Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

Hvala. Da li karticu mogu direktno da nosim u njihov servis ili moram preko prodavnice? Inace uglavnom kada imam neki problem ,bar do sada sam isao direktno kod dobavljaca bio on Kimtec ili Pin computers. Nadam se da je ista situacija i sa Com Trade-om :)

Nosi u servis, pusti prodavnicu.

Pozdrav ljudi. :)
Posto je moja gtx 660 dobila novog vlasnika, gledam sad neku r9 280x , kao najbolji odnos cena/performanse u toj cenovnoj klasi.
Koju verziju biste mi preporucili, posto vidim da kartice odredjenih proizvodjaca, (asus npr.) imaju problem pregrevanja, pa dolazi do flickering-a po ekranu i crne pikselizacije?

Koliko sam ja shvatio, tri-x koristi iste ventilatore kao dual-x, koji su obicno djubre. Sapphire Vapor i Asus imaju dosta kvalitetnije ventove.

Znaci vapor x je za klasu iznad po tom pitanju. Asus je uvek bio vrh po meni, nego vidim da se dosta ljudi zali(lo).

EDIT: Vidim vapor x ima samo po oglasima i uglavnom Asus.

Poslednja izmena:
I sapphire 280x dualx i trix su mi bili u kućištu, i mogu da kažem da se kartice isto greju i imaju maltene iste temperature, naizgled trix je mnogo lepša i deluje da će biti puno hladnija ali nažalost nije tako...

Poslednja izmena:
Koliko sam ja shvatio, tri-x koristi iste ventilatore kao dual-x, koji su obicno djubre. Sapphire Vapor i Asus imaju dosta kvalitetnije ventove.

Sta je tacno problem sa tom ventilatorima na R9 280X dula-x, imam i ja jednu kartu pa da znam sta da ocekujem :d
Karta radi bez problema da li samo stanu ti ventilatori ili se nesto drugo primjeti?, ja sam ovu malo gledao kod mene sve izgleda ok.

I sapphire 280x dualx i trix su mi bili u kućištu, i mogu da kažem da se kartice isto greju i imaju maltene iste temperature, naizgled trix je mnogo lepša i deluje da će biti puno hladnija ali nažalost nije tako...

Kada se klokuju vidi se razlika. Sapphire ima fan profile da drzi karte na oko 68-70C.

Držao sam ih na 1020/1500 na 1.05V, verovatno je nešto manje zagrevanje trix kartice na max occ i default napon 1.25V, po meni je toliki napon preteran za zatvoreno kućište....

Svidjaju mi se vapor x (samo polovna) i msi gaming (ima i nova). Sta mislite? Ionako cu da menjam karticu naredne godine, kad se ustali 20nm. :)

Po meni je glupo kupiti novu 280x i baciti ~10k din, kada ima polovnih sa preko 1g garancije, za 10k din kupi SSD i dodaj 4gb ram...

Imaš na oglasima Asus 7950 troslojna za 130e sa godinu ipo garancije kupuj bez razmišljanja....

Ipak ciljam 280x, mada vidim da su amd karte mnogo jeftinije od nvidia resenja i po oglasima. Znaci bukvalno mnogo jeftinija.

Poslednja izmena:
po meni,ti dodatni sejderi u 280x vrede to 20-30e razlike.takodje,mnogo pre bih uzeo 280x nego 7950,jer je mnogo veca sansa da je 7950 cedjenja svo vreme majning ludnice,280x su krenule vec pri kraju da izlaze.nije pravilo,ne kazem da je svaka 7950 cedjenja a 280x mazena i pazena,ali je generalno tako.

Ma samo da se trazi sto duza garancija, nebitno da li je i koliko i kako rudarila.

po meni,ti dodatni sejderi u 280x vrede to 20-30e razlike.takodje,mnogo pre bih uzeo 280x nego 7950,jer je mnogo veca sansa da je 7950 cedjenja svo vreme majning ludnice,280x su krenule vec pri kraju da izlaze.nije pravilo,ne kazem da je svaka 7950 cedjenja a 280x mazena i pazena,ali je generalno tako.

Ovo si upravu 100% razlika od 30-tak evra vrjedi u korist R9 280X, a takodje zna se da kad je R9 280X izasla nije se vise kopao scrypt, dok su bgmi vecina ovi HD7950 gazene, sad kako ih je ko cuvao ne ulazim u to, ali R9 280X polovna sa sto duzom garancijom (automatski znaci da nije dugo radila, cak iako je rudarila nije gazena) to je trenutni best buy.

moji jorgovani su kupljeni van ni nedelju dana pre kolapsa,velika sreca pa sam bio u prilici da nahvatam taj prvi nalet cupanja iz dugova ljudi koji su se zaleteli,karte nisu imale ni 3 dana ozbiljnijeg rada.

Ovo si upravu 100% razlika od 30-tak evra vrjedi u korist R9 280X, a takodje zna se da kad je R9 280X izasla nije se vise kopao scrypt, dok su bgmi vecina ovi HD7950 gazene, sad kako ih je ko cuvao ne ulazim u to, ali R9 280X polovna sa sto duzom garancijom (automatski znaci da nije dugo radila, cak iako je rudarila nije gazena) to je trenutni best buy.

Kopao se LTC sa 280x kao i DOGE u periodu od samog kraja novembra 2013 pa tamo negde do kraja marta 2014.

Imam ponudu od lika po ok ceni, kartica jos godinu dana u garanciji, ali je godinu dana rudarila. vcore 0.9 v, 72 C, ventovi na 40 %? Sta mislite? Da se zamlacujem ili ne?

samo testiraj dal' se cuju ovojnice prvo,posto su se zalili,mada ja imam dva komada istih koji rade kao sat,odlicno se klokuju,pride imaju i fensi bekplejti full metalni shroud. :) toliko sam odusevljen da bih jedino radje posedovao samo toxic i matrix.

Nemoj rudare da kupujes jednostavno ne isptati se, pogotovo ne powercolor, znam da su neki imali pozitivna iskustva ali powercolor je uz VTX3D dno Radeon ponude.
Sto se tice polovnih 7950 bezi ko djavo od krsta, razmisli samo kolika je cena nove 280(preimenovana 7950) i polovne 7950, sve ce ti se samo kasti..
Ako moras polovno, 280X, Asus pa Sapphire, ostalo jok.

PowerColor nikako nije dno, samo je jedan od najjeftinijih. ;)

Znaci moze da bude dobro, ali je igra na srecu, u principu test pa odluka. :)

@blackbear

Asus uzimam kao poslednju soluciju, posle toliko topika po raznim forumima o asusovoj varijanti, uzeo bih i najgoru sapphire varijantu.

druze,pored bar 5 verzija tahiti xt-a kojih sam promenio,turboduo je medju najboljim klokerima na koru,poprilicno je necujan,kad je sam u provetrenom kucistu temperature svega su smesne,ja nemam pojma sta ti vise zelis od karte.asus dc2,tj dvoslotna je najproblematicnija od svih,bilo je samo na forumu bar 5 ljudi ako ne i vise koji su se zalili,gigabajt puca na stock klokovima (1050mhz na koru)...ja sam ovo uzeo zbog pojacane faze sa namerom da idem na vodu,i kad sam video da hoce i u zatvorenom kucistu da rade sa razumnim temperaturama,bez trotlovanja,nisam pipao dalje.pitaj druge vlasnike 280x cf-a koliko ih je sa zatvorenim kucistem.

druze,pored bar 5 verzija tahiti xt-a kojih sam promenio,turboduo je medju najboljim klokerima na koru,poprilicno je necujan,kad je sam u provetrenom kucistu temperature svega su smesne,ja nemam pojma sta ti vise zelis od karte.asus dc2,tj dvoslotna je najproblematicnija od svih,bilo je samo na forumu bar 5 ljudi ako ne i vise koji su se zalili,gigabajt puca na stock klokovima (1050mhz na koru)...ja sam ovo uzeo zbog pojacane faze sa namerom da idem na vodu,i kad sam video da hoce i u zatvorenom kucistu da rade sa razumnim temperaturama,bez trotlovanja,nisam pipao dalje.pitaj druge vlasnike 280x cf-a koliko ih je sa zatvorenim kucistem.

Vazi, poslusacu te. Pitacu lika da je istestiram, ako bude ok uzecu je. Overklokovanje mi nije ni bitno jer se razlike u performansama izmedju najobicnije i recimo toxic verzije svode na smejuriju. :)

Vrh Dno