A
animaN
Guest
Topic ce ostati zakljuchan neko vreme dok se ne smire strasti...
Phenom II u lepom svetlu ...., toliko o konstruisanim pricama i laznom predstavljanju
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=186884
Upravo tako pa kako budeAko imas rezultate da nam pokazes izvoli drugo me ne interesuje !
Upravo tako pa kako bude![]()
Naso sam 4870x2 samo da je pokupim od nikole pa cu i ja provrteti iste testove u istim uslovima i kacim rezultate u temi koju si otvorio.
Aj da vidimo koliko si dobar za masinom .....![]()
odradi sintetiku kasnije idemo na igrice rezulucuja 1680x1050![]()
Pogledaj da nadjes i neki Q9550 pa da vidimo i to cedo kako ce se pokazati
Skini i PovRay trebat ce ti ....
Ako ti je problem frikvencija i 4.0 GHz je ok ! ili manje biraj sam
Pre ce biti problrem 850mhz za grafiku, posto neznam kakva je ova 4870x2, mozda ne moze da postigne tako veliki klok. 1680x1050 i 1920x1200 nize od toga nema smisla a mislim da ce isto tako odgovarati PII posto po svemu sudeci dobro skalira u visokim rezolucijama. 4ghz je ok, za sve testove koje budemo radili, dali sve da ide pod vistom32bit? inace mene zanima samo gaming ove ozbiljne aplikacije me ne interesuju. Pre svega Crysis i GTA4 i 3Dmarkovi su dobri za uporedjivanj cisto da se vidi koji procesor daje veci doprinos sm2 i sm3 scoru, krajnji rezultat moze da ide u korist i7 zbog veceg cpu scora tako da misli da je ovako naj postenije.
Nema Montija i *******og,sve mi ovo lici na zatisje pred buru
Vitlaju testove sto posto![]()
Nema Montija i *******og,sve mi ovo lici na zatisje pred buru
Vitlaju testove sto posto![]()
e8xxx na 4ghz u igrama odavno kida sve to sto ovde vidjamo, za sintetiku i aplikacije koje koriste 4core - koga bole uvo :type: Da dam 280e za fenom2 koji radi isto kao ovo sto sad imam (u igrama) ja tu ne vidim uspeh vec propast.
Pre ce biti problrem 850mhz za grafiku, posto neznam kakva je ova 4870x2, mozda ne moze da postigne tako veliki klok.
e8xxx na 4ghz u igrama odavno kida sve to sto ovde vidjamo, za sintetiku i aplikacije koje koriste 4core - koga bole uvo :type: Da dam 280e za fenom2 koji radi isto kao ovo sto sad imam (u igrama) ja tu ne vidim uspeh vec propast. Ovo nije gaming cpu, ovo je "please buy me" cpu. Bez dobre ploce koja moze na ~2.8ghz nb ovaj cpu ne vredi centa naspram konkurencije, a u konkurenciji svi vec imamo ploce. A kao sto sam ranije i rekao, sadasnji AMD korisnici ovde da imaju te pare ne bi bili na amd-u.
Kad bi ovaj cpu kostao oko 180e mozda bi imali i o cemu da pricamo. Ovako imamo samo par likova sa velikim fondovima za *******ciju i bacanje koji govore svima kako je novi cpu strava za imati. Strava je za imati i gtx285, zasto ne solite pamet svima kako je to karta koju treba svi da kupe? ja licno ne vidim razliku izmedju jednog lika kome je svejedno za 250e i drugog kome je svejedno za 300, ali vidim razliku za AMD fanove koji fenom 2 gledaju kao JAKO skupu stvar koju verovatno nece nabadati na svoju plocu (posto moraju da je menjaju jer imaju am2 , a ne am2+ u vecini slucajeva)
Pazi pricas totalno suprotno od svih onih koji propagiraju P2e8xxx na 4ghz u igrama odavno kida sve to sto ovde vidjamo, za sintetiku i aplikacije koje koriste 4core - koga bole uvo :type: Da dam 280e za fenom2 koji radi isto kao ovo sto sad imam (u igrama) ja tu ne vidim uspeh vec propast. Ovo nije gaming cpu, ovo je "please buy me" cpu. Bez dobre ploce koja moze na ~2.8ghz nb ovaj cpu ne vredi centa naspram konkurencije, a u konkurenciji svi vec imamo ploce. A kao sto sam ranije i rekao, sadasnji AMD korisnici ovde da imaju te pare ne bi bili na amd-u.
Kad bi ovaj cpu kostao oko 180e mozda bi imali i o cemu da pricamo. Ovako imamo samo par likova sa velikim fondovima za *******ciju i bacanje koji govore svima kako je novi cpu strava za imati. Strava je za imati i gtx285, zasto ne solite pamet svima kako je to karta koju treba svi da kupe? ja licno ne vidim razliku izmedju jednog lika kome je svejedno za 250e i drugog kome je svejedno za 300, ali vidim razliku za AMD fanove koji fenom 2 gledaju kao JAKO skupu stvar koju verovatno nece nabadati na svoju plocu (posto moraju da je menjaju jer imaju am2 , a ne am2+ u vecini slucajeva)
Pazljivije citaj ja sam mislio da taj test ne uzimas u obzir posto taj test nikoga ne intersuje i AMD je zarvsio sa tim :smash:spi? Daj molim te. Jel pricamo o procesoru za koriscenje ili procesoru za takmicenje? (meni je spi ~11s na 4ghz sa dual core od 100e, amd-u je ~11s za 280e i sta sa time?)
Ko kupuje nov racunar jeftinije je da kupi q9450 ili 9550 masinu. Ostalo sam rekao, niko ne mora da se slaze sa time. Ja sam prvi ocekivao cudo od ovog fenoma i da se i sam presaltam kasnije na AMD al ovo em je papreno em nije nista posebno.
@monteboy:
slazem se da entuzijasti ulazi 1000e za cpu i bla bla, ali uopste nisam mislio na njih kad sam pisao sta sam pisao. Vama nije problem ni da imate (a i imate verovatno skoro svi) par ploca sa strane, par cpu-a sa strane, par stikova memorije sa strane itd. Hocu da kazem da vama nije ni bitno kolko cpu kosta.
Posto je vec bilo pomenuto da se prva tura P II 940 BE za Srbiju maltene rasprodala unpred, mene zanima gde su zavrsili ti procesori, posto osim Nedje, Monteboya i Fedje ovde jos niko nista nije postovao licno sa svoje "nove makine".
Zavrsilo je u masinama ljudi koji zele da imaju komp bolji od komsijinog! :dPosto je vec bilo pomenuto da se prva tura P II 940 BE za Srbiju maltene rasprodala unpred, mene zanima gde su zavrsili ti procesori, posto osim Nedje, Monteboya i Fedje ovde jos niko nista nije postovao licno sa svoje "nove makine".
Zavrsilo je u masinama ljudi koji zele da imaju komp bolji od komsijinog! :d
Mozes 925 da uboes i u DDR2 AM2(+) plocu.
@monteboy:
slazem se da entuzijasti ulazi 1000e za cpu i bla bla, ali uopste nisam mislio na njih kad sam pisao sta sam pisao. Vama nije problem ni da imate (a i imate verovatno skoro svi) par ploca sa strane, par cpu-a sa strane, par stikova memorije sa strane itd. Hocu da kazem da vama nije ni bitno kolko cpu kosta.
Opet sam hteo da cutim a ne das miNa Phenom II sa samo 4GHz, memorija na 1280@CL5 i istoj grafickoj karti postizem prosecan fps od 52(inace 2 frame'a bolji rez od PCBeasta sa Q9650 na 4.4GHz u istom testu)
to mu dodje 36% vece performanse na sistemu koji je opet jeftiniji iako je quad u pitanju jer je trenutna cena jednog E8600 235€
Opet sam hteo da cutim a ne das mi
Prvo 99% ljudi nece nikada postici (niti probati da postigne) 1280@ CL5, mooozda 1200 CL5.
90% ljudi nece postignuti taj OC sa PII (+NB) - opet, niti probati
90% ljudi koji imaju tako jak sistem ne igra u tako sitnoj rezoluciji
Slazem se da AMD tacno ima bolji ppp (performance per price) ratio, ali ipak nije najboljiA i uporedjujes platformu staru.... godinu dana? sa PII.... to je isto kao da kazes "necu uzeti kredit za kucu, nego cu stedeti, a ziveti na ulici dok ne ustedim"
Druge su cene i sada, a i tek ce biti druge vrlo brzo.
Gde ti je test Ogre3D i WDK compile-a? Vec ga nedeljama obecavas![]()
Mda, 40+600MB je sporo skinuti danas iz NemackeKad budem skinuo sve ici ce i test kompiliranja
OK je da uporedjuje platforme istog cenovnog ranga za normale korisnike - ovo sto on poredjuje su extremi.zashto da ih ne uporedjuje kad su cpu-ovi u gotovo istom cenovnom rangu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari