Šta je novo?

AMD 7970 Ghz Edition

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledaj kako rade kida zelembaca (koji je gotov pocrvenio zbog velikog napona 😀):laugh:
HD7970 vantage max.jpg vantage gtx680 lightning max.jpg
Stvarno tamo gdje je bitna sirova snaga AMD-e kida :crash: jedino u Nvidija sponzoriranim igrama malo je drugacija situacija. :type:

ajvn:

Ne vidis dobro. Sporija je od GTX 680 za 2 frejma u avg.fps, znaci na trecem mestu.🙂

Gledaj kako rade kida zelembaca (koji je gotov pocrvenio zbog velikog napona 😀):laugh:
Pogledajte prilog 100329 Pogledajte prilog 100330
Stvarno tamo gdje je bitna sirova snaga AMD-e kida :crash: jedino u Nvidija sponzoriranim igrama malo je drugacija situacija. :type:
Ti s' bre gori od ovih sektasa, samo taj ubogi Vantage gledas 😛

Igre, brale, igre... samo su one merodavne (sponzorisane ili ne), mani sintetiku 😉
Sintetika se ne igra :smoke:

Klasican hardocp test.

Ti s' bre gori od ovih sektasa, samo taj ubogi Vantage gledas 😛

Igre, brale, igre... samo su one merodavne (sponzorisane ili ne), mani sintetiku 😉
Sintetika se ne igra :smoke:

Ma u jednoj bolji amd-e u drugoj nvidija totalno tesko procjeniti koje bolji, istina sintetika se ne igra 😀

To jes', i uvek mozes da izaberes one igre koje vise leze jednima ili pak drugima... ali opet su bolji izbor nego bilo koja - neigriva - sintetika 😉

Naravno, dok god se neko ne u'vati jedne igre k'o pijan plota i onda samo nju forsira, a ostale ili ignorise ili ih pak smatra "nebitnim", "bezveznim", "glupim" ili sta vec, sto cesto vidjamo na ovom forumu...

To jes', i uvek mozes da izaberes one igre koje vise leze jednima ili pak drugima... ali opet su bolji izbor nego bilo koja - neigriva - sintetika 😉

Naravno, dok god se neko ne u'vati jedne igre k'o pijan plota i onda samo nju forsira, a ostale ili ignorise ili ih pak smatra "nebitnim", "bezveznim", "glupim" ili sta vec, sto cesto vidjamo na ovom forumu...

Slazem se u svemu sa tobom mozes napravit test od 10 igri u kojim ce amd biti brzi u svakoj i test od 10 igri u kojima nvidija dominira, ali eto kad je vec ovakvo stanje bar prednost amd-a je niza cjena.

jeste sve to tako, ali nemaju sve igre integrisan benchmark program, pa je teshko objektivno izmeriti FPS...zato je tu sintetika koja zna da da prilichno objektivnu sliku o sirovoj snazi HW-a.

Onda biras samo igre koje imaju integrale bench, *** 😛

Ma FRAPS je dovoljan... ne gresi puno sigurno.

ako je SP nista lakse i tako je 99% igara skriptovano a odstupanja su minimalna i kod onih koje nisu... istrcis nekim tempom 1 minut i to je to... tako meri gomila sajtova... pri cemu i da je greska 1-2% toliko grese i bench programi...

Dobar review Matrixa! Samo cudi me sto nisu odradili test gtx680 sa novim beta drajverom?

Dobar review Matrixa! Samo cudi me sto nisu odradili test gtx680 sa novim beta drajverom?
Ma to su rezultati od neki raniji testiranja vjerovatno nisu imali gtx680 da je provrte sa novim driverom, ovo je jedan od najacih oc rezultata za HD7970

i kako cesh da dobijesh identichnu scenu tj marshrutu i sve da bude isto odnosno objektivno?

Ja sam mislio on se sali, tj. sarkastican je... kad on mrtav ozbiljan 😀

Kakav Fraps, kakvi bakraci...

Ako predje stotku to je kraj, ne valja igra :d

clean win for ati 😉
i to josh bez overkloka...da su to ubacili, razlika bi se popela za josh barem 10-15%

Namunjen test sve u par fps-a ..
Neke stvari nisu bas najjasnije sto se tice rezultata ali nema veze,nebih da pocinjem polemiku
oko placenih testova,pogotovu u delu kada se izvodi zakljucak sto je jako bitna zona za prodaju gde konkurenciji i fali odredjen segment 😉

clean win for ati 😉
i to josh bez overkloka...da su to ubacili, razlika bi se popela za josh barem 10-15%

Bas to u 16 testirani igri HD7970 GHz edicija brza u 12, gtx680 odnosi pobjedu u preostale 4 igre, cudan mi je malo rezultat u bf3 mislio sam da je tu nvidija gtx680 u prednosti u odnosu na HD7970 ghz sa novim driverom.

Pa nVidia nije dobila ubrzanje kroz drajvere, AMD ocigledno jeste, i to potvrdjuje vec dosta testova vec neko vreme. Test pokazuje trenutno stanje hteo to neko da prihvati ili ne.

GTX 680 je na nivou "obicne" HD 7970
GTX 670 na nivou HD 7950 "Boost"
GTX 660 Ti na nivou "obicne" HD 7950
GTX 660 tu negde sa HD 7870

To je to...

Trenutno najisplativija nVidia karta je mozda GTX 650 Ti... U ostalim segmentima je AMD brzi i povoljniji, ako gledamo cene kod nas.

Poslednja izmena:
Nema sta neko priznati ili ne dovoljno da se pogleda stanje HD7970 GHZ i dalje nosi titulu najbrzeg singl gpu, sve ostale karte su slabije, sto je jos bitnije i jeftinija karta kao sto su i spomenuli u testu, tako da odnosi cistu pobjedu 😉
Sto se tice nizeg segemnta i GTX650ti i HD7850 su dobile preporuku u svom cjenovnom rangu sto je potpuno za ocekivati, takodje od ranije poznata cinjenica.
GTX650ti nema konkurencije od strane AMD-a isto kao sto HD7850 nema konkurenciju od strane Nvidije tako da su vladari u svom cjenovnom rangu.

Ne bih se bas slozio sa TheBear-om:

GTX 670 je brzi od 7950 (u HD rez) za 10-15%

Sto se tice isplativosti, ni tu se ne bih slozio:
Kod nas GTX 660 u oc varijanti kosta kao 7870, tako da je jednako dobra kupovina.
A MSI GTX 660 Ti je kod nas trenutno best-buy.

Kod nas GTX 660 u oc varijanti kosta kao 7870, tako da je jednako dobra kupovina.

Nema sta da se slozis, nije to moje misljenje nego komentar onoga sto je neko testirao:
http://www.techspot.com/review/603-best-graphics-cards/

At 1920x1200 the GeForce GTX 670 is 12% faster than the Radeon HD 7950 and just 2% faster than the 7950 Boost.

Poslednja izmena:

Ne znam na koju MSI gtx660ti mislis, ali po mom misljenju pravi best buy je HD7950 kartica koja ima 50% oc potencijala, sa kojim dostize najace singl gpu grafe danasnjice.
GTX660ti je dobra za ljude koji nece OC jer je def jako blizu HD7950, ali znatno losi kloker.

@TheBear: Nisam pratio Techspot, ovo sto sam ja preneo je sa Techpowerup-a:

perfrel_1920.gif

mada cekam da urade noviji test sa najsvezijim drajverima i od AMD-a i od nVidia-e 🙂

@goldi: mislim na onaj MSI koji kosta 27K.

Prilozi

• perfrel_1920.gif
    perfrel_1920.gif
    79.2 KB · Pregleda: 27
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno