Nekim ljudima je ovde toliko naduvan ego pa više veruju nekoj (samo njima logičnoj) logici nego ljudima koji su videli to na delu. Verujem da su Dule i Feđa testirali više procesora, nego što je većina videla u životu.
Logika filmova je usko povezana sa procesorima :wall:. Da li je nastavak uvek lošiji od originala? Mislim da smo svi gledali Terminator 2.
Pošto smo počeli da se frljamo sa logikom. Koliko se razlikuje DNK Čoveka i Šimpanze?
Preteče me Dule sa T2.
Ja sam rekao da se nadam da nisam upravu i obrazlozio zasto mislim da je ovo propao projekata u startu (mislim nije bas propa ali bice kao i uvek, tresla se gora rodio se mis), ne znam cemu ovakav komentar "Nekim ljudima je ovde toliko naduvan ego" i nemoj da kazes nekim, nego ako mislis na mene tako i kazi, iz teksta moze da se zakljuci da mislis na mene. Opet pominjes duleta i fedju u kontekstu da je ono sto oni kazu jedino ispravno i da je racimo ne logicno da neko misli svojom glavom? ja ni jednog trenutka nisma rekao da oni nisu u pravi, prosti imam svoje misljenje dok se ne pokaze sta je zasta istina od svih ovih nagadjanja. Dule je sklon tome da ima pred ubedjenje o necemu i pre nego sto ima prilike da se realno uveri u to kako taj deo hardvera zaista radi, verovatno zbog toga sto bi zeleo da to tako bude, ali isto tako kada shvati da nije upravu (ako nije) nije tvrdoglav kao mazga da opet vozi svoju pricu vec prihvata realnost, to je odlika razumnih ljudi. U ovom slucaju cemo videti staje realnost nakon validnih i proverenih testova samog procesora.
To je ista arhitektura kao i phenom sa jos par efekata, fedja zna speifikacije same arhitektur i kakve bi prednosti sve to trebalo da donese u praksi, ali cesto da ne kazem uvek se ispostavi da nije tako i sto se tice Intel i sto se tice AMD proceora. Jedini zaista veliki pomak se desio pojavom conroe jezgra na kome je bazirano sve sto dans postoji od intelovih procesora pa cak i i7. Jednostavno ljudi su napravili pravu stvar, dosli do dobrog resenja koje se i na papairu i u praksi pokazalo kao efikasno.
Ako je ova slika tacan koju je @drfedja postavio jasno se vidi da P2 nije konkurentan vecini intelovih procesora sa kojima bih trebao da se poredi u cenovnom rangu, po najpre i7 920 koji je na nizem kloku brzi od PII, makar u ovom gaming testu. Ipak daleko je brzi od Phenoma (makar u ovom testu koji mene iskreno najvise interesuje) a moze da se koristi sa istim plocama, konacno malo radosti za ljubiteje AMD procesora

i pravog razloga za zamenu phenoma.
Najzianimljivi deo testiranja PII procesora bice test rezultati na maksimalnom kloku za 24/7, pored testo na defaultnom kloku koji interesuje vecinu poitencijalnih kupaca. To sto sam procesor moze da ide na -190 nista ne znaci i zanimljivo je tek nekolicini ljudi, dobro je zbog toga sto stvara generalno dobru sliko o proizvodu.
Pošto smo počeli da se frljamo sa logikom. Koliko se razlikuje DNK Čoveka i Šimpanze?
Ja sam se tom logikom i vodi, poredio sam recim sebe sa simpanzom i zakljuco da imamo puno slicnosti sa malim razlikama, recmo simpanza je lepsi i bolje poznaj pravopis, banane svakako volimo podjednako