Meni ne prave nikakve probleme i znam bar jos 3 ljudi kojima takodje ne prave probleme.
Asus je kod 7900 serije pokidao konkurenciju sa DC2 troslotnim hladjenjem.
Ovoga puta rekao bih da je ipak Vapor-X bolja karta. Testirao sam gotovo sve r9 280x i najvise i se svidela vaporka. Hladnija i tisa karta generalno, dual bios switch, 2x8 pina tako da ne optrecuje plocu ni 1% kada je na extenderu, ima fensi led svetla (), odlican aluminijumski backplate, kontrola napona u svim programima, a ovo je mozda koincidencija ali imale su veci asic kvalitet od svih asusa koje posedujem.
Reci cu samo jedno, ASUS 280x DCII TOP.
Od 4 kod ortaka 2 su u feleru posle nepunih mesec dana.
Na jednoj zakucao vent dok na drugoj vent pobegao iz ose kao da je pijan mlati. Asus 280x top.
Mudro zboris kolega, svaka ti je ko iz mojih usta (tastature).
![]()
Tacno, ja sam imao zapravo 2 problema sa vaporkama. Jedan je vrela naponska, drugi je hashrate koji nije mogao da predje ~670 kh/s. Oba ta problema sam resio flesovanjem BIOS-a. Barem ti to nije komplikovano uz pomoc ati win flash-a i dual bios-a. 2 minuta sve ukupno. Posle toga hashrate moze i preko 800, a naponska ~72s odvrnuta do daske.
Pa normalno kad mi braca rudari to znamo iz prakse jer smo se poslednjih godinu i jace natestirali grafickih koliko vecina ovde nije ni videla.
@Chabex,
Tacno, ja sam imao zapravo 2 problema sa vaporkama. Jedan je vrela naponska, drugi je hashrate koji nije mogao da predje ~670 kh/s. Oba ta problema sam resio flesovanjem BIOS-a. Barem ti to nije komplikovano uz pomoc ati win flash-a i dual bios-a. 2 minuta sve ukupno. Posle toga hashrate moze i preko 800, a naponska ~72s odvrnuta do daske.
La.Prestige - jel beše neki bios 39 otvara oči vaporkama?ili neki drugi? Baci neki link do tog dobrog biosa ako te ne mrzi..
Pozdrav
La.Prestige jel bi mogao meni pomoci oko flesovanja biosa... U pitanju je Sapphire dual x r9 280x 11221-00-20G model karte..
Isto imam problem pri kopanju scrypt novcica u linuxu nece preko 710kh/s da predje i napone nemogu da im diram. Stoje na 1.225v a vidim u dosta primera to ljude muci i kazu na 1.100v da im daje 760kh/s ... E sad nesto sam gledao oko tog flesovanja biosa preko ms dos-a da se radi, al ako ti kazes da si radio preko windowsa to bi bilo mnogo lakse
I koji bios bi trebao da ubacim da bih mi se voltaza otkljucala da mogu da je stelujem kako ja hocu?
A na koliko tebi radi, koji naponi, potrosnja, temperatura i iskop?!
La.Prestige - jel beše neki bios 39 otvara oči vaporkama?ili neki drugi? Baci neki link do tog dobrog biosa ako te ne mrzi..
haj ostavi link od tog biosa ili ako si negdje postavio - baci link.
Au kuku lele pa meni ovo nezamislivo dobro zvuci!!...meni trenutno rade na def naponu, podesene bacaju oko 720kh/s, najtoplija grafika ide preko 88 stepeni (fan na 60%), naponsku se plasim i da pogledam (sva sreca pa imam centos tj nemam win u kome mogu da proverim)...ne smem da pominjem da masina vuce oko 1150w iz zida!!Vapor-X sam drzao na 1050/1500 (cini mi se), voltaza je bila ispod 1,1V, temperatura jezgra je bila nesto smesno, tipa 61-62 stepena a naponska ~70. Naravno ventilatori su bili necujni jer sam ih drzao u sobi. Tako su trosile ~230W. Sada i na asusima drzim slicna setovanja, doduse sa nesto vecom voltazom i manjim klokovima. Vaporke posle flasha biosa su bacale ~740 kh/s a asus-i ~730 na istim setovanjima.
Jeste.. meni je smanjio VRM tempretarutu.
Ovaj je BIOS:
http://www51.zippyshare.com/v/85210047/file.html
Jel pricas o onoj sa v2 serijom hladjenja?! Daj molim te ispisi ili linkuj ako si vec negde pisao koliko se greje pri kopanju skripta, koji naponi, koliko baca khs i koliko trosi struje?!
Au kuku lele pa meni ovo nezamislivo dobro zvuci!!...meni trenutno rade na def naponu, podesene bacaju oko 720kh/s, najtoplija grafika ide preko 88 stepeni (fan na 60%), naponsku se plasim i da pogledam (sva sreca pa imam centos tj nemam win u kome mogu da proverim)...ne smem da pominjem da masina vuce oko 1150w iz zida!!
Ima neko iz NS sa iskustvom i voljan da pomogne u flesovanju biosa i podesavanju sistema, da dobijem bar nesto priblizno ovim Prestiznim vrednostima, dogovoricemo se za cifru tj necu ostati duzan!!
I kakva je situacija sa temperaturama?!jeste on default 1.256V, ali za sad rade karte 992/1250@1,05V pa da vidimo temperature.
cgminer.exe -o stratum+tcp://eu-2.liteguardian.com:3333 --scrypt --thread-concurrency 8193 -g 2 -I 13 -w 256 --lookup-gap 2 --expiry 5 --gpu-engine 992 --gpu-memclock 1250
Tako je, ali sam ja preko Trixx-a najnormalnije spustao voltazu na 1.09v i tada dobijas "prave" temperature.Koliko vidim to je neki verzije 44 i na njemu je napon preko 1.256
La prestige, ako imas taj super bios o kojem pricas negde sacuvan, molio bih te da ga uploadujes.
Temperatura sobe mi oko 23C, a temperatura R9 280X DualX se povecala za 4C nego sto je bila na cak 24C sobne temp ? Gledao hladnjak i nista, cist kao suza i ima dva 120mm vent koji ubacuju vazduh spreda i 200mm u krovu da ventilira. Zasto povecanje temp ako je nisam ni OC-ovao ?
Problem je sto je temp u sobi manji nego ranije zbog ne ozracenosti radijatora, a temp grafe se povecao ? Danas testirao sa Furmarkom odvrnutim do daske i on je podigao temp do max 63C posle 2h testiranja, a BF4 posle tipa 1h dodje do 65C ?ako je napolje toplije eto ti povecanja
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari