- Učlanjen(a)
- 02.02.2009
- Poena
- 200
da pitam kada vec pominjete...Koliko vremenski otrpilike treba da prebaci sa harda na hard jedno 600GB filmova po 700mb???
Mislio sam da su podedinačni fajlovi od 400GB :lupko: I sam često prebacujem po 200-250GB sa harda na hard pa nisam imao problem, nadam se da ćeš ga rešiti, probaj ovo što sam napisao, možda će se neko setiti nekog boljeg rešenja.
Evo sad kopiram sa starog harda od 500gb na ovaj od 1.5tb shto sam danas kupio a ono kad je izbacio BSOD tad sam prebacivao sa ovog od 500 na ovaj od 640gb moguce da me zeza ovaj hard od 640gb buchan je kao traktor i neshto pucketa dok se ovaj od 1.5tb ne chuje.
Ma ne stavio sam u biosu 1.46v nego se on pri linxovanju popenje maximum do 1.52, koliko se tebi maximalno penje napon?
Nebitno, ako nije kompatibilna sa pločom, onda ti ona pravi problem, bez obzira na default setovanja.
Pedjo, ja imam Black Sark cl9 1600 DDR3. Ako je tvoja ta, sta ce ona na 1866, izvini. I jos se cudis za bsod.. Da ne preterujes malo?!
Povecaj napon memoriji. Stavi slobodno 1.71V-1.72V pa vidi sta ce da kaze.
***,objasnjavaju ti ljudi hiljadu puta kako se sta radi,i opet ne vredi....
Niko ne testira stabilnost sistema zato sto mu je dosadno,nego da se ne bi cesao iza uHetakad popije BSOD. To sto vi tripujete da vam je sistem stabilan ako prodje 15 min. LinX-a i 10 minuta Prime-a bash i ne pije vodu.
Inache,meni je ovaj moj Excelram postao stabilan tek preko 1.7V,i to sad radi na dosta nizim tajminzima nego sto je deklarisano. Ali da bi znao,morash valjda da probashA ne da promenish deset parametara u BIOS-u i onda da razmisljash sto nece....
![]()
O,izvini molim te. Evo necu vise da komentarisem,posto vidim znash u cemu je problem....
arty:
Pa nisam toliki mentol znam da je do procesora jer sam ga nosio kod choveka koji ima kingston i drugu plochu i isto se ponasha trazhi struje kao blesav, memorija ova moja trazhi 1.65 i sa njom na intrelu mozhe sa tim naponom na 1800mhz u to sam siguran 100%
Možda jesi u pravu, ali imaj u vidu da su to različiti uslovi; druga memorija, druga ploča, ne možeš da očekuješ iste rezultate. Ploča je verovatno lošija od tvoje, jer od CIVF nema bolje(extreme ne računam, samo hydra čip), pa možda i traži više struje, slabija naponska, nestabilan OC, bla, bla...Proveri ti to još jedared, na kraju krajeva, ovde smo da bi se pomagali, ne da glumimo neke visine. Moj predlog je da kreneš sa default setovanjima, cpu, memorija, sve..odradiš sve testove stabilnosti(za cpu i memoriju), onda krećeš na oc, ako zakaže, onda povećavaš napon, otpuštaš latencije, itd. Šteta da takva zver pravi neke plave ekrane
![]()
Izgleda da treba smanjiti dozivljaj sa ovim overklok i voltazama iznad 1.425. Citao sad bas na overcloc.net kako je lik tako degradirao 1055t tako slatko da nece da radi preko 2.9Ghz. Za default mu treba 1.44Vcore, morao da disable Turbo Core jer odmah i na def. popije bsod. Znaci, ljudi, spustiti loptu i uzivati![]()
Ma mozes i da smanjis... Cim ti je prva brojka 3, dzaba ti....cabar :laugh:
ih, tih 100mhz :-devil-:
Nisam mogao da nadjem sliku LinX-a.
Kad si testirao, da li si stavio ALL memory (i da li je u task manager-u stvarno bilo 95+% memorije used) ili si ga pustio da radi na defaultnih 700MB?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari