Šta je novo?

AMD Phenom otkljucavanje

Pitanje jedno za vas iskusne ljude :)
Imam plocu 880GM-E41 i zanima me da li smem da drljam sa naponom, tj da ga povecavam na procesoru kako bi mozda stabilizovao cetvrto jezgro.
Napon na procesoru je 1.36 na def. Na netu sam gledao da 550 guraju do 1.4. ili mozda i 1.5 mada nisam siguran.

Kada sam kupovao komp receno mi je da je ploca osnovna (soc) i da najbolje da ne radim OC/diram voltazu :s

Ako se da otkljucati taj Phenom slogodno ga stabilizuj sa povecanjem napona...nece ta ploca explodirati ili slicno...

Pogledaj koja je ploca kod mene u "moja masina"...radi sa debelo OC-ovanim Phenom II X4 B55.

Pitanje jedno za vas iskusne ljude :)
Imam plocu 880GM-E41 i zanima me da li smem da drljam sa naponom, tj da ga povecavam na procesoru kako bi mozda stabilizovao cetvrto jezgro.
Napon na procesoru je 1.36 na def. Na netu sam gledao da 550 guraju do 1.4. ili mozda i 1.5 mada nisam siguran.

Kada sam kupovao komp receno mi je da je ploca osnovna (soc) i da najbolje da ne radim OC/diram voltazu :s

To je napon na auto ?
Koliki je minimum ? I koji je bios ? B5 ?
Ja sa starim biosom, B6 i B7 ne mogu da spustim napon ispod 1.389 na x3 445, znaci taj min napon je odredjen u zavisnosti od primerka cpua ? ja sam mislio da to svejedno moze da se podesava na plocama dosta vise ? malo glupa pitanja mozda za nekog, ali mi neke stvari jednostavno nisu jasne sada
imam temu u mobos, ali niko ne odgovara, pa moram ovde da pitam, dok se spominje identicna ploca

Poslednja izmena:
Na auto je oko 1.36.
Bios kaze everest i cpuz v11.4 sta god to znacilo.

Iskreno nemam pojma sta pitas i ja se gubim u ovome.

Digao sam napon na nesot preko 1.4 i isto se desava. Nece da loaduje win (zabode kod animacije sedmice na pocetku). Kontam da ili je 4. jezgro defektno ili sam ja nub.

Iskljuci jezgro koje je defektno(moraces sam da isprobavas).

Evo ja sam danas izvrsio update biosa za TA790GX A3+ Biostar plocu, u pitanju je poslednja oficijalna verzija biosa i prvo sto sam pomislio je da se mozda sa novom verzijom nece otkljucati moj 720BE PII, ali sve je proslo ok, sva 4 jezgra rade lepo, testirao sam u prime95 i u jos jednom proc programu vise od 8 sati sa duplo startovanim programima i max stress testom, temp u idle oko 30C, load do 55C (u igrama od 40-45C) sa sve utisanim kulerom.

Na prosloj verziji biosa ti nije bilo stabilno 4. jezgro?

Bilo je , potpuno isto kao da je punokrvni phenom II X4, nego sam citao da posle update-a biosa , nebitno koji je proizvodjac ploce moze doci do toga da neki procesor otkljucas koji nisi mogao ,pak da neki koji je bio otkljucan postane zakljucan ili otkljucan ali sa nestabilnim jezgrom..... Sve u svemu prstali su testovi celu noc do malo pre i sve bez greske radi.

Posedujem Phenom 555 BE. Jedno pitanje samo, zasto mi CPU -z ocitava Core Speed 803.6 MHz umesto fabricki deklarisanih 3200MHz ? Takodje primecujem da je Multiplier x 4.0 , a ako se ne varam trebalo bi da je veci.. Ne znam jel moguce da sam poremetio ovo otkljucavanjem jezgara.. Mozda se nekim pitanje ucini banalnim, ali ne zamerite manje vise sam laik sto se tice ovih stvari..

Radujem se odgovoru unapred, posto je meni razlog do sada nepoznat :)

Poslednja izmena:
To ti je Cool n Quiet, ploca obara klok da bi ustedela struju i smanjila zagrevanje, sve je ok. Kada ga opteretiš malo, odmah će da skoči multi na 16.

Drago mi je :wave:

Procesor Phenom 550 BE na dfi jr 790gx-m2rs ploci (poslednji bios), uspesno otkljucana dodatna jezgra, testirano sa prime95 i linx i sve stabilno. Problem se javlja pri paljenju racunara, led indikator na ploci pokazuje neke cudne simbole i svi kuleri se vrte ali nema slike niti ikakvog pistanja. Pomaze samo restart dugme posle cega se sistem normalno podigne.

Da napomenem da se ovo desava samo kad palim racunar sledeci dan kada je preko noci stojao ugasen, ako ga samo na 10 minuta ugasim i opet upalim sve je ok. Negde sam procitao da bi stavljanje starijeg biosa pomoglo ali ipak da prvo pitam ovde da li je neko imao slicnih problema.

ja sam imao, reseno promenom biosa.

proveri po forumima koja je verzija provereno stabilna .

@ WONKI

problem je u konfliktu sideport memorije i ove " klasicne "

ako imas posebnu graficku karticu - disejbluj integrisanu , ako ne probaj da menjas kolicinu i brzinu " dodeljene memorije " integrisanoj grafickoj kartici,

problem je sigurno u tome, al da ti kazem napamet koje vrednosti da postavis - nemogu

;)

Probacu to sa integrisanom grafikom prvo, ipak je mnogo bezbolnije resenje nego flesovanje biosa. Hvala svima na pomoci i javljam sta sam uradio.

Kolike su sanse da ubodem Phenoma 555be kod koga ne mogu da se otkljucaju jezgra? :)

Kolike su sanse da ubodem Phenoma 555be kod koga ne mogu da se otkljucaju jezgra? :)

i mene je to mucilo i dvoumio sam se izmedju Phenoma i Athlon X3. uzeo sam pre neki dan 555be i bez problema se otkljucao (prosao linx celu noc, a nisam jos stigao da ga detaljno testiram i probam OC). poenta: mislim da su dobre sanse za otkljucavanje, pogotovo na ok ploci. vredi rizikovati... ;)

btw, oznaka je bila CACDC

Poslednja izmena:
Evo ja uzeo phenom II x2 555 i iz prve ga otkljucao na ploci asus m4a89gtd pro, procesoru je bruka, cak sam uspeo da ga podignem na 4Ghz, dobio quad za 8500:smash:, ziveo AMD

Poslednja izmena:
Poz drugari, evo i ja kupio phenoma II x2 550be hteo bi da pokusam da otkljucam 4 jezgra, ploca je MSI 870 c45, memorija KINGSTON 2x2GB KHX1600C9D3X1K2/4G.
Molio bih za pomoc oko podesavanja biosa.

Poz

nema neke posebne pameti,udjes u bios i nadjes CPU unlock feature i sa Disable stavi na enable, a sve se to nalazi u Cell Menu.

Poslednja izmena:
Cim stavim CPU unlock na enable izadjem iz biosa komp se ugasi na sekund u upali se ponovo ali ne dize bios, samo crn ekran a komp radi...

Koliki sam ja maler ne bi me cudilo da sam ubo bas primerak koji ne moze da se otkljuca :D

Mnogi ljudi su, zbog price o tome, ubedjeni da se maltene svaki primerak otkljucava, ali je realan % za deneb jezgra nesto ispod 30%. Nisi ti baksuz, nego su drugi sreckovici :)

Povuku se ljudi lako. Ja imam dva p2 x2 550. Prvi revizija C2 nece uopste, drugi, rev C3 samo x3 :)

Imam Gigabyte GA-720M i Phenom II x550 i nemogu da se otkljucaju sva cetiri jezgra. Da li mogu da probam da ukljucim samo jedno od 2 ugasena jezgra pa da dobijem tripplecore CPU?

Mislim da tu opciju na 720M ploci nemas, imas ili full quad ili nista

Nazad
Vrh Dno