Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Provrteo sam i 3dmark05 ako nekog interesuje, skor je 19155. Sa prethodnim procesorom je bilo oko 14000. Jedno pitanje oko overkloka, ako mu mnozilac povecam na 17,5 radice na 3500Ghz, da li bi pri tome trebao da povecam i napon ili ne i koliko je dobro overklokovati sa box kulerom.

Ploca GA je fina, koristi DDR3 i odlicno je odradjena.
Otkljucavanjem dodatna 2 jezgra potrosnja mu se povecava na 95W i greje se dodatno, mada je i tada prilicno cool za q core cpu.

Moj ovaj 550BE koji je stigo je 0920xxxx Batch!
Videcemo oceli ili ne...

znači onda ako se ide po redu sa tim brojevima prva serija je npr. 0920 za koju neki tvrde da ne funkcioniše, a 0921 koji kao može da se otključa bi onda bio iz druge serije. Jel?

@jozza

ovo za duplo ti je strawa. :)

znači onda ako se ide po redu sa tim brojevima prva serija je npr. 0920 za koju neki tvrde da ne funkcioniše, a 0921 koji kao može da se otključa bi onda bio iz druge serije. Jel?

@jozza

ovo za duplo ti je strawa. :)

Prva serija je 0917 ili 0919 cini mi se. Sve to zavisi od primerka do primerka CPUa. Meni je, kada sam kupovao x3 720be, stigo procesor iz serije za koju su svi tvrdili da je najgora a on se otkljucao iz prve, ali bukvalno iz prve i radio je stabilno samo tako sa sva 4 jezgra!!!

:smoke:

ja sam lepo pitao za grejanje

a oce se 720 manje grejati od 550 sa svim otkljucanima jegrima, znaci i jednom i drugom se otkljucaju sva 4 jezgra, koji ce se vise grejati?

koji kuler preporucujete ako bih se odlucio za klok?

ova ga ploca kolik vidim ima acc

a gde moze da se vidi stepping? i kako?

Poslednja izmena:
ja sam lepo pitao za grejanje

a oce se 720 manje grejati od 550 sa svim otkljucanima jegrima, znaci i jednom i drugom se otkljucaju sva 4 jezgra, koji ce se vise grejati?

koji kuler preporucujete ako bih se odlucio za klok?

ova ga ploca kolik vidim ima acc

Pa, malo rezonuj sam.
Ako na 720 i na 550 otkljucas sva jezgra i pustis ih da rade tako, vise ce se grejati (neznatno) 550 jer mu je radni takt visi od 720tice za celih 300MHz sa sva 4 jezgra otkljucana i nevidim sta ti u svemu ovome nije jasno?

pa, nemam toliko iskustva, pa reko da potvrdim :D

a ostala pitanja, koja pitam 6x za stepping?
da li je bolja ona gigabyte ili biostar ta790gx a3+?
koji kuler nabaciti u slucaju kloka?

Poslednja izmena:
Prva serija je 0917 ili 0919 cini mi se. Sve to zavisi od primerka do primerka CPUa. Meni je, kada sam kupovao x3 720be, stigo procesor iz serije za koju su svi tvrdili da je najgora a on se otkljucao iz prve, ali bukvalno iz prve i radio je stabilno samo tako sa sva 4 jezgra!!!

:smoke:

I, gde ti je sad taj quad X3 :D. šalim se.
ja šta god uzeo (X2 ili X3, X4 je otpao jer moram i popcorn da kupim) probaću da otključam, pa ako ne radi neću se sikirati. u svakom slučaju biće to odličan upgrade na trenutnu konfiguraciju, i nadam se da ću biti miran još min. 2 god.

I, gde ti je sad taj quad X3 :D. šalim se.
ja šta god uzeo (X2 ili X3, X4 je otpao jer moram i popcorn da kupim) probaću da otključam, pa ako ne radi neću se sikirati. u svakom slučaju biće to odličan upgrade na trenutnu konfiguraciju, i nadam se da ću biti miran još min. 2 god.

Prodao sam ga zajedno sa plocom na kojoj je bio otkljucan zato sto mi je hitno trebala lova, a kako ce biti dalje videcemo...

E, a ima li neko informaciju kad će kod nas stići GA-MA770T-UD3P?

Stize prve nedelje Jula (ali m eni iz USA :D) i OCZ DDR3 1600 Low Voltage AMD Edition).
Mozda sve ovo dam na oglas cim stigne (videcemo, sve zavisi od trenutne situacije)!!!

