Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

Ljudi koji kakav je ovo cirkus :d straaasno. Svako misli da je u pravu i pokušava da drugog ubedi u to ali teško će to uspeti jer ovo je razmena mišljenja kao kad 2-3 žene pričaju u isti glas a nijedna drugu ne sluša, bzvz :trust:
Pa nadji malo slobodnog vremena ;) Obecao si testove cim dobijes proc a mislim da si ga dobio 9-10-og a sad je 22.

Pa mislim da me pamcenje jos uvijek sluzi a ako se dobro sjecam pricalo se o tome da ce PII biti konkurent Q9550 a onda si ti upao sa pricom o tome kako ce biti u rangu q6600 pa si u drugom postui rekao da ce mozda biti negdje kao i7. Pa si na kraju poceo da spominjes i5 sto znaci da ni ti nisi bio siguran u ono sto pricas :D U skoro svakom 2 postu si spomenu i7 sto je i navelo monty-ja da udje u raspravu sa tobom.

Ne razumijem cemu taj Wprime32 i SuperPi... Jel' stvarno mislite da ce neko dati tolike pare za proc samo da bi vrtio te programe. Razumijem da ima ljudi koji ganjaju skorove ali 90% ljudi zanima kako se procesori ponasaju sa aplikacijama koje se svakodnevno koriste.

I manite se vise price o i7 vs PII jer da je PII u rangu sa i7 onda bi mu i cijena bila u tom rangu.
:wave:

Slažem se, u početku je Phenom II spominjan kao konkurent Q9550 a sad se spominje samo i7 koji je dosta skuplji kao platforma, tako da čemu takvo poređenje.

Pa mislim da me pamcenje jos uvijek sluzi a ako se dobro sjecam pricalo se o tome da ce PII biti konkurent Q9550 a onda si ti upao sa pricom o tome kako ce biti u rangu q6600 pa si u drugom postui rekao da ce mozda biti negdje kao i7. Pa si na kraju poceo da spominjes i5 sto znaci da ni ti nisi bio siguran u ono sto pricas :D U skoro svakom 2 postu si spomenu i7 sto je i navelo monty-ja da udje u raspravu sa tobom.
Ma da sigurno je neko naveo monteboya da pise onako kako je pisao, ove tvoje reci me podsecaju na mog prijatelaj Duleta:) monteboy konastantno provocira i podbada nekim ne argumentovanim pricam i izvrce istinu i neistinu na nacin kako to njemu odgovara, mozda mu odgovara ali mu ne prilici. Najveca rasprava se ustvari vodila izmedju njega i alfauntsa, ja sam uvek bi za to da se napravi poredjnje i da vidimo na cemu smo. Kada je tema pokrenuta svi smo mi nesto nagadjali tako sam i ja nagadjao da ce biti u rangu Q6600 a ispostavilo se da je blizi Q9550 i to je cinjenica. i5 je nesto sto ce tek da pojavi i govorio sam o tome zato sto ce verovatno imati performanse slicen i7 sa kojim PII ne moze da se nosi ali ce zato cena biti vise nego povoljna, ne vidim nista liose u tome sto sam to pomenuo i nisam konastantno o tome pisa.
I manite se vise price o i7 vs PII jer da je PII u rangu sa i7 onda bi mu i cijena bila u tom rangu.
Sa ovim se u potpunosti slazem ali monteboy konstantno pominj i7 cene performanse i hoce nesto da poredi, znaci covek koji ima taj procesor vec skoro mesec dana nije postavi 2-3 svoja rezultatra da imamo zaista ocemu da komentarisemo vec konstantno linkuje neke validne i ne validne testove i forume, pa zar nije logicno da ako vec ima PII postavlja svoje rezultate a ne da mlati praznu slamu i divi se kojekvaim sumnjivim testovima. Sada smo dosli do toga da cemo napraviti malo predjenje i gamingu sa i7, mene to zanima, koga zanima nesto drugo i korisnije od gaminga neka postavi rezultate u tim aplikacijam sa Q9XXX pa da svi lepo imamo sta da vidimo i komentarisemo, ja mislim da je tako najbolje.

uporedjenje sa i7 forsiraju samo oni koji su shvatili da su u njihovim prvim izjavama poput "digla se prasina rodio se mis" zatim "Phenom II je za igrice a i7 za ozbiljne stvari" onda pogresnim procenama da ce biti Q6600 i Q9550 performantniji i na kraju da ce i7 u realnom radu biti 50%-100% u nekim aplikacijama brzi shvatili da nisu u pravu. Istini za pravdu njih dvojica su konstantno menjali mishljenje kako su testovi izlazili pomerili su se sa ispod Q6600 na izmedju Q6600 i Q9550 pa na jednako Q9550 a onda kad sam ja pokazao na delu sta Phenom u sintetici jos moze recimo WPrime setili su se pa imamo i mi i7 koji je majka za sintetiku ajde da sad uporedimo :D :)

Ovo su sve njihove netacne izjave i procena a mene se optuzili u X postova da upravo ja lazem !

Kad se realno pogledaju testovi sa vise mesta vidi se da u multimedialnim aplikacijama , renderingu i7 ima neku prosecnu prednost od 30% u nekim drugim aplikacijama cak i daleko manje. Evo videli smo na direktnom primeru *******og da je razlika bila u 3dmark Vantage 7% verovatno je 9% na istim taktovima grafike kao sto sam ja rekao jos pre tri nedelje. Ono sto je mene podstaklo da ovde pisem su reflektiranje alfaunitsa i *******og pojedinacnih rezultata na realni rad i to rezultata koji su veoma veoma sumnjivi a sto ce mo lako i dokazati. To samo pokazuje da njih dvojica nikada u zivotu nisu imali dva slicna sistema od AMD'a i Intela u isto vreme u testu.

Nas sajber programer alfaunits je u svojoj nezreloj mladosti ocekivao od Hyperthreadinga u softwaredevelopmentu punih 100% prednosti kod i7 dok je lik na XS u testu imao cak losiji rezultat sa ukljucenim HT'om i razliku manju od 5% kod uporedjnja sa QX9650
Ali utisak alfaunitsa potice iz vidjenog u sintetici na anandtech i techreport kao da je sve sto se tamo testiralo svetinja.

Nazalost realworld je nesto sasvim drugo a o tome moze da govori samo neko ko je licno testirao i osetio odziv sistema u realnom radu a najmanje neko ko svoje mishljenje bazira na sintetici anandtecha i techreporta

Poslednja izmena:
Evo za one koji tvrde 50-100% prednost za i7 vs Ph2,mali sajt za uporedjenje:
http://codename33.chickenkiller.com/
Od i7 modela je u listi i7 920 a od Phenom 2 je 940,sto je i fer jer i7 prakticno radi uz Turbo mod na 2.93Ghz u vecini workload-a dok je cenovno tu negde sa 940 Ph2.Platform cost je jos uvek debelo na strani Ph2 ,ali ovde je poenta cisto uporedjenje ova dva procesora.

Unesite modele procesora koje biste zeleli da uporedite(6 maximalno) i dobicete gomilu rezultata iz gomile aplikacija(od profesionalnih cad aplikacija,do matlab/maple,arhiviranja,igara ,media encoding-a itd).
Kao sto cete videti,i7 i Ph2 su vrlo blizu jedan drugom u proseku i ta razlika d 50-100% postoji u vrlo malom broju workload-a.Postoje i obrnuti slucajevi gde je i Ph2 brzi poprilicno od i7(mada su takodje malobrojni).

Evo na primer ovo se dobije za moj izbor 6 modela procesora:
http://codename33.chickenkiller.com/compare.php?cpu_1=3&cpu_2=11&cpu_3=15&cpu_4=16&cpu_5=42&cpu_6=0

Poslednja izmena:

Ja bi izdvojio iz ovog tvog uporedjenja za naseg druga alfaunitsa samo ovaj VisualStudio rezultat :

compile2c1rc.gif

Evo i ovdje potvrde kao sto se da videti posebno je naznaceno u zagradi (SB750) implementacija pristupa disku je ocigledno lepo implementirana bolje nego na Intel plocama a osnova svake softwaredevelop masine je storage to sam mome diskutantu pokusao da objasnim jos pre dva dana.

Na osnovu ovih rezultata kako neko ko misli da bude ozbiljan i realan moze da tvrdi da je Phenom II samo CPU dobar za gaming ?

Primetna je veoma velika razlika i u pristupu Bazama podataka kao recimo MySQL.
Lepo se vidi da neko ko zeli da podigne neki server na bazi PHP'a i MySQL moze da racuna na daleko vecim performansama na Phenom'u II

Kazem ja ona Photoshop slika Techreporta je unakazila ovaj Phenom II 100% :D :D :) mamicu im njihovu podplacenu :)

Poslednja izmena:
uporedjenje sa i7 forsiraju samo oni koji su shvatili da su u njihovim prvim izjavama poput "digla se prasina rodio se mis" zatim "Phenom II je za igrice a i7 za ozbiljne stvari" onda pogresnim procenama da ce biti Q6600 i Q9550 performantniji i na kraju da ce i7 u realnom radu biti 50%-100% u nekim aplikacijama brzi shvatili da nisu u pravu.
Ja sam lepo reko da je to sve bio nagadjanje kao sto su i drugi nagadjali sta hoces vise time da kazes? PII i jeste izmedju Q6600 i Q9550 samo ja blizi Q9550
Ovo su sve njihove netacne izjave i procena a mene se optuzili u X postova da upravo ja lazem !
kakve je ovo srceparajuce:p XXX postova sa svakakvim izjavam prozivkama koje tebi ne prilice, ne prilice ni drugim ali tebi posebno.
Kad se realno pogledaju testovi sa vise mesta.
Sta ti vise imas da gledas na vise mesta, jedino mestio gde treba da gledas je za svojim razcunarom u kome imas PII procesor, svako dalje komentarisanje tudjih resultata PII procesora a da pritom ne postavis svoje je besmisleno i dovelo je do ovoga da se ova tema pretvori u svastaru.
Dobar si govornik, kako samo sastavi ovakav post, prosto da se covek sazali i izgrdi nas zato sto te lazno optuzujemo:p

niste *******i ti i alfaunits nista naduvavali ja cu samo da vas citiram a vi mene mozete optuzivati lazno kad god hocete nijedan od vas dvojice ovde neuziva respekt da bi vas neko ozbiljno shvatio

Naduvavanje nakon objavljivanja prvih rezultata od strane alfaunitsa ono sto je smesno sam boldovao.
Lep primer kako sinteticki testovi mogu da formiraju nerealnu sliku kod neupucenih laika.

Ma sab me gabri za te tvoje price, i7 ga tuce, ne da mu nije za petama nego mu je 3 koraka unazad za sve korisne stvari.
AMD is back in the game - da, for the gaming.

Ma, priznaj ti si ocekivao Nisam ni ja ocekivao da ce rasturiti i7, ali ***, ovo su ogromne razlike i to sa slj memorijom na i7. 50% bolji WinRAR, na jednoms sajtu su testirali multitasking sa 3+ aplikacija i PII nije mogao ni Jorkija da stigne... kompresija 25-100% brzi i7:
http://www.anandtech.com/cpuchipsets...px?i=3492&p=14
Negde i 2x brzi, yo!
80% brzi za 3DSMax (eto ti najkorisnija stvar u testovima):
http://www.anandtech.com/cpuchipsets...px?i=3492&p=15
CB, 30-50% brzi, ali ajde to i nije bitno.
POVRay, duplo brzi:
http://www.anandtech.com/cpuchipsets...px?i=3492&p=16
Blender i Data Recovery, 50% brzi! (isti link)
Znaci gomila korisnih stvari u kojima je i7 skoro svugde barem 50% brzi, a cesto i 2x puta. I to sa slj. memorijom, znaci LOW END.
I bez overclocka i7-920 je >30% brzi, ma koliko se ti zalio na vecu cenu platforme opet je bolja platforma

E sad faca ima obraza nakon ovakvih komentara mene da naziva fanboyem koji sam do prije neki dan imao Intela u masini :)

Poslednja izmena:
Kad citiras i pominjs mene a pritom hoces da navedes kako sam ja nesto radio, onda lepo pokazi sta sam ja to uradi i koje sam ja to rezultate naduvavao, ja cak retko kad i komentarisem rezultate sajtova zato sto im neverujem i uvk postoji mogucnost da su iz nekog razloga losi, ali u nedostatku vljanag materijala za diskusiju rezultati sajtova su jedino o cemi mozemo da polemisemo.

Zanci prestani da kemcis i da glumis kako si povredjen zato sto te prozivamo i da se pozivas na neki respekt, respekt na benchu je nesto sto mi je u zivotu zaista naj potrebnije, ali eto posto nas niko ne slusa ti se tesi time kako tebe svi slusaju i uzivaj u tome, nemoj ni da pokusas da sagledas svoju glupost, zasto bi to radi, pa tebe svi slusaju. Ti bi trebao da to postovnje koje si zasluzio upotrbljavas na malo pametiji nacin a ne da siris razane dezinformacije i polu istine zato sto si se malo vise primio na ovu PII pricu, razumem ja da je PII procesor nesto sto jedan sportski OC majsto moze samo da pozeli a sada i da ima, ali ti si pretera na mnogo nacina sa svojim komntarima, toliko je pocelo da ti smeta sto neko ima drugacije misljenje i sto se usudjuje tebe da demantuje da si poceo i na licnoj osnovi da iznosis neke pretpostavke. Ja sam samo pomenu P5K plocu kao dobar primer jeftine a opet vrh ploce za ekstremni oc a ti si poceo da me prozivas kako ja nemam pojma o tome i tak neke gluposti, znaci koja je ovo vrsta paranoje, to je samo jedan primer gde si komentarisao nesto sto niko nije rekao a ti mu staviu u usta da jeste. Sad razmisli mozda sam ja ipak malo upravu kada ti ovo kazem a slobodno mozes da citiras nesto sto sam ja tvrdio, mada mislim da sam ti sve sto sam tvrdio (a malo je takvih stvari) i obrazlozio, to sto imas sa alfaunitsom i sta ste se medjusobno lagali i prozivali to je vasa stvar.

Poslednja izmena:
Sto se mene tice ja ne zeli da se prepucavam, ako mogu da se postave rezultati voleo bih da ucestvujem u takvoj diskusiji, ako cemo i dalje da polemisemo oko toga sta je neki nemac izjavio na nekom forumu ili da pretresamo testove koji nemaju veze ssa zivotom onda je bolje da se tema zatvori i da se ne otvara vise, prsto je nemoguce da se vodi normalna rasprava o necemu na taj nacain i da ti prito jos neko kao monteboy pripisuje da si nesto rekao sto nisi i da na to sto je sam izmslio jos daje neke krajnje ne primerene komentare.
Kada nebi bilo ovakvih stvari koje sam naveo verovatno bi i ova tema na nesto licila, ja jednostavno ne mogu da ne reagujem na neistine ili karikiranje istine kako se to kome svidja pa makar to bio i monteboy koji se kune u svoj staz, kao da su ostali ljudi idjoti pa sada treba svi da se divimo njegovim hvalisanju svega i svacega vezanog za PII.

@*******i

Baci pogled na sajt/link koji sam dao u mom prethodnom postu.Videces da su i7 920 i Ph2 940 vrlo slicni po performansama u vrlo velikom skupu aplikacija.Razlike naravno postoje,ali slika nije nikako crno bela.

Povray uporedjenje sa Anandtech

Nije mi pored najvece dobre volje jasno kako je Anandtech uspeo u povray'u da postigne vrednost ispod 2400 pojena :D pa da ispane kao da je Phenom II ipak malkice ispod Q9550 koji je na nizem taktu.

Evo originalnog linka na test

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3492&p=16

odradih CMOS-Clear sve na default , postavih memoriju na 1067@CL5 i setovah napon za istu na 2,25V

boot u Windows (Vista 32Bit SP1)

Odradih testove na sledecim frikvecnijama cpu'a i NB'a

- default frivenciji od 3.0 GHz (default NB na 1800)
- default frivenciji od 3.0 GHz (NB na 2600)
- QX9770 frivenciji od 3.2 GHz (NB na 2600)

sto se tice povecanja NB frikvencije ona je bila moguca bez podizanja napona na NB'u znaci ni u jednom slucaju nema govora o overvoltingu CPU'a
Alfa timinzi memorije nisu taknuti i sve je na default.

Razlika u rezultatu u odnosu na Anandtech je gotovo 100 pojena u moju korist na default sto nije zanemarljivo.
a sa NB'om na 2600 jos malkice vise.
QX9770 iz Anandtechovog testa ima prednost u odnosu Phenom II na istom taktu od 30 pojena

Poslednja izmena:
Od i7 modela je u listi i7 920 a od Phenom 2 je 940,sto je i fer jer i7 prakticno radi uz Turbo mod na 2.93Ghz u vecini workload-a dok je cenovno tu negde sa 940 Ph2.

Kad je ukljucen turbo, i7 920 UVEK radi na 2.83 GHz, bez obzira dali ga opterecuje singlethreaded ili multithreaded aplikacija!!

@monteboy
Ovo je jako sumnjivo i dovodi u pitanje verodostojnost Anandtech test, ako pokazes na jos nekom primeru iz tog testa da se rezultati dosta razlikuju to moze da znaci samo jedno ili ne znaju da testiraju ili su lazovi, ali oni lukavi koji ne laziraju rezultate da se ekstremno razlikuju od realnih vec za koji procenat, malo skinu na PII malo dodaju na Q9550 i eto ogromne razlike. Jeste da me ova vrsta testova ne zanima ali je lepo videti i uporediti rezultate u svim oblastima. Aj sad malo gaming:)
Hteo sam da pitam, zar nije bolje koristiti za ovakve aplikacije 64bitni operativni sistem?
Kad smo vec kod ovog testa, ako ja dobro cita tabelu na Anandtech razlika u korist i7 na istom kloku je 60%?
@ivanbo2003
Pogledacu, ja i ne mislim da je slika crno bela, jedno je sigurno i7 ubija u pojedinim aplikacijama dok PII ne moze tako nesto da uradi u odnosu na i7 a to da su po negde slicni je samo pohvalno za PII procesor:)

Citiram tebe licno !
Pises da si kompilirao za manje od 60 sekundi a ja te pitam da li si koristio isti kompajler kao i rusi , nista vise !
compilemd9p.gif

Uporedio si vreme kompiliranja tvrdis da ruski sajt laze jer je kod tebe ispod 60s a ti licno nisi kompilirao sa VisualStudio a oni ocigledno jesu

@alfaunits
Iskljuci se za momenat iz treada saberise i vidi sta pises .....

KOD *******OG nisam instalirao VStudio!
Kod mene IMAM VStudio 2008!
Kod *******og CEMO probati WDK compile!
Kod mene JESAM probao Ogre3D compile!

COMPILER JE ISTI! VStudio je samo OKRUZENJE za compiler!
WDK ima u sebi ISTI compiler!

jedan komad kosta 256, a drugi 270... tvoja poenta je? :trust:
Ti si naveo vecu dilersku nego sto je PCBerzi retail cena - moj komentar bi verovatno bio uvredljiv kao sto ti je neko drugi rekao, da nisi ti u pitanju, jer ne zelim da opet ulazimo u sukob.

Odavno je poznato da je to "brze" ~3%... nekome to moze da predstavlja bitnu razliku, meni ne, narocito u kontekstu cene memorije.
;)

koji si ti fantom! Ja ponovo pitam gde ima i7 920 za 250 evra, gde ima LGA1366 ploca za 180 evra?!
A morao sam da te zezam :D CPU si video na PCBerzi gde ima, plocu isto nadji mene mrzi da kucam ono zamrseno GB ime..

Slažem se, u početku je Phenom II spominjan kao konkurent Q9550 a sad se spominje samo i7 koji je dosta skuplji kao platforma, tako da čemu takvo poređenje.
Monti je temu zapoceo ovim recima:
monteboy je napisao(la):
Uporedjenja radi pogledajte rez SX-Teama na Nehalemu , daleko skupljoj ploci i DDR3
Kad se tako pocne - ne moze daleko da dodje.

Ja bi izdvojio iz ovog tvog uporedjenja za naseg druga alfaunitsa samo ovaj VisualStudio rezultat :
compile2c1rc.gif

Evo i ovdje potvrde kao sto se da videti posebno je naznaceno u zagradi (SB750) implementacija pristupa disku je ocigledno lepo implementirana bolje nego na Intel plocama a osnova svake softwaredevelop masine je storage to sam mome diskutantu pokusao da objasnim jos pre dva dana.
Ccc, prvo ja nisam pricao da je i7 bolji za prosecan software development. (niti da je potreban za bilo prosecan software development)
Drugo, compile me je samo za mene interesovao.
Trece, ja imam 2 RAID kontrolera, pristup disku u nekom SB-u me brine koliko i nestasica duvana u Tadzikistanu.
A tom sajtu verujem koliko i onom drugom ruskom sajtu - koji sam dokazao da je lagao.
Gde li samo nadjete ove leve-nikad-cuo sajtove ***!

Kazem ja ona Photoshop slika Techreporta je unakazila ovaj Phenom II 100%. mamicu im njihovu podplacenu :)
Ma koliko nerealna bila (i ja se slazem da tu nesto ne valja), jos uvek nijedan test nisi pokrenuo da pokazes da je ista od mojih linkova netacno.

niste *******i ti i alfaunits nista naduvavali ja cu samo da vas citiram a vi mene mozete optuzivati lazno kad god hocete nijedan od vas dvojice ovde neuziva respekt da bi vas neko ozbiljno shvatio

Naduvavanje nakon objavljivanja prvih rezultata od strane alfaunitsa ono sto je smesno sam boldovao.
Lep primer kako sinteticki testovi mogu da formiraju nerealnu sliku kod neupucenih laika.

E sad faca ima obraza nakon ovakvih komentara mene da naziva fanboyem koji sam do prije neki dan imao Intela u masini :)
Da, ta faca i dalje ceka da opovrgnes ove rezultate...

Koliko ja vidim (omasio si slike izgleda, nemas QX9770 medju njima), ti imas 2465 a Anand 2389, dok ti imas brzu memoriju.
Pa? Jel' tu negde kaze da to ipak nije razlika od ~1000 poena naspram i7-920?
Nije mi pored najvece dobre volje jasno kako je Anandtech uspeo u povray'u da postigne vrednost ispod 2400 pojena :D pa da ispane kao da je Phenom II ipak malkice ispod Q9550 koji je na nizem taktu.

Evo originalnog linka na test

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3492&p=16

odradih CMOS-Clear sve na default , postavih memoriju na 1067@CL5 i setovah napon za istu na 2,25V

boot u Windows (Vista 32Bit SP1)

Odradih testove na sledecim frikvecnijama cpu'a i NB'a

- default frivenciji od 3.0 GHz (default NB na 1800)
- default frivenciji od 3.0 GHz (NB na 2600)
- QX9770 frivenciji od 3.2 GHz (NB na 2600)

sto se tice povecanja NB frikvencije ona je bila moguca bez podizanja napona na NB'u znaci ni u jednom slucaju nema govora o overvoltingu CPU'a
Alfa timinzi memorije nisu taknuti i sve je na default.

Razlika u rezultatu u odnosu na Anandtech je gotovo 100 pojena u moju korist na default sto nije zanemarljivo.
a sa NB'om na 2600 jos malkice vise.
QX9770 iz Anandtechovog testa ima prednost u odnosu Phenom II na istom taktu od 30 pojena

E, evo malo info o PII-950:

https://tec-direkt.de/product_info.php?info=p2232_xx.html&language=de
Preuzeto sa:
http://news.ati-forum.de/index.php/...en/257-am3-phenom-ii-950-fuer-28990-gelistet-
Listan za ~290e, verovatno ce prava cena biti manja ipak je ovo prvi listing. Realno bi bio negde u 240e rangu. Da li ce i tada biti isplativ zavisice od cene DDR3 i ploca sa DDR3.
Obicno informala sa XS-a smatram AMD trolicem, ali lepo je sumirao ovaj CPU:
950,alongside the 945,should be more than decent follow up chip to 940,supporting both DDR2 and DDR3 memory and having at least 2GHz NB(since HT is 4000Mhz,and NB can't be lower than this).100MHz higher clock,11% higher NB clocks and DDR3 support(add in 2-4% better scores than with DDR2) will probably make this chip around 6-9% faster than a 3Ghz 940 AM2+ one.Plus,with a newer stepping(presumably C3),it could provide better OCing headroom with less vcore.Oh yeah,backwards compatible with DDR2/AM2(+) boards is another +.

Poslednja izmena od urednika:
Koliko ja vidim (omasio si slike izgleda, nemas QX9770 medju njima), ti imas 2465 a Anand 2389, dok ti imas brzu memoriju.
Pa? Jel' tu negde kaze da to ipak nije razlika od ~1000 poena naspram i7-920?

pogledaj Anandtechov screen ponovo i videces da ima rezultat QX9770 koji iznosi 2687
pps.

Ja sam simulirajuci frikvenciju od 3.2GHz (QX9770) jednostavnim podizanjem multiplikatora na 16 , testirao Phenoma i postigao rezultat od 2653 pps ako pogledas screenshot anandtecha mala razlika u odnosu na QX9770 na istom taktu :)

pogledaj ponovo sve tri slike koje sam postavio za moj sistem.

Razliku od 1000 pojena ovdje alfaunits niko ne spori to mu dodje nekih 40% sto i jeste golema razlika zahvaljujuci hyperthreadingu koji recimo za tvoje namene cak i skodi kako smo mogli videti :). Suprotno ako pogledas uporedjenje koje je momak gore postavio videces na nekoliko primera da i phenom postize recimo u MySQL pristupu i preko 50% performansi , what now ? :)

Kad bih isao tvojom analogijom bukvalnog zakljkucivanja trebao bih sada da kazem sledece :
"Svako ko zeli da podigne neki Webpage na bazi PHP-MySQL taj treba da bezi od i7 kao od crnog djavola :)"

To ti od prilike dodje kao tvoj fanboyski zakljucak :
"i7 je za korisne stvari a Phenom II za igre"

Kao sto se da videti u nekim korisnim stvarima tvoja i7 arhitektura podbacuje i to debelo a ponajvise izgleda tu gdje si licno mislio da ces imati najvise koristi :) zato nerazumijem sto si toliko tvrdoglav i zastupas stavove koje nemozes ni u snovima da odrzis.

Ono sto ja zelim ovdje da prikazem je ocigledna razlika izmedju anandtecha i ovoga sto ja istestiram. Razlika u memoriji je minimalna to mogu veceras takodje da pokazem evo pusticemo memoriju na DDR2-800@CL5 vec sad znam da ce rezultat biti ispred Q9550.

Sta bi ti hteo sa jedne strane DDR3 u tripple channel rezimu na 1333 a sa druge strane DDR2-667@CL5 da bi se domogao tvojih 100% :) u performansama.

ajde sad alfaunits nam pokazi u ovom shotu koji se poklapa sa drugom stranicom rusa kad su performanse kompiliranja u VS u pitanju , pa se cak i poklapa i sa rezultatom koji je objavio lik na XS gdje sam linkovao tabelu , gdje vidis na grafu sekunde ?

compilemd9p.gif

rekao si kompilirao si za 61s a navodno najbolje vreme je bilo 100s ?
rezultat je izrazen u pojenima a ne u sekundama.

Ccc, prvo ja nisam pricao da je i7 bolji za prosecan software development. (niti da je potreban za bilo prosecan software development)
Drugo, compile me je samo za mene interesovao.
Trece, ja imam 2 RAID kontrolera, pristup disku u nekom SB-u me brine koliko i nestasica duvana u Tadzikistanu.
A tom sajtu verujem koliko i onom drugom ruskom sajtu - koji sam dokazao da je lagao.
Gde li samo nadjete ove leve-nikad-cuo sajtove ***!

Opet ces me navoditi na to da te citiram alfaunits.
Nemoj da lazes da nisi na X mesta rekao da je Intel arhitektura daleko bolja za korisne stvari cak si naveo i razliku od 2,5 minuta na QX9650 i 20 minuta na opteronu 165 iz svog licnog iskustva sto moze i da bude istina ali ni blizu iskljucivo samo zbog CPU'a to ti alfaunits niko nece verovati jer se radi o faktoru 8.
Onda si rekao da ocekujes od HT'a kod i7 2x bolje performanse u odnosu na tvoj QX9650.

Celo tvoje izlaganje se bazira na tvojoj prici kako kompiliras po ceo dan i buildujes po 100 puta i da ti svaki sekund znaci i da zbog toga vise cenis Intel jer je u takvim namenama ta arhitektura daleko bolja. A od i7 si ocekivao gotovo nemoguce :D.

Monti je temu zapoceo ovim recima:
Citat:
Citiram korisnika: monteboy
Uporedjenja radi pogledajte rez SX-Teama na Nehalemu , daleko skupljoj ploci i DDR3

Uporedjenja radi sam postavio link na rezultat SX-Team'a koji je bio los mozda zbog drajvera a i sigurno zbog druge graficke karte to nije sluzilo kao dokaz da je Phenom II brzi sistem u 3dmark sintetici nego da moze i da dostigne rezultate i7edmice iako je ista na daleko skupljoj platformi i DDR3 memoriji.

Da si procitao dalje u threadu video bi da sam takodje i slicno nesto rekao cak i naveo da arhitekture nisu ni blizu uporedive.

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1694239&postcount=5

Tako alfaunits moraces malkice da se bolje potrudis da dokazes da sam ja krenuo sa uporedjenjem ove dve platforme.
Samo me cudis kako propusti u tom threadu moja konstantna uporedjenja sa Q9550

I zasto se nebi potrudio da sa tvojim QX9650 uporedimo neke stvari recimo Wprime :)

Inache sto se same sintetike 3dMarkova tice mericemo se ponovo na AM3 da vidimo kolika ce razlika biti u odnosu na i7 :D
Nesto cenim da kad se upregne ovaj G.Skill ovde koji mi lezi na 1970@CL7 da ce 3dmark06 lepo da dobije boost.

pogledaj Anandtechov screen ponovo i videces da ima rezultat QX9770 koji iznosi 2687
OK, ali ti imas dve iste slike.

Ja sam simulirajuci frikvenciju od 3.2GHz (QX9770) jednostavnim podizanjem multiplikatora na 16 , testirao Phenoma i postigao rezultat od 2653 pps ako pogledas screenshot anandtecha mala razlika u odnosu na QX9770 na istom taktu :)
And?

Razliku od 1000 pojena ovdje alfaunits niko ne spori to mu dodje nekih 40% sto i jeste golema razlika zahvaljujuci hyperthreadingu
Ajde sad nemoj odmah kad nesto priznas da odmah ides u negacije:
koji recimo za tvoje namene cak i skodi kako smo mogli videti :)
OBR je testirao nesto sto traje <5sec, i testirao je nesto sto garant nije multithreaded )kao vecina VS projakata). WDK compile radi multithreaded.

Suprotno ako pogledas uporedjenje koje je momak gore postavio videces na nekoliko primera da i phenom postize recimo u MySQL pristupu i preko 50% performansi , what now ? :)

Kad bih isao tvojom analogijom bukvalnog zakljkucivanja trebao bih sada da kazem sledece :
"Svako ko zeli da podigne neki Webpage na bazi PHP-MySQL taj treba da bezi od i7 kao od crnog djavola :)"
I bio bi u pravu.

Kao sto se da videti u nekim korisnim stvarima tvoja i7 arhitektura podbacuje i to debelo a ponajvise izgleda tu gdje si licno mislio da ces imati najvise koristi :) zato nerazumijem sto si toliko tvrdoglav i zastupas stavove koje nemozes ni u snovima da odrzis.

Ja i dalje mislim da cu za compile imati koristi ali to je zaseban slucaj.
Ono sto ja "zastupam" je da rendering i sve ostalo sto sam nekoliko puta naveo sa linkovima rezultata, sto i dalje ne opovrgavas je ono u cemu i7 brilira.

Ono sto ja zelim ovdje da prikazem je ocigledna razlika izmedju anandtecha i ovoga sto ja istestiram.
Ploca, memorija, razliciti OS-i i fine tuning - da si nasao razliku od 10% onda bih se zapitao, ili da si nasao 1% a da je razlika izmedju i7 i PII <1% opet bih se zapitao (mada bi mi tada bilo svejedno), ali za 3% kad je razlika 40%? LOL

Sta bi ti hteo sa jedne strane DDR3 u tripple channel rezimu na 1333 a sa druge strane DDR2-667@CL5 da bi se domogao tvojih 100% :) u performansama.
Ne, ja nista od toga nisam insinuirao, vec samo da su vam razlicite platforme i da tih 4% i vishe moze doci zbog ostatka sistema.

ajde sad alfaunits nam pokazi u ovom shotu koji se poklapa sa drugom stranicom rusa kad su performanse kompiliranja u VS u pitanju , pa se cak i poklapa i sa rezultatom koji je objavio lik na XS gdje sam linkovao tabelu , gdje vidis na grafu sekunde ?
E, vidis, posto je slajd toliko "dobro" objasnjen, ja sam mislio da je rec o sekundama...

Opet ces me navoditi na to da te citiram alfaunits.
Nemoj da lazes da nisi na X mesta rekao da je Intel arhitektura daleko bolja za korisne stvari cak si naveo i razliku od 2,5 minuta na QX9650 i 20 minuta na opteronu 165 iz svog licnog iskustva sto moze i da bude istina ali ni blizu iskljucivo samo zbog CPU'a to ti alfaunits niko nece verovati jer se radi o faktoru 8.

2 naspram 4 jezgra, bolja arhitektura ocigledno, brzi diskovi. Ti mi ne bi verovao ni da sam 2x rekao.

Onda si rekao da ocekujes od HT'a kod i7 2x bolje performanse u odnosu na tvoj QX9650.

I dalje ocekujem - ali opet u mom slucaju!

obrisi cache browsere pa pogledaj opet na miru slike koje sam postavio
to su tri zasebne slike u kojima je rezultat uvek drugaciji

- 2465
- 2488
- 2653

Procentualno tih 4% razlike ne menjaju u renderingu u odnosu na i7 nista tu se slazem ali menjaju dosta u odnosu na Q9550 a to je inace ono interesantno sto ti i *******i nevesto izbegavate. Inace i moj zakljucak je bio da u multimedialnim aplikacijama i7 ima ocigledno neku prosecnu prednost od 30% zato ne razumijem sta si hteo da kazes ?

OBR je testirao nesto sto traje <5sec, i testirao je nesto sto garant nije multithreaded )kao vecina VS projakata). WDK compile radi multithreaded.

WDK compile radi multithreaded zato sto postoje zasebni projekti i svaki se zasebno kompilira postoji opcija u VS 2005 i VS 2008 gdje mozes isto da ukljucis ili da postavis /MP parametar u dosboxu . Inace postoji i plugin za multithreaded compile i samo jednog projekta gdje se pojedini cpp filevi zasepno compiliraju u razlicitim threadovima tako da ti ne treba da skidas celi WDK da testiras performanse. Mozes testirati i na jednom jedinom kako ti kazes obicnom projektu. Potrazicu kasnije na netu pa cu ti poslati link da skines.

Rusi verovatno nisu testiralu multicore compile ali su testirali ipak veci projekat ocigledno dosta veci od tvoga ako se vidi da je Phenomu II trebalo 25 minuta za isti

compile2c1rc.gif

http://www.todobits.es/mpcl.html

E, vidis, posto je slajd toliko "dobro" objasnjen, ja sam mislio da je rec o sekundama...

Sad kazes slabo je opisan slide !
Prvo si uptuzio ruse da je teska lazarija sad kad svi vidimo da nisi razumeo grafiku rezultata
opet optuzujes ruse da nisu objasnili slider kako treba.

Kad ces poceti da se izvinjavas za tvoje lazne optuzbe ?

Ono sto ja "zastupam" je da rendering i sve ostalo sto sam nekoliko puta naveo sa linkovima rezultata, sto i dalje ne opovrgavas je ono u cemu i7 brilira.

Dobro a ko je rekao nesto suprotno. Eto u pristupu MySQL i Phenom briljira ! So What ?
Jeli zbog toga Phenom II samo za gaming ?

2 naspram 4 jezgra, bolja arhitektura ocigledno, brzi diskovi. Ti mi ne bi verovao ni da sam 2x rekao.

Da da brzi diskovi verovanto i raid controlleri na QX9650 uporedjen sa opteronom na sporijim diskovima i bez raid'a.
Nazalost to sve sto sad navodis u tvom prvom iskazu nisi pomenuo .... rekao si samo Opteron 165 u odnosu na QX9650 , 8 puta sporiji ni detalja vise.

Poslednja izmena:
@monteboy
Ovo je jako sumnjivo i dovodi u pitanje verodostojnost Anandtech test, ako pokazes na jos nekom primeru iz tog testa da se rezultati dosta razlikuju to moze da znaci samo jedno ili ne znaju da testiraju ili su lazovi, ali oni lukavi koji ne laziraju rezultate da se ekstremno razlikuju od realnih vec za koji procenat, malo skinu na PII malo dodaju na Q9550 i eto ogromne razlike. Jeste da me ova vrsta testova ne zanima ali je lepo videti i uporediti rezultate u svim oblastima. Aj sad malo gaming:)
Hteo sam da pitam, zar nije bolje koristiti za ovakve aplikacije 64bitni operativni sistem?
Kad smo vec kod ovog testa, ako ja dobro cita tabelu na Anandtech razlika u korist i7 na istom kloku je 60%?

Nazalost nemam Q9550 da bi mogao da odradim test i direktno uporedim ali ako neko ima dobre volje sa Q9550 i podesi identicne parametre kao anandtech lepo bi bilo da izvrti test da vidimo da li moze postici slicne rezultate na toj platformi.

U ovom testu i7 940 ispada 56% brzi a i7 920 42% ukoliko su i Anandtechove cifre 100% tacne , clock za clock Phenom II u renderingu nema sta da trazi pored i7 dok je clock za clock kad se i NB malkice podigne itekako uporediv i sa QX9770.

Poslednja izmena:
Uporedjenja radi sam postavio link na rezultat SX-Team'a koji je bio los mozda zbog drajvera a i sigurno zbog druge graficke karte to nije sluzilo kao dokaz da je Phenom II brzi sistem u 3dmark sintetici nego da moze i da dostigne rezultate i7edmice iako je ista na daleko skupljoj platformi i DDR3 memoriji.

Mali O.T čisto da te ispravim :)

Teško je ovo porediti, mislim ne može ni da se poredi, ja sam radio sa NV 280 kartom na vodi ne na X2 i nehalem je bio na SS (oko -53C), milim da bi priča bila drugačija da je VGA bila na minusu, i i7 na LN2, ali i pored toga ovo su odlični Vojo rezultati, šta više 5-eto mesto u toj kategoriji ;) opet šta više ovo je najbolji skor napravljen u toj kategoriji na i7 u svetu ;)
http://hwbot.org/searchResults.do?d...nCpuFreq=&maxCpuFreq=&system=&minTotalPoints=

P.S
Ista karta ide na SS uskoro, a proc će verovatno biti Q9770 koji radi na 5.65 GHz ... :wave:

Poslednja izmena:
Mali O.T čisto da te ispravim :)

Teško je ovo porediti, mislim ne može ni da se poredi, ja sam radio sa NV 280 kartom na vodi ne na X2 i nehalem je bio na SS (oko -53C), milim da bi priča bila drugačija da je VGA bila na minusu, i i7 na LN2, ali i pored toga ovo su odlični Vojo rezultati, šta više 5-eto mesto u toj kategoriji ;) opet šta više ovo je najbolji skor napravljen u toj kategoriji na i7 u svetu ;)
http://hwbot.org/searchResults.do?d...nCpuFreq=&maxCpuFreq=&system=&minTotalPoints=

P.S
Ista karta ide na SS uskoro, a proc će verovatno biti Q9770 koji radi na 5.65 GHz ... :wave:

Nisi razumeo o cemu je prica bila , radi se uporedjenju iskljucivo 3dmark Vantage rezultata , vas 3dmark06 je dobar

vidi ovde o cemu pricam

http://www.hwbot.org/result.do?resultId=806707
dosta manji takt od vaseg za cpu , grafulja na slicnim taktovima kao i vasa a score gotovo 1000 pojena bolji

Poslednja izmena:
Nisi razumeo o cemu je prica bila , radi se uporedjenju iskljucivo 3dmark Vantage rezultata , vas 3dmark06 je dobar

vidi ovde o cemu pricam

http://www.hwbot.org/result.do?resultId=806707
dosta manji takt od vaseg za cpu , grafulja na slicnim taktovima kao i vasa a score gotovo 1000 pojena bolji

Sa ovim završavam O.T
Vantage jeste očajan i ja mislim da su drajveri bili u pitanju (178) što može da potvrdi i sledeća slika i7 na okvirno 3.9GHz, a vga na 55MHz manjem kloku, a opet skoro 15k u vantageu http://forum.crazypc.ro/attachment.php?attachmentid=36281&d=1231339111 (180-nešto dajveri). Što će reći vantage na našem testu ne uzimati zdravo za gotovo nikako jer su skoro pa 100% sam siguran dajveri bili problem :) Međutim o6 i 05 ( za koga je zajednos a 03 i 01 i aqumark E8600 tata) mislim da su i više nego dobri :)

Poslednja izmena:
Nazalost nemam Q9550 da bi mogao da odradim test i direktno uporedim ali ako neko ima dobre volje sa Q9550 i podesi identicne parametre kao anandtech lepo bi bilo da izvrti test da vidimo da li moze postici slicne rezultate na toj platformi.

U ovom testu i7 940 ispada 56% brzi a i7 920 42% ukoliko su i Anandtechove cifre 100% tacne , clock za clock Phenom II u renderingu nema sta da trazi pored i7 dok je clock za clock kad se i NB malkice podigne itekako uporediv i sa QX9770.

Po ovim rezultatima koje si ti dobio nije uporediv nego je gotovo isti, razlika je zanemarljiva barem sto se ovog testa tice.
Evo malo zanimacije za tebe:) ovo je ono sto mene interesuje.
Crysis Warhead DX9.jpgCrysis Warhead DX9 AAx2.jpgCrysis Warhead DX10.jpgCrysis Warhead DX10 AAx2.jpg
Manje vise vec znamo kakva je situacja i ne ocekujem nikakvu razliku, ale eto i tu misteriju da resimo i manemo se nagadjanja i komentarisanja kojekavih testova. Postavicu i GTA4 kada uporedimo Crysis, nego rece da nemas previse vremena pa da te ne forsiram:)

Poslednja izmena:
Sa ovim završavam O.T
Vantage jeste očajan i ja mislim da su drajveri bili u pitanju (178) što može da potvrdi i sledeća slika i7 na okvirno 3.9GHz, a vga na 55MHz manjem kloku, a opet skoro 15k u vantageu http://forum.crazypc.ro/attachment.php?attachmentid=36281&d=1231339111 (180-nešto dajveri). Što će reći vantage na našem testu ne uzimati zdravo za gotovo nikako jer su skoro pa 100% sam siguran dajveri bili problem :)

Da drajveri mnogo znace cu pokazati veceras i *******om ....
Zagolicalo me da postignem ovu njegovu prednost na i7 :D

Mislim da imam problem sa drajverima jer mi iz nekog razloga graficka slabo skalira....

Poslednja izmena:
Po ovim rezultatima koje si ti dobio nije uporediv nego je gotovo isti, razlika je zanemarljiva barem sto se ovog testa tice.
Evo malo zanimacije za tebe:) ovo je ono sto mene interesuje.
Pogledajte prilog 45688Pogledajte prilog 45689Pogledajte prilog 45690Pogledajte prilog 45691
Manje vise vec znamo kakva je situacja i ne ocekujem nikakvu razliku, ale eto i tu misteriju da resimo i manemo se nagadajne i komentarisanja kojekavih testova. Postavicu i GTA4 kada uporedimo Crysis, nego rece da nemas previse vremena pa da te ne forsiram:)

odlicno , jel mozes da odradis na 1680x1050. Tesko da izvucem tu rezoluciju na mom Widescreen monitoru :)
Crysis Warhead mozemo odmah uraditi za GTA4 moram da se pobrinem nisam gamer tako da nemem svaku igricu ovde.

Vidi kad dodjem sa posla to je negde oko 18 casova prvo su cerkica i supruka primarno a testovi kad Lena zaspe oko 22 casa tako da ne ostaje mnogo vremena za testiranje , (instalacija , podesavanje , test)

Poslednja izmena:

Vi ste ludi :d majke mi! Smirite strasti i mante se jurnjave. www.hwbot.org je naše mesto ovde je to suludo raditi. Evo ja vam obećavam, kupujem Q9550, P2 940, i i7 920. Q9550 i P2 940 na cenovno jednakoj ploči, čak i od istog proizvođača, i 920 samo sa dual chanel mem i to 1066 i 1333 najjeftinijom koja postoji, sa najjeftijom pločom. I brate mili uradiću test i na vodi i na vazdugu kakav niste videli online, ma sve samo da ne nastavlajte u pravcu oko bezvezne polemike.

P.S
Uradio sam ti mail nalog na sxt, ako nisi video stari :)

Poslednja izmena:
Vi ste ludi :d majke mi! Smirite strasti i mante se jurnjave. www.hwbot.org je naše mesto ovde je to suludo raditi. Evo ja vam obećavam, kupujem Q9550, P2 940, i i7 920. Q9550 i P2 940 na cenovno jednakoj ploči, čak i od istog proizvođača, i 920 samo sa dual chanel mem i to 1066 i 1333 najjeftinijom koja postoji, sa najjeftijom pločom. I brate mili uradiću test i na vodi i na vazdugu kakv niste videli online, ma sve samo da ne nastavlajte oko bezvezne polemike.

P.S
Uradio sam ti mailk nalog na sxt, ako nisi video stari :)

Ma ne neradi se o prepucavanju dogovorili smo se da uporedimo razliku u gamingu.

video sam hvala za nalog !

Ma ne neradi se o prepucavanju dogovorili smo se da uporedimo razliku u gamingu.

video sam hvala za nalog !

He, he dobro ako tako kažete, danas sam ceo dan ovo čitao :) i bilo je teških reči, pa zbog toga sam napisao, jer jer je svima tako lepše. Ali ono što sam napisao ostaje, uradiću kompletan test, i game će biti uključen, ma sve :)

P.S
Ide uskoro jedno zanimljivo oc takmičenje kod nas ne mogu mnogo o tome, ali biće na svetskom nivou (najveći brendovi su uključineni itd :) ), pa shodno tome, zamolio bih te da mi budeš "mail" dostupan jer svaka pomoć će mi dobro doći, ako može naravno :)

Poslednja izmena:
Mislim da imam problem sa drajverima jer mi iz nekog razloga graficka slabo skalira....
Mozda je problem procesor he he:-devil-:

Imas rezultate u svim rezolucijama, 1280x1024, 1650x1050 i 1920x1200 DX10, DX9 sa i bez AA, sve sto bi zanimalo mene a nadam se i druge clanove foruma. Aj da ti napisem i klokove posto tije malo opala moc opazanja:) 4870x2 800/950, i7 940 4000mhz memorija ok 1500 c7. Smatram da su ovo realni klokovi i dostizni svakom ko se interesuje za neki 24/7 klok.
@spacemaster
Alo bre:) moderatori setnja iz teme:D poceli smo da radimo prave stvari, da poredimo rezultate sta sada hocete:mad: Nije bilo teskih reci, nije bilo ni razloga za to a ti znas sta ja koristim kada dodje do toga da mora da se upotrebljavaju teske da ne kazem bezobrazne reci;) ne umem ja da se raspravljam na taj nacin ali zato umem nesto drugo:smash::p bila je samo malo zustrija rasprava.

Poslednja izmena:
He, he dobro ako tako kažete, danas sam ceo dan ovo čitao i bilo je teških reči, pa zbog toga sam napisao, jer jer je svima tako lepše. Ali ono što sam napisao ostaje, uradiću kompletan test, i game će biti uključen, ma sve :)

P.S
Ide uskoro jedno zanimljivo oc takmičenje kod nas ne mogu mnogo o tome, ali biće na svetskom nivou (najveći brendovi su uključineni itd :) ), pa shodno tome, zamolio bih te da mi budeš "mail" dostupan jer svaka pomoć će mi dobro doći, ako može naravno

Malo smo se zanijeli znas i sam , svako svoga konja hvali. Ali mislim da je slika o performansama i uporedivosti ovih platformi jasnija nego sto je bila na pocetku kad su se prvi testovi pojavili na netu.

Mislim da ce se obadva tabora sloziti da je u svakom slucaju dobro sto bar u mainstream segmentu imamo ponovo zdravu konkurenciju a da ce mo to osetiti najsladje na padajucim cenama na trzistu.

Uvek sam tu za svaku pomoc , ti znas !

Mozda je problem procesor he he:-devil-:

Imas rezultate u svim rezolucijama, 1280x1024, 1650x1050 i 1920x1200 DX10, DX9 sa i bez AA, sve sto bi zanimalo mene a nadam se i druge clanove foruma. Aj da ti napisem i klokove posto tije malo opala moc opazanja:) 4870x2 800/950, i7 940 4000mhz memorija ok 1500 c7. Smatram da su ovo realni klokovi i dostizni svakom ko se interesuje za neki 24/7 klok.
@spacemaster
Alo bre moderatori setnja iz teme:D poceli smo da radimo prave stvari, da poredimo rezultate sta sada hocete:mad: Nije bilo teskih reci, nije bilo ni razloga za to a ti znas sta ja koristim kada dodje do toga da mora da se upotrebljavaju teske da ne kazem bezobrazne reci;) ne umem ja da se raspravljam na taj nacin ali zato umem nesto drugo:smash::p bila je samo malo zustrija rasprava.

Moja greska nisam video da si uradio batch run....
Sve je tu idemo veceras na Crysis

Mislim da ce se obadva tabora sloziti da je u svakom slucaju dobro sto bar u mainstream segmentu imamo ponovo zdravu konkurenciju a da ce mo to osetiti najsladje na padajucim cenama na trzistu.

Ma to je jasno ko dan, cene su najbitnije, a koliko vidim i jedni i drugi samo spuštaju :d

Uvek sam tu za svaku pomoc , ti znas !

Hvala stari, kad budem imao sve infomacije, verujem da ćeš imati želju da nam se pridružiš ovde :)

Vrh Dno