Šta je novo?

AMD 1090t i TurboCore

da pitam kada vec pominjete...Koliko vremenski otrpilike treba da prebaci sa harda na hard jedno 600GB filmova po 700mb???

Mislio sam da su podedinačni fajlovi od 400GB :lupko: I sam često prebacujem po 200-250GB sa harda na hard pa nisam imao problem, nadam se da ćeš ga rešiti, probaj ovo što sam napisao, možda će se neko setiti nekog boljeg rešenja.

Evo sad kopiram sa starog harda od 500gb na ovaj od 1.5tb shto sam danas kupio a ono kad je izbacio BSOD tad sam prebacivao sa ovog od 500 na ovaj od 640gb moguce da me zeza ovaj hard od 640gb buchan je kao traktor i neshto pucketa dok se ovaj od 1.5tb ne chuje.

Pedja bsod je do rama ;) Nema sansi da je prilikom kopiranja bsod iskoci a zbog procesora ;)

Evo sad kopiram sa starog harda od 500gb na ovaj od 1.5tb shto sam danas kupio a ono kad je izbacio BSOD tad sam prebacivao sa ovog od 500 na ovaj od 640gb moguce da me zeza ovaj hard od 640gb buchan je kao traktor i neshto pucketa dok se ovaj od 1.5tb ne chuje.

Ovaj WD od 640GB? I ovaj moj od 250 zna da lepo zaore. ALi meni to više liči na problem sa memorijom, kad budeš stigao, odradi memtest proveru(narežeš ga na cd, restart kompa, selektuješ boot device na cd i pustiš test. E sad, retko on pokaže greške pri prvom prolazu, tako da uradi bar 3 prolaza(sat i po-dva), ali bar da eliminišeš problem, ako nije do rama. Najbolje da kad kreneš na spavanje pustiš test, ako ga vrti i kad se probudiš, onda je ram OK. Ako ne, onda će ti ispisati error.

Poslednja izmena:
Ma ne stavio sam u biosu 1.46v nego se on pri linxovanju popenje maximum do 1.52, koliko se tebi maximalno penje napon?

Meni na 3.8-3.9-4.0GHz sa 1.40 podize do 1.42. Tako kaze HW Mon. Ali ja ne diram nista sem 19x-20x i voltazu ostavim da on podize kako treba. Inace procesor je fabricki na 1.35 a cini mi se da na fabrickom kloku ploca malo smanji voltazu. Mozda cak i na 1.30V
A kada podignem multiplier podigne voltazu do 1.4V, vise ne dize i ako dizem klok. Mada samo sam probao od 3.8-4.0GHz. Za 3.8 i 3.9 je 1.4V stabilno i u testovima. Za 4.0GHz da bi imao stabilno u testovima morao bi da rucno se zezam sa naponom a to mi nepada napamet vise. Za igrice moze i 4.0-1.4V ali za testove ne moze. Pucice posle 15-20 min do pola sata. Zato je stabilno na 3.9GHz a da bi bio jos sigurniji drzim na 3.8. Kada u dzepu budem imao kes za nov onda cu da se zezam, mozda.

Ne razumem, kako mozhe da bude do memorije kad nju nisam klokovao sve je na default.

Nebitno, ako nije kompatibilna sa pločom, onda ti ona pravi problem, bez obzira na default setovanja.

Nebitno, ako nije kompatibilna sa pločom, onda ti ona pravi problem, bez obzira na default setovanja.

Ne znam, pa da nije kompatibilna izbacivao bi mi cheshce BSOD evo upaljen je komp danas od 10 sati do sad i sve to vreme sam testirao hard sa HD Tune Pro sektore i nisam dobio BSOD.

Pedjo, ja imam Black Sark cl9 1600 DDR3. Ako je tvoja ta, sta ce ona na 1866, izvini. I jos se cudis za bsod.. Da ne preterujes malo?!

Povecaj napon memoriji. Stavi slobodno 1.71V-1.72V pa vidi sta ce da kaze.
***,objasnjavaju ti ljudi hiljadu puta kako se sta radi,i opet ne vredi....
Niko ne testira stabilnost sistema zato sto mu je dosadno,nego da se ne bi cesao iza uHeta :) kad popije BSOD. To sto vi tripujete da vam je sistem stabilan ako prodje 15 min. LinX-a i 10 minuta Prime-a bash i ne pije vodu.;)

Inache,meni je ovaj moj Excelram postao stabilan tek preko 1.7V,i to sad radi na dosta nizim tajminzima nego sto je deklarisano. Ali da bi znao,morash valjda da probash:D A ne da promenish deset parametara u BIOS-u i onda da razmisljash sto nece....
:)

Poslednja izmena:
Povecaj napon memoriji. Stavi slobodno 1.71V-1.72V pa vidi sta ce da kaze.
***,objasnjavaju ti ljudi hiljadu puta kako se sta radi,i opet ne vredi....
Niko ne testira stabilnost sistema zato sto mu je dosadno,nego da se ne bi cesao iza uHeta :) kad popije BSOD. To sto vi tripujete da vam je sistem stabilan ako prodje 15 min. LinX-a i 10 minuta Prime-a bash i ne pije vodu.;)

Inache,meni je ovaj moj Excelram postao stabilan tek preko 1.7V,i to sad radi na dosta nizim tajminzima nego sto je deklarisano. Ali da bi znao,morash valjda da probash:D A ne da promenish deset parametara u BIOS-u i onda da razmisljash sto nece....
:)

Ti definitivno ne chitash, vrati se malo u nazad gde sam kachio sliku proshao je skoro 2 sata prime i linx.. A ovoj memoriji ne treba 1.7 u to sam ubedjen 100%

O,izvini molim te. Evo necu vise da komentarisem,posto vidim znash u cemu je problem....
:party:

O,izvini molim te. Evo necu vise da komentarisem,posto vidim znash u cemu je problem....
:party:

Pa nisam toliki mentol znam da je do procesora jer sam ga nosio kod choveka koji ima kingston i drugu plochu i isto se ponasha trazhi struje kao blesav, memorija ova moja trazhi 1.65 i sa njom na intrelu mozhe sa tim naponom na 1800mhz u to sam siguran 100%

Poslednja izmena:
Ma ok,sto se nervirash. Sve si u pravu :D

Pa nisam toliki mentol znam da je do procesora jer sam ga nosio kod choveka koji ima kingston i drugu plochu i isto se ponasha trazhi struje kao blesav, memorija ova moja trazhi 1.65 i sa njom na intrelu mozhe sa tim naponom na 1800mhz u to sam siguran 100%

Možda jesi u pravu, ali imaj u vidu da su to različiti uslovi; druga memorija, druga ploča, ne možeš da očekuješ iste rezultate. Ploča je verovatno lošija od tvoje, jer od CIVF nema bolje :)(extreme ne računam, samo hydra čip), pa možda i traži više struje, slabija naponska, nestabilan OC, bla, bla...Proveri ti to još jedared, na kraju krajeva, ovde smo da bi se pomagali, ne da glumimo neke visine. Moj predlog je da kreneš sa default setovanjima, cpu, memorija, sve..odradiš sve testove stabilnosti(za cpu i memoriju), onda krećeš na oc, ako zakaže, onda povećavaš napon, otpuštaš latencije, itd. Šteta da takva zver pravi neke plave ekrane ;)

Koliko to trazi struje taj tvoj cpu? Sto ne probas jedno skidanje coolera i ponovo nanosenje paste kad si zapeo bas za ta 4Ghz. Mozda pomogne. X6 koliko sam mogao da zakljucim iz onoga sto sam citao je veeeeoma osetljiv na toplotu, i sto je hladniji, trazi manje struje.... 2 C manje moglo bi da znaci i nesto manje vcore. Vrhunsku pastu u ruke, lapovanje neko....

Poslednja izmena:
Možda jesi u pravu, ali imaj u vidu da su to različiti uslovi; druga memorija, druga ploča, ne možeš da očekuješ iste rezultate. Ploča je verovatno lošija od tvoje, jer od CIVF nema bolje :)(extreme ne računam, samo hydra čip), pa možda i traži više struje, slabija naponska, nestabilan OC, bla, bla...Proveri ti to još jedared, na kraju krajeva, ovde smo da bi se pomagali, ne da glumimo neke visine. Moj predlog je da kreneš sa default setovanjima, cpu, memorija, sve..odradiš sve testove stabilnosti(za cpu i memoriju), onda krećeš na oc, ako zakaže, onda povećavaš napon, otpuštaš latencije, itd. Šteta da takva zver pravi neke plave ekrane ;)

Nemoj tako,nije chovek mentol. Probao je memoriju na Intelu i zna da moze tako da radi...:laugh::D

P.S.

Ne,inache nisam ovoliki indijanac:d,ali sad ne mogu da odolim. Coveku su sto puta do sad govorili shta i kako pametniji ljudi i od mene i od njega,al' ne vredi....

Fazon je u tome shto nikad nisam ni koristio sve na default :D A i neki put ne izbaci BSOD 10 dana i shta onda da radim ajde neka mi neko kazhe?

RAM=Random Access Memory, nekad će praviti greške nekad ne. Ima razlike pri linearnom i nasumičnom punjenju rama(read/write). Provrti ovo što smo predlagali, imaš i neke Everest testove, Win rar, ne mogu se sad setiti svega...znam da ti treba mnogo vremena i da to iziskuje strpljenje, ali ***, svako (sa)znanje traži i stpljenje ;) Poslušaj RONIN-a i daj mu malo po naponu, možda skratiš muke. :)
Edit: RONIN=R_O_N_I_N ;)

Poslednja izmena:
Sa kojim progamom da testiram RAM da vas ubedim da nije do njega, memtest ne mogu jer nemam prazan disk a flesh mi je kod drugara?

Tebra, ne treba nas da ubeđuješ, taman posla, uradi to zbog svoje mašine, kao što rekoh, greota da takva zver popije Bsod :)
Imaš Gold memory test, ali on je na istu foru. Možda imaju neke verzije iz Windowsa, ne znam za sigurno. Kupi disk pa testiraj. Samo, kod ovakvih problema moguće je da oba testa ne izbace error nakon prvog kruga. Testiraj nekoliko krugova da bi bio 100% siguran da nije memorija.
Edit: Obavezno i na default i na OC vrednostima.

Poslednja izmena:
Izgleda da treba smanjiti dozivljaj sa ovim overklok i voltazama iznad 1.425. Citao sad bas na overcloc.net kako je lik tako degradirao 1055t tako slatko da nece da radi preko 2.9Ghz. Za default mu treba 1.44Vcore, morao da disable Turbo Core jer odmah i na def. popije bsod. Znaci, ljudi, spustiti loptu i uzivati ;)

Izgleda da treba smanjiti dozivljaj sa ovim overklok i voltazama iznad 1.425. Citao sad bas na overcloc.net kako je lik tako degradirao 1055t tako slatko da nece da radi preko 2.9Ghz. Za default mu treba 1.44Vcore, morao da disable Turbo Core jer odmah i na def. popije bsod. Znaci, ljudi, spustiti loptu i uzivati ;)

Ma nema shanse da spustim klok, nisam za dzabaka uzimao noctu-u :)

A na memari sam stavio latencije na 7-8-7-21-24-1T 1546MHz i proshao je pola sata memtest86

Poslednja izmena:
Ma mozes i da smanjis... Cim ti je prva brojka 3, dzaba ti....cabar :laugh:

ih, tih 100mhz :-devil-:

Vrh Dno