Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

DA,to sam i ja sve procitao,ali ima tu jos 2 problema prvi je sto ne mogu nigde da nadjem taj stari bios ( i bilo bi lepo da neko okaci neki link) a drugo je da tek kasnije verzije biosa podrzavaju phenom II,barem tako pishe pa mi sve to zajedno stvara konfuziju,pa molim nekog da mi malo pojasni
Inace probao sam da otkljucam sa biosom iz maja i jula i nece,e sad da li uopste pokusavati sa tim starim ili da sve batalim??

@crossfire

Kad nece da otkljuca x4 onda necu ni x3:pSalim se, da imam plocu probao bih ali neka bude nesudjeni x3 pa sta bude pre. Neka asus ploca ili novi procesor.

@kizanbg123

Hvala za podesavanja, probacu kada stignem kuci pa cemo da vidimo sta se tu desava tacno jer ako se zavucem jos jednom u kuciste da ocistim cmos ima da ne skinem dzamper pre paljenja kompa pa ako se opet upali svaka mu cast:).
Ni ja nemam nameru da menjam procesor svaka 2 meseca tako da koliko iscedim iz ovog toliko ce da bude za do sledeceg leta i novog soketa a mozda i malo preko:).

Poz

DA,to sam i ja sve procitao,ali ima tu jos 2 problema prvi je sto ne mogu nigde da nadjem taj stari bios ( i bilo bi lepo da neko okaci neki link) a drugo je da tek kasnije verzije biosa podrzavaju phenom II,barem tako pishe pa mi sve to zajedno stvara konfuziju,pa molim nekog da mi malo pojasni
Inace probao sam da otkljucam sa biosom iz maja i jula i nece,e sad da li uopste pokusavati sa tim starim ili da sve batalim??

Pogledaj par ljudi na forumu ima TA790GXB A2+ pa ih cimaj na PM za BIOS.
Gledaj u "Moja Masina", a ja ako se setim nekoga poslacu ti njegov user name...

edit: Pitaj user-e staxm i eventualno neogeo

Poslednja izmena:
Pronasao sam i januarski bios,ni sa njim nece da se otkljuca,tako da je definitivno do cpu-a,hvala svima na pomoci,pozz

Pronasao sam i januarski bios,ni sa njim nece da se otkljuca,tako da je definitivno do cpu-a,hvala svima na pomoci,pozz

Zanima me koja je nedelja proizvodnje i koliko moze da se o/c na default naponu (pitam jer one prve serije nisu mogle preko 3.2GHz na 1.36V)?

Poslednja izmena:
Meni nece:(260*15, 1.45v,1.9 za memoriju.
Nece ni da upali komp, samo pocne da pisti. Jedan dugacki beep. Nemam vremena da vidim sta znaci 1 beep pa ako neko zna neka dopise ili cu da prelistam manual kada se vratim.

Moram da sastavim listu podesavanja pa svaki dan da isprobam po jednu kombinaciju:) Mnogo je 2x clear CMOS za jedan dan:)

Poz

Izvadi CMOS bateriju.
Verovatno je do memorije

Mozda je 1.9v mali napon za tvoju memoriju, proveri koliko ti je def. napon i stavi memoriju na 3.3x260 da radi na 858Mhz (mozda ne moze da izgura 1040Mhz).
A mozes da probas kombinaciju 210x18.5 na istom naponu 1.45v

Zanima me koja je nedelja proizvodnje i koliko moze da se o/c na default naponu (pitam jer one prve serije nisu mogle preko 3.2GHz na 1.36V)?

Iskreno ne znam koja je nedelja i nisam nesto mnogo experimentisao,ali cisto sam probao malo da ga podignem i dosao sam na 3.4ghz pri 1.36,bio je stabilan,malo sam ga istestirao sa linx-om i sve je bilo ok,nisam dalje nista probao jer nisam imao vremena.A inace moram priznati da sam se razocarao sto ga nisam otkljucao :(

Iskreno ne znam koja je nedelja i nisam nesto mnogo experimentisao,ali cisto sam probao malo da ga podignem i dosao sam na 3.4ghz pri 1.36,bio je stabilan,malo sam ga istestirao sa linx-om i sve je bilo ok,nisam dalje nista probao jer nisam imao vremena.A inace moram priznati da sam se razocarao sto ga nisam otkljucao :(

Sada, pojavom BIOS-a za ASUS ploce koje omogucavaju otkljucavanje pojedinacnih Core-ova (nesto mi glupo bilo da napisem jezgara) mislim da je najbolja kupovina Phenom II 550BE.
Ako nece kao X4 mozda 'oce kao X3 a samim tim sanse su vece da se nesto i otkljuca ;)
Otkljucavanje je stvar srece mada imas i drugu opciju da kupis vec proveren primerak, samo ako nije po ceni pravog X4 jer to onda nema smisla.
Vidim da ima i takvih, po meni bezobraznih ponuda :S:

Sada, pojavom BIOS-a za ASUS ploce koje omogucavaju otkljucavanje pojedinacnih Core-ova (nesto mi glupo bilo da napisem jezgara) mislim da je najbolja kupovina Phenom II 550BE.
Ako nece kao X4 mozda 'oce kao X3 a samim tim sanse su vece da se nesto i otkljuca ;)
Otkljucavanje je stvar srece mada imas i drugu opciju da kupis vec proveren primerak, samo ako nije po ceni pravog X4 jer to onda nema smisla.
Vidim da ima i takvih, po meni bezobraznih ponuda :S:

Ja sam konkretno uzeo ova 720 jer mi je nekako bio najbolja varijanta sto se tice odnosa cena-performanse,pa reko ako otkljucam i lepo radi,extra,a ako ne ko ga jbe i dalje imam ok x3 cpu koji moze lepo da se klokuje.

Ja sam konkretno uzeo ova 720 jer mi je nekako bio najbolja varijanta sto se tice odnosa cena-performanse,pa reko ako otkljucam i lepo radi,extra,a ako ne ko ga jbe i dalje imam ok x3 cpu koji moze lepo da se klokuje.

Ali kazes da si razocaran :S:.
Zato sam napisao da je X2 550BE mozda bolja kupovina :wave:

Vratio sam se:)
Ma nije problem da upalim komp, odmah sam se zavukao u kuciste, ocistio cmos i upao u dilemu da li da skinem dzamper ili da ga ostavim pa da upalim komp:) Salim se, sve radi ok. Samo sam se pitao da li neko zna sta je jedan dugacak beep na GA plocama.

Probacu da spustim memoriju pa cemo da vidimo sta ce onda da kaze. Ipak nije ovaj transcend za neko ludo klokovanje.

Poz

Razlika u ceni izmedju 720 i 550 je smesno niska, a ovako je dobio jedno jezgro vise koje sigurno radi. E sad sto smo se igrali tu par dana sa otkljucavanjem, pa nije uspelo, zato je razocaran...
Mene je zbunilo sto je fabricki ploca skontala ovaj 720 na 1.25v? Ja sam ocekivao 1.35v...

Koliko je tacno ocitavanje voltaze CPU-a u BIOS-u? Mislim jedno kaze najnovija verzija Everesta i ostalih programa a drugo kaze BIOS ploce koji je flash-ovan jedno 10 puta do sada( :D da bi se nasao najbolji klok).

odlično, sad baš razmišljam da kupim ovaj i da probam da ga otključam. ako uspem onda prodajem ovaj x3
zanima me samo koje su šanse da može da se otključa L3, kontam da su veće nego otključavanje jezgara na Phenomu X2 ili X3

odlično, sad baš razmišljam da kupim ovaj i da probam da ga otključam. ako uspem onda prodajem ovaj x3
zanima me samo koje su šanse da može da se otključa L3, kontam da su veće nego otključavanje jezgara na Phenomu X2 ili X3

Za sada su ti sanse 100% (bar tako kazu na xtremesytemsu) dok ne izadje pravo (valjda) Propus jezgro (kazu da se ovi prave od Deneba)...

Jedina firma koja ih je imala u Srbiji (a sa kojom saradjujem) ih vise nama na dilerskom lageru... :(

Poslednja izmena:
Za sada su ti sanse 100% (bar tako kazu na xtremesytemsu) dok ne izadje pravo (valjda) Propus jezgro (kazu da se ovi prave od Deneba)...

Jedina firma koja ih je imala u Srbiji (a sa kojom saradjujem) ih vise nama na dilerskom lageru... :(

princip otkljucavanja isti verovatno kao i za jezgra?

evo ja poručio u emmi-ju. ***. malo da ubijem dosadu dok fax ne počne.
znam da mi 100% neće otljučati L3 pošto sam baksuz i po, ali neka.

evo šta sam još pronašao
13063_magos2.jpg

Propus je već u kutiji, samo ostaje da vidimo koji je kod nas stigao prvi.
Takođe ako u specifikaciji piše da je 95W sigurno je Deneb, jer će Propus trošiti 65W.

Poslednja izmena:
Da li moze neko da mi u par reci objasni na koliko da podesim "problem" u linx-u,posto se nesto preterano ne razumem,a poceo sam malo da se "igram"sa oc cpu!?
Fabricki mi je na 1.25v i 2.8ghz,digao sam napon na 1.34v i 3.4ghz poterao linx na problem 10 000 i zavrsio je bez greske. Na 3.6ghz i na istoj voltazi mi je pukao vec 20%,pri istim uslovima linx-a.Zaboravio sam da kazem da je samo voltaza podizana u bios-u,a da sam ostalo radio u ATI OverDrive-u (mada sam citao da oc iz wina odn ATI od i nije pravo oc...ali ***a)
Prihvatam sve sugestije,a moze i predlog za jos neki program za testiranje,ako ovaj nije dovoljno dobar i pouzdan (samo da nije neki komplikovan :d)

Ma samo selektuj ALL tamo gde imaš da biraš količinu rama i onda stavi broj krugova koliko ti hoćeš, što više naravno duže traje test. Što više memorije linx dobije duže traje jedan krug. I to je to.

Čudi me da ASUS ploče ne podržavaju još uvek X4 Athlon, baš me zanima da li će mi raditi.

Nazad
Vrh Dno