Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Evo, stigla ploca GA-MA770T-UD3P i Patriot DDR3 2x2GB 1600MHz ELK (9-9-9-24).
Ploca je super, ima sve sto vole mladi (cak i ACC radi :) ) jedino joj fali ladnjak na MOSFETima ali oni se malte ne ich ne greju tako da ...
Memorija proradila iz prve a ne kao na nekim prethodnim plocama da mucim muku sa njom (vide je ne vide je, oce, nece...)
Setovanja na kojima radi trenutno sistem cu okaciti neki dan jer su mi kuci na makini a ne radi mi internet trenutno (kuci).
Jedino sto mogu reci je da memorija radi na 1610MHz 7-7-7-20 i sto je mozda najzanimljivije od svega!!!
:)

Evo slicki za GA plocu, Patriot memaru i 550 BE otkljucan CPU:

Untitled.jpg

Koga ista bude interesovalo neka slobodno pita!!!

Poslednja izmena:
@zorz
neshto su ti slabi rezovi. nachepi malko taj cpu i NB clock pa da vidimo.
ovako je taj napucani ddr3 kao prosechan ddr2 u everestu

@zorz
neshto su ti slabi rezovi. nachepi malko taj cpu i NB clock pa da vidimo.
ovako je taj napucani ddr3 kao prosechan ddr2 u everestu

Slazem se, medjutim CPU klok ne zelim da podizem jer ne zelim da mu podizem voltazu ni za "1V" a kod NBa imam problem jer nece preko 2200...
Ovo je vec treca ploca na kojoj nece preko 2200 pa molim malo pojasnjenje zasto je to tako jer se ne razumem u NB frekvencu...

Doduse na mojoj prvoj GA ploci i 550ki na kojoj nisu htela da se otkljucaju jezgra isao je NB na 2600 klot...

Da li i koliko frekvenca NBa zavisi od samog procesora i ... ?

hvala george (zorz) :)
al eto ni on (zorz) nije bio sebican pa mi resio jedan 810 x4 phenom2 kojem se otljucava stabilno 6mb L3 umesto 4mb

Poslednja izmena:
hvala george (zorz) :)
al eto ni on (zorz) nije bio sebican pa mi resio jedan 810 x4 phenom2 kojem se otljucava stabilno 6mb L3 umesto 4mb

Odma' mi je bilo sumnjivo!
Kad si dao oglas da prodajes X4 810 sa tih 6MB L3, sjetio sam se zorz-a (ranije sam se cuo sa njim u vezi nekog info-a) koji mi je spomenuo taj CPU. ;)

:wave:

@zorz
verovatno da ima i do cpu-a. IMC i L3 kesh su u istom :)
jednostavno morash da podignesh i napon za NB core, ali poshto vidim da ne volish da podizesh voltaze onda cesh teshko postici preko 2.2ghz u proseku. takodjer obrati paznju da iako dobijesh neku stabilnu frekvenciju NB-a ili cpu-a, moze da se desi da radi sporije na minimalnim voltazama, tj kao da trotluje, kao da mu fali struje, nego sa malo povishenim voltazama
a, veruj mi, kad dignesh NB na nekih 2.6-2.8ghz, cela mashina "odlepi" i pozitivnom smislu naravno :)
ajde odradi bar neki kraci test sa NB-om na bar 2.6 ghz i cpu-om na oko 3.7-3.7ghz i memorijom na maximumu barem everest mem test, ako se plashish da mu se ne desi neshto.

Odma' mi je bilo sumnjivo!
Kad si dao oglas da prodajes X4 810 sa tih 6MB L3, sjetio sam se zorz-a (ranije sam se cuo sa njim u vezi nekog info-a) koji mi je spomenuo taj CPU. ;)

:wave:

bratski smo se razmenili sa procesorima tj svako se "otarasio" svog "otkljucanog" :)

george(zorz-e)
ide taj na 3,7ghz skoro sa default naponom tj meni se butovao i radio na 3,7ghz bez podizanja napona...taj bi garant mogao i na 4ghz za boljim hladjenjem

@zorz
verovatno da ima i do cpu-a. IMC i L3 kesh su u istom :)
jednostavno morash da podignesh i napon za NB core, ali poshto vidim da ne volish da podizesh voltaze onda cesh teshko postici preko 2.2ghz u proseku. takodjer obrati paznju da iako dobijesh neku stabilnu frekvenciju NB-a ili cpu-a, moze da se desi da radi sporije na minimalnim voltazama, tj kao da trotluje, kao da mu fali struje, nego sa malo povishenim voltazama
a, veruj mi, kad dignesh NB na nekih 2.6-2.8ghz, cela mashina "odlepi" i pozitivnom smislu naravno :)
ajde odradi bar neki kraci test sa NB-om na bar 2.6 ghz i cpu-om na oko 3.7-3.7ghz i memorijom na maximumu barem everest mem test, ako se plashish da mu se ne desi neshto.

Milose, sve to ja jako dobro znam i sve moguce sam probao da bih dosao do vise frekvence NBa (cak i dizanje V) ali corak, uvek isto. Tako sam dosao do zakljucka, mozda pogresnog, ali dok sam imao Gigabytovu seriju ploca UD4(P) sve je radilo bez problema i bez imalo muke. Cim sam presao na UD3(P) seriju ni makac preko 2200MHz...
Etooo reeeseeenjaaaaaaa. Cim budem dosao do para kupicu UD4P seriju ili UD5P i odoh u pemziju :d:d:d:d:d

@zorz
hm....bash chudno. ud3p mi bash deluje pristojno, sumnjam da je do ploche.
evo ja prezadovoljan sa UD4 2800 ide NB ali sa visokih +0.375, ali dok radi ko ga shisha :)

@zorz
hm....bash chudno. ud3p mi bash deluje pristojno, sumnjam da je do ploche.
evo ja prezadovoljan sa UD4 2800 ide NB ali sa visokih +0.375, ali dok radi ko ga shisha :)

Znam Milose ali ispade da je ovako kao sto sam rekao.
Na UD3P plocama sam probao i X4 810 i ovaj X2 550 BE i sa njime sam imao isti problem. Znaci NB samo do 2200 i ni makac vise. Odnosno hoce ali nestabilno, cak i uz podizanje voltaze...

Na UD4P je shishalo 2600MHz NBa bez problema i bez podizanja voltaze NBa!!!

Poslednja izmena:
chek malo. jel ti imash 770 ili 790x chipset. ako je ovo prvo mozda te to zeza?
790fxt ud5 zaista deluje mocno, valjda ce neko da je kupi pa da odradi neki user review :)

Poslednja izmena:
chek malo. jel ti imash 770 ili 790x chipset. ako je ovo prvo mozda te to zeza?
790fxt ud5 zaista deluje mocno, valjda ce neko da je kupi pa da odradi neki user review :)

Imam i 790X-UD3P i 770T-UD3P i na obe se ponasa isto. Samo je na 790X-UD4P (nju sam prodao) NB radio na 2600MHz glatko...

e pa nije taj broj (3,4,5) veći za džabu. 5-ica je FX čipset

e pa nije taj broj (3,4,5) veći za džabu. 5-ica je FX čipset

Mislim da si 100% u pravu.
Cim budem ovo rasprodao i skupio malo para, odmah kupujem 790XT-UD5P koja razbija kako radi (jede malu decu :d:d:d).

Moja su malo porasla pa njih nece :d:d:d:d:d

Poslednja izmena:
Pozdrav ekipi, jedno pitanje za one koji su u moguchnosti bili videti ove varijante, sta je bolje uzeti:

A790X Gigabyte GA-MA790XT-UD4P, PCIe/DDR3/SATA2/GLAN/7.1
AMD X2 Phenom II 550, 3.1GHz/7MB BOX 64Bit BOX Black edition
DDR3 3x1GB 1600MHz Patriot Extreme XMP CL9, PVT33G1600ELK

ili Intel varijantu:

MB LGA775 P45 DFI LanParty DK P45-T2RS, Turbo
CPU LGA775 Intel E7500 Core2Duo, 2.93GHz/1066/3MB BOX 64bit 45nm
Memorija DIMM DDR2 2x1GB 800MHz OCZ Reaper Heatpipe CL4,OCZ2RPR8002GK

Hvala unapred

@ rootxd:

- Bolja ti je i brza prva varijanta u svakom slucaju ali ti ne treba Patriot 3x1GB vec 2x2GB DDR3 1600MHz i ti si na dobitku za duzi vremenski period...

memorija manje vishe bitna, mozhe se staviti i 2x2, nego eto samo navedo primer.
Hvala na pomochi, i razmishljao sam da je Phenom varijanta bolja.

Poslednja izmena:
obe varijante su ok, mada mislim da je za nijansu bolja AMD

Pozz...Planiram maticnu GA-720D-US3 ali se nikako ne mogu odluciti za procesor...lomim se izmedju X2 245, X2 250 (kontam da su ova dva ista tj razlika samo u pocetnom taktu i nista vise) i naravno Phenom X2 550BE

Kratak sam sa keshom (tj imam neku svoju racunicu i slabo se mogu ispruziti) ali ako 550BE stvarno vredi para dao bi i tih 2,2.5 hiljade vise

Dakle za neki blagi OC i od zahtevnijih stvari povremeni gaming i nista preterano sta preporucujete???

A da da napomenem koristio bi definitivno BOX kuler pa me interesuje i koji se manje greje tj koji moze da izdrzi blazi OC sa box kulerom bez dizanja voltaze a da se ne raspadne :)

E pa ako je tako onda back to the drawing board i da pokusamo da ga uguramo u budzet...Hvala

nisu ni athloni loši, ali 6mb L3 keša mogu biti samo bolji

Nazad
Vrh Dno