U čemu da se nosi? Šta planiraš da radiš? U igrama (i sa kojom grafičkom)? Foto/video obradi? Proračunima/simulacijama? Šta ćeš da radiš ako je npr. Zen procesor od 200€ (bez obzira da li je na 3.5 ili 4.5 GHz) u prvom slučaju izjednačen sa i5, u drugom brži, a u trećem sporiji?
Poenta je u integrisanoj grafici.
Pa upravo zato sam i napisao da nije nista impresivno u pitanju...
I7-6500 trosi samo 15W....
Sent from my iPhone using Tapatalk
planirao sam da uzmem, INTEL Core i7-6700K 4.00GHz 1151 BOX (3 god) - 41,990 Din. kod mađara... ali ako će zen biti garantovano bolji od ovog intela, da li njega da čekam? šta biste vi radili?
Tesko da ce biti bolji od 6700K, ali svakako cekaj. Sta god da naprave, realno je ocekivati da bude primetno jeftinije od 6700K.
A lako bi se moglo desiti da im procesori budu kao Intelovi Ivy Bridge, pa i malo bolji.
Isti slučaj kod mene, zapeo sam za AMD.I ja uvek mislim kao filipenko.
Pa evo sada cekam grafikuZhelim AMD a ne zelim 4 godine matoru grafiku
![]()
Upravo tako. Da nisam uzeo gtx 970 za 39k u septembru 2014, verovatno bi još uvek čekao ili čak prošao po goroj ceni, a ovako sam se naigrao u tom periodu bez potreba za nekim kompromisima u 1080p.Iskreno, nekada sam bio pristalica čekanja, razmatranja, seciranja odnosa uloženo-dobijeno u sitna crevca, danas sam potpuno protiv toga. Ako imaš pare i želiš da uzmeš 6700K, uzmi ga slobodno. Niti će Intel, niti će AMD izbaciti išta što će ga dramatično nadmašiti - zapravo, još uvek čekamo na nešto što će dramatično nadmašiti, recimo, Ivy Bridge. U najboljem slučaju, možda taj AMD bude tu negde oko 6700K, par procenata brži ili sporiji. I moooožda ćeš uštekati 50-100 evra. Naspram toga, već danas možeš da kupiš proizvod koji ćeš da koristiš, umesto da čekaš kraj godine na najavu, početak sledeće na dostupnosti prvih primeraka, pa onda još koji mesec da se cene "unormale" jer će garant opet biti period kada će se reći "ma nije to dobra cena, bolje je sačekati malo."
Mislim, sam razmisli, tvoje su pare, ali ono što nema cenu jeste to što već danas možeš da uživaš u vrhunskim performansama. Od tih glavolomki sa čekanjima i X nepoznanica nema ništa...možda se jednom ili dva puta ispostave opravdanim, narednih 50 puta su čisto gubljenje vremena.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari