Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

Poslednja izmena:
Igra mnogo vishe favorizuje Intel-a, to su svi sajtovi pokazali (nije ni cudo da su neki izostavili FarCry2 u PII testovima), i brojke za PII nisu daleko od onih na ostalim sajtovima sa 4GB za PII.
To sto ili FC2 ne moze da koristi Tri-SLI ili PII manje moze da iskoristi je drugo.

@ivan
A cisto da podvucem ja nesto iz tvog quote-a:

Pa sta imam ja sa tim sto je taj lik napisao to za AT i TR?Ja se ne slazem sa tim i to je to.Uradio sam quote jer je lik odlicno opisao Kyle-a Benett-a.
TR je smesan sa svojim 3.5Ghz OCom(najnizi OC ph2-ke na internetu lol),dok je AT prica za sebe(pricao sam vec o naslovnoj strani i banerima).

@Monteboy

Jel oboren 3d mark 05 WR sa Phenom2-kom? NEko je spomenuo u onom topicu sto je Lukija dao link,ali nema na ORB-u nista za sada.

Poslednja izmena:
Pa sta imam ja sa tim sto je taj lik napisao to za AT i TR?Ja se ne slazem sa tim i to je to.Uradio sam quote jer je lik odlicno opisao Kyle-a Benett-a.
TR je smesan sa svojim 3.5Ghz OCom(najnizi OC ph2-ke na internetu lol),dok je AT prica za sebe(pricao sam vec o naslovnoj strani i banerima).

@Monteboy

Jel oboren 3d mark 05 WR sa Phenom2-kom? NEko je spomenuo u onom topicu sto je Lukija dao link,ali nema na ORB-u nista za sada.

Nije oboren jos .....

http://www.ripping.org/benchmarks.php?act=graphicscores&graphic=3DMark05

Svaka cast fincima na lepim primercima CPU'a pokazali su lepe frikvencije ali nerazumem zasto ljudi drze grafulje na vazduhu ?
Koliko se da videti iz slika , grafulje nisu overvoltovane i hladjene ispod nule sto ogranicava rezultat.
Dovoljan bi bio i suvi led za grafulje da se WR obori.

Poslednja izmena:
Ovo je fantastično :)

For monte :)
Stari kako ćeš da nabavljaš helijum (ako budeš radio sa njim), mislim da li bure koje imate može da ga "nosi"?

Normalno bure za LN2 nije specificirano za Helium ali mislim da ce takodje moci da se koristi. Pitacu mog snadbjevaca ako ne pozajmice mi on njegovo adekvatno bure.

Čekam da mi odgovre ovi iz mesera, ali izgleda ne može LN2 bure, i da je teško prenositi u termos bocama, pogotovo ako nisu od metala...

Nebi se igrao sa termosbocama !!!!!

NA AOCM2 je lik koristio termosku za LN2 i eksplodirala mu je u ruci sa helijumom bi bio veoma , veoma oprezan. Sobzirom da moj dewar ima dozer termoske ne dolaze u obzir.
Jeste da se trosi znatno vise LN2 ali je brate komotnije :) i sigurnije !

Najveca fora je sto se taj isti lik hvalio da ima termosku koja je zapravo za LN2 namenjena koristi se u laborima itd.

Poslednja izmena:
He he he -230C :) lepo lepo nema šta, znači sledeće je testiranje Phenom II -ke u a svemiru ,možda bi i tamo radio na -273C :p

Pitanje je koliko bi tamo bio otporan na "alfaunits" :d :smoke:

Pa sta imam ja sa tim sto je taj lik napisao to za AT i TR?
Cisto interesantna obzervacija ;)

Za TR, daj mani se OC-a, to zavisi i od primerka, od kud znas da uopste i moze taj primerak da ide vishe? To nije za diskusiju.

Pitanje je koliko bi tamo bio otporan na "alfaunits" :d :smoke:
:D

Nije oboren jos .....

http://www.ripping.org/benchmarks.php?act=graphicscores&graphic=3DMark05

Svaka cast fincima na lepim primercima CPU'a pokazali su lepe frikvencije ali nerazumem zasto ljudi drze grafulje na vazduhu ?
Koliko se da videti iz slika , grafulje nisu overvoltovane i hladjene ispod nule sto ogranicava rezultat.
Dovoljan bi bio i suvi led za grafulje da se WR obori.

Demonstriraju snagu procesora u sportskom OC-u to je najbitnije. Chisto pokazuju svima nama shta moze :)

monteboy je napisao(la):
Nebi se igrao sa termosbocama !!!!!

NA AOCM2 je lik koristio termosku za LN2 i eksplodirala mu je u ruci sa helijumom bi bio veoma , veoma oprezan.
Chek da pogodim, zatvorio je termos bocu sa chepom? :S:
Jel se povredio?

I u overklokingu postoje sportske povrede! :d

I u overklokingu postoje sportske povrede! :d

To BigJoe najbolje zna :D
U jednom istiom danu se prvo opekao na chipset od jedne SLi matichne ploche, a onda uveche opet "opekao" na LN2.
Pa je kukao: Vidi! Vidi! Pozeleneo mi prst! Vida sad! Pobeleo je! Vidi sad! Kao da je malo crno! :D
Na shta smo ga mi svi zezali da samo treba da redovno pere ruke i nece biti tih boja :D

prva realna iskustva Phenom II vs Q9550

originalni post :
http://www.forumdeluxx.de/forum/showpost.php?p=11084479&postcount=490

Lik je testirao performanse u igri Far Cry testirao je sa istom grafickom karticom Q9550 a onda Phenom II obadva cpu'a su hladjena vodom a radna frikvencija je bila 4.0 GHz

Direktan prevod :
Kad se stavi NB-Frikvencija Deneba na 2,8GHz , Q9550 nema sanse da se nosi sa Phenom II kod istog radnog takta ni visoki FSB Intelovog procesora nemoze da postigne dovoljno velike performanse da bi ugrozio Zelenog :)

Poslednja izmena:
jeftin taj fenom nema sta. AMD-ovci su na AMD-u inace zato sto vole, a ne zato sto nisu imali para za bolje. Ovaj fenom po te pare ce biti cist pogodak za AMD-ovce sa ovog foruma :d

shta mislite dal' da se uopshte nadam biosu za ovu moju plochu ili da bodem 7750 pa na leto da prelazim na am3?

opa, gigabyte vetj izbacio bios :)
pitanje i dalje stoji, shta mislite da je bolje da bodem kao prelaznno reshenje ovog 7750 athlona ili da odmah idem na pii

Pa gde su te slike i rezultati?
originalni post :
http://www.forumdeluxx.de/forum/showpost.php?p=11084479&postcount=490

Lik je testirao performanse u igri Far Cry testirao je sa istom grafickom karticom Q9550 a onda Phenom II obadva cpu'a su hladjena vodom a radna frikvencija je bila 4.0 GHz

Direktan prevod :
Kad se stavi NB-Frikvencija Deneba na 2,8GHz , Q9550 nema sanse da se nosi sa Phenom II kod istog radnog takta ni visoki FSB Intelovog procesora nemoze da postigne dovoljno velike performanse da bi ugrozio Zelenog :)

Pa gde su te slike i rezultati?

lik je obican user nije u pitanju review.
sobzirom da je imao do sada Q9550 a sada kupio Phenom II nije u pitanju ni fan nekog brenda :)
Realno zapazanje jednog korisnika koji je imao prilike da testira obe platforme

Poslednja izmena:
lik je obican user nije u pitanju review.
sobzirom da je imao do sada Q9550 a sada kupio Phenom II nije u pitanju ni fan nekog brenda :)
Realno zapazanje jednog korisnika koji je imao prilike da testira obe platforme

U ovo podebljano već sumnjam. Zašto bi neko davao pare da promeni Q9550 za PII 940, kada su ta dva procesora tu negde?

Poslednja izmena:
U ovo podebljano već sumnjam. Zašto bi neko davao pare da promeni Q9550 za PII 940, kada su ta dva procesora tu negde?

pa ja bih ga menjao zbog coldbuga a zasto je on uzeo phenom II neznam tacno da ti kazem mozda je bio radoznao da uporedi performanse.

jeftin taj fenom nema sta. AMD-ovci su na AMD-u inace zato sto vole, a ne zato sto nisu imali para za bolje. Ovaj fenom po te pare ce biti cist pogodak za AMD-ovce sa ovog foruma :d

To je vise stvar principa,a manje stvar ljubavi.:)

Normalno bure za LN2 nije specificirano za Helium ali mislim da ce takodje moci da se koristi. Pitacu mog snadbjevaca ako ne pozajmice mi on njegovo adekvatno bure.

Helijum se transportuje u specijalnim sudovima koji su pod pritiskom zbog jako niske temperature kljucanja helijuma na normalnom atmosferskom pritisku. Kada bi bio u atmosferski otovrenom sudu brzo bi isparavao i nebi ga mnogo ostalo za 2-3 sata. :)
Dok sam bio u Linde Gas-u imao sam prilike da vidim jedan takav sud. Njime smo isporucivali helijum za uredjaje na VMA za magnetnu rezonancu. receno mi je iz distribucije i prodaje da njime hlade namotaje magneta sa helijumom kako bi postali super provodnici. Brooka! Moj deo posla je bio da se napuni sud i da ga radnici sretno utovare na kamion.

Poslednja izmena:
Helijum se transportuje u specijalnim sudovima koji su pod pritiskom zbog jako niske temperature kljucanja helijuma na normalnom atmosferskom pritisku. Kada bi bio u atmosferski otovrenom sudu brzo bi isparavao i nebi ga mnogo ostalo za 2-3 sata. :)

nije ni sa tecnim azotom drugacije samo sto je temperatura kljucanja visocija.
Ja posedujem takav Sud (DEWAR) za tecni azot (takvi sudovi sa dozerom kostaju blizu 1500€) pitanje koje je Spacemaster postavio je da li se moze koristiti takav sud i za helium.

Na proljece krecem sa projektom Kaskade ...... imaces sta da vidis :D :) -> prva srpska Kaskada made by monteboy .....

Poslednja izmena:
i na kraju interes :)
Ipak je AMD platforma u celini jeftinija :)

Da,to sam zaboravio da napomenem:D.

Odnos cena/performanse stock proizvoda je (skoro) uvek na strani AMD-a.

P.S Ovo (skoro) sam morao da dodam zbog gx-x,ipak je na nvidia platnom spisku(amd je ponosni vlasnik ati-a),pa da ne ulazim u konflikt sa njim.:d

Da,to sam zaboravio da napomenem:D.

Odnos cena/performanse stock proizvoda je (skoro) uvek na strani AMD-a.

P.S Ovo (skoro) sam morao da dodam zbog gx-x,ipak je na nvidia platnom spisku(amd je ponosni vlasnik ati-a),pa da ne ulazim u konflikt sa njim.:d

Trenutna prednost koju PII ima u odnosu cena/performanse će se smanjiti ili čak možda i izgubiti kada Intel i AMD krenu da se "jure" sa cenama. Međutim, nešto što je po meni bitna stavka koja je na strani AMDa (pored ekstremnog OCa, koji me ne interesuje) je to što će oni koji uzmu AM3 Phenome imati lepo osmišljen upgrade path. Sa druge strane, neće biti novih procesora za LGA775, te je dalji upgrade nemoguć. Mada, i da se pojave novi procesori za to podnožje, znajući kakva je Intelova politika pitanje je da li bi ti čipovi radili sa postojećim čipsetovima i pločama. :S: Ja bih recimo najradije ovaj moj E6420 zamenio za neki Q9400 ili Q9550, samo da moja ploča i čipset to podržavaju.

Ovako budući da moram da menjam i ploču i procesor, moj izbor će biti AMD. Ostaje mi samo da vidim kakve će biti cene modela 910 i 925, pa da se odlučim između ta dva. :)

Nazad
Vrh Dno