Pa realno ljudsko telo bi trebalo da primeti svaku promenu temperature na vise ako prelazi 37oC... te bi ljudskom prstu i 40oC vec pocelo da biva mlako, dok bi 50+ bilo toplo, ste se i vidi kad se HR uprzi na 57oC, pa dok sedim pored kompa osecam kako greje..
A pazi i meni je CPU mlak na dodir na Idle temperaturama, ali zato kad mu pokrenes Prime95 mt, na 800rpm ode na ~44oC pa se ipak oseti povecanje u temperaturi kad pipnes hladnjak. E sad backplate nisam pipao stvarno jer mi je kuciste zatvoreno sa druge strane... E sad ne znam zasto je tvoj hladnjak mlak, ali kod mene se bukvalno primeti razlika izmedju 40 i 42oC...
Za Kaze-Maru ne znam, ja sam ih uzeo u USA, a primetio sam da ima u hrvatskoj da se uzme u radnji zvanoj Hardveraj (
www.hardveraj.hr), doduse ne Kaze-Maru, ali ima Slip-Stream, S-Flex i Silverstone fanova. Bas sam sad gledao i imaju FM-123 (
http://www.hardveraj.hr/shop/product_info.php/cPath/155_160/products_id/533) koji je dosta slican mom FM-121B... malo se brze vrti ali zato ima i "samo" 7 fan blade-ova u odnosu na 9 kolko ima 121-ca... nisu ni jeftini ~1500din komad... Imaju i UV boju, bas sam rekao drugaru da mi uzme orange i yellow
Kad sam uzimao moj HR-01+, IFX-14 je u Altiju bio 4500din, e sad moguce da su u zadnjih par dana skocile cene zbog ovog prokletog eura... e sad IFX-14 je verovatno bolji od HR-a pri OC, ali cenim da bi morao i na njemu imati 2 fan-a, a opet pitanje je da li je efikasniji koliko je i skuplji...
*** na netu ima reviews-a ali nijedan sajt nije testirao sva tri (U120, IFX-14, HR-01+). Mislim da se u srpskim uslovima najvise isplati HR, pa U120, pa tek onda IFX14...
Posto su 9850be i 9950be u sustini isti cip (sem +100mhz kod 9950) mislim da je 9950BE (140W) u stvari dobio taj epitet jer prelazi 125W, a ne zato sto ima 140W... Citao sam i AMD-ovu izjavu da su stavili 140W samo da bi ljudi bili oprezni i stavljali bolje kulere (moja interpretacija naravno), s time u skladu mogao ih da zakljucim da na 3.0Ghz 9850 i 9950 proizvode skoro istu kolicinu temperature (~190W, naravno ako su na istim V)...
Videcu da nekako nabavim Unimer pa da proverim te temperature sto mi prijavljuje komp...
Evo za pocetak jedno poredjenje, BigTyph VX vs U120 i U120E vs HR-01 Plus - posto nema direktnog poredjenja sva cetiri odjednom
BigTyph vs TR Ultra 120 (ne Extreme)...
HR-01 Plus vs TR Ultra 120 Extreme...
Ima sve na
www.silentpcreview.com