tehnika iz potpisa, moze li ovaj proc. uopste vise?nekako mi je ovo malo.kazu;koci te mem, nedovoljno napona, ja Vdimmm mod (sad je 2,2V), FSB sad radi to jest probano do 250,(trenutni mnozioc X15, Bus je 211) dalje mi se nije islo,ranije max do 220.Jel ovo max za proc. il ploca nece?
A jel si probao da dizes takt samo povecavanjem multipliera? To ti je najbezbolnije po sistem, a time ces i videti koja je maksimalna brzina koju mozes da udaris sa procesorom.
Neke glasine su da vazdusno hladjenje moze da podnese 1.5V (1.6V na H2O) na 5000+ BE, ali ne bih se uzdao u TX2 da to odradi, realno mislim da je 3.2 - 3.3ghz neki maksimum sto se tice tvoje konfiguracije i mislim da bi te najvise kocio TX2.
Mislim da ako hoces da dignes CPU jos vise, realnije bi bilo da dizes mnozilac a FSB za pocetak ostavis na 200mhz. Kad putem mnozioca udaris u z "zid", tj kad CPU ne bude mogao da ide vise, onda znas do koje granice CPU moze da ide... E onda dizes FSB i smanjujes mnozilac proporcionalno da bi dobio CPU na MAX brzini a pri tom i ubrzao ostale komponente. Mislim da ne bi trebalo da prelazis 1.45V na CPUv.
Mislim da uz malo truda i budzenja (strpljenja naravno) mozes da ga teras na 220x15 bez problema... e sad na tebi je da vidis koje su ti voltaze potrebne za CPU,RAM i ostale komponente...
I jos jedna stvar, ako overklokujes FSB, najbolje bi bilo da HTT smanjis na manju vrednost od defaultne. Znam da je kod mene na 6400+ HTT bio na 1000mhz, a da bih postigao nesto morao sam da ga smanjim na 800mhz, sto i nije neki problem jer se i on overklokuje u skladu sa FSB-om... znaci na 220mhz FSB HTT ce biti 900mhz...
Kod X2 procesora prilikom OC-a HTT je po mom iskustvu jako nestabilan i samo malo povecanje preko 1000mhz izaziva nestabilnost sistema...
Probaj pa javi kako je bilo...
P.S. ako ides preko 220mhz FSB, mislim da bi trebalo montirati neko hladjenje na plocu, znaci neki ventilatorcic na mosfete i NB... pogotovo ako ces malo vise dizati voltazu...
nForce 570 se greje uzasno...
i ne zaboravi onu staru WARRANTY VOID WHEN OVERCLOCKING