Meni je 1055t opusteno 4 meseca radio na 4ghz, 1.46v idle i max linx 1.512v, sve do pre 2 dana kada su poceli bsod-i. Poceo je odjednom divljacki da trazi napon, pri linx-u na 4ghz (1.475v idlle) povuce 1.57v. Kada sam ga u novembru nastelovao na 4ghz, temperatura nije isla nikad preko 61c u linxu, a u normalom radu ni 50c. Po netu sam svuda video da moze da se drzi do 1.55v bez bojazni od degradacije sve dok se temp drzi ispod 61-62c. Cak sam i nekih mesec i po dana crunchovao folding home skoro pa 24/7, i max temp je bio 58c (racun za struju je taj mesec bio 700 kinti veci nego obicno!), bsod free, apsolutno stabilno. Sad ga drzim na 3850mhz i igrajuci assassin's creed brotherhood nesto jace od sat vremena, video sam da je cpu povukao 1.5v, max temp 45c.
Videvsi ovu temu ugasio sam cpu spectrum spread ocekivajuci boljitak zbog vasih iskustava sa istim. Kod mene nikakve razlike nema bilo da ga upalim ili ugasim. Procesor je jednostavno ogladneo za naponom. Sada da bi radio na 4ghz trazi napon koji pri linxu megahalems nemoze da drzi ispod 62c (koristim 1600rpm scythe s-flex push pull). Vodim se time da ako sad nabije 62+c za 3 prolaza linx-a, sta li ce jadan da radi u julu i avgustu?
Svi saveti da obuzdam novonastalu glad procesora za naponom su dobrodosli!
offtopic
Primetio sam da AC Brotherhood uposljava 6 jezgara, bar je kod mene tako, jedino ako task manager laze.