10nm je minimum zbog kvantnog tunelovanja :eyebrows:. već su najavili čitao sam negde . izguglajte uostalom , mada je to sad manje važno .
Gresis intel vec aktivno radi na 7nm i kazu da su vecinu problema resili...
10nm je minimum zbog kvantnog tunelovanja :eyebrows:. već su najavili čitao sam negde . izguglajte uostalom , mada je to sad manje važno .
Graphene transistors are thinner than their silicon cousins, more heat resistant, and are capable of operating at hundreds of gigahertz. IBM has built a transistor capable of 100GHz, and UCLA has managed 300GHz — and both research groups are confident than the terahertz range is possible.
Gresis intel vec aktivno radi na 7nm i kazu da su vecinu problema resili...
Što se mene tiče svi već verovatno znate da sam odustao od AMD-a, a kada budem kupovao novu mašinu kupiću Haswell i 32 ili 64 GB memorije.
I, posto su stigle Vishere,ko prvi kupuje?!![]()
fx8320, kuler ranga brocken-a, oc 4,8Ghz i eto odlicne masine za smesan kes, prema svim testovima taj procesor na tim klokovima je brz kao i7 3770k default a negde i primetno brzi
Ja ih okrenuo da pitam ,uzese mi broj sa objasnjenjem da ce mi se javiti sa detaljnim informacijama, mislim da je 17000 din za fx-8320 skroz prihvatljivo.
sta svi polemisu o tim single thread aplikacijama kao da procesori odavno na tom polju nisu dovoljno brzi :d
Pa nema tu sta je kome dovoljno brzo.. jednostavno su odavno procesori dostigli munjevitu brzinu u single thread aplikacijama i sada se razlika svodi na sinteticke greske :d, ili sam ja pogresno razumeo fedju![]()
imaju u cenovniku, nema na lageru u radnji, mora vrvatno order da padne prvo.
ja imam neku m5a97, bash me zanima koliko bi ishao na njoj. bio bih zadovoljan sa 4300-4400![]()
Otislo, uzeo poslednji....videcu, ako neshto iskontruishem sa lovom, uzecu ga. mada josh samo 3 komada su ostala 8320 i dva 8350...to ce da ode koliko do sutra vrvatno.
Pa ko o tome prica? Pa bas u tim najzahtevnijim obradama ovi novi amd kidaju za tu cenu, a ti programi gde je jedno hebeno jezgro samo aktivno.. pa ako zaradjujes od rada na kompu znacice ti mozda mala usteda u vremenu, sve ostalo je nebulozno
Otislo, uzeo poslednji....![]()
Otislo, uzeo poslednji....![]()
Ijaooo Stilgar, znaci ti si taj koji mi je ugrabio ispred nosa zadnji primerak:S:
Nista, ganjam dalje, taman ga ti provuci kroz vodu i iscedi dok ja ne dobavim![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari