Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Јуче сам набавио Athlon II 240 и на плочи GA-MA69G-S3H (690G/SB600) са последњим BIOS-ом ради и правилно се препознаје.

Оно што ме буни: CPU Core Voltage сам оставио на "AUTO", а плоча му је по аутоматици доделила 1.425V. Мало копања по спецификацијама за процесор каже да је CPU Core Voltage у опсегу 0.85-1.425V. Мени се то чини као мало превелика вредност, обзиром да је стари Brisbane (65nm) за истих тих 2.8G користио 1.3V, па ми је логично да 45nm процесор може само да тражи мањи напон.
Иначе, C'n'Q ради и обара напон и такт кад је рачунар неоптерећен (800MHz, 1.08V - 2800MHz, 1.42V), а процесор је прилично хладан (температура је мало изнад амбијенталне у "леру", а око 45 степени под пуним оптерећењем).

Коју вредност напона вам плоча "фабрички" додели за Athlon II x2 240/245/250?

Kontaktiraj user-a neogeo. On je nesto cackao sa X2 240.

Mislim da je 1.3xV po defaultu, ali bi trebao flash-ovati zadnju verziju BIOS-a za tu plocu

Jasta nego cackao.
Dodeli ti njemu rucno iz BIOSa 1.35V i uzivaj...

pozz

Једино што ће онда престати да ми ради C'n'Q... али хвала на информацији у сваком случају!

Иначе, већ је убачен последњи BIOS за ту плочу...

Једино што ће онда престати да ми ради C'n'Q... али хвала на информацији у сваком случају!

Иначе, већ је убачен последњи BIOS за ту плочу...

Sa 1.425V taj CPU ide na preko 3.6GHz

Ako ja dobro kontam ove GA tabele mislim da je problem u biosu odnosno agesa kodu, poslednji je 3.3xx za ovu plocu, a tek sa 3.5xx dolazi podrska za 245 i 240 tako da verovatno zbog toga stavlja maksimalnu voltazu jer procesor nije ispravno prepoznat. Kad je vec tako velika voltaza onda ga barem malo klokuj, mada pitanje je kako ce to ici posto je AM2 ploca...

Ево, на брзака сам пробао 3.5GHz (HTT 250, HTT множилац 5x, DDR2 1000) и прошло је 3 круга у Intel Burn Test-у (Linpack) и по круг 3DMark06 и 3DMark Vantage-а. Температура није прешла 49 степени, а пад напона процесора је мали ако је веровати Everest-у и CPU-Z и износи око 0.015V (у BIOS-у постављено 1.425V, а горепоменути двојац очитава ~1.41V при пуном оптерећењу).

У BIOS-у се уопште не може мењати напон напајања процесора (ставка је засивљена). Послао сам мејл Gigabyte-у, па ако имају неки beta BIOS са подршком за 240ицу - ето весеља :)

Uspešno otključan 550BE (0925CPMW) na GA-MA770T-UD3P!!!!!!!

screen01g.jpg

Poslednja izmena:
Latencije su mi na AUTO samo sam podigao množilac memorije na 8x200.Inače imam OCZ GOLD DDR3 12800(1600MHz) 8-8-8-24 1.9V

Koji test da mu uradim u Prime95?

Poslednja izmena:
Da li da podignem i voltažu pošto je def. 1.5V?

Pa na 1.9V posto je deklarisana na toliko :)

Sta je bolje da drzim 3.9Ghz i NB na 2.6 ili 3.8Ghz i NB 2.7 ?

@zlaja87

I mene interesuje kako si namestio, posto cim pomislim na NB, komp vise nece da bootuje:) Ni mnozilac ni volltaza nece ni da cuju..

Poz

Evo momci, i sa 2700 i sa 2600, oba su stabilna posle 75 krugova Linx-a.

Slikao sam mobilnim, ali vidi se sve...

EDIT: Okacih dva puta istu, prepravio sam.

Prilozi

• Image004.jpg
    Image004.jpg
    457.7 KB · Pregleda: 84
  • Image008.jpg
    Image008.jpg
    434.7 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
Nesto se ovde ne slaze. Moj bios ne lici bas na ovaj. Da li ti je ovo rev.1 ili rev.2 ploce i koji bios je u pitanju?
Ako ti nije veliko cimanje da li bi mogao ponovo da okacis slike ali sa svim stavkama da se vide posto ovako ne znam cemu su voltaze podignute.

Hvala:)
Poz

Stigo AMD Athlon X4 620 cpu kod nasih prodavaca i mpc je oko 9.700din.

Zasto kacis slike iz BIOSa (ja ga u BIOSu mogu namestiti na koliko oces)?

Snimi kratak video klip sa NBom na 2700MHz ili 2600 i sistem koji radi pod LinXom na tim frekvencama NBa pa to okaci (ali da se vidi u pozadini CPUz sa tabulatorom na kome se vidi frekvenca NBa i RAMa ;)).

;)

Poslednja izmena:
@ marcusnbg

Verovatno FA ili FB
Malo su zamnenjena mesta u odnosu na FD, ali sam se snasao. I naravno nece i dalje da radi!!!

@ zlaja87

Hvala u svakom slucaju.

Zdravo ljudi, imam jedno pitanje u vezi Athlona II 250 ...

Kakve bi mu temperature trebale biti sa stock coolerom? Ja dobijam 60-ak pri surfovanju netom, do 70 u igrama... Imam osecaj da je to abnormalno visoko chak i za stock cooler? Nije OC, nov je (danas nedelju dana kako ga imam).

Plocha je ASRock A770DE+, koristim ASRock-ovo programche IES za obaranje kloka kad nije teshkoj u upotrebi, obori mu clock na ~800 MHz pri surfovanju, cooler se vrti na ~3000, a temperatura i dalje oko 60... Mnogo je, zar ne?

Sorry ako je diskutovano ranije u temi, ne mogu listati 36 strana...

Zdravo ljudi, imam jedno pitanje u vezi Athlona II 250 ...

Kakve bi mu temperature trebale biti sa stock coolerom? Ja dobijam 60-ak pri surfovanju netom, do 70 u igrama... Imam osecaj da je to abnormalno visoko chak i za stock cooler? Nije OC, nov je (danas nedelju dana kako ga imam).

Plocha je ASRock A770DE+, koristim ASRock-ovo programche IES za obaranje kloka kad nije teshkoj u upotrebi, obori mu clock na ~800 MHz pri surfovanju, cooler se vrti na ~3000, a temperatura i dalje oko 60... Mnogo je, zar ne?

Sorry ako je diskutovano ranije u temi, ne mogu listati 36 strana...

U bre!
Ili BIOS lazno cita temperaturu ili nisi lepo namestio kuler.
Kada ti napise 60C ti otvori kuciste i pipni prstima Aluminijumsko telo kulera. Ako je vruce znaci ma 60C ako je mlackasto onda je oko 40C ako je ladno onda je 30tak i tako dalje. Pusti programe...
A frekvencu CPUa obaras opcijom Cool 'n' Quiet na jako prost nacin...

Poslednja izmena:
U bre!
Ili BIOS lazno cita temperaturu ili nisi lepo namesti kuler.
Kada ti napise 60C ti otvori kuciste i pipni prstima Aluminijumsko telo kulera. Ako je vruce znaci ma 60C ako je mlackasto onda je oko 40C ako je ladno onda je 30tak i tako dalje. Pusti programe...
A frekvencu CPUa obaras ocijom Cool 'n' Quiet na jako prost nacin...
Ajde otvoricu ga i videti. I IES je inache prilichno prost, sve automatski :) Skinuo sam ga trazheci program za merenje temp..

Nazad
Vrh Dno