Šta je novo?

AMD Phenom otkljucavanje

Evo vuk ti reko sve...

Stavi u Linx-u ALL za memoriju, jedva da ces misa moci da pomeras.:D
Od linxa gore nema, 100 krugova sa meorijom na ALL radice vise od 3h.
Orthos nije nista u poredenju sa Linxom.

I stavio sam na All, jedino sto je priority ostao Normal.

Kako to mislis da ORTHOS (Prime) nije nista? Ljudima prodje 50 krugova LinX-a, a pukne na Prime-u :trust:

Kako to mislis da ORTHOS (Prime) nije nista? Ljudima prodje 50 krugova LinX-a, a pukne na Prime-u :trust:

"Ja kad pokrenem Linx mogu da otvaram i druge programe, a dok ORTHOS radi, mogu samo da gledam.
"

Ako si stavio memroju na ALL ovo je naprosto nemoguce jer tesko se i mis krece a kamoli nesto drugo da radis. Nesto nije u redu sa tim tvojim testom.
A 100 krugova linxa sa memorijom na ALL radi oko 4h a za to vreme ne mozes bukvalno nista da radis. CPU-z obican pri testiranju Linxom otvara 100god.
Mis secka, Linx ga bas opetreti tako da nista ne mozes da radis u toku testa.
Ako ne pukne Linx ne znaci da je 100% stab. isto tako ne znaci da je 100% stab ako ne pukne orthos tj prime. Orthos i prime su bukvalno ista stvar.
Moze da se desi da prodje linx 100krugova a da posle par dana dobijes plavi ekran, prolazenje stress testa min 3-4h je da obacava sstabilnost.
Zakljucak da je nesto 100% STAB mozes doneti tek nakon par dana zezanja sa procesorom koriscenja tj testiranja u exploataciji.

Nije dovoljno da stavis memory na All, a da ti priorit bude Normal. Stavi priority na High, i videces kako racunar zabada. Mislim da ne postoji test koji vise opterecuje CPU od LinX-a.

Nije dovoljno da stavis memory na All, a da ti priorit bude Normal. Stavi priority na High, i videces kako racunar zabada. Mislim da ne postoji test koji vise opterecuje CPU od LinX-a.

Zabo je :)

Pazi, i ORTHOS i LinX opterete CPU 100% :trust:
Ne vidim kako LinX moze vise od toga ;)
Mozda jedino ima druge instrukcije...

BTW, LinX je Benchmark tool koji moze da posluzi i za testiranje stabilnosti, a ORTHOS (Prime) je pravljen bas da bude samo stress program.

I da, najbolje je proveriti sa vise programa, al' meni je za sada dovoljan 1 :type:

pozdrav

imam phenoma x2 550 black edion otkljucao sam ga sa gigabiteovom 880gma-ud2h plocom, prosao mi je linx 2,5 sati i 150 ponavljanja,pusticu veceras orthos.
ali me sad samo zanima gde da gledam (sa koim programom) temperaturu na sva 4 jezgra. Probao sam sa amd Overdrive i sa hv monitoring nigde ne pokazuje.
I dali moxe neka preporuka za kuler posto je sada sa box-u.
hvala pozdrav

Kod otključanih se ne može pratiti temperatura sva 4 jezgra. Uostalom to nije ni merodavno, prati samo glavni senzor.

Drugar ima nekih problema sa računarom (random resetovanje jednom nedeljno, u igri - znači nestabilnost, kao kad klokujete sistem pa fali voltaže, isti simptomi... no, već je jednom bio računar kod mene, pošto je sve u biosu bilo na auto, podesio sam ručno, nekako pretpostavljam da je memorija u pitanju (Kingston CL9 1333), ali prođe sve ****ne testove kojih se setim i memtest, i prime, i linx, stabilty iz everesta, crysis loop mučenje za GPU, i kad odnese kući u nedelju dana mu se desi reset... No nije to razlog zbog čega ovo pišem, uzeo sam mu sad računar na duže testiranje dok ne skontam problem.
U međuvremenu, đavo mi nije dao mira - solidna ploča GA-770T-UD3P, procesor x2 Phenom II 545, ajde da ga probam otključati...
Default clock je 15x200 = 3000 MHz, poseduje samo stock cooler.

queenx2.jpg

queendef.jpg

Otključan i overklokovan na 15x233 3500 MHz, nije mi se dalo igrati sa množiocima da ovu jadnu kingston CL9 1333 mem. nateram da radi na 1333, nego sam samo spustio množilac tako da radi na 1243 MHz, svejedno rezultati su sjajni za procesor koji je prošle godine u decembru koštao nekih 8500 din...

phenomii545otkljucan.jpg

queen0.jpg

Što je najgore, mučio sam ga sa prime95, linxom, 3DMark2003, 3DMark2006, Crysis, i sve prolazi.

E sad, ja sam više intelovac, amd nisam dugo dugo imao, ova funkcija ACC (Advanced Clock Calibration) u biosu stoji na Auto, a kad sam pokrenuo neki test (ne sećam se koji, možda memtest86 butabilni), čini mi se da sam video da piše ACC - Disabled. Da li tu treba nešto da se čačka, i čemu to uopšte služi - dodavanje/oduzimanje voltaže ili clocka procesoru ili šta?

Recite mi kakva je temperatura za stock i jel ovo puno voltaze, jer je na auto, ovo je sa 20min primea ? inace x3 445 nadhc
kasnije cu udariti linx na 2-3 sata samo ne znam jel mnogo stepeni ovo...

Prilozi

• Test.jpg
    Test.jpg
    405.1 KB · Pregleda: 102
Da, definitivno, zašto si dodavao napon, ja sam kloknuo ovaj na 3.5 GHz, i sav napon u biosu ostavio na normal (max. napon je 1.312 V), smanji napon i manje će se grejati, to jest ostavi normal u biosu (1.325V). Ovde je Temp varirala od 63 do 65 stepeni u prajmu.

salenjak, ako mu komp ispada iz igre koja je crack-ovana, mozda je zbog crack-a :trust:
Ako kod tebe sve radi, drugo sto mi pada na pamet je napon u elektricnoj mrezi kod tvog druga :type:

Ako kod tebe sve radi, drugo sto mi pada na pamet je napon u elektricnoj mrezi kod tvog druga :type:

Ma imam i ja takvu teoriju, pošto je inače u takvom delu (sela-ne grada), gde inače ima probema sa naponom, ima ups, mo'š si mislit neko ****** inform guard ili tako nešto 600VA, znači 360W output-a max. (bolje da nije ništa ni uzimao). I obično se dešavalo, kao da stisneš reset, no prošli put pre dve nedelje imao je blue screen, pa sad budi pametan, naravno nije pogledao šta tamo piše...
No hvala svejedno, da ne razglabamo previše, ipak je ova tema ovde offtopic :p

Poslednja izmena:
Drugari, treba mi jedna informacija... drugar hoce da kupi Phenom II 555... pa me interesuje oko tih oznaka za otkljucavanje... ako sam dobro procitao otkljucavaju se CACAC, AACYC i CACYC, da li ima jos nekih ?

ok, ovo je na auto, videcu onda da smanjim
nemam pojma kako to za temp, mene je najvise zacudlio sto pise phenom, a nema ni traga od l3. . .

Koliko puta je samo receno da je Athlon II 445 pravljen u dve verzije.

Rana i Deneb. Rana je osakaceni Propus bez L3 kesa, a Deneb se valjda zna sta je...

Ti si uzeo Ranu, tako da zato ni nemas L3.

Ja sam recimo uzeo Deneb, otkljucao L3 ali mi je cetvrto jezgro nestabilno, pa sam ga iskljucio pa uzivam sa L3 i tri jezgra. :p

A sto pise deneb u cpuz ? o.0

Nego flashno sam novi bios na ploci i idalje imam problem, sa voltazom: min 1.389; auto 1.430; max 2.072 o.0

i ne mogu nikako da smanjim napon ?

i jedan i drugi pisu rana dok se ne otvore.

cpu-z za propusa kaze da je deneb, samo sto ne vidis L3
a ako bas oces da napise 'propus' . pokreni cpuID u everest/tools. :)

aha sada googlam nesto tako da sam shvatio, c2 i c3 :d

nego sad ne znam sta cu sa voltazom. ..

smorio sam znam :D Al ajd' i ovde :p

Prilozi

• linxall.jpg
    linxall.jpg
    399.6 KB · Pregleda: 111
nema sanse da B55 bude stabilan na 4.0GHz sa 1.45V, ja dok sam imao H50 nisam mogao to da postignem - mada je H50 overkill za ovaj CPU i 212+ je i vise ngo dovoljan da se ohladi ovaj procesor krvnicki overklokovan.

Uvek mi je pucao LinX posle nekog vremena...

na 1.47V je vec radio lepo...

Ali ko zna mozda je tvoj primerak bolji...

Poslednja izmena:
Stabilno radi :) Mozda je do ploce :) Zaista je vrhunska,btw culer je takodje CM hyper 212+ push&pull ;) NB 2600 mhz
edit2: Pa verovatno bolji primerak,znam i na boxu 3.4 ghz,all memory linx,nije prelazio 48C,a napon samo 1.25V,imam i SS negde

Poslednja izmena:
Kako se ponasao taj Exceleram pri overklokovanju?

njega nisam klokovao,radi na 1600, cl 8-9-8-24-32 1T 1.65V,posto je proc BE,gurao sam samo mutiplier,mada reviewu za ovu memoriju,video sam da radi na amd x6 1090T na 2000 mhz (1.65 7-10-10-24)

glupo je pricati o AMD-u i klokovanju DDR3 memorije u istom kontekstu...

Ali i 1600MHz je sasvim ok.

@IvaNftw, pusti 50-100 prelaza

I meni prodje 20prelaza lagano...neka radi linX jedno 3-4 sata.

hm... sad nisam siguran da li da pokusam moj B50 da najurim na 4.0GHz sa TX3 :)

Nemas potrebe za tim, a i ne bi ti preporucio.

TX3 je solidan, ali mali je i vent je 92mm ako me pamcenje dobro sluzi...nije on za extermni OC.

Ako se ne takmicis sa ostalim likovima na benchu "ciji je duzi" tj ko ima veci skor u markovima ili ko ima vise GFlops-a onda batali...

Naravno da cu bataliti, bilo mi je interesantno samo da probam (da vidim da li hoce, zbog onog poznatog osecaja zadovoljstva) pa da ga nakon toga odmah vratim na,po meni, optimalnih :) 3,6GHz (koje koristim za svaki dan, stabilan i hladan :) sa ovim kulerom)...
yeap TX3 ima 92mm vent i naravno da nije za extremni OC (mada za cenu od, koliko sam platio tada, od 1700din je super za nezahtevne korisnike-cak omogucava i solidan OC potencijal na ovom mom procesoru)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno