Šta je novo?

AMD 7970 Ghz Edition

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sapphire HD 7970 6GB Toxic Edition Review

7.jpg
8.jpg

LINK

Interesantne im ove "royalAce", "royalQueen" i "royalKing" oznake za klasifikaciju, stvarno zanimljivo i simpaticno resenje ova "PokerSeries"... a nisam ni znao da je Club3D i dalje "ziv".

Ko zna, mozda je vreme da se vratim malo "vatrenoj" strani, ovaj "zelembac" dosadio vise...
(a vala i ne moze Max Payne 3 sa svim na max :smoke🙂

Poslednja izmena:
XFX Preparing R7970 Double Dissipation

Deluje kvalitetno..

KdzbP.jpg
TRNCf.jpg

Link

I jos jedna zanimljiva stvar ..

For XFX Radeon HD 7000 Series Dual Fan (Double Dissipation Edition) Graphics Cards or XFX Radeon HD 7000 Series Graphics Cards with 10-digit model numbers ending in “R” (example: “FX-797A-TDFR”), register the product within 30 days of purchase and you will receive a lifetime warranty.
Otherwise, you will get the standard 2 year warranty.
The difference between the lifetime and double lifetime being that double lifetime is transferable when the card is resold while lifetime is not.

- For the HD 7970 Core Edition (FX797ATNFC), XFX has reduced the warranty to 2 years.

Pa dobro,citaj i ti sta sam napisao.
Pominjes potencijal arhitekture a ne uzimas u obzir brutalan skok u performansama .
Imamo situaciju da je chip srednje klase brzi od konkurentnog chipa najvise klase.
Cekaj zar se to ne gleda?To nije bitno?To se ne smatra odlikom jedne arhitekture?
Skok u performansama je nebitan pa danas sutra da i low segment bude po snazi sa hi segmentom konkurenta
poredicemo neke druge fizicke karakteristike.Zar ne mislis da se odnos sad malo promenio?

U visoj klasi su ih bukvalno pritisnuli,mainstream tek treba da stigne i to cemo videti.
Za low segment sam dao svoj komentar.
Zasto ti sad poredis babe i zabe?Pitcarin sa GK104?
Ucinkovitost arhitekture se ne ogleda samo u karakteristikama ,sta je sa performansama?
Pitcarin nije ni blizu Keplera a potrosnja mu je skoro pa blizu kao kod GTX680.
245mm vs 290 mm a potrosnja skoro pa ista 🙂 A performanse? 😀
Na koji nacin ti uopste poredis ova dva chipa?Ne razumem?!

Morao sam da se osvrnem na ovaj tekst..tacnije na "Imamo situaciju da je chip srednje klase brzi od konkurentnog chipa najvise klase."
Koga briga ,da li je chip "ove" ili "one" klase ili se zove "ovako" ili "onako"..tako gledano, imamo situaciju da je neciji chip srednje klase,skuplji od konkurentnog hi end-a.

A sto se tice Ghz Edition-a..ko ga ne bi voleo imati,samo..za te pare moj komsa pre 2-3 meseca,ubaci celu novu masinu u staro kuciste..igra se covek,sve prsti! 😉

44171143-19_small.jpg
Ocekuje se uskoro u prodaji giga GHZ edicija.

Karta je brutal

:shock::Klanjanje
his.jpg

znaš kada će ovo da bude u prodaji kod nas?
Nikada 😀

Poslednja izmena:
PCBeast, šta kažeš ?

Karta je zaista brutalna ali se nešto bojim da će i cena biti baš brutalna, sigurno preko 530 evra u Zapadnoj Evropi, neka moja procena.

Ne volim njihov dizajn nije po mom ukusu i ako karta izgleda stvarno kvalitetno,tj verovatno jeste kvalitetna.
His po najvise cenim mada ima dosta izvedbi "plastikanera" i to me nervira .Bolje da pravi sve ovakve modele ..
Interesuje me jer je taj oklop od plastike ili alu ?Oklop kulera?Rekao bih da je alu i to je onda totalno cool!
Mozda je neka druga legura,neki metal?U svakom slucaju bolje nego plastika.

Deluje mi dosta ozbiljnije od onog Sapphire-a gore mada je moj favorit ipak ovaj XFX Double Dissipation!

Poslednja izmena:
Ne svidja mi se XFX jedna od zadnji karti koje bi uzeo prvi pik ASUS HD7970 DCII

Ako mi podje za rukom flesovat bios od HD7970ghz zamisli dobijem "ASUS HD7970DCIITOP GHZ EDITION" ako ne uspije onda manuelno podignut klok na 1050/1500 (klokovi ghz edicije) mislim to ce biti takt za svaki dan, a profil za oc, nadam se da moze ovaj asus povuc preko 1200 vecina primjeraka procitao sam gotov sve testove ide do 1250/1700 a tu ubija svaku gtx680 pogotovo u warhaedu 😛 hahahahaha 😀

Nema tu sta da se prica,Asus je stvarno vrh.Ako to uzmes onda nema zime.
Cekaj,ti hoces da flashujes bios na koju kartu?Pa nisam siguran da je to moguce,najverovatnije da nisu isti ni timing-zi memorije ,nisu iste instrukcije unutar biosa.
Nemas potrebe to da radis.Sasvim dovoljno je da manuelno podesis kartu i miran si.
Ja da sam na tvom mestu,isterao bi to do kraja,dokle moze za svaki dan.Smesan je klok od 1050 Mhz za takvu kartu.Bar 1200 Mhz .
Ubija svaku?Nadam se da se salis 😉

Da asus je vrh po tebi i tvom misljenju je li ovo najbolji model HD7970? Cjena mu je prihvatljiva 370e, razmisljao bi zaista o kupovini gtx680 da cjena nije visoka mislim da je 450e za referentni model. Ova ASUS HD7970DCII sahranjuje referntnu gtx680 u svakom pogledu od performansi do temperature, buke, a plus jeftinija sto je najbitinije, ne pada mi napamet da dajem lovu za neku nereferntnu gtx680.
Ne znam ovo za bios moze li se ubacit onaj fabricki bios od HD7970GHZ edicije na ovu asusovu karticu? vjerovatno mozda nece moci ali moci ce se rucno podesit frekvencija gpu-a i memorije na vjednosti 1050/1500-, ima karta 2 biosa pa se moze igrati sa tim.
Mislim kartu drzat na 1050/1500 u nezahtjevnim igram koje imaju 100+fps (igram neke igre praistoriske gdje fps leti koliko hoces nema potrebe da mi kartica u tim igram radi na max oc-u), u igrama koje su zahtjevne tip bf3, metro, crysis naravno da ce ici na max moguci oc, znaci planiram 2 profila jedan nezahtjevne igre i onaj drugi pravi oc profil pikujem na 1250/1700 sve ce zavisiti od primjerka mozda nece ni do 1200mhz,ali recimo kad bi imao i 1200mhz za gpu 1800memoriju bio bi opet prezadovoljan.

Iskren da budem imam puno poverenje u Asus.
Jednostavno mislim da je sto se tice kvaliteta vrh ponude bar u ATI segmentu.
Ta cena nije losa,dobra je to ponuda za takvu kartu.
Uzimaj to.

Tako i treba nije niko lud da im kupi kartu po toj cjeni ,nek spuste cjenu i jesu na krkali 6gb rama na nju sto joj sigurno dize drasticno cjenu, vrlo brzo ce i gtx 680 i HD7970 jos da padaju ljudi masovno uzimaju gtx670 karta vrlo slicni performansi (citaj oko 10%) po drasticno nizoj cjeni. Neopravdano visoke cjene mora ovo da ide dole 🙂

@Gorane svi proizvodjaci imaju problema sa HD7970 karta mnogo trosi automatski se vise grije, tako da moraju biti vrhunski hladnjaci da je ohlade, cisto sumnjam da ovaj XFX po max oc-om mozda da drzi HD7970 u granicama normale, moze pod uslovom da fan odvrnes do kraja a tada nije karta nego usisivac.

Evo jedan test onako detaljno o ASUS HD7970DCIITOP
http://oclab.ru/topic/obzor-videokartyi-asus-hd-7970-direct-cuii-top-chast-2-razgon
Neko titranje slike na ASUS HD7970, onda ovaj dole vidio nedopustiv pad napona, sa 1,25 pri opterecenju napon pada na 1,2 ne dopustivo za kartu koja kosta 400e, sa druge strane odlican oC potencijal 1260/1800 pri padu napona na 1,2v, kazu da je i pored pada napona kartica stabilna, ali ne smije se to desavat kazu da su ovi problemi popravljeni, ali ko ce im vjerovat da covjek nece naletit na ovakav primjerak.

Ne znam koja je fora to sa Asus-om,da nije neka buva ili sta ali svakako ima uvek alternativa..
Ovo sto je Perica okacio je super cool kartica..
Cini mi se da je i Bojsa testirao za bench..

Sto se tice ASUS-a HD7970 DCII top karta je bukvalno promasaj nekoliko korisnika po drugim forumima koji su kupili karticu u proteklom mejsecu prijavilo je da je zakljucan napon na karticama, asus svjestan da kartice imaju problem zakljucali su napon vjerovatno od straha od reklamacija, ali je bezobrazno od njih da prodaju takve karte, pa referntna ona cigla ima mogucnost podizanja napona. Sreca pa je nisam narucio 🙁

http://www.itsvet.com/proizvod/msi-radeon-hd-7970-3gb-gddr5-r7970-lightning/comp_comp_vga/24/3240

Topla preporuka, kartica je hladna kao spricer, jako se dobro klokuje. Probao sam 2 do sada i obe idu za 3D testove ( 3dmark11 ) na vazduhu oko 1300/1800...Naponska je odlicno odradjena i drop ces jedino osetni dobiti kada predjes na ln2 i mnogo vece napone.

Dal je moguce da ove karte nigde u nasoj prelepoj drzavi?
Kakve su to firme koje na sajtovima drze da ih imaju na stanju sa astronomskim ciframa a kada ih pozoves nemaju pojma kada ce ih imati na stanju, mozda sledece godine...

Sapphire HD7970GHz vapor-x
http://www.tweaktown.com/reviews/48...3gb_overclocked_video_card_review/index2.html
Ne svidja mi se njihov nacin testiranja, ali eto karta lici na toxic model ma da je uskracena sa dosta elemenata, ipak je toxic klasa za sebe. Moze se kupit vec je u prodaji tako da nije vise Ghz edicija samo papirnata karta.
Nije pokazala neki zavidan oc- ali treba sacekati malo detaljnije testove ne pise da li su koristili povecanje napona prilikom oc-a, memorija gotovo da nije mrdnula, mozda su koristili neku slabiju memoriju ili je samo jedan los primjerak.

Gde kupiti ovo cudo kada jedva ima i referetnih modela.

Preko znam da ima, ali mi karte trebaju odavde zbog brze realizacije garancije.

@Mirza bice valjda ubrzo, ako imas ikog preko nemoj se razbijat vapor je to ne moze da fali, citao sam test o HD7950 vapor-x ima isti hladnjak kao ova, bukvalno najbolja HD7950 kartica po tome testu sto sam gledao, moje misljenje i ova ne moze da fuli, cjena dovoljno govori ono sto valja to je i skupo u klasi lightning modela.
Po mom nekom zakljucku karta je cjenom u klasi gtx680(referentne) stvorena je za 1600p rezoluciju - u toj rezoluciji je bolja od gtx680 referentne, sigurno je tisa, sigurno hladnija, oc potencijal referentne gtx680 ne moze nikako biti bolji od ove.
Ovo je najaca AMD singl grafa na trzistu uz toxic model koji je kategorija za sebe, bas citam da ce se nastavit proizvodit samo ce biti u ogranicenim primjercima, onaj ko hoce da plati ima sta uzet 🙂

Ne koristim ja graficke za igranje, mislim imam vec jednu koja mi sluzi za to. 😉
Imam ja preko gde da kupim, ali mi je problem sto realizacija garancije dugo traje, zato zelim ovde da kupim.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno