Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je 390e cena za najjeftiniji 8/16 to je super, gledajuci po tome da izmedju njih i 4/8 postoji ceo 6/12 segment, najjaci 4/8 ne bi trebalo da bude iznad 200e

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Znaci kod nas 50+ soma za R7 1700 :)

7700k je sada u Amerikama oko 10% jeftiniji nego u Evropi, ne mora da znaci da ce R7 1700 biti 500+, nego ako intel obori cene Kaby Lake eto i7 za siroke narodne mase.

Poslednja izmena:
7700k je sada u Amerikama oko 10% jeftiniji nego u Evropi, ne mora da znaci da ce R7 1700 biti 500+, nego ako intel obori cene Kaby Lake eto i7 za siroke narodne mase.

Pa ono, to im je u neku ruku domaca roba, zato je jeftinije kod njih. Nisu to ove nase derikoze koje kod nas prodaju robu skuplje nego kad je izvezu...

Da li si uračunao porez koji se ne iskazuje na cenama u US?

Ja na to gledam ovako. Porcessor ne mnogo više od 200E i taj mora ovaj moj 6350 na 4.8MHz da ubije u pojam i da bude bolji od 9370. Sa dobrom pločom za OC na koju će moći i bolji processor u buduće (godinu - dve). Samo koliko da pređem na noviju platformu sa DDR4. To bi trebalo da ostavi dosta prostora za postepeno unapređivanje. Još od 386 DX nisam napravio ceo nov kompjuter i verovatno imam još bar po neki šraf sa njega. Lepo polako kada naiđe neki dobar deal, novo a nisam gadljiv ni na second hand.

u americi je porez (ono sto mi zovemo pdv) dosta manji nego u evropi i uglavnom se krece 6-8% a u nekim drzavama je cak i 0%. plus, cena u americi je cesto u dolarima onoliko koliko i u evropi u evrima (sto je posebno pravilo razliku kada je dolar bio 30% slabiji od evra), a cesto i manje. tako je nexus telefon kostao tamo $599 a u EU je cena bila 699e. u prevodu, cuti i plivaj sine, daleko je amerika. gledanje u americke cene je neka vrsta bolesnog mazohizma, nesto kao kada gledas Rocco Sifredija i pitas se sto i ti ne mozes isto tako :)

LOST--2015.png

Cena je bez poreza, sa Newegg-a: "Within the United States, Newegg.com charges tax on orders shipping to California, Indiana, New Jersey and Tennessee only"

Pitaj koga hoces na ovom forumu W7 je potpuno siguran :) jedini MSov OS koji vredi, i steta sto Zen nece moci na W7 ...
Na 7mici može da se isključi Error reporting samo, ostalo je mažda da a možda i ne. Error reporting takođe šalje registraciju pa to može da napravi probleme ilegalcima mada se MS nešto mnogo i ne trudi.

Cena je bez poreza, sa Newegg-a: "Within the United States, Newegg.com charges tax on orders shipping to California, Indiana, New Jersey and Tennessee only"

Onda ne možeš porediti sa cenema u Evropi gde se porez svuda naplaćuje i gde uvek mora biti uračunat u istaknutu cenu. Ta razlika u ceni nije do intela/amd-a, nije ni do prodavaca, već isključivo u poreskim nametima.

Poslednja izmena:
Nije mi jasno o cemu pises, u stvari znam o cemu ali ne znam zasto? Jesi li ti procitao moj post? Jesi li shvatio o cemu se radi? Moramo korak po korak ocigledno?
I zasto ne mogu da poredim cene, koliko mi je poznato sluze da se porede, izmedju ostalog, mene ne interesuje ko koliki porez placa nego koliko me kosta procesor.
Poenta mog ranijeg posta koji si citirao je da je razlika u ceni izmedju USA i DE u pogledu I7700k oko 10% i da ne treba ocekivati da ako je najavljena cena za 1700x oko 382$ isti u DE kosta 500+ evra (imajuci u vidu da je cena u USA navedenog I7 350$ (bez poreza) a u DE 361e (sa porezom)). Nije mi bila namera da poredim ko, kako i koliko koga iskoriscava niti da komentarisem kako i zasto ameri kupuju jeftinije procesore od nas.

Poslednja izmena:

Ja sam uzeo 7700K za 320e pre malo manje od mesec dana. Evropa je preskupa, Srbija plaća ubedljivo najskuplje hardver...

Pa kao "promocija", ako uzmes nesto preko 1500ead dobiješ 150aed popust. Cpu bio 1350aed i uzeo sam xbox one s kontroler i ps4 urban kontroler za 300 oba.

Od 1650 aed manje 150, ispalo mi sve 1500aed. I kad skinem 2 dzojstika po 100aed to mu je to, 1300 aed sto mu dodje oko 320e.

Tih promocija ima uvek. Sad ceka 960 evo promociju za 256gb m2 za 100e npr :)

Ko želi da nauči više o CPU arhitekturi, zašto i gde je Intel "pogrešio" sa P4, a AMD sa Buldožerom, kada je SMT/HT prednost, a kada loš(ij)e rešenje, ovo je odličan članak tome
http://www.lighterra.com/papers/modernmicroprocessors/

Nakon ovoga, čini mi se da je best buy 8C/16T procesor, kome ćeš uključiti/isključiti SMT/HT po potrebi. Ako znaš šta radiš :D

Nema cene, ali ga postavljam zbog fr od 4GHz, a ako se secate testirani Ryzen je bio na 3.4 GHz i 10% sporiji od I7 6900k.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Pa to isto i pise ovde po temi, na Screenshotovima i svuda drugde.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Pise, pise nego cim postave, nestane na sajtu prodavca pa se cela rasprava zasniva na glasinama. Ovo je prvi koji sam nasao da radi, pa dozivljavam Fr od 4ghz skoro kao zvanicnu.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
AMD je potvrdio da će raditi sa Win7 ali da neće podržavati sve opcije / instrukcije / mogućnosti.

Na svasta su spremni W7 korisnici pa i na to da koriste tako dobro parce hw ali na W7 osakaceno za instrukcije.

@poopBot hm, pre ce biti pitanje ko jos koristi Linux ili OSX ? :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno