- Učlanjen(a)
- 07.01.2014
- Poena
- 69
Haha, propade bilo koja prica o HD7750 crossfire
Ne moze cak ni HD6570/6670![]()
Da li sam dobro razumeo da ovaj novi Kaveri nece moci da se upari sa HD7770?!![]()
Kada bi hipoteticki napravili APU sa akcentom na uparivanju sa diskretnom grafim npr R7/9, gde bi se izvuklo 90%+ efikasnosti, mislim da bi to bio dobar marketinski potez za recimo tranzitni preiod gde bi vremenom igpu bio sve snazniji(za ciljnu grupu ljudi koji zele "AllInWonder") a vlasnici AMD radeona sve stimulisani da predju na APU jer bi pored procesora koji bi vadio max iz njihovih vec postojecig grafa imali i dodatni boost na performanse svojih grafa koji je u sustini besplatan, i tu bi postojao pravi EDGE koji bi AMD imao nad konkurancijom......sve je jako logicno i prosto a u isto vreme i elegantno.....e sad cena izvodljivosti toga je drugo pitanje, mada mi nedeluje kao nesto nedostizno.......:trust:
Zato sto ne znam sam i stavio apostrofe tj da bi mi neko kompententan objkasnio termine "AllInWonder, Vivo itd", dobro te je podsetilo.
Uz A10 7850K, 7800 i 7700K najverovatnije se dobija kljuc za Battlefield 4 tako da ce konacna cena zavisiti od toga posto ce moci da se proda kljuc i onda se dobija konacna cena APU-a.
Po mom misljenju cena po kojoj bi se glatko prodavao kljuc je 20e jer je na netu najniza cena 25e.
Znaci ako cena kod nas za 7850K i 7800 bude oko 150-160e oduzmi 20e za Battlefield 4 i dobijas cenu kao i kod Richland top modela kada su tek izasli.
Na osnovu izlozenog deluje mi da bi ovaj top kaveri, pored i5-4430 sa hd4600 grafikom, mogao da kupi samo tezak sexualni manijak.
Osim, ukoliko mantle stvarno ne donese tih 45 posto fps prednosti.
Mislim da je anand tech totalno promasio nacin testiranja igara... koga je briga da li igra radi na 5 ili 6 fps, stavljaju tamo extreme presets i 1080p tako da se fps spuste na nivo statisticke greske ... guru 3d je to najbolje objasnio i odradio, targetuju 30fps po potrebi u test igri ako ima mesta povecaju rezoluciju ili detalje dokle god ne pada ispod 30fps sto je najlogicnije.
Inace ISTA JE PRICA BILA I ZA richland kada je izasao. Jao al je skup nema smisla pored trinitija. Posle par meseci cene dosle na mesto i sada je on super kupovina kada se spominje kaveri
Kao i uvek za najnovije se placa premijum cena, a ko saceka 3 meseca ima da prodje mnogo bolje, ako moze da saceka he he he![]()
Realno zelje za HD7770 su bile pusti snovi, ali izostanak HD7750(a u sustini HD7730) podrske stvarno pogadja u srce![]()
jesam pricao sta ce biti i licnim primerom potvrdio i inteligentno uzeo Intela....
... takav je rezultat zato sto ima poseban test samo za cpu pa ih on posle izracuna zajedno sa gpu testovima i izbaci skor.Ma kupicu i5-4430 i ima da se ubijem od igranja na 3DMark 06![]()
... takav je rezultat zato sto ima poseban test samo za cpu pa ih on posle izracuna zajedno sa gpu testovima i izbaci skor.
Za igranje je bolje gledati testove igara.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari