Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

Evo opet obrisao sve sa ddu,ubacio sam sad zadnje drajvere.Pa cekam da vidim.Pregledacu i bios da vidim da nije nesto tamo problem,mislim stvarno nemam vise ideja,dal sam nesto propustio...Idem malo da ceprkam,i da jos opterecujem igrama:d pa ako se neko seti nekog predloga javite da probam:D

ovih par zadjnjih beta su njanjave,evo se zale po netu,ako bas nastavi stavi whql ili obrisi sve sa DDU pa pusti da win sam povuce sa apdejta.drugaciji bi bili simptomi da je do napajanja,sigurno ne bi 3d radio kako treba satima.

Evo epiloga:)

Kao sto rece umart opet sam uzeo ddu(inace mnogo koristan program za njabove kao ja:d),opet sam obrisao drajvere,uzeo ccleanerom obrisao sve zivo,sredio registry(cisto mozda ima neki repic).Ubacio zadnje beta drajvere,za sad evo 5-6h nema nikakvih problema.Surfovao sam,igrao cs go,igrao opet dying light 1-2h.Clokovao sam je na 1120 sa 1020mhz bez dizanja voltaze(probao sam na 1040 ali mi zabola igra.Tako da 100mhz je ko kuca:D.
Napajanje je generalno staro 5 godina i zrelo je za menjanje,ali mi nekako zao da se rastavim od 100e za napajanje.Ali *** sve zivo prikaceno na njega fx8300 na 4.7ghz + 280x + 2hdd + ssd + tona ventova,dvd+vodeno hladjenje+tastatura sa rasvetom + misonja...Mislim da mu bas testiram limite.Ali otom potom(cekam da se zapali),).

E sad utisci...Graficka je odlicna u odnosu na moju staru voljenu 6850,mada sam i sa njom peglao sve nove naslove low/medium ali sam peglao..Ovde mogu skoro sve da odvrnem na max ili tu negde.Za 23500 koliko sam dao savrsena kupovina jos kad prodam moju staru izadje me na 18500,di ces bolje.
Jedino me malo nervira ovo cudno trziste i igre.Ja sam moju 6850 platio pre 5 godina 12000 i 5 godina me verno sluzila,sve zive igre sam odigrao.Sad dam za ovu duplo vise,ok sve igram na max,ali me nervira sto npr kad igram FC4 na max ide oko 30-35fps...Pa koliko para i koju kartu da uzmem da mogu da igram na stabilnih 60fps.Mislim znam da je gtx970 bestbuy i da bi sa njom mogao,ali prosto mi nekako suludo da dajem 35-40+ hiljada na graficku.
*** valjda je i ova 280x neka visa srednja klasa pa opet 30fps:trust:...
Nema veze,uglavnom Dying Light sa 30 fps na low/mid mi je sad na 30-55 fps na high.Ja sam zadovoljan odnos cena dobijeno mi je ok.

A da da dodam,vidim da se dosta ljudi zali na pistanje karte,meni je necujna,valjda zato sto mi se iz kucista sve ostalo cuje kao usisivac:d.Takodje temperaure su sasvim ok,idle 39c po max opterecenjem 68c.Mislim mogao bi da turim novu pastu sigurno bi to bilo dosta bolje,ali koliko se secam onda gubim garanciju zar ne?A lepo mi dodje ove 3 godine garancije:p

Poslednja izmena:
Bem ga ma 1140 nece ni da cuje,Mozda bi moglo 1130 ali necu da ga silim tako da mi je 1120 ok.Nego koliko bih dobio u fps ako bi digao mem sa 1500 na 1600 npr?Jel bi imalo neke vidljive dobiti?Posto mi svi zivi rekose da klokovanje mem nema u danasnje vreme neke dobiti?Jel ima ili nema,ako cu dobiti koji fps,brzo cu ja to da dizem na 1600mhz:)(bar se nadam da ce moci)

Evo i ja moju sad probao sa 1020 na 1120 bez dizanja napona, vrteo sve zivo i nema problema.Kad uhvatim vremena probacu i vise.

Treba da organizujemo takmičenje od kartica na aktuelnom popustu!:):)

Poslednja izmena:
Moja se ne racuna,stara je skoro dve god...a i birani je primerak (iz rudnika).... :d

Nije birana po OC-u,vec je ostala jedina kojoj nisu crkli vent-ovi(na prvoj od njih cetiri vec posle mesec dana),a sve su vracene firmi iz koje ih sada vi kupujete. :p

Videcete vremenom..moje su sve zajedno uzete(decembra 2013) radile u istim uslovima,a samo ova ostala(mada se i ona "čuje" od skoro,ali drzi broj obrtaja).Ima jos god. fore da strada,pa da i nju vratim.

1170/1750 :)

Bez dizanja voltaze ofkors.

Elita? sta, gde ko!? ne znam o cemu se radi :D

Kaze @turok ne smije se natezati Gpu gubi se reklamacija hihihi :d

Zasigurno se gubi :D

@umart
nesto mi neverovatno da je to neki uspeh. Ova moja ima uzas los ASIC (67.6) pa prebacuje 1200 lagano.

Povremeno mi donja polovina ekrana trzne na dole dok sam u browseru (2D). Retko, primetim jednom u par dana, ali me nervira. Drajveri poslednji (15.7.1), pre toga očišćeno DDU-om. Ima li neko neku ideju?

'aj malo izlistaj temu i prebroj koliko je ljudi na forumu na vazduhu uspelo da prebaci 1200mhz.takodje,tvoja je prva MSi za koju sam cuo da je uspela,to je do sad bilo rezervisano za Matrix,vaporke i triX.asic nije garant nicega,zato ga ja generalno i ne gledam i kad kupujem kartu volim vise da licno sednem i da vidim sta moze.sad mi je npr bilo bitno da ne kupim hardverski kriplovan cip,jer imam neku psihicku barijeru da dajem pare na namerno bogaljen hardver.

i da,bas me zanima kako se taj kuler bori sa zatvorenim kucistem i npr 1210mV ili slicnom voltazom i tolikim klokom,ako te ne mrzi provrti heaven na panju i baci SS ovde.

Corax:

nisu to zadnji drajveri,aktuelna je 15.11 beta.mislim da taj bag nije nikad ni resen,moji powercolori nisu nesto patili od toga pa se nisam nikad cimao,ali se secam da su ljudi sa dvoslotnim asusima bas patili od toga i grejanja vrm-a i da su se flesovali biosi,ako te ne mrzi listaj temu sigurno negde ima.

Poslednja izmena:
asic nije garant nicega,zato ga ja generalno i ne gledam i kad kupujem kartu volim vise da licno sednem i da vidim sta moze.

Corax:

nisu to zadnji drajveri,aktuelna je 15.11 beta.mislim da taj bag nije nikad ni resen,moji powercolori nisu nesto patili od toga pa se nisam nikad cimao,ali se secam da su ljudi sa dvoslotnim asusima bas patili od toga i grejanja vrm-a i da su se flesovali biosi,ako te ne mrzi listaj temu sigurno negde ima.

+1 Kada bih vam ja rekao koji je ASIC na mojoj karti, ne biste verovali. :D

Dobro, zadnji "stable". :) A bag je do... Clocka u 2D? Pretražiću temu, hvala.

probaj zadnju betu,ne kosta te nista a ddu je vec pri ruci. :)

@umart

Asus je, ne MSI :) Inace mora fans na max inace ide na 80-82 stepena. Nego sto me verovatno driver nesto zeza, ne da mi nijedan program da prebacim 970 mhz na core.. Ne znam koj mu je.

a,ok,ne trudi se onda,nema potrebe da prepecas taj nesretni vrm samo da bi kacio rezove,mislio sam da je MSi sa akcije.ubij DDU-om sve,pa stavi zadnju betu,lepo radi.ako ne pomogne,mora djuture reinstall i AB-a i drajvera,znao je AB da me zeza kad bih cackao one anofisl klok ULPS i sl opcije,doduse to je bilo na onim budjavim modovanim DSR betama.

sapphire dual-x al radi ko sat nikad nista ni da stucne.

Vrh Dno