Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Pozdrav svima!!!!

Da li je možda neko uspeo da otključa AMD Phenom II x2 550BE (Drugi red CACYC AC0925CMPW) i da li je neko probao da otključa 550-cu sa pločama MSI 770 C45 i GA MA-770 UD3 rev.2?

Moj drugar pre par dana na UD3. Nateracu ga da okaci fotku ako te zanima.
Dok jos jedan ortak sa 0923 nije uspeo...

@Prodigy Freak

Malo sam trazio na netu i nasao kako da se x2 pokrene kao x3 ali preko msconfig-a ali to necu mocu da izvedem posto ne mogu da pokrenem windows kada su upaljena 4 jezgra.
Da li moze nesto da se izvede preko bios-a?

Poz

samo preko msconfiga, jesi probao sve kombinacije da spustis HT, voltažu, klok, + - na aac? bar toliko da udje u win da mozes da mu omogućiš 3 jezgra, posle će da piči ubedjen sam.

Klok i +\- acc jesam ali HT i voltazu nisam. Probacu i te kombinacije..
Idem da cackam pa cu da javim sta se desilo.

Poz

EDIT:

Probao i ni da cuje.Sledeca podesavanja:

Bios FBd, onaj koji vise ne moze da se skine sa GA sajta
EC ver. 082(barem za ovaj bios)
Value/per core od -2 do -12(za sva i za poslednja 2)
Klok 1Ghz
HT 1Ghz
NB 1Ghz
Ram 400Mhz
CPU voltage od normal do - 0.100

Vistu nece ni da pocne da ucitava a xp kao krene da vrti i nista se ne desava.
Nista ni od 3 jezgra osim ako ima neka dobitna kombinacija koju nisam probao.
Hoce neko da se menja za neki koji se otkljucava. Mislim ne treba mi ali cisto da mogu da se hvalim u drustvu:p

Poslednja izmena:
Pridružio sam se "otključanima" ;)
Jutros stigao 0921 iz BH-a, radi k'o sat @X4 B50. Mašina iz potpisa, bios F2C.
Trenutno ide Prime, LinX prošao bez grešaka.
Temperatura ne prelazi 55C, ali zato Xigmatek radi k'o usisivač :d
Ma sreći nema kraja :type:

Znaci da BATCH nema veze, samo ko je kakve srece. Hoce li neko da proba da klokuje taj X4 B50 ili ga drzite na default-u sto je apsolutno bez veze :p .

Poslednja izmena:
A sta mu sad ovo dodje
AMD Phenom II X2 545, 3GHz/7MB BOX 64Bit BOX

http://www.atom.rs/?sid=1854

Procitao sam celu raspravu i cini mi se da se ovaj nije spominjao jel ima neko iskustva sa tim i otkud onih 7MB

pa 6 l3 i 1 l2 :)
glupo napisano, slažem se :)

Poslednja izmena:
A inace da li se i postoji mogucnost da se i njemu otkljucaju jezgra mada cisto sumnjam. Verovatno su to skart primerci 550 kojima ni dva jezgra ne mogu da rade stabilno na 3,1 GHz bez dizanja napona. Cisto ako je neko posedovao ovaj procesor pa zna da li se i kako overclock-uje, posto nije mala razlika u ceni za tih 100 MHz (ako im i to nije greska). Za nekog ko nece da se zeza vec da ga koristi na default-u cini mi se da je bolja kupovina 545-ice od 550-ke.

A inace da li se i postoji mogucnost da se i njemu otkljucaju jezgra mada cisto sumnjam. Verovatno su to skart primerci 550 kojima ni dva jezgra ne mogu da rade stabilno na 3,1 GHz bez dizanja napona. Cisto ako je neko posedovao ovaj procesor pa zna da li se i kako overclock-uje, posto nije mala razlika u ceni za tih 100 MHz (ako im i to nije greska). Za nekog ko nece da se zeza vec da ga koristi na default-u cini mi se da je bolja kupovina 545-ice od 550-ke.

Sansa za otkljucavanjem uvek postoji a ka' ce, ne znamo.

VELIKO ? je da li ce moci da se otkljucaju Athlon II X4 6xx CPUi?
Da li su oni pravljeni lepljenjem 2xAthlon X2 ili sakacenjem L3 kesha od Phenom II X4 CPUa?

tule ako 545 nije BE, a rekao bih da nije, onda je za overklok mnogo nezgodniji od 550be...
oc 550be se postize prostim dizanjem mnozioca (i napona po potrebi)...

sto se otkljucavanja tice, matematika ti nije bas najpreciznija... rekao bih da su sanse da rade druga dva jezgra iste kao na 550...

VELIKO ? je da li ce moci da se otkljucaju Athlon II X4 6xx CPUi?
Da li su oni pravljeni lepljenjem 2xAthlon X2 ili sakacenjem L3 kesha od Phenom II X4 CPUa?

Athlon II X4 nije pravljen ni na jedan od navedenih nacina. To su "pravi"/monolithic quad core procesori,sa 4x512KB L2 kesa.Znaci nema nikakvog lepljenja,iskljucivanja L3 kesa i slicno.Inace, AMD nikad nije ni "lepio" dual core jezgra da bi napravili quad core.
Da rezimiramo,Athlon II X4 otkljucavanja nece biti-koliko platis toliko i dobijes.

Athlon II X4 nije pravljen ni na jedan od navedenih nacina. To su "pravi"/monolithic quad core procesori,sa 4x512KB L2 kesa.Znaci nema nikakvog lepljenja,iskljucivanja L3 kesa i slicno.Inace, AMD nikad nije ni "lepio" dual core jezgra da bi napravili quad core.
Da rezimiramo,Athlon II X4 otkljucavanja nece biti-koliko platis toliko i dobijes.

OK.
Videcemo...

Otkud sada six core?
Vidis, o tome nisam razmisljao a mozda je moguce, a?

:d:d:d:d:d :p
;)

Poslednja izmena:

Mozda ce se moci otkljucati L3 kesh kao kod X4 810 procesora.
O tome zorz moze da pojasni; zorz->neogeo???

kod athlona nema fabricki L3 tako da nema ni sta da se otkljuca...athlon2 x2 je jos ok cpu sa 2mb kesa al isto kesa za x4 je premalo i nece biti mnogo interesantan jedino ako bude kostao malo para

Poslednja izmena:
^^ Nema (fizicki) L3 kesa na die-u :),pa nema ni otkljucavanja.

Ma mene zbunjuje to sto Athlon II X2 ima 2X1MB L2, a ovi Athlon II X4 6X0 4X512. To mnogo vise lici na Phenom II sa iskljucenim (laser cut ili kako vec?) L3, ali dobro... :trust:
Nije me nesto mnogo interesovalo pa nisam pratio na casu :p

To u stvari i jesu Native Q Core Phenom II CPUi kojima u procesu proizvodnje, jednostavno, nije stavljen L3 kesh tako da nema sta ni da se presece laserom pa su ih u nomenklaturi ubacili u Athlon II seriju )svi CPUi koji imaju L# spadaju u Phenom II seriju=!

:)

Poslednja izmena:
A kol'ko će da košta ta nevolja Athlon II x4, zna l' ko? Baš me zanima kretanje drugih cena (Ph II x2, Ath II x2) kad "osvane" taj Athlon II x4...

Eeee, 100e je vec pristojna mpc za model 630!

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
da to sam i ja primetio i postovao da 600-ka ima 4x1mb,a ostali 4x512 sto znaci da je bolje uzeti taj i clockovati ga...mada sam vidim na drugom site-u i izgleda da je greska

Poslednja izmena:
Vrlo čudno da u prodaju ide odmah i tray varijanta (Athlon II x4)...U svakom slučaju slažem se da je 720 BE za iste pare (ako bude slična cena kad dojde kod nas) bolja kupovina. Ove x2 kombinacije uskoro će cena pasti još, neminovno. Bolje performanse potiskuju prethodnu generaciju procesora cenom niže, naravno..ali setite se koliko je koštao (koliko ljudi ga je uzelo tada...kako li se sada osećaju)7750BE pre godinu, godinu i po dana i sada,a koliko će biti za 2 meseca. Cene "starih" AMD quad-ova (Phenom I) još su jake, zar ne (u odnosu šta nude i na ovu priču sada)?

Nazad
Vrh Dno