Šta je novo?

AMD 1090t i TurboCore

OK,nece da zabode danas,nece ni sutra...i onda ti zakuca komp dok igrash pasijans i ti mu ko Pedja psujesh kevu AMD-ovsku,i nervirash se kakav krsh imash u kucistu....

Pedjomir je promenio platformu. Nove epizode mozete pratiti na "onom" forumu. :d

Mislim da bih ti neki 965 ili tako nesto i vise nego zavrsilo posao...

Ma pitanje je kakvu plocu ima, nece to fino da radi na nekoj staroj AM2+ ploci a pretpostavljam da je to u pitanju.

Ma i 955 je vise nego dobar. :)

955-ica ti je negde 10-15 evra jeftinija od 965 a ucinak je isti. Malo je kloknesh i dobijesh 965-icu... :)

@ ronin i s16: Ok, ja sam sada recimo Linx stabilan, i Linx vuce max. 1.500v iz cpu-a. Kad se igram, taj isti cpu vuce 1.450v. Stoce reci, za igre je dovoljno 1.450 u datim uslovima, ali nije za Linx. Smanjicu voltazu malo u biosu. Igre ce da rade i dalje, 3 sata Nfs 2010 provereno bez greske i Crysis, ali Linx ce da zakuca za 10min ;) LLC vise struje pusta za Prime i Linx iz tog razloga sto njima vise treba... Ova prica sa pasijensom vam ne drzi vodu nikako. Masina koja puca na idle a prolazi makar 30min prime ili Linx puca zbog neke nekompatibilnosti..... Masina koja puca na idle zbog overkloka je toliko nestabilna da ni tetris ne moze da tera 1 minut :)

Poslednja izmena:
Dobro i? Mislim to je valjda opste poznato, igre koriste 2-4 jezgra s toga mu treba manje napona, mozes da uzmes i zakljucas ga na 4 jezgra i das mu 1.4v na 4ghz, isto ti dodje :p A ni meni se nikako ne svidja prica o pasijensu i BSOD-u ali dobro :p

Poslednja izmena:
Pedjomir je promenio platformu. Nove epizode mozete pratiti na "onom" forumu. :d

Ma pitanje je kakvu plocu ima, nece to fino da radi na nekoj staroj AM2+ ploci a pretpostavljam da je to u pitanju.

Verujem da ce Intel nadoknaditi njegovo ne znanje pri overklokovanju, bez uvrede...

A 955/965 bi trebao i vise nego dobro da radi na toj ploci...

Haha. Ne razumem, sta je uzeo?

Koliko sam video 2500k i neku p67...

ok, ali ne isplati se brate ja kad dajem vec te pare za 965, dodacu jos malo vise i kupicu AMD Phenom X6 1090t :D U svakom slucaju hvala na preporuci! :)

sto je neko rekao gore mozes 955, ili cak nadjes polovan 955/965 sto bi ti se mozda najvise i isplatilo :)

Poslednja izmena:
Au, koliko je covek para dao, a uzgred bilo i ono tipa.... imam ja 1055t koji moze sigurno na 4Ghz....Mozemo da se menjamo...doplatis 30e i taj tvoj sto ne moze na 4Ghz:wall: Daj boze da bude zadovoljan sad, jer neko ce opet imati bolji primerak od njega...

Poslednja izmena:
Au ljudi, drama... Pedji za 4.7Ghz trazi 1.36v a drugom liku za 4.8Ghz trazi 1.33v:D (nece Pedja da se ljuti sto se malo salimo :) )

Chovek je kralj. Prvi komentar posle uzimanja Intela mu je bio. "probao sam na 5 ghz i nece"
Kad ne crkoh tad od smeha....:D

Jeli ljudi moze li neko da mi docara recima barem, kako radi masina na 4Ghz, da bacim ovaj moj procesor i plocu i da odem da kupim kao brat ( iwcham ) AMD Phenom X6 1090t, i Asus M4A89GTDPRO i da peglam svaki dan Crysis i Metro 2033 na 4 ghz :D

Shalite se ljudi opushteno labavo

Nishta ne dobijash slobodno uzmi x4 955 za igrice i rokni ga na 4.2 :D

Brate NEMA VISHE PLAVIH EKRANA A I DOSTA MANJE TROSHI STRUJE :D Brate stvarno sam dao mnogo para na komp i to previshe, znachi samo kucishte mi vredi oko 1000 evra :D Ali stvarno je intel mnogo brzhi znachi samo bootovanje sistema traje oko 5 sec a svaka memorija lagano ide na 1866mhz za ostalo da ne pricham...

Poslednja izmena:
Nishta ne dobijash slobodno uzmi x4 955 za igrice i rokni ga na 4.2 :D

Brate NEMA VISHE PLAVIH EKRANA A I DOSTA MANJE TROSHI STRUJE :D Brate stvarno sam dao mnogo para na kopm i to previshe, znachi samo kucishte mi vredi oko 1000 evra :D

Mislis brate, ok videcu jer mi Kompjuter u glavnom sluzi za igrice! Mozda kupim i nesto kao tvoje vrlo je moguce, jer sve zavisi kolko se otvore moji za upgrade :D :D :D Hvala u svakom slucaju!

5 sekundi? Na koju foru?
E i obriši inbox, neće da radi PM :)

Poslednja izmena:
Ajde Pedjo, uzdravlje da se sluzis, konacno!!!! :)
BTW, nema exotike bez AMD ;)

Hvala iwcham, morti obrisao sam, i majke mi znaci za 5 sekundi udje u windows.. Evo koji je fazon u aidi neka neko okachi napucan amd pa da uporedimo chisto da vidite da li se isplati prelaziti na SB :)

Prilozi

• 4,7.PNG
    4,7.PNG
    392.9 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
Ne verujem. Kakav je to napor za prosecan cpu, ulazenje u win.... Tu HDD igra najvecu ulogu. Kladim se da ce sa SSD i 965be recimo i taj intel za isto vreme da udju u Win7.... Mozda do drivera ima malo jedan da kasni, ali sta to ima veze. Ko ima vajde od 2,3 sec. cekanja da se load Win.... A sa i5 750 ili AMD X6 ne vidim razlog za prelazak na 2500k, ama bas nikakav. I jedni i drugi su jaki atm, i jedni i drugi bice prevazidjeni za jedno 2god. Licno, mislim da si trebao da spustis taj x6 na 3.8GHz i da uzivas. Ja sada crunchujem BOINC (100% zauzece cpu) i igram wow u isto vreme.... Znaci mnogo sam zadovoljan sa X6...

Poslednja izmena:
Ne verujem. Kakav je to napor za prosecan cpu, ulazenje u win.... Tu HDD igra najvecu ulogu. Kladim se da ce sa SSD i 965be recimo i taj intel za isto vreme da udju u Win7.... Mozda do drivera ima malo jedan da kasni, ali sta to ima veze. Ko ima vajde od 2,3 sec. cekanja da se load Win.... A sa i5 750 ili AMD X6 ne vidim razlog za prelazak na 2500k, ama bas nikakav. I jedni i drugi su jaki atm, i jedni i drugi bice prevazidjeni za jedno 2god.

Ne znam brate ja sam zamenio reko da probam intel nisam ga nikad imao, a i imao sam plave ekrane smrti na amd-u zato sam najvishe preshao, aj baci aidu da vidimo

Na 3.8Ghz ne bi imao te plave ekrane sigurno, a izgubio bi 1fps u igrama i 100 poena u 3d mark ;)

Hvala iwcham, morti obrisao sam, i majke mi znaci za 5 sekundi udje u windows.. Evo koji je fazon u aidi neka neko okachi napucan amd pa da uporedimo chisto da vidite da li se isplati prelaziti na SB :)

Evo i moje dike i ponosa, zaostaje za tvojim svakako, vidi se da je u pitanju starija arhitektura:

No, treba imati u vidu da je ovo samo benchmark test i da u realnom radu neke od ovih stvari ne znače uopšte, jer neki bench testovi su potpuno iluzorni i besmisleni kad je desktop rad u pitanju. No...

Prilozi

• everest.png
    everest.png
    240.9 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena:
Da, u sintetici, koja je btw optimizovanija za intel... Koliko se ta razlika oseca kad se racunar ne koristi za benchmark? Ja ostavljam moj x6 da izcrunchuje jos do ujutru cisto da se uverim da je stabilno, i vracam na def. sa sto manjim naponima. Razliku u igrama NE vidim kad je def i 4Ghz, tako da za sada za overklokom nema ni potrebe... A tek ovih 4.7Ghz za SB za web browsing i po koju igru. No comment, zaista.... To je kao da imas Ferarri od 500ks, ali, iako zivis u selu sa neasfaltiranim ulicama gde ne mozes da ga vozis preko 50km, ti ga teras na chip tuning da izbaci 600ks...

Poslednja izmena:
Pedja, kakav subjektivni osecaj je u cpu zahtevnim igrama ako si probao? Razlike koje gledam u FPS u pojedinim igrama u odnosu na Thuban nasviran na 4gHz deluju toliko nestvarno da ponekad dodjem u iskusenje da podjem tvojim stopama, bar do izlaska Bulldoze :d Na kojoj frekvenciji si stabilizovao CPU, jesi sredio one zezancije s memorijom? Meni se najvise svidja cinjenica da potrosnja ide i po 150w manje od ovog X6 a jos CPU svirnut na 4.6/4.7 i nekih 50ak % brzi od nasviranog X6..to je vec krupna stvar.

Dobro si zategao latencije na memoriji, nisam slikao kad sam imao 1055t pa reko da ti bacish rez

Kao što smo se dogovorili. Možda je moglo još manje, ovaj Geil je @2GHz 9-9-9-28, no nebitno.

@iwcham
Što je veći klok procesora, veći je minimalni fps u igrama, tako da to utiče svakako, ali opet pitanje je da li treba mučiti CPU zbog toga, jer neki nemaju meru ;) Razlike na 3GHz i 4Ghz su evidentne, ali stvarne razlike na 3,8 i 4 GHz su već besmislene. 4GHz je više psihološka nego neophodna po svaku cenu granica.

Pa da. Recimo, drzao sam q6600 na 3.2Ghz jer je bilo razlike u odnosu na defaultnih 2.4Ghz itekako. Ali ovo je vec bez veze... Lepo je znati cisto oc potencijal...

Poslednja izmena:
WOW recimo satra na intelu bolje radi, daja na SB 40fps vise nego na x6... Ne znam sta i kako rade. Kod mene je sve to zakucano na 60Fps i ja u odnosu na i5 750 koji sam imao nikakve razlike nisam video... Mislim da su sve to gluposti, jer u igrama Gpu nosi celu stvar. Svaki puni Phenom 2 na 3.4GHz+ nece biti bottleneck nikako... Jedino gde sam osetio sta znaci Cpu bottleneck je kad sam imao Athlon 2 x4. Jednostavno fali cache, i dzaba 5850 bila, nije mogla da makne... Sada, i5750 i 1090t, razlike nema...

Poslednja izmena:
Pedja, kakav subjektivni osecaj je u cpu zahtevnim igrama ako si probao? Razlike koje gledam u FPS u pojedinim igrama u odnosu na Thuban nasviran na 4gHz deluju toliko nestvarno da ponekad dodjem u iskusenje da podjem tvojim stopama, bar do izlaska Bulldoze :d Na kojoj frekvenciji si stabilizovao CPU, jesi sredio one zezancije s memorijom? Meni se najvise svidja cinjenica da potrosnja ide i po 150w manje od ovog X6 a jos CPU svirnut na 4.6/4.7 i nekih 50ak % brzi od nasviranog X6..to je vec krupna stvar.

Zeza me bios zato sam se zhalio na onom forum, valjda ce sledeci ispeglati dobro. Na primer u crysisu nema razlike znachi isto frejmova dok na primer u mafiji 2 ima sigurno 15-20 frejmova vishe kad upalim fiziku znachi 100%

Vrh Dno