Šta je novo?

AMD Phenom 45nm

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ajde jos malkice .... pogledajte idle temperature na 3813 MHz

Phenom_940_3813_temps.jpg

3082747789_8fbe9a75fb.jpg

ostale slike ....

http://www.flickr.com/photos/amd_unprocessed/

Poslednja izmena od urednika:
Ja rekoh da ce Phenom 2 najvise da donese u igrama. :) Videcemo jos kad se pojave zvanicni rezultati, ali sasvim sigurno je da ce biti razlike u odnosu na Phenom 9950.

Lijepi testovi :) PII se lijepo nosi sa i7.

Cime ga 'lade kad su temp ovako male? Ne razumijem zasto je HT 1800MHz.

a joj aj se seti cene AMD dok je vodio na CPU trzistu?
pa oni su prvi presli marginu od 1000$ po CPU, sad se nesecam koji to procesor bese!

FX60 ? To je malo dete u poredjenju sa QX9775 koji je isao 1400+$

Ja sam pre 2.5 godine kupio u USA Opteron 165 i platio sam ga 350e koliko je kostao Intel D930. To je cena koju placas za novu tehnologiju (dual core). Intel je tada bio inferiorniji i ne secam se da se kukalo sto je ekvivalentni Intel morao da radi na skoro 1GHz vise da bi parirao AMD-u i nesto se ne secam da je Intel imao finansijske probleme. Danas kada npr AMDu treba 200-400MHz vise da se nosi sa cenovno istim Intel-om onda je poor performance, poor amd, bye bye amd ..... ispade procesori ne valjaju nicemu. Nadam se da ce AMD da se priblizi Intelu, makar da najbrzi AMD Quad ne bude sporiji od najsporijeg Intel quada , recimo da su tu u rangu Penryn-a + solidan OC potencijal (kog ocigledno ima). Taman da se ratosiljam Gigashita i da napisem novi A64InfoII :)

Poslednja izmena:
pogledajte i reakciju korisnika koji poseduju i7 nakon zvanicnog objavljivanja performansi i cene Phenom'a II

2lm9s2d.gif

Poslednja izmena:
slazem se samo i7 940 kosta 550€ + ploca sa X58 chipsetom jos 230€ = 780€

dok ce Phenom II 940 kostati oko 270€ + 790GX ploca od 100€ = 370€

kad uporedimo cene vidimo da za jedan i7 940 sistem mozes kupiti gotovo dva Phenom II sistema a da su performanse gotovo iste.

Jel to lici na pun pogodak ? :D
a sto tako poredis? otkud znas koliko ce kostati i7 940 kada u prodaji bude pII 940

samo kad se setim hypa o K10..... :)
inace ne razumem zasto bi neko ko je kupio i7 920 (naravno ljude koje znam odlucili su se za taj model) ima da budu nesretni ...
jedini problem je skupa ploca i trenutno "skupa" DDR3
ali kad phenom II bude u prodaji i moze se kupiti sta mislite kolika ce tada biti cena ploce (x58) i DDR3-ke koja je definitivna buducnost...
naravno da intel duva cene chipset-a kad AMD za sada nema ni priblizan odgovor na core2 a ne na i7 u prodavnicama...

naravno i ja se nadam da ce AMD napravit bum pa da se opet vratim na njega...

inace ne razumem zasto bi neko ko je kupio i7 920 (naravno ljude koje znam odlucili su se za taj model) ima da budu nesretni ...
jedini problem je skupa ploca i trenutno "skupa" DDR3

mozda ce neki od proizvodjaca maticnih ploca pribeci varijanti dodatnog mc, kao u stara dobra vremena kad je p4 radio sa sd memorijama...cisto da se cpu ne baci :D

temperatura u idlu pokazuje punooooooooo toga kad smo vec citali da je p2 sposoban da gasi dobar deo sebe kad ne radi nista... :)

temperatura u idlu pokazuje punooooooooo toga kad smo vec citali da je p2 sposoban da gasi dobar deo sebe kad ne radi nista... :)

Idle temperatura pokazuje koliko Phenom 2 ima malo curenja elektrona.

4GHz klok na musicavoj ASRock ploci... Kad se upari sa nekom pravom OC plocom (Tipa asus ROG serija), ovo ima da jede malu decu...

-180 radi na 6.3ghz... a sa ledom radi na preko 5Ghz.
U svakom slucaju suvisni su komentari... videli smo da se bolje klokuje od Core i7 i to je to.
Samo jos da dodje kod nas i pocece da padaju cene Intela dole...

-180 radi na 6.3ghz... a sa ledom radi na preko 5Ghz.
U svakom slucaju suvisni su komentari... videli smo da se bolje klokuje od Core i7 i to je to.
Samo jos da dodje kod nas i pocece da padaju cene Intela dole...

Nista mi jos nismo videli...Grafikoni i razna cuda i spekulacije po netu ne govore ama bas nista pouzdano osim pokusaja za dobru marketing reklamu...Kad bude bila zvanicna prezentacija i zvanican test kao i po neki user review iz prve ruke onda ce se znati realna situacija...Ovako je samo klasicno nagadjanje i nada..Ne kazem,mozda od ovih OC-era vec neko ima po Sample koji je probao pa zna tacno sta se desava tako da cu se ograditi od te price..Inace sve mi se cini iako ne moram da budem u pravu ali ima smisla ona stara : " Tresla se gora,rodio se mis"..
P.S.Jednom u zivotu AMD je konacno probio barijeru u tom OC-u na viskoim frekfencijama i relano gledano to za njih i jeste velika stvar jer ima je to godinama bilo spansko selo tj nedostizna linija..Intel te performanse ima vec dugo tako da je to kao dobar dan,vise niko i ne obraca paznju!Core i7 je i proban i testiran tako da se zakljuci mogu i izvesti ali AMD se jos nije ni pojavio i ne moze se sa sigurnoscu reci kako se bolje OC-uje i to pod LN2!Sve je to nebitno kad se uzme u obzir klok za svaki dan i render performanse!Ako AMD ispostuje to sve onda vredi skinuti kapu i reci svaka cast!

Jedini sto ce PII postici toje pad cena intelovih procesora i ploca, sto je dobro za krajnje kupce. Iznenadjenje koje se ocekuje nece doci od AMDa vec od Intela, ali samo polako;)

Poslednja izmena:
Nista mi jos nismo videli...Grafikoni i razna cuda i spekulacije po netu ne govore ama bas nista pouzdano osim pokusaja za dobru marketing reklamu...
....

Posle strucnog tumacenja sta ce biti kad izadje Deneb i kako je ovo priprema za marketing pitao bih te samo jednu stvar.
Ovaj boldovani deo?
marketing reklamu??? To zvuci kao da si rekao "radnju fabule" (tm by Zoran Radmilovic, Radovan III)... :D

Zamolio bih vas da se vise koncentrisete na pricu Phenom - njegove performanse u odnosu na intel i cena u odnosu na intel. A ne Phenom - Intel ima da ga razvali, jer je nehalem bolji. Svaki sum ce biti obrisan!

Posle strucnog tumacenja sta ce biti kad izadje Deneb i kako je ovo priprema za marketing pitao bih te samo jednu stvar.
Ovaj boldovani deo?
marketing reklamu??? To zvuci kao da si rekao "radnju fabule" (tm by Zoran Radmilovic, Radovan III)... :D

Dodje jedno te isto ali sam namerno napisao da bih naglasio taj deo...Drzimo se tematike a to je AMD Phenomen II...Ako mozes da mi odgovoris nesto u tom smeru rado bih saslusao...Sve sto cu reci i dalje "Tresla se gora,rodio se mis"...Sve dok ne izadje na svetlost dana ove njihove besmislene bajke koje bi trebalo da se pretvore ne znam kako u stvarnost ja ne verujem glupavim pricama i placenim sajtovima sa neta jer se zna kako to funkcionise...
Optimista sam tako da ne kazem da ne moze da se i to desi da se AMD priblizi Intelu ali to cemo tek videti...

Mene zanima jos jedna stvar...Posmatrajuci te razne grafikone gde se poredi Intal Core i7 sa AMD Phenomenom II u renderingu i igrama ali nigde bas nigde ne pise dal taj Core i7 radi na 4 jezgra odnosno na 4 Thread-a ili na 8 Thread-ova?Sa 4 Thread-a Core i7 nije nista brzi od obicnog Quad 45 nm na istom clock-u...!Na to treba obratiti paznju!

Poslednja izmena od urednika:
Prethodni (P4) hyperthreading uključen ili ne, nije donosio ništa u brzini rendera tj. CPU je renderovao isto, sa ili bez uključenog HT-a.

Ne znam za igre, ali za render znam da koliko jezgara da mu daš, uvek će da uzme 100% od svih :d sem ako nije neki bug u samoj render aplikaciji.

Poslednja izmena:
Prethodni (P4) hyperthreading uključen ili ne, nije donosio ništa u brzini renderam tj. CPU je renderovao isto, sa ili bez uključenog HT-a.

Ne znam za igre, ali za render znam da koliko jezgara da mu daš, uvek će da uzme 100% od svih :d sem ako nije neki bug u samoj render aplikaciji.

Ono sto sam video tj probao nije tako delovalo...Konkretno...3D Mark 2006 bez HT-a na istom clocku daje isto kao i Quad 45 nm...Sa ukljucenim HT-om dobijes plus 600 poena odozgo i tada je odnos za CPU score tj 3D Mark CPU rendering test bio ovakav: Nehalem 4.0 Ghz - Intel Quad 45 nm na 4.4 Ghz i malo jace da bi bili na istom.Enkodiranje nisam probao tako da ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim iako bih voleo detaljno da odradim ceo test sa Nehalemom...U igrama je definitivno Nehalem sporiji i to ne bas tako malo sa i bez HT-a...
P.S.Zato sam i pomenuo to poredjenje Phenoma sa Nehalemom i verodostojnost tih "testova".Ako je rec u igrama sudeci po tim grafikonima Quad 45 nm ima da brije i dalje Phenomen II a ni u renderingu nece zaostajati a cini mi se da ce biti ili izjednacen ili cak malo i brzi...To je moje licno zapazanje sto ne znaci da sam upravu...Videcemo kad se slegne prasina koja se toliko digla sad oko Phenomena koji se pojavio a zove se AMD Phenom II:d

Poslednja izmena:
Zamolio bih vas da se vise koncentrisete na pricu Phenom - njegove performanse u odnosu na intel i cena u odnosu na intel. A ne Phenom - Intel ima da ga razvali, jer je nehalem bolji. Svaki sum ce biti obrisan!

Pogledaj Oficijelni Core i7 thread http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=179228&page=9 znaci ljudima je malo ova tema nego su cak i tamo poceli da pisu samo o PII, isti ljudi koji i u ovoj temi iznose svoje mislnje, vec polako pocinju ovo sve da mi ide na zivce. Kada vece nekog za nesto upozoravas cisto da ti skrenem paznu na ovaj detalj, pa kao je moguce neka pravada bude zadovoljen na pravi nacina a ne ovako, ovde niko ne sme nista da napise sto je u suprotnosti sa onim sto vecina misli.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno