Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

Nisu ga bezveze zaključali, verovatno da mu je potreban veliki napon da radi kao x4. Proveri u biosu napon, nemoj ostavljati na auto. Trebalo bi najviše do 1.4V da ideš bez oc-a. Moj x3 se otključao u x4 i drižim ga na stock clock-u na 1.18V.

Za sad necu da otkljucavam drzacu na 2 jezgra. Malo sam pretrazivao, i mnogi pisu da im ovaj procesor prijavljuje kad ga otkljucaju, da trosi 170w kao meni u istom programu. Mozda je istina a mozda ne. Sa jedne strane nema logike jer punokrvni phenomi x4 trose 110-120w, ali onda se mora razmisljati zasto su zakljucali ta 2 jezgra, ocito jer nije prosao neke zadovoljavajuce kriterijume i standarde. Tako da kad nabavim jace napajanje, otkljucacu ga.

Ukljucen je amd cc. Kad nista ne radi spusti mnozilac na x4 kad se uposli mnozilac ide x16. Napon se onda sa 1.06 digne na 1.43.
Znaci da sa auto promenim na nesto ispod 1.4?

Poslednja izmena:
Ja imam MSI DKA790GX, a ta MSI 770-C45 je na poslu.
I CPU-Z laže, jer nema šanse da X2 555 otključan na X3 troši 160W jer je na poslu napajanje koje realno nema ni 250W (blueberry PSB500) i do sada bi se istopilo jer bi zbirna potrošnja bila 160(CPU)+20(memorija)+25(ploča)+45(grafička)+25(TV kartica sa hardware encoder)+20(HDD)+10(optika). Čak i da je Corsair VX400 ovo bi mu bilo prilično opterećenje pri takvoj potrošnji za CPU (realno je negde do 100W pri LinX-u).

zasto mi linx puca posle par krugova(nije bsod neki neki residenal qnan0) dok prime recimo mogu vrteti satima bez problema?

zasto mi linx puca posle par krugova(nije bsod neki neki residenal qnan0) dok prime recimo mogu vrteti satima bez problema?

memorija ti pravi probleme,moras sve rucno da uneses...Meni se isto tako desavalo,dok nisam rucno uneo...I spusti memoriju na stepen nize,mozda pomogne...
jeste da je svaki primerak cpu razlicit,ali probaj da spustis napon na 1.375 za 3.6ghz...Ako se javi BSOD i 0x000000124 greska,onda vrati...

ma memoriju downclockujem na nekih 1400mhz (1600) i opet mi se desava taj residendial dok opet kazem prime prolazi i po 2 sata na istim tim setovanjima.trenutno ga drzim na 1,375 i 3,5ghz (memorija 1666 cl8)

ma memoriju downclockujem na nekih 1400mhz (1600) i opet mi se desava taj residendial dok opet kazem prime prolazi i po 2 sata na istim tim setovanjima.trenutno ga drzim na 1,375 i 3,5ghz (memorija 1666 cl8)

spusti cpu mnozilac, a ostavi sve ostalo kako je bilo. npr, lupam, 250x13, default vcore. prati temperature.

Pozdrav svima.
Na netu sam našao zvaničnu informaciju da x4 955 BE C3 revizija (konkretno HDZ955FBGMBOX) maksimalno troši 125W, takođe sam na par mesta video da troši 95W, ali ono što me najviše zbunjuje je što na spisku cpu suport-a za moju ploču (GA-MA785G-UD3H) piše da x4 955 C3 sa najnovijim biosom troši 95W!?
Interesuje me još da li vredi upgrade sa x3 720BE 2.8GHz, otključan i klokovan na x4 3.4GHz, na x4 955 C3 reviziju uz doplatu od oko 30e!?
Hvala.

OK hvala, mada nigde kod nas nisam video u prodaji tu verziju od 95W, a bogami i na netu se teško može naći..
A da li vredi upgrade sa x3 720BE 2.8GHz otključan i klokovan na x4 3.4GHz, na x4 955 C3 reviziju uz doplatu od oko 30e?

Realno mislim da ne vredi 30e. Ako ti je taj otkljucan X4 i stabilan, onda je jedino razlika i oc dometu. Ja imam 955 C3 125w i drzim ga na 3.9ghz.

I ja sam na netu video Phenom II X6 1065T. Radi na 2.9GHZ sa 95W TDP. To je vec neshto.

Za nekih 500-600MHz, mislim da se ne isplati osim ako ne zarađuješ od mašine, a vreme je novac :).

Procesor sam klokovao na 3.9ghz vidi se u prof, igrao sam Assassins Creed Brotherhood jedno pola sata i temperatura procesora je dolazila i do 50c jel moguce da igrica toliko opterecuje cpu u linxu mi je bila temperatura oko 58c ???

Procesor sam klokovao na 3.9ghz vidi se u prof, igrao sam Assassins Creed Brotherhood jedno pola sata i temperatura procesora je dolazila i do 50c jel moguce da igrica toliko opterecuje cpu u linxu mi je bila temperatura oko 58c ???

Meni je za vreme igranja ACB temp do 48C, što je tu negde. Možda ti je temperatura u prostoriji bila manja za vreme dok si puštao linx, nego dok si igrao.

DObar ti je primerak trazhi malo struje, moj za 3.9 treba 1.455v evo kakvo je stanje u linxu na brzinu shto se temperature tiche.

Prilozi

• 59c.PNG
    59c.PNG
    182.9 KB · Pregleda: 74
Dobra je ta Noctua. A jesi li puštao ceo stres sa 50/75/100 krugova? Kakve su onda temperature? Meni je max temp u linxu(50 krugova, mem na all) 60c sa ovim kućištem, a sa starim chieftec-om bila je 62c. Ovaj procesor je trenutno best buy, sad košta oko 15k, možda ima i za manje, ja kad sam ga uzimao prošle godine bio je 18,5k.

Dobra je i noctua i procesor :) Pa i posle 50 krugova ne bi preshla temperatura 60c znam posle 5,6 krugova sve vidim takva je noctua... za 4ghz trazhi mi napon oko 1.49v mnogo je to i za noctu-u zato sam stavio cpu na 3.9 a nb na 2.8ghz i sad mu to dodje kao 4ghz. :) Za shta je ovaj c1e support da gasim to???

Ti brate ugasi kompjuter i nemoj vise da ga palis, smorio si sve srpske IT forume sa svojim racunarom. :S:

Dobra je i noctua i procesor :) Pa i posle 50 krugova ne bi preshla temperatura 60c znam posle 5,6 krugova sve vidim takva je noctua... za 4ghz trazhi mi napon oko 1.49v mnogo je to i za noctu-u zato sam stavio cpu na 3.9 a nb na 2.8ghz i sad mu to dodje kao 4ghz. :) Za shta je ovaj c1e support da gasim to???

Temperatura se posle 10-ak krugova digne za 4-5c, sve zavisi koje kućište imaš. C1e bi trebalo da je neki AMD-ov interni tool za power management. Ja se oko toga nisam nešto cimao, čim u extreme tweaker meniju zadaš Extreme OV i CPU & NB voltage mode na manual, on sam gasi c1e opciju. Ti si verovatno ovo drugo stavio na offset pa ti je zbog toga ostalo aktivirano.

Temperatura se posle 10-ak krugova digne za 4-5c, sve zavisi koje kućište imaš. C1e bi trebalo da je neki AMD-ov interni tool za power management. Ja se oko toga nisam nešto cimao, čim u extreme tweaker meniju zadaš Extreme OV i CPU & NB voltage mode na manual, on sam gasi c1e opciju. Ti si verovatno ovo drugo stavio na offset pa ti je zbog toga ostalo aktivirano.

Kuciste mi je otvoreno zato su takve temprature. Ma da bre morao sam zbog c&q malo usteda energije

Nazad
Vrh Dno