
2.Nisam imao 1x8 pin konektor,pa sam koristio kabl koji sam dobio uz graficukoji prebacuje iz 6 pin u 8 pin
3.Defektna graficka
4.Previse struje ide preko MB(mada opet ******ski da prolazi load a puca na idle)
5.Nesto treba da podesim u biosu(samo bog zna sta)
6.Nesto u win 10
7.Zezaju me drajveri mada sad imam 15.11 pre toga 15.9
8.Da probam da obrisem catalist pa sve iznova
9.Da nije problem do dzampera na mb(pojma nemam ni sta je to:)).Ali znam da sam imao problem sa nekom grafom pr 7-8 godina i da mi neki lik namestio dzampere i sve posle radilo
10.Da treba nesto da podesim u catalist

To je sve sto sam iznedrio:d.Kazem ponovo nikako mi nema logike da izdrzava tezak load a puca kad je na idle...I to svaki put mi se desilo da puca kad monitor posle 15 min ode u off pa probam misem da ga probudim ono nece.I jednom mi se desilo dok sam surfovao netom.Tad mi samo zamrzla slika.

Poslednja izmena:
corvus:

sjajan komad nema tu sta drugo da se kaze. :) ja moje jorgovane nikad nisam uspeo da nateram da prebace 1200mhz stabilno,jednom je jedna (i to bih se smeo kladiti da je ona sa slabijim asic-om) odradila i heaven i valley po nekoliko krugova na 1215mhz,i pukla je u smrdljivom Contract warsu posle fazon sat i po. :'( u paru mi je krajnji domet bio 1178mhz,za jace napone nisam imao kuciste,i ovako jedva sam mogao da zatvorim stranicu,vrm-ovi su bili blizu 100tke u stress testovima.

cimi:

meni je glupo da se za te stvari ne cimaju ljudi sa foruma,jer je po meni uopste cilj foruma da se napravi zajednica,toliko puta su mi ljudi odavde izlazili u susret,ja barem mislim da cu najbolje da se oduzim da se nadjem nekom ako treba,a to da se bocne i vidi kako se ponasa je najmanji problem.druga prica ako ti ne zelis da nosis kartu kod nekog koga ne poznajes,to shvatam i postujem. :)

hahahaha ma jooook nije mi to ni najmanji problem pogotovu sto si stari clan na forumu;).Nego mi bedak da banem nekom na gajbu da ga smaram mojim problemima.I ovo mi glupo sto samo kukam po forumu:d.Pogotovu sto npr radi sve normalno 3-4 sata a onda pukne i tako u krug.
Videcu bas sve opcije da testiram pa ako bas nemam gde onda cu da dosadjujem nekom ovde.

corvus:
sjajan komad nema tu sta drugo da se kaze. :) ja moje jorgovane nikad nisam uspeo da nateram da prebace 1200mhz stabilno,jednom je jedna (i to bih se smeo kladiti da je ona sa slabijim asic-om) odradila i heaven i valley po nekoliko krugova na 1215mhz,i pukla je u smrdljivom Contract warsu posle fazon sat i po. :'( u paru mi je krajnji domet bio 1178mhz,za jace napone nisam imao kuciste,i ovako jedva sam mogao da zatvorim stranicu,vrm-ovi su bili blizu 100tke u stress testovima.

Ne mogu da tvrdim da su ovo 100% stabilni clockovi, ali prolazi Heaven za sada. Trebao bih da testiram i u igrama da bih bio siguran, pogotovu što nestabilnost može da se pokaže i tek posle par sati.

Okrenuo sam dva kruga sa 1200/1750MHz (sa Core na +50mV, za svaki slučaj). Evo rezultata:
MSI Radeon R9 280x Gaming 1200-1750MHz 12.11.jpg

Ali, sve u svemu, koristiću je na fabričkim taktovima. :)

@Cimi, ja sam imao sličan problem sa HD7870. Zabadala je računar u sleep modu. Na kraju sam je poslao na reklamaciju i zamenio. :/

Poslednja izmena:
pocni prvo tako sto ces vratiti bios na def.ako si bas toliko vezan za taj OC proca lepo listu papira pa popisuj redom sta si petljao da bi dosao do tog kloka.ako na defaultima u biosu ne bude promene,pogasi sve power saving,s1,s3 itd opcije u biosu,stavi da komp nikad ne ide u sleep tj prebaci na high performance u power optionsima,u advanced podesavanjima u power optionsima stavi i min i max procesora na 100 posto,izgasi sleep monitora.

ako ne bude pomaka opet vrati bios na def,obrisi sa DDU sve drajvere i pusti da win apdejt povuce svoje.ako ni tad ne bude,raskaci i nosi kartu kod nekog.

Ne mogu da tvrdim da su ovo 100% stabilni clockovi, ali prolazi Heaven za sada. Trebao bih da testiram i u igrama da bih bio siguran, pogotovu što nestabilnost može da se pokaže i tek posle par sati.

Okrenuo sam dva kruga sa 1200/1750MHz (sa Core na +50mV, za svaki slučaj). Evo rezultata:
Pogledajte prilog 184255

Ali, sve u svemu, koristiću je na fabričkim taktovima. :)

@Cimi, ja sam imao sličan problem sa HD7870. Zabadala je računar u sleep modu. Na kraju sam je poslao na reklamaciju i zamenio. :/
To si mogao da resis pomocu DummyTray aplikacije 99%.
Ja sam imao taj problem na Asus 280x i nista drugo nije pomagalo.

Cimi ja imam jednu HD7750 ako je podeseno da se monitor gasi nakon 10 min kad je u idle on se ugasi i izbaci no signal nema sanse vise da se probudi samo restart pomaze, stavio sam da nikad ne ide u sleep i da se nikad ne gasi.
Haj uslikaj to da vidimo sta si stavio, ja sam to dvoje stavio never i caoo nikad ne gasi monitor sve ostalo radi bez problema (doduse koristi se samo za surf).

*** ga ja cu ovu moju kartu razlupam....
Opet mi zabo komp na idle.
Prodje heaven,prodje 5+h gaminga dying light,far cry4,prodje aida test.
I onda mi izbaci na monitoru NO SIGNAL u toku idlovanja.
Prosto nema logike da pod extra opterecenjem ni da stucne a u idle puca.Tako da sam ubedjen da nije napajanje.
Obrisao sa drajvere sa ddu ubacio zadnje 15.11....Jel ima jos neko neki predlog?Totalno me izludjuje ovo

Meni pada na pamet recimo da bi trebalo u nekom bios editoru da probas da povecas malo napon u idle rezimu... recimo, ako ti je u idle-u 300 MHz gpu i 0.8 V, probaj da povecas napon na 1.0 V, snimi, fleshuj pa vidi sta ce da se desi. To sto ti se desava jeste jedna od posledica suvise niskog napona.

Screenshot_1.png

Evo sad sam i ja ugasio pa cu da vidim.A sto se tice napona mislim da nije to jer mi je radila isto dok je bila na stock i sad dok sam povecao sa 1020/1500 na 1120/1600 isto se desava..Tek bi sad bilo haos kad sam klokovao.Aj nadam se da je do turn off monitor(mada ce mi ta opcija nedostajati)
Uglavnom hvala ljudi na pomoci i cimanju oko resenja.Za sad sam iskljucio sleep i turn off monitor,obrisao catalyst i drajvere i sve iznova.Valjda ce to da resi.

A sto se tice napona mislim da nije to jer mi je radila isto dok je bila na stock i sad dok sam povecao sa 1020/1500 na 1120/1600 isto se desava..Tek bi sad bilo haos kad sam klokovao.Aj nadam se da je do turn off monitor(mada ce mi ta opcija nedostajati)

Ti tom prilikom nisi dirao napon, tako da to nema veze.
Pored toga, stormbringer ti govori o naponu i taktu za 2D, koji tebi i pravi problem.

Poslednja izmena:
Ma 100% imao sam, kazem ti, isti problem mozda se moze rjesiti nekako ja nisam htio nista da flesujem ni da bakcem ne smeta mi to sto monitor uvjek radi sta mu fali.
Ako ti bas nedostaje ta opcija moraces googlat da vidis sta drugi kazu ili jednostavno da je reklamiras vjerovatno je uzrok napon na samoj kartici i kad ode u off nece da se probudi, sto ti kaze kolega iznad vjerovatno bi se to dalo srediti biosom, ali platio si kartu ako ti bas nedostaje ta opcija reklamiraj je imas pravo ako ne ispunjava tvoja ocekivanja, mozes je reklamirati mada nije iskljuceno da ce ti doci ista.
Vjerovatno je problem taj zero core negdje sam procitao da ce to ispraviti sa ovim novim softverom zna AMD za taj problem od toga pate manje vise Gcn karte, ja sam ga tako rjesio, a ti probaj guglat mozda postoji i drugo rjesenje.
Javi svakako hoce li se vise desavati.

@cimi ako ti sad bude sve radilo iskoristi ovo sto ti je kolega @batak reako dummytray pusticu ti ja na Pm, ali aj prvo javi radi li sve kako treba, ja mislim da ce sigurno raditi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno