Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

Da li ce moci da digne sistem kad to sastavim bez novog biosa,ili imaju foru kao ona biostar 790gx3 da se snimi bios na fles mem pa onda ploca to sama odradi?Mislim na ecs i gbute 770 gore navedene? Bogami forumasi,u svasta se vi razumete :)

ja sam jednom ranije stavio neki athlon 64 (s754) na neku stariju ploču, među prvim pločama na tom soketu i nije hteo win da se digne, a pošto tada nisam ništa znao o tim stvarima odneo sam u servis pa su tamo stavili neki stariji procesor i updateovali BIOS i onda je radilo bez problema.

možda ćeš i ti morati neki stariji da staviš prvo dok ne flashuje. da li je tako i sa novijim pločama ne znam.

p2 720

Na pomenutoj ploči će raditi kuma 7750 bez problema ?

Znaci onda je greska to sto sam negde procitao da je za ACC potreban 780-790 cipset?
Inace,super sto ne moram da se cimam za drugi proc ako je tacno, mada moracu da proverim tu informaciju,to se ranije ponekad desavalo na starijim kompovima,grdnih sam muka imao s tim. Ali sam ispao iz stosa,nisam sastavljao nista, ni pratio zbivanja u ITju par godina,pa je morala da padne konsultacija za amd:type: pozdrav

Znaci onda je greska to sto sam negde procitao da je za ACC potreban 780-790 cipset?
Inace,super sto ne moram da se cimam za drugi proc ako je tacno, mada moracu da proverim tu informaciju,to se ranije ponekad desavalo na starijim kompovima,grdnih sam muka imao s tim. Ali sam ispao iz stosa,nisam sastavljao nista, ni pratio zbivanja u ITju par godina,pa je morala da padne konsultacija za amd:type: pozdrav

Za ACC ti treba 750 Southbridge. To eliminise sve ploce starije od 6 meseci, ali i jedan deo novijih, gde se zbog sto nize cene cene islo na SB700/710. Da li je NB 780/790, GX ili FX nema nikakve veze.

Poslednja izmena:
Za ACC ti treba 750 Southbridge. To eliminise sve ploce starije od 6 meseci, ali i jedan deo novijih, gde se zbog sto nize cene cene islo na SB700/710. Da li je NB 780/790, GX ili FX nema nikakve veze.

Ne drzi me 100% za rec, ali mislim da samo 770 i 790 cipseti podrzavaju acc. Imam 780g i znam da ga ne podrzava

SB 710 ima ACC.To je samo malo kastrirani(uskracen je za neku RAID funkciju i jos neke sitnice) SB 750.Tako da i na SB 710 moze da se otkljuca cetvrto jezgro.

A ovu plocku bih voleo da posedujem.
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3107&ProductName=GA-MA790X-UD3P

Poslednja izmena:
..........
Tako da i na SB 710 moze da se otkljuca cetvrto jezgro....

Jesi siguran za ovo? Daj neki link.
Sto se tice te GA ploce, ne znam kolika je cijena!? Na brzinu sam pogledao sliku ploce i jedina vidljiva razlika izmedju UD3P i UD4P je onaj heatpipe izmedju NB i mosfet cooler-a :trust:

955 se pojavio u atomu (21000) i na Emmi portalu (20500).

vidim da su i ostali malo pojeftinili (ili je dinar ojačao).

Jesi siguran za ovo? Daj neki link.
Sto se tice te GA ploce, ne znam kolika je cijena!? Na brzinu sam pogledao sliku ploce i jedina vidljiva razlika izmedju UD3P i UD4P je onaj heatpipe izmedju NB i mosfet cooler-a :trust:

http://my.ocworkbench.com/2009/asrock/A780GMH-128M-Review/g1.htm

Gde u nas ima GA 790X UD3P ili GA 790X UD4P DDR2?Pazi,ovo su nove ploce (8+2 phase VRM) sa DDR2 slotovima,a ne DDR3.

Evo i FX verzije.

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3032

Poslednja izmena:
Nemas nigde, jedino sta moze da se nadje je ovo: GA-MA790GP-UD4H i ovo GA-MA790X-UD4

Po cenama ostalih 790 DFI modela ova moze da bude samo oko 100e nikako ispod. Ali s obzirom na kvalitet ploce to ce biti odlicna cena.

Po cenama ostalih 790 DFI modela ova moze da bude samo oko 100e nikako ispod. Ali s obzirom na kvalitet ploce to ce biti odlicna cena.

Ploca je brooka, a posto nema integrisani GPU mogla bi biti oko 95Eura (bar se nadam...)

@vukasin-coral: Ti o5 o toj fantomskoj ploci (jer je povucena kako mi rekose) koje o5 da ponovim u EU na lagerima nema ispod 110Eura...
Uvijek bi uzeo DFI prije nego ASUS.

Poslednja izmena:
Ako nekog zanima
Procesor je Phenom II 940 BE CACVC AC 0901 APAW
Radi na stock voltazi.

Prilozi

• 3500ds.jpg
    3500ds.jpg
    402.4 KB · Pregleda: 157
Poslednja izmena:
zamolio bih ako bi neko mogao da napise najbolju am2+ plocu za phenom II do 9, 10.000

Biostar TA790GX A3 i znam da nije am2+ vec am3 ali se uklapa u 10000 dinara i uzmes neku ddr3 memoriju makar na 1333 ima je za 15e i to je to

Nazad
Vrh Dno