Šta je novo?

AMD Phenom otkljucavanje

Da ponovim Uzeo sam
MSI 770 c45
AMD Phenom x2 555 3.2
ATI sapphire 5770 hd 1gb
2x2 gb kingston 1333

procesor mi se odma otkljuco cim sam sam podesio u biosu sad imam x4 i radi perfektno, inace stavio sma 32 bit win7 mozda sam pogresio ali nikad nisam drzao 64 bit. testiracu ga par dana da vidim kako ce se snaci sa novim Black Ops-om :)

Samo nisam jos siguran dal se vise greje sa 4 nego sa 2 jezgra za napajanje nebrinem imam 600w

m4a89gtd pro i 555be :D jednim klikom otkljucao i OC na 3.8 ghz :D stabilno radi ;)

Poslednja izmena:
Da ponovim Uzeo sam
MSI 770 c45
AMD Phenom x2 555 3.2
ATI sapphire 5770 hd 1gb
2x2 gb kingston 1333

procesor mi se odma otkljuco cim sam sam podesio u biosu sad imam x4 i radi perfektno, inace stavio sma 32 bit win7 mozda sam pogresio ali nikad nisam drzao 64 bit. testiracu ga par dana da vidim kako ce se snaci sa novim Black Ops-om :)

Samo nisam jos siguran dal se vise greje sa 4 nego sa 2 jezgra za napajanje nebrinem imam 600w

Topliji je kad su ukljucena sva 4 jezgra :wave:

Da ponovim Uzeo sam
MSI 770 c45
AMD Phenom x2 555 3.2
ATI sapphire 5770 hd 1gb
2x2 gb kingston 1333

Trebao bi i da provrtiš neki x64 test, jer zna da se desi da otključan cpu prolazi 32bitni Linx, a neće 64bitni.

BTW čestitam ;)

P.S. Imaš istu konfu kao Ateluv :d

Dzabe vam gledanje kakva je kutija, koja je serija i slicno - sve je to lutrija.

A gde gledate to AACYC, CACYC, na kutiji ili samom procesoru? Moj cpu je AMD II 550 Black Edition, od kako sam ga otkljucao znaci nemam problema

Ovaj AMD sije jos kad sam dobio 2 jezgra za dz vrh, Pojeo je black ops na atlonu x2 nisam mogao ni da ga pokrenem :)

Dzabe vam gledanje kakva je kutija, koja je serija i slicno - sve je to lutrija.

Ali lutrija sa ogromnom verovatnocom da dobijes...

555 se jako puno otklucavaju, gledao sam na nekom forumu lik kupio 20ak komada ili vise likova, niej ni bitno uglavnom u proseku 7/10 se otkljucaju u X4 a bude ih i X3...

ovo 7/10 sam stavio odokativno, ali preko 70% u njihovom slucaju se otkljucalo u X4

Pa kakve sam ja srece, verovatno bih ubo neki primerak koji se ne otkljucava i koji se, pride, jako slabo OC-uje.

Soltek koja ti je revizija jezgra c2 ili c3?

fingon82 kako mislis od 1333 na ovamo ?

@bata87, ja kada sam kupovao pre 3-4 meseca 555 sam se dosta raspitivao i guglao i ortak mi na msn da link na nekom stranom sajtu likovi kupili 20 komada i otkljucavali redom...i procentulano 7+1/10 procesora se otklucalo gde je 7 u X4 a 1 U X3.

Sve te cifre nicemu ne sluze, ali bitno je da ljudi koju imaju malo avanturistickog duha znaju da su sanse dosta dobre da za "dz" dobiju Quad core cpu sa 8mb cashe-a.

ja licno sam u e*mi house-u kupio 4 Phenoma II X2 555 BE sa tom kutijom sto ima perforaciju za otvaranje, i sva 4 su se otkljucala i full su stabilna...
I odem kupim jedan u At*mu, bio na akciji cpu 400-500din jeftiniji nego u emm*u a sklapao sam neku konfu knap sam bio sa lovom i ono bude manja kutija bez perforacije i ne otktljuca se ni u X3.

I jednom Athlon-u II X4 635 iz emmia sam otkljucao L3 cashe.

Zato sam i pustio tu buvu sto se tice kutije, reko mozda su te kutije novije, mada to nista ne znaci...

@fingon82, sta znaci "1333 pa na ovamo" ? sad kad ispadnem glup sto ovo nisam znao :p

@fingon82, sta znaci "1333 pa na ovamo" ? sad kad ispadnem glup sto ovo nisam znao :p

pa batch, sta bi drugo bilo ;) idu i 4 slovne oznake, ali sam ih preskocio, trebao sam da napisem 1333xxxx znali bi o cemu je rec

od 1333 ili 1335 znacajno je opao unlocking. Stepping je recimo c3, cacyc bi bio stepping code

Meni je
CACAC
1335BPMW

Poslednja izmena:
Pozdrav :)
Uzeo sam pre koji dan phenom II x2 550 i plocu 880GM-E41 koja navodno podrzava otkucavanje.
Nisam nista nasao na netu pa reko da pitam vas posto ja nemam blage :)
Da li ploca odgovara za otkljucavanje?

Podrzava...

Meni se otkljucao lagano. I ja sam dobio proc u kutiji sa perforacijom :) i jos sam uboo dobar primerak sto se tice OC-a, bez promene napona ide na 3,5 (full stable), a ja sam uspeo da ga oteram i na 3,8GHz gde je bio stabilan (do tu sam imao hrabrosti :) imajuci u vidu plocu-koja mi se inace izuzetno pokazala (a imao sam predrasude zbog cene ;) mada skupljam hrabrost i kopka me da vidim da li moze na 4GHz-bar da vidim magicnu cifru u windows-u :D ) i cooler CM TX3)

E sad ne znam kako stoji situacija sa ovim novijim X2 proc, ocigledno sam ja uboo u pravo vreme :d

Poslednja izmena:
Otkljucao sva 4 ali nije hteo win da loaduje, resetuje pri loadu. Sad teram sa cetvrtim iskljucenim.
Pokusavam da odradim neki stres test. Vrtim ovaj Prime95 vec 5 minuta za sad :s
moram naci jos neki test

Već sam pročitao na par mesta da se češće otkjlučavaju procesori koji dolaze sa kutijama koje imaju perforacije. Da li postoji neka fotka gde se vide razlike tih kutija? Izvinjavam se ako je već bilo, ali nemam toliko vremena da čitam sve moguće postove.

Znači to su perforacije kao kada se otvara paklica poledinih žvana. Hvala na informacijama.:wave:

Asus M4A88T-V EVO i Phenom II 560BE ... preko biosa otkljucana dodadna 2 jezgra (mada ima i prekidac, sto bi trebalo da je isto, ali tada otkljuca samo 1 dodatno).

Drugar je pazario 880GMA-UD2H i Phenom II x560 otkljucao je dodatna dva jezgra , linx je prosao 20 puta memory na all , i jos linx od 2 sata memoru na all. Provrteli smo jos furmark sa ukljucenim x nesto opcijom ne mogu sada da se setim tacno. Sta jos preporucujete da provrtimo kako bi testirali stabilnost , danas cemo jos instalirati i provreti AMD OverDrive pa javljamo rezultate.

Nema potrebe da se toliko opeterecujes sa stabilnoscu...ja sam testirao LinX-om, ma da je i taj program cista glupost - ali eto ljudi su ga usvojili kao merodavnog za testiranje stabilnosti kao i Crysis benchmark za GPU...
Stabilan je taj procesor i to je to, nema potrebe da ga mucis vise...

Ako, neka ga muci. Ja sam moj x2 maltretirao sa ORTHOS-om - blend test, prioritet 10. Kad prodje celu rundu (10 sati i 20 minuta u mom slucaju), onda sam siguran da je stabilan.

LinX 64bit 50 prolaza sa svom memorijom mnogo vise zagreva i opterecuje procesor od Orthos-a.

Ja kad pokrenem Linx mogu da otvaram i druge programe, a dok ORTHOS radi, mogu samo da gledam.
LinX brze zavrsi sve prelaze, pa mozes ranije saznati da li ti je dobro OC podesavanje, ali meni je, za sada, ORTHOS daleko pouzdaniji pokazatelj.

Navika je cudo :D

Ja kad pokrenem Linx mogu da otvaram i druge programe, a dok ORTHOS radi, mogu samo da gledam.
LinX brze zavrsi sve prelaze, pa mozes ranije saznati da li ti je dobro OC podesavanje, ali meni je, za sada, ORTHOS daleko pouzdaniji pokazatelj.

Navika je cudo :D

Stavi u Linx-u ALL za memoriju, jedva da ces misa moci da pomeras.:D
Od linxa gore nema, 100 krugova sa meorijom na ALL radice vise od 3h.
Orthos nije nista u poredenju sa Linxom.

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno