jumper2high
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 08.04.2010
- Poena
- 169
Zar nije NH-D14 malo visi od prethodnika pa mu obicna memorija (bez visokih heatspreader-a) ne smeta previse?
Onda nek' proda u staro(novo) gvožđe![]()
meni se ne desava da trazi prebaci napon koji mu postavim u bios-u,nego mi ploca ima veliki vdroop,sto je karakteristicno za nju...
@Demios
kada budes probao sa nekom gybte,obavezno postavi da li tvoja tvrdnja tacna...Ako jeste,da prelazimo na Gbyte...
ma,ja sam ranije rekao,prvih 150e kada budem skupio da stoji sa strane,prelazim ja na sb...4.5ghz svaki cpu moze,a realno mi ne treba vise ni od ovih 3.6 sto sada drzim...
Nocas sam ostavio da radi linx 200 krugova na 3.864 pri 1.45,fanovi na silent...Pustio sam oko 4 ujutru,pukao posle 5h59min kada je temp dosla do 58-59c...Tacno kada je grejanje pocelo da radi i zagrejalo sobu,linx je prso...Nema bsod,samo linx stao...
Ja sam se odvojio odavno od mojih u potrokvlje kuce,gde mi je leti temp da umres,tako da ga sigurno necu movi drzati na 3.8 bez vodenog...H50 nisam lapovao,razmisljam da odnesem kod nekoga pa da vidim koliko ce temp da spadne i sta ce da bude...
Provetrenost kucista je na zadovoljavajucem nivou,ali to leti nece moci da funkcionise,mozda ni klima nece pomoci...
stigla 890fxta ud5, stay tuned![]()
Jel rev. 3.1?
A tih 3.6Ghz Ghz bice dovoljno za igre jos jedno 2 god. Za multi threaded 6 jezgra ce da rade samo tako u Sb rangu... Nema razloga da przite masine na iznad 1.45vcore samo iz obesti![]()
evo kao shto sam obecao. X6 na Gigabyte 890FXA UD5 @4GHz
utisak je malo chudan i podeljen.
ono shto sam obecao, obistinilo se pola.
naime cpu zaista radi full stabilno na 1.472v i okruglo na 4GHz, ali iz nekog chudnog razloga, temperatura je chak 4c visha negolna asus-u. e sad ili sonde lazu ili sam ja vishe prolupao od silnog skidanja i stavljanja kulerapa to nije bash naleglo najbolje, ili se na ovoj plochi jednostavno vishe greje, al dobro shta je tu je.
ono shto bih najvishe zamerio plochi to je chudan trip sa podeshavanjem memorije, odnosno nepodeshavanjem iste, mora na auto i to je to
pokushacu da mu isprovociram max temperaturu na kojo ce da radi linx, pa ako to bude ~63c onda je to ok, jer na asusu puca vec na oko 60c i tem su onda tu negde, mada su trebale biti nize nego na asusu al dobro.
plochu na kratak test ustupila firma na Vkojima se zahvaljujem ovom prilikom
ako neko ima nekih pitanja....
znaci,isti primerak cpu-a za 2-3 stupnja manji napon,ali veca temp i opet ne puca...Nema tu pravila...Izgleda da je demios u pravu,bolje gbyte ploce podnose napon od asus-a...
Ne bih to nazvao čudnim što se tiče memorije, više mi se sviđaju opcije kod GA nego kod Asusa. No, svi smo na nešto naviklievo kao shto sam obecao. X6 na Gigabyte 890FXA UD5 @4GHz
naime cpu zaista radi full stabilno na 1.472v i okruglo na 4GHz, ali iz nekog chudnog razloga, temperatura je chak 4c visha negolna asus-u. e sad ili sonde lazu ili sam ja vishe prolupao od silnog skidanja i stavljanja kulerapa to nije bash naleglo najbolje, ili se na ovoj plochi jednostavno vishe greje, al dobro shta je tu je.
ono shto bih najvishe zamerio plochi to je chudan trip sa podeshavanjem memorije, odnosno nepodeshavanjem iste, mora na auto i to je to
pokushacu da mu isprovociram max temperaturu na kojo ce da radi linx, pa ako to bude ~63c onda je to ok, jer na asusu puca vec na oko 60c i tem su onda tu negde, mada su trebale biti nize nego na asusu al dobro.
pa taj Asus je u klasi ud7, ova Gigabyte ud5 moze da se poredi samo sa M4A89TD jer su tu negde po ceni, tj Asus je skuplji 10e.
evo kao shto sam obecao. X6 na Gigabyte 890FXA UD5 @4GHz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari