Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

Ma to je jasno ko dan, cene su najbitnije, a koliko vidim i jedni i drugi samo spuštaju :d

Hvala stari, kad budem imao sve infomacije, verujem da ćeš imati želju da nam se pridružiš ovde :)

:wave:

posalji mi detalje uvezi takmicenja ti znas da ja volim izazove a ako i *******i bude zajedno sa alfaunitsom na LN2 tu dolazim 100%.

Moja greska nisam video da si uradio batch run....
Sve je tu idemo veceras na Crysis :D
Jedva čekam da vidim sudar Titana;)Samo se nadam da to neće izazvati novi rat izmedju vas dvojice(mada mi je zanimljivo čitati vas!):type:

posalji mi detalje uvezi takmicenja ti znas da ja volim izazove a ako i *******i bude zajedno sa alfaunitsom na LN2 tu dolazim 100%.

Koji si ti kralj he he:D na kraju ima i pot da napravim, pa ako nista ne uradim (a sigurno necu:D) posluzice kao vazna za cvece:p

Prestanite da spamujete! imate msn ili pm za muvanje:D:D:D
@Integra032
Normalno da smo zanimljivi:) dosta je bilo tema gde svi nesto hoce jedni drugima da udovolje i ugode ili onih drugih gde sve krene po zlu pa pocne vredjanje na sve strane i omalovazavanje, sve je ovo bila samo malo zustrija rasprava i svako je imao svoje razloge i argumente. Pohvalio bih ovom prilikom moderatore koji se nisu nepotrebno mesali brisanjem postova, sem onih koji su bili bas besmisleni.

Poslednja izmena:
*******i je napisao(la):
Prestanite da spamujete! imate msn ili pm za muvanje:D:D:D

Risto bre, ti ko da ne znas da Mare to voli javno... :D:D:D

Spacemaster je napisao(la):
uradiću kompletan test, i game će biti uključen, ma sve

Ajde, samo napred, bilo bi dobro da jedan covek odradi sve testove, tako da fanovi i AMD-a i Intel-a, koji trenutno testiraju, ne favorizuju svoje "miljenike". Evo ja se dobrovoljno prijavljujem da "nadgledam" testiranje!!! :d

Ajde, samo napred, bilo bi dobro da jedan covek odradi sve testove, tako da fanovi i AMD-a i Intel-a, koji trenutno testiraju, ne favorizuju svoje "miljenike". Evo ja se dobrovoljno prijavljujem da "nadgledam" testiranje!!! :d

A ja mislio ti ces space'u i mene da drzis svecu :D :) , odosmo u OT

Poslednja izmena:
obrisi cache browsere pa pogledaj opet na miru slike koje sam postavio
to su tri zasebne slike u kojima je rezultat uvek drugaciji

- 2465
- 2488
- 2653
Browser ima iskljucen cache, i dalje vidim da dve iste (i jednu razlicitu), ali nije bitno... to sam cisto pomenuo.

Procentualno tih 4% razlike ne menjaju u renderingu u odnosu na i7 nista tu se slazem ali menjaju dosta u odnosu na Q9550 a to je inace ono interesantno sto ti i *******i nevesto izbegavate. Inace i moj zakljucak je bio da u multimedialnim aplikacijama i7 ima ocigledno neku prosecnu prednost od 30% zato ne razumijem sta si hteo da kazes ?
Dobro, bar se negde slazemo :D

Inace postoji i plugin za multithreaded compile i samo jednog projekta gdje se pojedini cpp filevi zasepno compiliraju u razlicitim threadovima tako da ti ne treba da skidas celi WDK da testiras performanse.
Retko koji veci projekat moze da se compiluje bez podesavanja, WDK ide po instalaciji, a nije nesto veliki 600MB. A instalacija i podesavanje plugina ce trajati duze nego download :D (ja vec imam, tebi je sigurno brzo da skines)

Rusi verovatno nisu testiralu multicore compile ali su testirali ipak veci projekat ocigledno dosta veci od tvoga ako se vidi da je Phenomu II trebalo 25 minuta za isti
compile2c1rc.gif

http://www.todobits.es/mpcl.html
Vidis ovo meni nikako nije logicno.... da Q6600 i X2 6200+ rade otprilike isto vreme. Na mashini koja je slicna Q6600 (QX9650) meni compile radi vishe nego 4x brze nego na Opty @3GHz (koji je ~=X2 6200?). Deo toga jeste SAS naspram Raptora, ali ne moze to toliko da pravi razliku.
BTW, HT na P4 Xeonima je compile radio brzhe u odnosu na Opty, tako da mi je starija mashina na 2.4 sa HT-om (2 procesora, 4 Virt. procesora) ovaj posao radila brze. Opty je imao Raptore na istom RAID kontroleru koji sada imam, dok Xeoni nisu... obican ICH5R.

Kad ces poceti da se izvinjavas za tvoje lazne optuzbe ?
OK, izvinjavam se za ovu.

Oces ti sada sto me stalno mesas?

Dobro a ko je rekao nesto suprotno. Eto u pristupu MySQL i Phenom briljira ! So What ?
Jeli zbog toga Phenom II samo za gaming ?
Nije, slazem se.

Da da brzi diskovi verovanto i raid controlleri na QX9650 uporedjen sa opteronom na sporijim diskovima i bez raid'a.
Opty je imao Raptor na istom RAID kontroleru.

Vidis ovo meni nikako nije logicno.... da Q6600 i X2 6200+ rade otprilike isto vreme. Na mashini koja je slicna Q6600 (QX9650) meni compile radi vishe nego 4x brze nego na Opty @3GHz (koji je ~=X2 6200?). Deo toga jeste SAS naspram Raptora, ali ne moze to toliko da pravi razliku.
BTW, HT na P4 Xeonima je compile radio brzhe u odnosu na Opty, tako da mi je starija mashina na 2.4 sa HT-om (2 procesora, 4 Virt. procesora) ovaj posao radila brze. Opty je imao Raptore na istom RAID kontroleru koji sada imam, dok Xeoni nisu... obican ICH5R.

Pazi Opteron 165 nemozes da stavis u isti kos sa 6400+.
AMD 6400+ radi na default frikvenciji od 3.2 GHz dok tvoj stari opteron radi na 1.8 GHz tu je samo u taktu razlika od 1400 MHz :)
Sa druge strane Q6600 ima default takt od 2,67GHz a 6400+ ima 3.2GHz tako da su verovatno performanse slicne.

Da u multithread compile imas prednost sa quadom u odnosu na dual core to je logicno ali ja neocekujem da ce ti prednost sa ukljucenim HT'om toliko biti veca. No to treba istestirati.
Moja predpostavka je da i7 kod operacija gdje iskoriscava u multithread rezimu maksimalno cache dobija velike performanse.
Ovdje je ipak pristup disku, ucitavanje velike kolicine podataka u pitanju sa malo operacija floatpoint/SSE jedinica a vise parser logike,
svrljanje po hash-tabelama ili stablima , sortiranje i slicno glavni zadatak zato ne ocekujem da ce HT znatno uticati na ukupno compile vreme.

Poslednja izmena:
6200.
A rekao sam Opty @3GHz, ne na defaultu.
Pazi Opteron 165 nemozes da stavis u isti kos sa 6400+.
AMD 6400+ radi na default frikvenciji od 3.2 GHz dok tvoj stari opteron radi na 1.8 GHz tu je samo u taktu razlika od 1400 MHz :)

6200.
A rekao sam Opty @3GHz, ne na defaultu.

ok, recimo da imas prednost kroz dva dodatna realna jezgra na QX9650
+ dodatnu prednost zbog bolje arhitekure veceg cache'a
+ dodatnu prednost sa tvojim SAS diskovima i onda tvoja prednost faktora 4 postaje koliko toliko realna.

+DDR1 naspram DDR3.

wb-photoshop.gif

@alfaunits, zasto se ponasas kao dete ?
Pojedini test u Photoshopu moze da daje razlicite rezultate , zbog cega sad mislis da je techreportov test ispravniji nego onaj iz gore postavljena tabela ?

Ocigledno je da je cak i Phenom I bolji po grafu u ovom photoshop uporedjenju zar to nije i tebe kao Intel fanboyu cudno ?
pogledaj samo razliku izmedju AMD 64 X2 i Phenoma II iz nekih nama nepoznatih okolnosti.

brate, LOWER IS BETTER!!! :D fenomi su na dnu lanca ishrane ovde...(tvoja tabela) Da ista radis ozbiljno u shopu (kao ja recimo po ceo dan) znao bi da amd u relaciji photoshop - illustrator - internet browser nema sta da trazi. ;)

edit: digresija: naravno da se posao moze zavrsiti na bilo kom od ovih cpu, moze se zavrsiti i na duronu 750 kao sto se nekada i zavrsavao ali nije poenta u tome vec ako merimo brzinu i komfor onda vazi ono sto sam iznad napisao.

Poslednja izmena:
ova tabela nema veze sa zivotom x38750 brzi od pII940 a od te x3 brzi 6400+????

brate, LOWER IS BETTER!!! :D fenomi su na dnu lanca ishrane ovde...(tvoja tabela) Da ista radis ozbiljno u shopu (kao ja recimo po ceo dan) znao bi da amd u relaciji photoshop - illustrator - internet browser nema sta da trazi. ;)

edit: digresija: naravno da se posao moze zavrsiti na bilo kom od ovih cpu, moze se zavrsiti i na duronu 750 kao sto se nekada i zavrsavao ali nije poenta u tome vec ako merimo brzinu i komfor onda vazi ono sto sam iznad napisao.

Propustio si najvazniji deo njegovog odgovora:

Ocigledno je da je cak i Phenom I bolji po grafu u ovom photoshop uporedjenju zar to nije i tebe kao Intel fanboyu cudno ?

Poslednja izmena:
Propustio si najvazniji deo njegovog odgovora:

Sto je to tebi cudno? Desavalo se ranije da su procesori ranije generacije (aka matori barton vs noviji athlon 754) bili bolji u aplikacijama (ne svim vec navodim primera radi). Phenom 2 je agresivno optimizovan procesor, ne kazem da su reazultati iz one tabele alfa i omega, vec samo ukazjuem na neciji propust, ako se tako i moze nazvati...

PS. nisam to propustio vec mislim da se on kompletno za**** i gledao je "ciji je duzi" ;)

Poslednja izmena:
evo pregled rezultata direktnog uporedjenja u gamingu kad je Crysis Warhead u pitanju uradih skup rezultata nasih zajednickih na razlicitim rezolucijama sa i bez antialaizinga kao i u directX9 odnosno directX10.

uporedjenjemcby.gif

Nazalost nemam monitor ovde koji bi podrzao 1920x1200 tako da za AMD nisam mogao odraditi
u tim rezolucijama test mislim da bi tu tek videli dosta veliku razliku u korist zelenog.

Primetno je lepo skaliranje u DirectX10 mada i i7 se drzi dobro.

Poslednja izmena od urednika:
Sto je to tebi cudno? Desavalo se ranije da su procesori ranije generacije (aka matori barton vs noviji athlon 754) bili bolji u aplikacijama (ne svim vec navodim primera radi). Phenom 2 je agresivno optimizovan procesor, ne kazem da su reazultati iz one tabele alfa i omega, vec samo ukazjuem na neciji propust, ako se tako i moze nazvati...

PS. nisam to propustio vec mislim da se on kompletno za**** i gledao je "ciji je duzi" ;)

Slazem se sa tobom da je nekada Barton kloknut na 2,5GHz u nekim slucajevima bio brzi nego Athlon 754 na 2.0 GHz :) nazalost ovde je situacija malkice drugacija Phenom I (cak kastriran zbog TLB-buga radi na 2.6 GHz) postize daleko bolji rezultat nego optimizovana varijanta istog na 3.0 GHz a to je veoma veoma cudno... Da je kojim slucajem rezultat slican ili isti pa da se poveruje , ali ne razlika je brutalnih 90 pojena na manjem taktu od 400 MHz....

Poslednja izmena:

A ti si se naravno uhvatio ovog grafikona ko pijan plota jer ti odgovara da teras na svoju vodenicu. Evo tebi lepo test gde je koriscen CS4 i gde se lepo vidi da svaki filter brze radi na PII.
Ovo sto si rekao za PS, IL i net je, pa recimo, smesno.

evo pregled rezultata direktnog uporedjenja u gamingu kad je Crysis Warhead u pitanju uradih skup rezultata nasih zajednickih na razlicitim rezolucijama sa i bez antialaizinga kao i u directX9 odnosno directX10.

uporedjenjemcby.gif

Nazalost nemam monitor ovde koji bi podrzao 1920x1200 tako da za AMD nisam mogao odraditi
u tim rezolucijama test mislim da bi tu tek videli dosta veliku razliku u korist zelenog.

Primetno je lepo skaliranje u DirectX10 mada i i7 se drzi dobro.

Zakljucak ovog testa bi mogao da bude: Sto je vise igra opterecena visokom rezolucijom, high podesavanjima, AA i AF, PII procesor se sve bolje drzi. Znaci da su svi oni testovi koji su na stranim sajtovim davali prednost PII procesoru u gamingu pri visokim rezolucijama bili tacni. Meni je to skroz nelogicno da se ovako ponasa i da na ovaj nacin toliko pozitivno utice na gaming prformanse tamo gde je to najvise potrebno, ali to ne menja cinjenicu da je tako. Ovo je jedan veliki + za PII i razlika +6% sa istim podesavanjima sa PII procesorom u odnosu na i7 je inpresivna, toliku razliku ne donosi ni overklok graficeke. Razika u Crysisu izmedju DX9 i DX10 je isto tako zanemarljiv, bude li se pokazala ovakva razlika i u drugim igrama GTA4 i FarCry 2 mislim da ce moj i7 dobiti novog vlasnika koji ce moci maksimalno da iskoristi ono u cemu je on najbolji a to su ozbiljne multitasking aplikacije. Mogu misliti kakva bi tek razlika bila u 1920x1200, rezolucija koja mene najvise interesuje Znaci odusevljen sam performansama PII u ovom testu!!!

Poslednja izmena od urednika:
Zakljucak ovog testa bi mogao da bude: Sto je vise igra opterecena visokom rezolucijom, high podesavanjima, AA i AF, PII procesor se sve bolje drzi. Znaci da su svi oni testovi koji su na stranim sajtovim davali prednost PII procesoru u gamingu pri visokim rezolucijama bili tacni. Meni je to skroz nelogicno da se ovako ponasa i da na ovaj nacin toliko pozitivno utice na gaming prformanse tamo gde je to najvise potrebno, ali to ne menja cinjenicu da je tako. Ovo je jedan veliki + za PII i razlika +6% sa istim podesavanjima sa PII procesorom u odnosu na i7 je inpresivna, toliku razliku ne donosi ni overklok graficeke. Razika u Crysisu izmedju DX9 i DX10 je isto tako zanemarljiv, bude li se pokazala ovakva razlika i u drugim igrama GTA4 i FarCry 2 mislim da ce moj i7 dobiti novog vlasnika koji ce moci maksimalno da iskoristi ono u cemu je on najbolji a to su ozbiljne multitasking aplikacije. Mogu misliti kakva bi tek razlika bila u 1920x1200, rezolucija koja mene najvise interesuje Znaci odusevljen sam performansama PII u ovom testu!!!

Za GTA4 neznam ali u Far Cry 2 mislim da ce prednost biti slicna.
Ako mozes odradi ponovo isti test i za FarCry 2 pa ce mo uporediti.

Ono kolona ne predstavlja procente vec fps-e ;).Tako da razlika nije 5+% vec mnogo veca,na primer u DX10 modu je razlika 11% za Ph2 u 12x10 0xAA,16.6% u 16x12 0xAA,12% u 12x10 2xAA,13% u 16x10 2xAA.
11-17% je vec mnogo ozbiljnija razlika ;).

Poslednja izmena:
Ono kolona ne predstavlja procente vec fps-e ;).Tako da razlika nije 5+% vec mnogo veca,na primer u DX10 modu je razlika 11% za Ph2 u 12x10 0xAA,16.6% u 16x12 0xAA,12% u 12x10 2xAA,13% u 16x10 2xAA.
11-17% je vec mnogo ozbiljnija razlika ;).

Da da, upravu si, nisam obratio paznju, lele pa ovo je stvarno neverovatno:zgran:
Ta razlika je toliko ozbiljna da ce ako se tako nesto pokaze i sto se tice FarCry 2 i pre svega GTA4 testa i7 100% dobiti novog vlasnika. Meni je potreban dobar procesora za razne namene ali pre svega su mi bitne performanse u gamingu;)

@monteboy
FarCry 2 DX10 - DX10 2xAA
1280x1024 - 107fps 108fps
1680x1050 - 95fps 101fps
1920x1200 - 85fps 96fps
Sa ovakvim podesavanjima, pritom u draiverima nista nije menjano.
Setovanja DX10.jpg
Demo(Ranch Small)

Poslednja izmena:
To je CS4, na TR-u je WorldBench CS2.
Mada i ja sumnjam da je 940 u bilo cemu sporiji od 9950, ali ovaj test na DriverHeaven-u nije bash naklonjen 940-ci. Ona je ipak 400MHz (sto dodje 400/2600=15%) brza od 9950, a nije svugde barem 15% brzi. 9950 ima NB na 2GHz, a 940 na 1.8GHz default valjda? Mozda i TR test jeste tacan.. (highly unlikely, ali nije nemoguce)

A ti si se naravno uhvatio ovog grafikona ko pijan plota jer ti odgovara da teras na svoju vodenicu. Evo tebi lepo test gde je koriscen CS4 i gde se lepo vidi da svaki filter brze radi na PII.
Ovo sto si rekao za PS, IL i net je, pa recimo, smesno.

Poslednja izmena:
sve u svemu grafikoni i testovi na "velikim" sajtovima nisu tako merodavni, jedva cekam neki objektivni user review...

sve u svemu grafikoni i testovi na "velikim" sajtovima nisu tako merodavni, jedva cekam neki objektivni user review...

sta ovde nije objektvino ? I ovo ti je user review iz prve ruke !

uporedjene su obadve platforme u oc rezimu na 4GHz , na istoj grafickoj i istim taktovima i istim operativnim , stim sto smo i ja i *******i dva obicna korisnika koji nemaju nikakve sponzore iza sebe niti vodimo bilo koji IT-sajt niti zavisimo niti nam posao zavisi o prodaje bilo kojeg od ova dva proizvoda. Ja se ponekad okinem od smeha kad vidim rasprave i price izmedju odredjenih interesnih grupa na ovom forumu i srecan sam sto sam po tom pitanju 100% nezavisan :)

Uporedjenja tipa TR samo dovode da ljudi dobiju izkrivljenu sliku , mislim u svakom sistemu koji su uporedjivali lezi im bar jedna 280 GTX a game testove furaju u 1024x768 i 800x600 :), cemu to ?

Ja cenim da ces retko gdje videti objektivnije uporedjenje :)

Poslednja izmena:
sta ovde nije objektvino ?

uporedjene su obadve platforme u oc rezimu na 4GHz , na istoj grafickoj i istim taktovima i istim operativnim , stim sto smo i ja i *******i dva obicna korisnika koji nemaju nikakve sponzore iza sebe niti vodimo bilo koji IT-sajt niti zavisimo niti nam posao zavisi o prodaje bilo kojeg od ova dva proizvoda. Ja se ponekad okinem od smeha kad vidim rasprave i price izmedju odredjenih interesnih grupa na ovom forumu i srecan sam sto sam po tom pitanju 100% nezavisan :)

Uporedjenja tipa TR samo dovode da ljudi dobiju izkrivljenu sliku , mislim u svakom sistemu koji su uporedjivali lezi im bar jedna 280 GTX a game testove furaju u 1024x768 i 800x600 :)

Ja cenim da ces retko gdje videti objektivnije uporedjenje :)

Cenim da je civi mislio na Techreport i njihove cudne rezultate u PS testu :).
Inace sve pohvale za vase poredjenje,ovakvi end-user rezultati i jesu najmerodavniji ;).

Cenim da je civi mislio na Techreport i njihove cudne rezultate u PS testu :).
Inace sve pohvale za vase poredjenje,ovakvi end-user rezultati i jesu najmerodavniji ;).

ok , verovatno sam ga pogresno razumeo ali rekao je ceka user review.
Mi i jesmo obicni useri :D

civi , nemo sto zameriti ....

Nazad
Vrh Dno