Šta je novo?

AMD Phenom™ II X4 960T

Ja sam gledao HWmonitor 1.54v verovatno sam pogresio

Ti si video u HW monitoru vin3 granu koja i jeste 1.63v a nisam slikao iznad napon cpu vcore koji je 1.37-1.45 (taj napon šeta skoro svima kada je procesor na leru-loadu)

hwmonitorx.png

Opusteno stavi 1.4V i podigni mnozilac za 3500MHz pa provrti opet za pocetak, ako prodje, digni na 3,6GHz pa probaj opet. :)
Naravno iskljuci turbo pre toga.

A kada budem vrteo linx na 3.5GHz ili vise jel treba da cekam ceo test da zavrsi (20 krugova)ili moze i do 5-6 krugova pa ako izdrzi da prekinem pa da dignem mnozilac na vise itd...?

Poslednja izmena:
sad malo obrath vishe paznju. tebi je sa megahalemom u push pulu 54c u linxu na 3ghz i samo ~1.3v.
to ne da neshto ne valja, nego debelo ne valja. iliti je u stanu 35c, a ne provetreno kucishte pored radijatora ili kaljeve peci, ili ti se ne vrte ti AC preko 500rpm, ili nisi lepo monitorao megishu (ukljuchujuci i loshu pastu).
ili sve po malo.

ja jedan primerak otkljuchah, setovah na 3.4ghz, ja jadnom boxu i 2500rpm, napoan se ne secam, tako oko 1.3v, na dosta slabijoj plochi nego shto je tvoja i mislim da je temp bila oko 50c, ima shotova u ovoj temi.

edit
evo pronadjoh
http://forum.benchmark.rs/showthrea...™-II-X4-960T&p=2746519&viewfull=1#post2746519

post #202

3500mhz@x6, 49c 1.424v, plocha od 2.5 dinara, to je josh bio loshiji primerak od dva koja sam otkljuchao :D:D

Poslednja izmena:
Temp od 54C jeste velika za Megahalems, ali X6 3.5GHz na 49C pa jos na box kuleru je Sci-Fi. Po toj logici i moj 960 x4 radi na 39C pod full loadom na 3.8GHz (vecinu vremena pokazuje ovu vrednost) hladjen sa 212+ na 1.2k rpm. Zaista mi nije jasno ko moze da poveruje takvoj lazovcini od senzora :smash:? Za priblizno realnu temp. dodam ~10+C na ocitanu vrednost.

Poslednja izmena:
ni ja nisam mogao da verujem pa sam pipao prstima i bilo je mlako/toplo, nishta uzareno, ali neka je i 10c laganje ovog msi-a maleckog, opet je previshe za megishu i solidno nizi klok kako god okrenesh.

Sada sam probao 960Tx6 klok 3.60GHz oba venta na megisi u turbo modu(jedan se vrti na 890 a drugi 920rmp),otvorena stranica na kucistu,temp u sobi 23 stepena.U idle modu temperatura procesora 37 stepeni a u full loadu cak 64 stepena. i to pred kraj prvog kruga linx-a

linx960tx6360ghz.png

Poslednja izmena:
pa...ako ti je turbo na sub 1000rpm...:D shalim se, sve jedno, neshto tu kod tebe ne shtima, mozda je i senzor odelpio, ali ja bih promenio pastu (ne znam koju si stavio) ili proverio da li je ima dovoljno ili da li je sve lepo montirano i utegnuto.
mislim da za barem 10c bi trebalo da su ti nize temperature, ali minimum.

Pasta je artic silver v naneo sam na sredinu procesora kao zrno pirinca i onda stavio megisu i pricvrstio do kraja.Megisu nisam lapovao.

zrno pirincha je mozda dovoljno za lapovane povrshine nekog intela i5 ili s775 procesora i kulera, ali ne i za AMD IHS i nelapovan m-halems.
verovatno ti fali paste, i poshto je megishina baza po defoltu malko ispuspchena, kontakt postoji samo u tom centralnom predelu.

imam u planu da lapujem megisu samo da nabavim sve one smirgle(300,600,1000,1500,2000) vremena imam po ceo dan svaki dan jer sam na odmoru a napolju snezina preko pola metra i temperatura non stop u minisu tako da se ubi od dosade u kuci.
Kada izlapujem ovih daana postavicu slike sa temperaturama.

Nema potrebe da lapujes.
Imao sam lapovan Mega Shadow i sada ne lapovan Megahalems(isti su kuleri) i razlike nema, isto se ponasaju.

Sada sam probao 960Tx6 klok 3.60GHz oba venta na megisi u turbo modu(jedan se vrti na 890 a drugi 920rmp),otvorena stranica na kucistu,temp u sobi 23 stepena.U idle modu temperatura procesora 37 stepeni a u full loadu cak 64 stepena. i to pred kraj prvog kruga linx-a

linx960tx6360ghz.png

Na +12v grani je mali napon , samo 11.13v . Ili je napajanje slabo ili je oslabljeno .

@Steam koju plocu su ti dali u zamenu? :)
Ups, sad videh, Gigashit. :D

Poslednja izmena:
@Steam ***a tebra, drzao sam ti fige za novu plocu, mada i taj 960T je solidan koliko vidim, svakako bolji od 955 koji je otisao u vecna lovista. :D

+/- 5% je da bi ostalo u okviru ATX standarda, tj. od 11.40V do 12.60V. Bolje je da ode u plus u svakom slučaju. Kvalitetna napajanja su u granicama od 3%.

Koliko treba podici napon kad se stavi "core unlocker" na enable?

Dizes napon ako imas potrebu za vecim klokom. Za default i do nekih 3600mhz ne treba ti uopste veci napon.

"core unlocker" na enable, ugasi, upali i nista, i dalje 960T :S:

Poslednja izmena:
Izgleda da ti zapao primerak koji ne moze da se otkljuca...bas bezveze...

Jel ti to preko biosa ili iz OSa radiš? Jesi stavio core unlocker na auto ili manual? Probaj manual ako nisi i aktiviraj ih posebno

Jel ti to preko biosa ili iz OSa radiš? Jesi stavio core unlocker na auto ili manual? Probaj manual ako nisi i aktiviraj ih posebno
Iz biosa naravno. Core unlocker ima samo opcije enable i disable. Kad stavim enable, ugasi se komp pa se podigne najnormalnije i pise i dalje x4 960T, a u biosu imam opcije da ugasim/upalim samo 4 jezgra. cudo ne otkljuca on to pa makar i ne ispravno?

Pa to sam i ja mislio, onda su verovatno uklonjena fabrički... bedak

Klokni ga na 4GHz i uzivaj. ;)

Nazad
Vrh Dno