Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

Jedno pitanjce.

Da li neki (i koji) AMD II Phenom procesori bi mogli da rade na ploci iz mog potpisa?

Nasao sam sledece ploce:

-K9N SLI Platinum i
-K9N SLI V2

Ova Platinum ne podrzava (zvanicno-pogledaj MSI site) ni Phenom (I), a ova V2 podrzava Phenom-e (Agena) do 95W koliko sam video na brzinu...

Poslednja izmena:
Ti mene nagovaras da prodam ceo komp i da kupim novi ;)

Izgleda da je to najracionalnije resenje, koje ce morati da priceka...

A onda cu da uzmem kao covek Phenom II X4 955 i Bog da me vidi...

Hvala i pozz:)

Poslednja izmena:
Koliko sam uspeo da iskopam, nista od Phenom II (pa cak ni I) procesora na toj ploci. Postojao je neki beta BIOS sa kojim je mogao da radi PII, doduse, ploca ga nije ispravno prepoznavala i nisu bila dobra ocitavanja temperatura, ali je to napusteno i zaboravljeno.
Overklokuj malo taj 4600+ i to je to.

ja sam otišao na AM3 varijantu jer 690G ne podržava AM2+ procesore a da kupujem AM2+ ploču mi bezveze jer sam onda opet uradio istu stvar kad izađe 6-core phenom sledećeg leta po maloj ceni.

ja sam otišao na AM3 varijantu jer 690G ne podržava AM2+ procesore a da kupujem AM2+ ploču mi bezveze jer sam onda opet uradio istu stvar kad izađe 6-core phenom sledećeg leta po maloj ceni.

Da bice po maloj ceni ako bude X3 kome se "otkljucavaju 3 jezgra :p

Ne ozbiljno, kupovati AM3 plocu zbog nekog buduceg " 6 core" procesora je malo bRezveze. Zaboravio sam vec koji CPU hoces da kupis, ali kupi neku jeftinu AM2+ plocicu (GA-MA770-UD3 rev 2.0, heh da ima kod nas :S:) i uzivaj do pojave "6-core phenom-a po maloj ceni". ;)

imamo novopridošlicu u Viphouse Phenom II X3 705e, košta isto kao i 710 radi na 100Mhz-a nižem taktu i troši 65W umesto 95W.
Ovaj bi već bio dobar za klokovanje.

onda bolje da si uzeo 720...

Ma mozda je ovaj proc OK, ali BIOS mi nudi 1.3V najvishe za jezgra, NB i IMC tako da je mozda do toga. A i josh nisam ubacio novo napajanje (iz potpisa) ovaj Chieftec 360W je mozda nedovoljan za OC matorog Phenom-a. Koliko para, toliko muzike, ali i ovo mi zavrshava posao sasvim OK.

Ma mozda je ovaj proc OK, ali BIOS mi nudi 1.3V najvishe za jezgra, NB i IMC tako da je mozda do toga. A i josh nisam ubacio novo napajanje (iz potpisa) ovaj Chieftec 360W je mozda nedovoljan za OC matorog Phenom-a. Koliko para, toliko muzike, ali i ovo mi zavrshava posao sasvim OK.

Flesuj bios, moze to bolje, moj 8450 radi na 3Ghz bez problema...:wave:

x2 550BE@x4 955

Evo malo rezultata.
x2 550BE navodno batch koji ne moze da se odkljuca 0920.
Dokaz da moze i da batch nema nikakve veze sa time da li ce procesoru biti ispravna sva 4 jezgra ili ne.

Prilozi

Evo malo rezultata.
x2 550BE navodno batch koji ne moze da se odkljuca 0920.
Dokaz da moze i da batch nema nikakve veze sa time da li ce procesoru biti ispravna sva 4 jezgra ili ne.

Na kojoj ploci?

Naravno da Batch nema nikakve veze. Sve zavisi od samog CPUa (znaci LUTRIJA) :).

Jbm li ga.
Ali ipak moze po neki... ;)

Vrh Dno