Poslednja izmena:
Izem ti vic :D

P.S. Ajd imaj me u vidu

pa, nemam toliko iskustva, pa reko da potvrdim :D

a ostala pitanja, koja pitam 6x za stepping?
da li je bolja ona gigabyte ili biostar ta790gx a3+?
koji kuler nabaciti u slucaju kloka?

sto se te dve ploce tice mozes sam da zakljucis koja je kvalitetnija i naravno skuplja,a to je gigabyte...ti si se bas nalozio da kupis 550 i da otkljucas jezgra ali ko ti garantuje da ces naci procesor koji moze da se otkljuca? odmah da ti kazem da ti to niko ne moze garantovati jer ti je vec receno da ne postoji pravilo i cak i ako naletis na seriju koja se kao vise otkljucava od drugih to ne znaci da se svaki u toj seriji moze otkljucati

Poslednja izmena:
Stigao mi je procesor :) Nisam ga još istestirao, samo da javim da čim uključim ACC procesor butuje ali zakuca odma, verovatno su druga dva jezgra felerična ili treba da se odradi još nešto. Sad ću da isčačkam po netu.

najverovatnije da su falericna jezgra ali ja mislim da ces ti biti zadovovoljan i sa ova dva jezgra pogotovo kad ih malo clock-nes na jedno 3,8ghz ima sve da ti poleti na compu,a pogotovo frejmovi u igrama :)

sto se te dve ploce tice mozes sam da zakljucis koja je kvalitetnija i naravno skuplja,a to je gigabyte...ti si se bas nalozio da kupis 550 i da otkljucas jezgra ali ko ti garantuje da ces naci procesor koji moze da se otkljuca? odmah da ti kazem da ti to niko ne moze garantovati jer ti je vec receno da ne postoji pravilo i cak i ako naletis na seriju koja se kao vise otkljucava od drugih to ne znaci da se svaki u toj seriji moze otkljucati

uzario sam se dada:

troumim se izmedju 550, 720 i 955...

niza cena veci rizik...

a sta znaci da su felericna?

edit: niko da mi odgovori kad i kako se moze videti stepping

Poslednja izmena:
niko se nije rodio naucen :(

oce neko odg. za stepping?

i za kuler

Poslednja izmena:
steping mozes da vidis tek kad sastavis comp i instaliras windows i pokrenes program cpu-z,ali ti verovatno mislis na seriju procesora npr 0920,0921...a to pogledaj ovde tu je prodigy freak lepo oznacio sta se gleda http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=200534&page=5

sto se coolera tice imas najjeftiniji cooler master tx2 za nekih 1800din pa na dalje Scythe Mugen,thermalright...

Poslednja izmena:
Evo, upravo sada sam isprobao GA-MA790X-UD4 i PhII 550BE. Posto BIOS ne prepoznaje valjano CPU po njegovom uid-u napise mi njegove brojeve i prijavi da je cpu nepoznat jer je stariji bIOS u pitanju.
Ukljucio sam ACC na Auto, F10, pa restart i gle cuda, probudi se ploca, POST i trazi BOOT DEVICE sto znaci dsa je ZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIVVVVVVVVV sa sva 4 jezgraaaaaaaaaaaaa :cigar::cigar::cigar::cigar::cigar: (a mozda i nije, sta mislite?). Videcemo kada dodjem kuci i sve to spustim u svoje kuciste :-devil-::-devil-::-devil-:.

Ovo je bila proba na radnom stolu mog servisa :D.

Javljam sta se desava...

pozz

Evo gde bi trebalo da gledas stepping:
amd_phenomII_720.jpg

Doduse, ovo je slika za 720BE, ali gleda se drugi red, tamo gde pise "AAZCZ...", to bi trebalo da pise i na kutiji.
Sto se kulera tice, ne znam koliko bi para dao, ali standardno dobar izbor su OCZ Vendetta 2, CM Hyper 212 (Plus, ako moze da se negde nadje) i Titan Fenrir.
@zorz:
Dobar znak.

Poslednja izmena:
Izgleda da je problem u biosu, ovaj novi što se pojavio pre neki dan izgleda zakucava kad se uključi AAC, probaću kasnije sa starijim.

3.7ghz uz minimalno povećanje voltaže

idem još da ga gulim

tebe izgleda bas oce sa procesorima? :D:D:D

ako bude srece, pa ces naruciti i za mene procesor :D

Izgleda da je problem u biosu, ovaj novi što se pojavio pre neki dan izgleda zakucava kad se uključi AAC, probaću kasnije sa starijim.

3.7ghz uz minimalno povećanje voltaže

idem još da ga gulim

Naravno da je problem u BIOSu cak 100% je BIOS u pitanju (nadajmo se, volim biti optimista). Skini sa Rebelsa stariji BIOS iz Marta mesece, uflesuj ga i cepaj...

Hoce i mene :cigar::banana::cigar::banana::cigar::banana: (izgleda).
Kada sam porucivao X3 720 stigo mi je 0849 (cini mi se) i kada sam procitao da na tu seriju svi kukaju, momentalno sam se ske...
Medjutim kada sam dosao kuci i uboo ga u plocu i video da sve besprekono radi, mojoj sreci nikada kraja!

:D

Poslednja izmena:
Vrh Dno