Šta je novo?

AMD 7970 Ghz Edition

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čestitam Asus-u, napravio je ZVER od kartice. Ljudi, kloknuta je stabilno čak na 1.31 GHz i 7 GHz za memoriju, šta reći sem da se čestita celom timu koji stoji iza ovog remek dela.

Čestitam Asus-u, napravio je ZVER od kartice. Ljudi, kloknuta je stabilno čak na 1.31 GHz i 7 GHz za memoriju, šta reći sem da se čestita celom timu koji stoji iza ovog remek dela.

Kad najbrzi singl gpu zapadne u ruke Asusa dobije se u konacnici fenomenalan proizvod, i ja kazem cestitke cjelom timu fenomenalna kartica.

[YOUTUBE]aLRr2FP1uME[/YOUTUBE]

http://www.hardwarecanucks.com/foru...12-11-never-settle-driver-performance-17.html
Zanimljiv zakljucak kazu da je u Nvidia sjedistu pritisnuto crveno dugme za uzbunu.
HD7970 GHz edicija pored toga sto je brza znatno je i jeftinija i plus dolaze besplatne igre uz karticu, jednostvno po njihovom zakljucku u extreme rezoluciji HD7970 GHZ EDITION nema konkurencije, brza je od GTX680 i do 15% na extreme podesavanjima.
Na 1080p razlika je znatno manja, ali i dalje postoji u odnosu na GTX680, zanimljivo je i zapazanje da je od momenta prestavljanja HD7970 GHZ edicije usljedilo konstantno povecanje performansi kroz drivere tako da je sada odnos CENA/PERFORMANSE ubjedljivo na strani HD7970 GHZ EDITION :banana:

Na samom otvaranju ove teme o HD7970 GHZ edition kartici bilo je govora kako ce nvidija biti ta koja ce donjeti boost kroz drivere od 10-15% znacili sada to da je red na Nvidiju da ubrza gtx680 kao i ostatak GTX6xx serije kroz drivere ili ce se odlucit za kresanje cjena?
Cak je na prvim stranicama ove teme bilo govora kako je nvidija GTX680 brza u najpopularnijim igrama kao sto je BF3 cak su kacene i tabele.. medjutim sa ovim novim driverima vise ni u tim "najpopularnijim igrama gtx680 nema prednost"
12-11-DRIVERS-38.jpg
Sa stanovista Cjene/performanse vazilo je pravilo sto je jeftinije/losije, izgleda da se sada situacija okrenula na jeftinije/bolje/brze :wave:

softverska optimizacija cuda radi 🙂

GTX680 ima astronomsku cenu, ne vredi toliko bez obzira na to gde je konkurencija. Kada se u obzir uzme cena 7970, situacija je još gora. Taj aspekt je nesporan ali cena i performanse nisu jedini kriterijumi. PhysX, potrošnja, buka, stabilnost drajvera i kompatibilnost su i dalje na strani Keplera. Tržište na kraju odredi cenu svakom proizvodu.

GTX680 ima astronomsku cenu, ne vredi toliko bez obzira na to gde je konkurencija. Kada se u obzir uzme cena 7970, situacija je još gora. Taj aspekt je nesporan ali cena i performanse nisu jedini kriterijumi. PhysX, potrošnja, buka, stabilnost drajvera i kompatibilnost su i dalje na strani Keplera. Tržište na kraju odredi cenu svakom proizvodu.

Od toga sto si naveo jedino PhysX i potrosnja mogu da se uzmu kao neka prednost, ovo ostalo je diskutabilno...

Slazem se sa ovim u potpunosti cjena i performanse nisu jedini kriteriji, ali su na prvom mjestu.
Potrosnja, buka, stabilnost jesu na strani GTX680, ali performanse i cjena kao glavni kriteriji su na strani HD7970.

pa i fizika je diskutabilna. ja koliko znam, samo betmen valja od svih (a i nema ih mnogo) igara sa tim ficherom.
potroshnja jeste malo manja, ali nisu ni 79xx karte vurune, daleko od toga, pre bih se reklo da je kepler leden 🙂

Nekom je diskutabilno ovo, nekom ono, nekom je primarno ovo nekom ono i to je ok, zato nisam ništa kvantifikovao već samo naveo šta mogu biti razlozi koji će nekog opredeliti.

Poslednja izmena:
Glavni aduti GTX680 bili bi physx i potrosnja, e sad ako pogledamo cjenu gtx680, onda ko ima love da izvali 450+€ ima sigurno i dobro napajanje, ova fizika ne moze da bude adut da GTX680 drzi ovakvu cjenu.
HD7970 ima bolju cjenu, brza u gamingu, takodje dominira u GPGPU segmentu tako da glavni aduti su na strani AMD-e kartice.

Ne treba ispustiti iz vida ni činjenicu da ovog puta i ozbiljan broj igara prati Radeona odnosno GCN arhitekturu, što ja ne pamtim kad je to bio (značajan) slučaj u prošlosti. Do sad su to bili Dirt Showdown, Sniper Elite, Sleeping Dogs i novi MOH, a po svemu sudeći, za prednosti GCN-a se još spremaju i Farcry 3, zatim novi Hitman, Tomb Raider i Bioshock. Imajući u vidu da je po poslednjim statistikama, AMD preuzeo parče tržišta diskretne grafike, stvarno mi nije baš najjasnije šta Envidija čeka sa svojim cenama...

Sve u svemu, ja bih rekao da u ovom trenuku AMD ima možda i najbolju generaciju grafičkih do sada.

@Stef pored svi nabrojani igri tu su i popularni naslovi, metro, crysis, bf3, mw3, dirt3, F1 2012 i niz drugi koji bolje rade na HD7970ghz ediciji.
I ovaj sinteticki test nesto znaci kad se gledaju performanse
12-11-DRIVERS-30.jpg
U vantage i prija 12.11 drivera HD7970 GHz edicija imala je prednost, jednostavno AMD-e je sada na tronu.
Sada ocekujem ili neki novi driver iz nvidije (mada tesko da ce driverom preokrenut situaciju) ili snizenje cjena, ne vidim da nvidija ima trecu opciju. Ovako GTX680 je sporija i skuplja kartica sto nikako ne ide zajedno.

Koje su to poslednje statistike voleo bih da vidim 🙂
Koliko me secanje sluzi poslednji odnos je bio oko 60:40 % za nV a sumnjam da se
to drasticno promenilo jer se Kepler i dalje prodaje daleko bolje od GCN serije.

MOH odlicno radi na nV kartama,ja sam u potpunosti zadovoljan..
Ne treba leteti pred rudu i pricati unapred jer GCN je GCN jos od serije 6xxx a Kepler je polovicno iskoriscen samo kroz
GK104 tako da se ne zna koja ce igra i kako leci odredjenoj arhitekturi a da ce biti peglanja u sledecoj seriji to je nemonovno..

Dirt ,poslednji zivi ocaj,Sniper Elite ,uprkos sto sam se cudio sta ta igra uopste trazi u benhcmark testovima probah je,zanimljiva mada mi
i dalje nije jasno po cemu je posebna..
FarCry 3?Hm..Veoma moguce da ce se nesto promeniti po tom pitanju ..Cekacemo..Hype se malo dize ali ajde 😉

P.S.nVidia nije prisiljena da spusta cene,jasno je zasto.
Cene ce biti nize tek onda kad vremenski za to bude predodredjeno,pred izlazak sledeci serije,tad ce se osetiti drasticniji pad.
Za sad,nisacim nisu ugrozeni da bi to radili..Cak ni GTX680 koji bi ipak trebao da ima malo nizu cenu opet se prodaje dobro.

@Demi
Imas igara koje su generalno kvalitetne u kojim je PsyhX dominantan.
Mafia II je recimo bez fizike gola skroz,Batman prvi deo,Batman drugi deo,Metro 2033 isto ima zadovoljavajuce efekte,Borderlands 2 je
supalj bez fizike itd da ne nabrajam vise..

Poenta je ,ako vec neka tehnologija postoji i daje uzitak koji te podize na visi nivo zadovoljstva zasto je ne koristiti?
Nije bitno koliko je zastupljeno vec je poenta da je prisutna i da kad se pokaze prilika ce dominirati.
PhysX je itekako prednost,kako god okrenes..

Poslednja izmena:
@Stef pored svi nabrojani igri tu su i popularni naslovi, metro, crysis, bf3, mw3, dirt3, F1 2012 i niz drugi koji bolje rade na HD7970ghz ediciji.
I ovaj sinteticki test nesto znaci kad se gledaju performanse
Pogledajte prilog 99750
U vantage i prija 12.11 drivera HD7970 GHz edicija imala je prednost, jednostavno AMD-e je sada na tronu.
Sada ocekujem ili neki novi driver iz nvidije (mada tesko da ce driverom preokrenut situaciju) ili snizenje cjena, ne vidim da nvidija ima trecu opciju. Ovako GTX680 je sporija i skuplja kartica sto nikako ne ide zajedno.

Da, dobro, ali nije poenta sad koja igra radi bolje na Radeonu, a koja ne. Više je naglasak na trendu, da jedan ozbiljan broj, defakto bitnih igara (bez obzira šta svako od nas pojedinačno mislio o njima) je napravljen ili se pravi s Radeonom na umu. To se ne sećam kad je bilo tako u nekoj značajnijoj meri, u prošlosti.

Ono što treba još istaći, jeste da je ovo definitivno AMD-ova generacija grafičkih sa najviše iznenađenja. Počev od ludačkog potencijala za overklokovanje, pa do pomenute softverske podrške, te zaključno s ludačkim drajverima.

au jeste, u parvu si, mafiju sam zaboravio, kao i metro....borderlands nisam ni znao da je sa fizikom....al opet sve to po meni ne opravdava toliku razliku u ceni.
tipa debelo nasviran 7950 od 280e, je kao ocovana gtx 680 od 500+e, ako sam dobro skontao.

Ma ja ispade sad fizika glavna prednost kad se kupuje graficka kartica :zgran:
Da je AMD- bolji/brzi i 50% nvidija bi bila bolja kupovina ima "PhysX", smjesno skroz... bez obzira na to kome se svidjaju AMD_e ili Nvidija kartice treba biti posten pa reci ovaj put AMD_e ima najbrzi singl gpu tako ce ostati do pojave GTx780.:laugh:
HD7970 GHz ediition najbrzi singl gpu gledano sa odnoso Cjena/performanse nadmasuje GTX680 zestoko u prevodu jeftinija/brza karta ili daje vise za manje love 😉

EDIT: sto se tice MOH-a
1920_High.png
Ja vidim da je 20% razlika kidanje 😀

Poslednja izmena:
kada se gtx780 pojavi imace iste performase

Zar bese nije bila neka prica da je nVidia na max overkloku bolja od AMD-a na istom?

Ne treba leteti pred rudu i pricati unapred jer GCN je GCN jos od serije 6xxx a Kepler je polovicno iskoriscen samo kroz

GCN arhitektura se koristi samo u serijama 77xx pa naviše. Radeoni serije 6xxx koriste vliw5, osim 69xx koja koristi vliw4.

Ma ja ispade sad fizika glavna prednost kad se kupuje graficka kartica :zgran:
Kao sto je to bio GPGPU u prethodnoj generaciji, to je bila glavna prednost 5. serije... ionako se svi koji kupe graficku samo time bave.
Danas kada se situacija okrenula - to vise nije bitno, sada je samo fizika bitna.

Videcemo sta ce biti u sledecoj...

Kao sto je to bio GPGPU u prethodnoj generaciji, to je bila glavna prednost 5. serije... ionako se svi koji kupe graficku samo time bave.
Danas kada se situacija okrenula - to vise nije bitno, sada je samo fizika bitna.

Videcemo sta ce biti u sledecoj...

Potpisujem 😉
Znas kako je jedne te iste izjave dolaze od ljudi koji su "Nvidija placenici" trolovi, koji pljuju po svemu sto AMD-e uradi od ambalaze pa na dalje, zive u zabludi, sada su pogotovo uzrujani kada je nvidija skinuta sa trona, traze bilo koji nacin da sami sebe ubjede da je GTX680 bolja kartica od konkurencije iz AMD-ea.
Sa cinjenicom da AMD-e ima brzu i jeftiniju karticu ne mogu nikako da se pomire, pa onda i ovakve izjave da je fizika ili ti 40w manja potrosnja razlog bolje kupovine 😉
Sada nigdje ne kace one famozne tabele u bf3 (bf3 kako kazu najpopularnija igra) naravno GTX680 nije brza u BF3 pa zato vise nije ni vazna ta igra, sada je vazna fizika, a sutra ko zna...

Sutra - "kvalitet izrade"... "drajveri". To vec sada mogu da ti kazem, za slucaj da ne bude nesto "epohalno".

Ma, standardne price, uvek ima nesto... godinama ih slusam na ovom forumu.
Bajke.

Sutra - "smooth gaming" 😀...

Cak i Trinity ima GCN.

au kakvo kidanje....nema shta...serija 7 atija je pravi naslednik fenomenalne serije 5.

GTX 660 Ti stvarno nema sta da trazi pored HD 7950 posle ovih drajvera, u rangu je HD 7870.... A HD 7970 GHz kida...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno