Šta je novo?

AMD Phenom™ II X6 1100T

Mislio sam na nb link na 2800mhz mislio sam da to kapiraš. A Linx lažira i nije verodostojan imaš slike ranije i kao što sam rekao i uopšte ne zagreva kao prime i to sam pokazao ima slika ranije. A ti flopsofi zavise više od tipa memorije nego kloka i to me uopšte ne interesuje. @demiose pošto je PRIME za devojčice a ti si muško ostavi tvoj cpu pa i na XP da radi PET SATI MINIMUM pa postavi sliku ako si muško pa da vidimo koliko će se zagrejati a to važi i za @s16 inače priča vam je prazna i beznačajna i samim tim bolje je da ne kometarišeš. Još niko sem mene nije izvrteo prajma na pet sati zato i jeste seka perse. Inače klok tipa 20x200 traži veću voltažu nego 18.5 x 216.
Inače @zerogravity pošto ima bolji kuler treba sada da to i pokaže da stavi klok 20x200 pa da overclokuje experimenta radi baš me zanima koliko bi dostigao.

Poslednja izmena:
@ Analayzer

Jel prihvatas challenge ili sta? :))

Matori pokusavaju da ti objasne da linx vise greje proc od Prime-a,i da je takodje merodavan ako ga pustis sa bar tri giga memorije na bar 75 krugova ili oko sat ipo..skini 64bit verziju odradi linx i okaci rez ovde,moj SS na 4 Ghz imas u ovoj temi..

@ demios @s16 @ Hardrockdrinker @ mirza82

Sta lozite coveka? :DDDD Sad kad se namunji pa kad me odere :pPPP

Ajde bre upregnite to, bonzita ceka :p

Nema sta da neko nekog lozi, malo sale nikad nije na odmet :)

I ja vise volim prime.. sto se amd-a tice pokazalo mi se vise puta da prodje linx i po 6-7h na vise od 3gb a prime pukne posle manje od 1h.Dok sam imao intel prica je bila skroz drugacija.

Kako tacno pukne? Iskljuci se jedno jezgro? Nema mesta tome da prime vise maltretira cpu od linx-a... Cak i kad se prime stavi na 6.5gb memorije sto niko ne radi, cak ni tad ne moze da pridje x64 linx-u, on jednostaacno urnise proc ali samo u 64bit windowsu sa 3+gb memorije...

UPOZORENJE: Nije preporucljivo za osobe mladje od 14 godina :) :d

Evo ovako,cackao sam cackao i otprilike pogodio i nasao kompromis izmedju napona,frekvencije i grejanja..Ujedno mislim da je to neki maximum sto se tice air coolera..nazalost nemam slobodnog vremena na pretek tako da ako bas insistirate mogu odraditi i Prime95 i ponovo LinX po dva sata,ako bas nekome znaci da verifikujem stabilnost ali mislim da nema potrebe za preterivanjem..Ima tu jos nekih sitnica koje mogu da se tweak-uju,cak sam u jednom trenutku imao i preko 83 Gflopssa ali restart je bio obavezan(kontam da trazi jos napona ali mu ne dam)..Eto to bi bilo to za sada :smoke: :smoke: :smoke:

CPU na 4.3GHz,napon 1.5v-1.55v,memoriju nisam stigao da jos utegnem(bice dana)..Ambijentalna temperatura 23C..

Komentarisite slobodno,svaki predlog,kritika,sugestija su dobrodosli..

@ Analayzer

Ajde faconja upregni taj x6 pa da vidimo skorove u linXu:D (sve dobronamerno mislim naravno)

P.S. Demios mi nista nije pomogao ;) :laugh: :wave:

Prilozi

• Capture3.JPG
    Capture3.JPG
    588.8 KB · Pregleda: 73
  • Cinebench 11.5.JPG
    Cinebench 11.5.JPG
    186.6 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
@zero
u lepo lepo, ja mislio samo sejbertut moze 4300 da izvuche sa tim procom, ali bogami... formulica 4 i taj ifx...skidam kapu....imash 3 bonzite od mene :D

chekamo sad analajzera, ako prihvata chelendz :D .....jer ja sam prifatio njegov, prajm vs linx zagrevanje proca, samo nije amd vec intel i7 950@4200 ht on

Svi ovde znaju da Linx vise zagreje proc od prajma..To se vidi i u mom gornjem postu LinX Vs Prime95..Razlika je citavih 4C..Aloooo ko je ovde ludddddddd :D :D :D

Poslednja izmena:
@zerogravity svaka cast, imas bonzitu kao sto sam i rekao :D
Sad cekamo drugog takmicara sa rezovima :)

Sta vise zagreje procesor od ova dva, pa oba isto vremeno :d

@Zero Svaka cast stvarno! Prijatno si me iznenadio od ranog jutra :) Al 3ghz CPU/NB je prava stvar, opet svaka cast :) Dobro se uklopili moji i demiosovi delovi :p

Kako tacno pukne? Iskljuci se jedno jezgro? Nema mesta tome da prime vise maltretira cpu od linx-a... Cak i kad se prime stavi na 6.5gb memorije sto niko ne radi, cak ni tad ne moze da pridje x64 linx-u, on jednostaacno urnise proc ali samo u 64bit windowsu sa 3+gb memorije...
Pa da iskljuci se jedno jezgro u prime-u, dok linx prolazi. Cak mi i temp nisu mnogo razlicite , mozda 2-3c vise na linxu

Tu imas toliko filozofije oko iskljucivanja jednog jezgra da ja ne mogu da ti opisem ali posle dobrog informisanja vezana za to, mislim da to ima veze najmanje sa stabilnoscu proca. A i ako si malo vise cackao oko toga, u 50% slucajeva problem neces resiti dizanjem napona vec stelovanjem kloka 30-50mhz gore ili dole. Neki lik (ne mogu da se setim gde) je lepo objasnio kako on misli da je to do zestoko zastarelog koda Prime95-ice i ima solidna kolicina ljudi koja je iz tog razloga batalila koriscenje istog, ukljucujuci i mene...

Zdravo drugari :) bacio sam se danas na klokovanje procesora. Bogami oznojio sam se xD o cemu se radi. Posedujem AMD Phenom X6 3.3 Black Edition. I ukljucim ja turbo core koji digne takt na 3.7 i odjednom,u BF3 frejmovi skoce bogami dosta (graf.kart. sapphire HD 7950 3GB OC 975/1475/1.087). Procitao sam da za ovu graficku treba brzina od 4 ghz. 2 sata sam eksperimentisao,gledao,citao i na kraju,sam uspeo sledece; cpu core na 19.5 x 200 sto iznosi 3.9, cpu voltage 1,4750 i nb voltage na 1.2750 temp sa hyper 212 ne prelazi u max opterecenju 49,50 stepeni. i to je stabilno. probao sam sve isto samo sa 20 x 200 ali bogami pojavi se bsod. evo i slike kako to izgleda u amd overdrive. sto se biosa tice i ostalih voltaza sve stoji na 1.5 kao normal a cpu i nb voltage na navedeno tj 1,4750 i 1,2750. Sta vi svi mislite o ovome,saveti i ostalo ? hvala :))

Uploaded with ImageShack.us

Poslednja izmena:
Sta mislite o sledecem ? :) 200 x 19 = 3.8, voltaza 1.2250 - 1.4000,nb 1.1750. temp u idle rezimu 28 max 46 . Stabilno,ne puca za sada. klok memorije na 1600 mhz. Da li je sve to dobra kombinacija? :) hvala

Meni je bolja kombinacija (sweet point) kako sam ga držao na 215x19 :-devil-: cpu ~1.464v sa vdroopom na 1.512v i cpu/nb link na ~3000 mhz sa 1.3v. Sada ga držim na 18x225 cpu ~ 1.454v zbog memorije koja je sada na okruglo 1800 Mhz. Inače ako imaš 1600 mhz mermoriju dobra ti je kombinacija 20x200 sa 1.43v to je kod mene radilo bez problema. Inače bolje da klokuješ iz biosa nego iz tog amd drivera direktnim ukucavanjem. A drugo zar MSI nema svoj softwer za oc iz wina. Meni je asusov TurboEvo mnogo pomogao. :D I isključi taj turbo core i ostale power save opcije. Možda ti zato nije stabilno. Inače trebalo bi da leti.

Poslednja izmena:
Ima rate svoj softver,dobar je,koristio sam ga,ali sam ga obrisao jer mi nekako lakse iz biosa. Ne koristim vise amd overdrive :D sad drzim ovako,i daje mi 3,8 bez pucanja,potpuno stabilno. Sta znam mozda bih mogao da probam 20 x 200 (memorija jeste 1600) i voltazu sa 1.40 na 1,43. nisam siguran da znam kako da klokujem memoriju na 1800 ? :)

Ne možeš ako ti radi na 1600mhz možeš jedino malo za nekih do 100 mhz i to dizanjem referentnog takta ili fsb 19x201,19x202 itd i bios će ti automatski klokovati memoriju. Moja ploča podržava max mem na 1600mhz ali pošto imam mem na 2000mhz samo oc mogu da je nateram da radi brže i to dizanjem fsb-a.

aaahaaam :) hvala na odgovoru :) ali znas kako brate moj,kada idem lite clock (opcija koju podrzava ova msi ploca) on sam klokuje mem na 1866 cini mi se,ili tako nesto? sto znaci da ipak moze? mada sada mi je zakljucano 200 nznm na koju foru,nmg da menjam,pa sam stavio na 200 x 19 = 3.8. nisam jos probao 200 x 20.nznm dali je 1,43 ok voltaza za to :D? e i ostavio sam ukljucen cool & quite,radi ok? dali da iskljucim ili ostavim?

Poslednja izmena:
Gore imaš sliku biosa za cpu isključi to kao i ja. Voltaža nije problem, problem je samo temperatura koja ne sme biti veća od 60°C pri punom opterećenju inače ja sam ga držao na 20.5x200 na 1.488V kada sam imao memoriju na 1600Mhz. I radi bez problema. Za 20x200 na 1.43v uopšte nije mnogo a na manje nije radio stabilno bar ovaj moj. Tvoj možda? Trebaš ga testirati kada malo bolje upoznaš ploču i procesor. Meni je trebalo jedno dva meseca testiranja dok nisam pohvatao konce sa ovim 1100t. Uostalom slike ti pokazuju voltažu za sadašnju kombinaciju. Šteta nikada nisam imao MSI pa ne znam kako se rukuje njihovim biosom zato ti ništa konkretno ne mogu reći u vezi podešavanja. :type: Good luck.

Poslednja izmena:
Hehehhe,cekam te da odg :D e ovako drzim ga sada na 3.9 :D i bogami max temp je 47,preko toga ni stepen,sto znaci da ako stavim 20 x 200 1,43 bi trebalo da ide max 50 :) sto je ok. Probacu ili vcrs ili sutra,sve u svemu hvala ti covek na pomoci :)))))

Evo ti moj test na 18x225. Ako izdrži pet sati Prime95 radiće i ubuduće. Jedino je važno prvo large fft pa small jer se može desiti da small fft radi kao meni jedno tri sata i ja se obradovao, a large fft mi padne u roku od par sekundi dok mi Linx lažira i ne koristim ga više.

Ok hvala :) pogledao sam :) a reci mi samo,na koliko da stavim nb voltazu? meni stoji na 1.175?

Meni za 3000Mhz CPU/NB link treba okruglo 1.3V. Gde sa vdroopom ide na 1.33v i to je neki maximum a NB voltažu u tom slučaju možeš da digneš samo za jedan korak u biosu meni je 1.14 realna voltaža u biosu defoult voltaža mu je 1.12v. Inače bez dizanja tog linka ti i dizanje nb-a ni ne treba. Zaboravio sam da dodam da ti se može desiti kao i meni da ovaj 1100t oće da lažira. To znači da će ti neko vreme raditi na datoj voltaži kao meni gore ali će postati nestabilan posle nekog vremena pa ćeš morati dodati malo voltaže kao ja danas za ovih 18x225. Pa sam ponovo testirao. Tako je bilo i za onih 20x200 tada mi je radio na 1.418v ali posle mesec dana postao nestabilan otuda tih 1.43v.

Poslednja izmena:
Drugari jedno pitanje za Vas, upravo sam pazario ovej proc, prelazim na njega sa ph II 955 pa me interesuje sledece, na 955 core temp mi je od uvek vukao bios temp sto ce recimo ako je core temp 60 bios temp je nekih 5-8c niza 52-55c, dok je na 1100t obrnuto npr pustim prime95, sve mi je na auto osim memorije koju sam podigao na 1600mhz voltazu stavio na 1.5 i nb na 2400mhz, turbo ukljucen, nakon 4h temperatura u core temp je 47-50 a bios 55-57. Ovo me je prilicno iznenadilo, dali i vama toplotni senzori ovako funkcionisu i dali je ova bios temperatura malo cini mi se previsoka za AUTO vrednosti i ako je jos uvek ispod 62c? Pozdrav svima u sobi :type:

Skini HWmonitor i gledas CPU package temp a nikako temperaturu jezgara :)

Da sa njega i pisem
Capture.JPG

Do duse otvorio sam hw koji sekund nakon prajma

Pa to ti je to, gledas da ti CPU ne predje 62-63 i to ti je to... Mada ce on i sam verovatno bacati bsod kad udari u termalni limit, do duse ima primeraka, i jedan moj, koji su hteli da rade stabilno i na preko 60C na oko 1.6v...

Ali sad da se vratimo na to da 1100t pod max opterecenjem ne bi smeo da predje 55C sa H70 i to na 4ghz... Iskljuci to AUTO i stavi fazon 1.3v za default takt, ili probaj 4ghz na 1.4v, i CPU/NB napon vidi da ti bude 1.25v ili tako nesto... Prevelika je to temperatura a podigao si samo CPU/NB... Oni traze max 1.3v za 3ghz CPU/NB, a to solidno utice na temp procesora ali opet ne toliko da na default taktu on vec udara u 60c...

E da, proveri i da li si dobro montirao taj H70 pre svega drugog...

Poslednja izmena:
To sam i ja pomislio, da nije legao kako treba ili tako nesto, sad cu da ga skinem i montiram ponovo, pa cemo da vidimo.

Sve montirao, jedan sraf na bloku nije dobro uhvatio, pa izgleda da blok nije dobro legao, sve sam ocistio od sivog, stavio novu pastu thermaltake tg2, pritegao i za sada mi drzi do max core 43, cpu 52, podesavanje nisam dirao i dalje je 1600mh.. 2400 mhzz.... jel ovo ok teperatura za def vrednosti? Pitam iz razloga jer sam pazario polovan procesor i mnogo toga ne poznajem, znaje baziram na opseznom maltretiranju 955 tice, za sada 1100t testiram na sto blizim default vrednostima da bi utvrdio potpunu ispravnost, znam samo da je max temp 62c sve ostalo je nepoznanica......

P.S. Sto vise pomoci i informacija to bolje, hvala unapred ;)

Vrh Dno